Találatok a következő kifejezésre: Hány magyar ismer az (1 db)

Hány magyar szót ismer az átlag magyar ember?

jó, tudom, hogy néhányan csak egyet-kett?t (bammeg, kurvaanyád), de úgy mégis kb., hány szót használunk naponta?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, az átlag aktív (használt) szókészlet kb 7000 szóból áll. A passzív (nem használt, de megértett) kb 15000. Az olvasásról csak annyit, hogy Arany János, ilyen szempontból (és sok másból is) legnagyobb költõnk mûveiben kb. 35000 szót használt, bár ebben sok a különbözõ tájszó és nyelvjárási alak.

Én úgy tudom, az átlag aktív (használt) szókészlet kb 7000 szóból áll. A passzív (nem használt, de megértett) kb 15000. Az olvasásról csak annyit, hogy Arany János, ilyen szempontból (és sok másból is) legnagyobb költõnk mûveiben kb. 35000 szót használt, bár ebben sok a különbözõ tájszó és nyelvjárási alak.
Azt mondják, hogy egy közepesen képzett ember kb. 8-9000 szót ismer, akik viszont szeretnek olvasni, ennek két-háromszorosát is ismerhetik. Az átlag "wazze-getszi-kötsög"-szókincsú, alacsony iskolázottságú emberek kb. 3-4000 szót ismernek (ez kb. egy középfokú nyelvizsga szóanyagának felel meg). Hogy ebbõl ki mennyit használ egy nap, az nagyban függ a tevékenységi körtõl, az érdeklõdéstõl, a kapcsolatoktól.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy mondom németül? "Szeretném a némettudásomat fejleszteni. "

14

Hol van erre lehetőségem?

Szeretnék cseh emberekkel beszélgetni vagy ismerkedni.Melyik oldalon van erre lehetőségem? A dédim cseh anyanyelvű volt,de sajnos nem ismerhettem. :(

1

Leforditana nekem valaki?

Ez mit jelent? Nem iagazan ertem: There's no better feeling than lying next to the person you love and they do not know you love them or that you are in their house again.
Koszonom

6

Mikor kell a one szót használni az angolban?

Ezekre a kifejezésekre gondolok:
new one - újat
no one - senki

Honnan fogom tudni hogy bele kell tennem a mondatomba a one-t? Bocsi ha butának hangzik a kérdés, de remélem értitek. Amikor ki akarok emelni egy dolgot a mondatban?

1

Hogyan fordítanátok le ezt a következő 3 angol kifejezést (lent) magyarosan?

http://idioms.thefreedictionary.com/Famous+Last+Words

az utolsónál a good laught érdekelne :)

3

Valaki lefordítaná nekem szlovák nyelvre ezt a két mondatot?

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy mikor lehet megnézni a házat.
Körülbelül mennyi a havi rezsi költség?
Köszönettel,

2

Letudnátok kérlek fordítani ezt a 3 mondatot németre?

Megköszönöm ha kijönnek értem Berlini vasútállomásra

Megköszönném, ha kijönnének értem a Berlini vasútállomásra

Megköszöntem volna, ha kijöttek volna értem a Berlini vasútállomásra.

1

Helyes így ez a 2 angol mondat?

"I'm afraid you may have me no one will ever love you.
Sometimes a tiny little bit of love also feeling good glimpse of a smile and a hug."

"Félek talán már engem soha senki nem fog szeretni. Néha egy pici kis szeretet is jó esik egy pillantás egy mosoly és egy ölelés."

3

Miért nem "wo sind die Blumen"?

Marlene Dietrich híres dalának első sora így hangzik: Sag mir wo die Blumen sind... A wo után fordított szórend kellene, nem? Vagy ez belefér a költői szabadságba?

8

Szexuális kifejezések németül?

Írnátok nekem olyan kifejezéseket, amik szexszel, szerelemmel kapcsolatosak? Első sorban olyanokat szeretnék tudni, amiket szex közben használnak.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!