Találatok a következő kifejezésre: Hány nap jár (83 db)

GYED után megyek vissza, GYES mellett 4 órában dolgozni, de valakitől azt hallottam, hogy a GYED idejére is járt szabadság. Hogyan mikor fizetés nélküli szabin voltam? A munkáltatótól kell kérni? És hány nap jár a 2 éves lányom után?

Köszi, ha válaszoltok.

Legjobb válasz: Persze, a két év alatt összegyûlik. De azt mi nem tudjuk megmondani, hogy neked mennyi szabi jár, mivel az függ az életkorodtól, és attól is, hogy mióta dolgozol az adott munkahelyen. Én 22 éves vagyok, 2 éves a fiam, és összegyûlt 50 nap szabadságom. Természetesen a szabadságodat a munkáltatódtól kéred. De neked nem küldenek bérpapírt? Nekem minden hónapban küldik, és arra rá is van írva, hogy mennyi nap szabim van.

Persze, a két év alatt összegyûlik. De azt mi nem tudjuk megmondani, hogy neked mennyi szabi jár, mivel az függ az életkorodtól, és attól is, hogy mióta dolgozol az adott munkahelyen. Én 22 éves vagyok, 2 éves a fiam, és összegyûlt 50 nap szabadságom. Természetesen a szabadságodat a munkáltatódtól kéred. De neked nem küldenek bérpapírt? Nekem minden hónapban küldik, és arra rá is van írva, hogy mennyi nap szabim van.
Én úgy tudom, hogy a GYED elsõ évére járó szabit lehet kivenni. De persze ha szülés elõtt maradt ki nem vett szabid, azt is ki kell adnia a munkáltatónak. Ezt akkor kell hogy kiadják, mielõtt dolgozni kezdesz. 1 gyerek után 2 nap pótszabadság jár, de ez csak ha már dolgozol, arra az idõszakra arányosítva.
Pótszabi arra az idõszakra jár, amire rendes is. Tégyás + gyed elsõ éve.
Én a két szülés között visszamentem dolgozni, de hiába voltam 2 évig otthon, csak egy évnyi szabi járt, vagyis idõarányosan ki lett fizetve és a megmaradót ki kellett venni. Én is úgy gondoltam, hogy lesz kb. 50-60 napnyi szabim, de csak kb. 2 hétig voltam azon, a többi tizenvalamennyi napot kifizette.
Munkahelye válogatja, hogy kifizeti vagy kiveteti?
Ha kifizeti, akkor hamarabb mehetsz vissza dolgozni. Ha kiadja, akkor tovább lehetsz otthon, vagy ha nem vesz vissza, tovább tart a munkanélküli. Ez szerintem megállapodás kérdése. Ha például máshol már van munkahelyed, ahova mennél már dolgozni, akkor kifizethet, és hamarabb mehetsz.

Hány napig jár még a tb/egészségügyi ellátás, ha megszűnik a munkaviszonyom?

Ha jól tudom régebben ez 45 nap volt. Ez mennyit változott? Azt tudom, hogy egy id? után fizetni kell nekem havonta, hanem lesz állásom. Csak azt nem tudom pontosan, hogy megvan e még ez a türelmi id?.

Legjobb válasz: Igen, megvan még, és naptári napokra vonatkozik. Ha letelik, jelentkezz a Munkaügyi Központban, kapsz egy igazolást a regisztrációról amivel megkeresed az Önkormányzat Szociális Osztályát, s ott átvállalhatják Tõled a járulékfizetést (többnyire át szokták), s ennek fejében jogosult leszel egészségügyi szolgáltatásra! (vagyis nem kell fizetned ha orvoshoz mész). A másik lehetõség, hogy fölkeresed a lakóhelyed szerinti Egészségbiztosítási Pénztárat vagy APEH-ot, és vállalod a havi 5100 Ft járulékfizetést!

Igen, megvan még, és naptári napokra vonatkozik. Ha letelik, jelentkezz a Munkaügyi Központban, kapsz egy igazolást a regisztrációról amivel megkeresed az Önkormányzat Szociális Osztályát, s ott átvállalhatják Tõled a járulékfizetést (többnyire át szokták), s ennek fejében jogosult leszel egészségügyi szolgáltatásra! (vagyis nem kell fizetned ha orvoshoz mész). A másik lehetõség, hogy fölkeresed a lakóhelyed szerinti Egészségbiztosítási Pénztárat vagy APEH-ot, és vállalod a havi 5100 Ft járulékfizetést!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!!!!! :)

3-4éves ovis gyereked mennyire beteges? Havonta hány napot jár oviba?

