Találatok a következő kifejezésre: Hány ml ill (4 db)

1 hónapos kisbabának, hány ml köményteát ill. vizet lehet adni?

Legjobb válasz: annyit,amennyit megiszik,kb.1 deci/ nap

annyit, amennyit megiszik, kb.1 deci/ nap
Nem írtad, hogy szoptatod-e. Ha szoptatott baba semmi szükség egyéb folyadékra. Sõt nem is kell mert lemosod a bélfalakra az anyatej által felépített hasznos anyagokat.
Én tápszeres babának is csak vizet adnék, ha még ilyen picike.

7, 5hós babátok hány ml főzeléket eszik egy evésre, ill. tápszert?

köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az én gyerköcöm 8 hónapos. Õ este 160, reggel 120ml tápszert eszik. Fõzeléket 190-200g körül. Gyümit pl. 1 banán+1 alma, ez egy desszert.

Az én gyerköcöm 8 hónapos. Õ este 160, reggel 120ml tápszert eszik. Fõzeléket 190-200g körül. Gyümit pl. 1 banán+1 alma, ez egy desszert.
8 hós a kislányom. Reggel 210 ml tápit készítek, ebbõl lesz kb. 240 ml, ezt meg is eszi. Fõzeléket kb. 200-220 grammot, de volt már, hogy többet evett. Tejpép, joghurt, sinlac, 200 gramm körül. Este tápi 210 ml.

Hány ml gyümi ill főzelék vált ki egy étkezést?

Mért mondják hogy hónapokba telik 1 étekzés kiváltása? Tápszeres a babám ma próbáltuk a gyümit : el?sször ivott 50 ml tápot evett kis gyümit kb 30-40 ml és utána még ivott kb 40 ml tápot. Jó ez igy v máshogy csináljam? Ez egy délel?ti evés volt, azt szertném el?sször kiváltani. 5 hósak vagyunk.

Legjobb válasz: Mi 2 hónaposak vagyunk, és mi is isszuk a gyümi leveket, amit én csinálok neki, de mi 2 étkezés között.Lehet kicsit majd fáj a hasa tõle, mert a a táp után adod és még rá is issza a tápot. Probáld úgy hogy egy teljes etettésre csak gyümi, meg tea. A következõre adj neki tápot. Ezigy kicsit megeröltetõ a hasának hirtelen ha egybe adsz neki mindent

Mi 2 hónaposak vagyunk, és mi is isszuk a gyümi leveket, amit én csinálok neki, de mi 2 étkezés között.Lehet kicsit majd fáj a hasa tõle, mert a a táp után adod és még rá is issza a tápot. Probáld úgy hogy egy teljes etettésre csak gyümi, meg tea. A következõre adj neki tápot. Ezigy kicsit megeröltetõ a hasának hirtelen ha egybe adsz neki mindent
Én úgy olvastam, hogy kb.4-5 hét mire kivált egy étkezést. Én szoptatok, kb. 4 hete kezdtem a hozzátáplálást, és talán mostanra tudok egy szopit kiváltani. Szerintem ezt a mell telítõdése miatt is írták, mert idõbe telik, mire eggyel kevesebb "adagot" "termel" a cici. Az elsõ babám tápszeres volt, és nála sokkal könnyebb volt a tej elhagyása, mert 1 alkalommal csak gyümölcsöt adtam és utána csak vizet, délután pedig fõzeléket, szintén csak vízzel..(ahogy az elõttem szóló írta). Persze az elején kb. 3-4 napig csak gyümit, utána a fõzeléket. Nem kellett 1 hónap sem, hogy 5 cumisüvegbõl már csak max. 3 maradt. Ha elfogadsz egy jó tanácsot (tapasztalatból írom, 3 gyerek után), ha lehet csak vizet adj szomjoltásra, késõbb kisebb az esélye, hogy "üdítõfüggõ" lesz.
A kérdező hozzászólása: még mindig nemtudom az adagok mennyiségét!
Ha délelõtti szopit akarsz kiváltani, kb. egy bébiételes üvegnek megfelelõ mennyiségû gyümölcsöt kell hogy megegyen. Ez kb. 150-200ml. Az meg hülyeség hogy a mell telítõdése miatt, le lehet feljni a felesleget ha szorít a cici, a termelõdés meg gyorsan módosul.


Kb. hány g. vagy ml. Gyümölcs-, ill. zöldségpép vált ki egy étkezést?

Köszönöm a válaszokat! :-)

Legjobb válasz: Szerintem ezt nem lehet meghatározni. Amennyit elfogad, és amennyitõl nem lesz éhes 2-3 órán belül. Pl hamarabb éhes lesz az almától, mint a krumplitól. Szóval ne csodálkozz, ha benyom 20 deka almát, de utána 1 óra múlva éhes. Ugyanakkor a tápszertõl (anyatejtõl) lehet eltelítõdik akár 4 órára is.

Szerintem ezt nem lehet meghatározni. Amennyit elfogad, és amennyitõl nem lesz éhes 2-3 órán belül. Pl hamarabb éhes lesz az almától, mint a krumplitól. Szóval ne csodálkozz, ha benyom 20 deka almát, de utána 1 óra múlva éhes. Ugyanakkor a tápszertõl (anyatejtõl) lehet eltelítõdik akár 4 órára is.
Nekem 5 hós volt a lányom, amikor elkezdtem a hozzátáplálást. Kb 2 hét múlva váltottunk egy étkezést, a tízórait gyümölccsel. 200g-mot evett meg gyümibõl, hogy jóllakjon. Kb 6 hós volt amikor tejpéppel is kiváltottunk egy étkezést, abból kb. 150ml-t evett meg egyszerre. 1 dl vízhez tettem neki szemre tejpép port, annyit, hogy jó állagú, krémes legyen. Sûrûn nem szerette.
nekem a fiam tizoraira 200gramm, gyümölcsös, ebédre kb.250 gramm fözzelék, azaz másfél üveg.de amugy mikor hogy, van mikor ennyi, van mikor kevesebb.mi sem eszünk egyformán.
pont az elõbb mértem kíváncsiságból.. a lányom uzsira 200 gramm tejpép + szilva keveréket evett. ebédkor fõzelékbõl 180gramm elég neki.
Legalább 150 ml a szakirodalom szerint. Gyümölcsböl mindig több kell, mert az nem laktat úgy, mint egy fözelék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!