Legjobb válasz: 4 éves lesz jövõ hónapban. Tehát most kiscsoportos. Tavaly szeptemberben kezdtük az ovit, kétszer egy hetet hiányzott eddig. Nátha-torokfájás-láz. Elõtte egy évig bölcsis volt :) ott már megedzõdött aranyom.

4 éves lesz jövõ hónapban. Tehát most kiscsoportos. Tavaly szeptemberben kezdtük az ovit, kétszer egy hetet hiányzott eddig. Nátha-torokfájás-láz. Elõtte egy évig bölcsis volt :) ott már megedzõdött aranyom.
Ovi elõtt csak az oltások után és a fognövekedésnél volt beteg.Bekerült az oviba és nagyon beteges lett.Sajnos még kórházba is volt mert kiszáradt.Nem akart inni annyira fájt a torka.Most elõször gyûrte le a szervezete a betegséget antibiotikum nélkül.És elõtte még egy hónapot is itthon voltunk, de az csak a regenerálódás miatt volt, hogy nehogy megint beteg legyen és újabb gyógyszerkúrán keljen átesnie.Furcsa, mert a kistesó 15 hónapos és persze õ is mindig beteg lesz, de fele annyi gyógyszert kell neki adni.Nem lázasodik be, vagy csak kicsit folyik az orra.
A télen nem voltunk betegek. Egy hetet volt most itthon március 15 után lányom, 4 napig tartó láz-lázcsillapító-8 óra nyugalom-láz szituban. Hál égnek nem betegesek. Heti egy oscillococcinum.
Jövõ hónapban lesz 4 éves, kiscsoportos. Voltak kisebb betegségei, takony, krupp szerû köhögõroham, amik miatt pár napig kellett itthon tartani. Aztán voltak nagyobbak, fülgyulladás 1 hét itthon, bárányhimlõ 2 hét itthon, szalmonella 1, 5 hónap itthon. De pl a december végig járta, mind a három hetet.
A kérdező hozzászólása: NEkem 1éve jár a fiam és hát mondhatom hogy szinte napokat jár oviba és heteket itthon van! 1év alatt 3x járt 2hetet folyamatosan! Van sok betegsége ami maradandó, tejfehérje allergia, por, poratka, toll, feketeüröm stb ezeket próbálom a minimálisra csökkenteni igy gyógyszer csak akkor kell ha kiütése van! Szivsövényhiánya is van! És most nem hall most voltunk a gégészeten de még nem mondtak semmit majd az audio vizsgálat után! Szóval aggódjak hogy ennyit beteg hová menjek vele milyen orvoshoz?Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Ja kap multivitamint, c-vitamint néha schüssler sókat! Én már totál kivagyok megszakad a szivem érte, ja és még a keményebbeken át se esett bárányhimlõ stb
A kérdező hozzászólása: 4hét folyamatos ovi huuuu álmodni tudunk csak róla :D
Második válaszoló vagyok.Nem volt bölcsis és most kiscsoportos.Ami tanács.A fül-orr gégész mint mondott az allergiára?Én allergiás vagyok és azt mondta nem szabad félvállról venni hiszen ez egy gyulladásos állapot.Szedni kell a gyógyszert, mert orrsövény ferdüléssel is járhat és legyengíti a szervezetet az örökös küzdelem.Vérvételen voltatok már?Lehet hogy vitamin hiánya van annak ellenére hogy szeditek a multit.Lehet hogy például vasat célzottabban kell szednie.Ezek persze csak javaslatok.Nem vagyok orvos.Reméljük jövõre jobb lesz.


T-mobile. Szerinted egy 100 MB. Adatforgalmú Go! Net M netcsomag hány napig 'jár be' facebook meg hasonló oldalak megtekintésére? + alkalmazások letöltésére?

Megéri most kihasználnom a havi 90Ft.-os havidíjat két hónapig, mint új előfizető? (utána 990 Ft a havi díja.) Köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Általában a Facebook használatáért nem számolnak fel adatforgalmat legalább is a Voda meg a Telenor nem! Attól függ mennyi és mekkora alkalmazásokat töltesz le, nekem normál használatnál munkahelyi böngészgetés stb.stb néha még a navigációt is használtam de 40-50 MB volt általában! Az alkalmazásokat, frissítéseket otthon Wifin szedtem le. De minden telefonban van adatforgalom számláló és az alapján nagyjából lehet látni hogy hol tartasz éppen, mindig 8.-a környékén nulláztam mert akkor volt számlázási idõszak zárás. De ha túl léped akkor meg lekorlátozzák és nem fogod tudni használni a következõ sz.idõszakig, így nincs túllépés és plusz ráfizetés! Persze ezeket szolgáltató válogatja ezek csak személyes tapasztalataim voltak, hívd fel az ingyenes ügyfélszolgálatot és ott mindent elmondanak amire kíváncsi vagy lehetõleg élõ ember kapcsolását kérd.

Általában a Facebook használatáért nem számolnak fel adatforgalmat legalább is a Voda meg a Telenor nem! Attól függ mennyi és mekkora alkalmazásokat töltesz le, nekem normál használatnál munkahelyi böngészgetés stb.stb néha még a navigációt is használtam de 40-50 MB volt általában! Az alkalmazásokat, frissítéseket otthon Wifin szedtem le. De minden telefonban van adatforgalom számláló és az alapján nagyjából lehet látni hogy hol tartasz éppen, mindig 8.-a környékén nulláztam mert akkor volt számlázási idõszak zárás. De ha túl léped akkor meg lekorlátozzák és nem fogod tudni használni a következõ sz.idõszakig, így nincs túllépés és plusz ráfizetés! Persze ezeket szolgáltató válogatja ezek csak személyes tapasztalataim voltak, hívd fel az ingyenes ügyfélszolgálatot és ott mindent elmondanak amire kíváncsi vagy lehetõleg élõ ember kapcsolását kérd.

Egy évben hány nap szabadság jár összesen? És ez, hogyan növekszik évente, ugyértem hány évente hány nappal lesz több a szbadságok száma?

Legjobb válasz: Az alapszabadság mértéke húsz munkanap. Ahogy a munkavállaló eléri a huszonötödik életévét, illetve halad tovább elõre, úgy növekszik az alapszabadság mértéke az alábbiak szerint: - huszonötödik életévétõl huszonegy; - huszonnyolcadik életévétõl huszonkettõ; - harmincegyedik életévétõl huszonhárom; - harmincharmadik életévétõl huszonnégy; - harmincötödik életévétõl huszonöt; - harminchetedik életévétõl huszonhat; - harminckilencedik életévétõl huszonhét; - negyvenegyedik életévétõl huszonnyolc; - negyvenharmadik életévétõl huszonkilenc; - negyvenötödik életévétõl harminc munkanapra emelkedik. Vissza a lap tetejére <<<. Pótszabadság A pótszabadság nem mindenkinek jár. A pótszabadságot kaphat a fiatal munkavállaló, a szülõ, a vak, a föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló. Fiatal munkavállaló pótszabadsága Fiatal munkavállalónak évente 5 nap pótszabadság jár. Gyermekek után járó pótszabadság A szülõk döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelõ szülõt évenként a tizenhat évnél fiatalabb egy gyermeke után kettõ, két gyermeke után négy, kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. Vak munkavállalók pótszabadsága A vak munkavállalónak évente 5nap pótszabadság jár. Föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló pótszabadsága A föld alatt állandó jelleggel dolgozó, illetve az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát eltöltõ munkavállalót, évenként öt munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság a munkavállalót a korábban meghatározott alapszabadságon felül megilleti úgy, hogy a többféle címen járó pótszabadságot egymás mellett érvényesíteni kell. Ennek megfelelõen az alapszabadság és a pótszabadság együttesen adja meg azt, hogy a munkavállalót összesen hány nap szabadság illeti meg az adott évben. Ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdõdött akkor a munkavállaló a szabadság arányos részét veheti igénybe az aktuális munkahelyén. Az arányosítás során elõfordulhat, hogy az eredmény töredéknapot is tartalmaz. Ekkor a fél napot elérõ töredéknapot egész munkanapnak kell tekinteni.

Az alapszabadság mértéke húsz munkanap. Ahogy a munkavállaló eléri a huszonötödik életévét, illetve halad tovább elõre, úgy növekszik az alapszabadság mértéke az alábbiak szerint: - huszonötödik életévétõl huszonegy; - huszonnyolcadik életévétõl huszonkettõ; - harmincegyedik életévétõl huszonhárom; - harmincharmadik életévétõl huszonnégy; - harmincötödik életévétõl huszonöt; - harminchetedik életévétõl huszonhat; - harminckilencedik életévétõl huszonhét; - negyvenegyedik életévétõl huszonnyolc; - negyvenharmadik életévétõl huszonkilenc; - negyvenötödik életévétõl harminc munkanapra emelkedik. Vissza a lap tetejére <<<. Pótszabadság A pótszabadság nem mindenkinek jár. A pótszabadságot kaphat a fiatal munkavállaló, a szülõ, a vak, a föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló. Fiatal munkavállaló pótszabadsága Fiatal munkavállalónak évente 5 nap pótszabadság jár. Gyermekek után járó pótszabadság A szülõk döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelõ szülõt évenként a tizenhat évnél fiatalabb egy gyermeke után kettõ, két gyermeke után négy, kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. Vak munkavállalók pótszabadsága A vak munkavállalónak évente 5nap pótszabadság jár. Föld alatt, illetve ionsugárzás mellett dolgozó munkavállaló pótszabadsága A föld alatt állandó jelleggel dolgozó, illetve az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát eltöltõ munkavállalót, évenként öt munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság a munkavállalót a korábban meghatározott alapszabadságon felül megilleti úgy, hogy a többféle címen járó pótszabadságot egymás mellett érvényesíteni kell. Ennek megfelelõen az alapszabadság és a pótszabadság együttesen adja meg azt, hogy a munkavállalót összesen hány nap szabadság illeti meg az adott évben. Ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdõdött akkor a munkavállaló a szabadság arányos részét veheti igénybe az aktuális munkahelyén. Az arányosítás során elõfordulhat, hogy az eredmény töredéknapot is tartalmaz. Ekkor a fél napot elérõ töredéknapot egész munkanapnak kell tekinteni.
20 nap alapszabadság jár. Azt hiszem életkorhoz van kötve. 31 éves vagyok, nekem 23 napom van.

Hány nap szabadság jár nekem?

2011.február 01-t?l táppénzen voltam. 2011. április 18-október 03-ig TGYÁS, majd 2011. október 04-t?l 2013 április 18 ig GYED-et kapok. Pedagógus vagyok. Hány nap szabadság illet meg erre az id?szakra.

Legjobb válasz: Nem ártana tudni, hogy mennyi az alapszabadságod. Vagy legalább azt, hogy hány éves vagy:) Ha ezt tudod, akkor már egyszerû kiszámolni: 2011-ben egész évre járó, plusz 2 nap gyerek utáni pótszabi. 2012-ben 153 napra jár szabi, plusz a gyerek utáni 2 nap. Pl: Ha mondjuk 22 napod volt, akkor 2011-re 22+2 nap, 2012-re 9+2, vagyis összesen 35 nap.

Nem ártana tudni, hogy mennyi az alapszabadságod. Vagy legalább azt, hogy hány éves vagy:) Ha ezt tudod, akkor már egyszerû kiszámolni: 2011-ben egész évre járó, plusz 2 nap gyerek utáni pótszabi. 2012-ben 153 napra jár szabi, plusz a gyerek utáni 2 nap. Pl: Ha mondjuk 22 napod volt, akkor 2011-re 22+2 nap, 2012-re 9+2, vagyis összesen 35 nap.

5 hó időtartamú közmunkánál hány nap szabadság jár?

Legjobb válasz: Attól függ, hány éves vagy. 25 éves korig évi 20 nap az alapszabadság, ezután bizonyos életkoronként emelkedik 1-1 nappal (a neten megtalálod hogy hány éves korban mennyi az alapszabadság) Az éves szabadságod arányos részét kapod meg. Pl. 22 éves vagy, 20/12*5=8,33, a kerekítés szabályai miatt 8 nap szabi jár.

Attól függ, hány éves vagy. 25 éves korig évi 20 nap az alapszabadság, ezután bizonyos életkoronként emelkedik 1-1 nappal (a neten megtalálod hogy hány éves korban mennyi az alapszabadság) Az éves szabadságod arányos részét kapod meg. Pl. 22 éves vagy, 20/12*5=8, 33, a kerekítés szabályai miatt 8 nap szabi jár.

Kiszámolná nekem valaki, hány nap szabadság jár nekem?

2008. október 1-én született a lányom. 2008. június 30-ig dolgoztam, július 1-t?l táppénzem voltam szeptember 1-ig. 2008-ban kivettem a nekem járó szabadságaim felét. 2009 március 17-ig tyáson voltam, majd gyeden. 2010. október 1-t?l gyesen vagyok. Most október 2-t?l ki szeretném venni a szabadságaimat, és kíváncsi vagyok, hogy hány nap jár nekem. Jelenleg 30 éves vagyok, idén februárban töltöttem.

Legjobb válasz: 2008-ban 27 voltál, 21 nap járt, ennek kivetted a felét, maradt 4 vagy 5 nap idõarányosan. Októbertõl március 17-ig járt neked idõarányosan 9 nap. A gyed elsõ évére jár a teljes szabi, ekkor már 28 elmúltál, így az 22 napot jelent. Tehát 35 vagy 36 napod van, plusz a gyerek után járó évi 2 nap, ha te igényelted. Ez 7 hetet jelent.

2008-ban 27 voltál, 21 nap járt, ennek kivetted a felét, maradt 4 vagy 5 nap idõarányosan. Októbertõl március 17-ig járt neked idõarányosan 9 nap. A gyed elsõ évére jár a teljes szabi, ekkor már 28 elmúltál, így az 22 napot jelent. Tehát 35 vagy 36 napod van, plusz a gyerek után járó évi 2 nap, ha te igényelted. Ez 7 hetet jelent.

Pótszabadság anyának és apának is jár vagy csak az egyik félnek? Hány nap?

Legjobb válasz: Egy gyereknél 2 nap, kettõnél 4 nap, 3 vagy több gyereknél 7 nap pótszabadság jár. Idéntõl nem kell választani, hogy melyik szülõ veszi igénybe, így mindketten kivehetik, de csak 2/4/7 napot. Tehát ha apa nem veszi ki az egy gyerekre járó kettõ napot, akkor anya nem vehet ki négyet, hanem csak kettõt. 132. § (2)A munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb a) egy gyermeke után kettõ, b) két gyermeke után négy, c) kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság jár. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

Egy gyereknél 2 nap, kettõnél 4 nap, 3 vagy több gyereknél 7 nap pótszabadság jár. Idéntõl nem kell választani, hogy melyik szülõ veszi igénybe, így mindketten kivehetik, de csak 2/4/7 napot. Tehát ha apa nem veszi ki az egy gyerekre járó kettõ napot, akkor anya nem vehet ki négyet, hanem csak kettõt. 132. § (2)A munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb a) egy gyermeke után kettõ, b) két gyermeke után négy, c) kettõnél több gyermeke után összesen hét munkanap pótszabadság jár. A pótszabadság szempontjából a gyermeket elõször a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.
A férjed munkahelyén valószínûleg nem követik a jogszabályi változásokat. Idén január 1-el változott a jogszabály, azóta mindkét szülõ kérheti a pótnapokat. Küldd be a férjeddel ezt a tájékoztatót, m amit a kormány adott ki, és akkor majd elhiszik neki:D http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/szoc.. ezen belül Tájékoztató füzetek - Tájékoztató a gyermekek után járó ellátásokról 2012 Kb. 65. oldal.
Ha jól tudom, akkor mindkét szülõnek jár. Egy gyerkõcnél már nem emlékszem, hogy mennyit adnak, kettõnél fejenként 5 nap jár!
Ez év január 1.-tõl mindkettõnek, 1 után 2 nap
A kérdező hozzászólása: Tehát egy gyerek után anyának jár 2 nap és apának is 2, összesen 4 nap jár? A férjem munkahelyén most mondták, hogy csak az egyik fél veheti ki. Nem értem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!