Találatok a következő kifejezésre: Hány magyar ismer (2 db)

Vajon hány magyar lehet akinek negatív értéket mutat a vagyon összesítés? Én sokat ismerek, volt aki tíz év havi milliós bér mellet is a hitel válság miatt mínuszba került.

És ő még ráadásul eurós hitel és euróban kaport fizetés mellet. - csak hát a multi cég megsínylette a válságot, és kitették a szűrét, egyik napról a másikra kivonultak Kelet-Közép-Európából. - ezt csak ezért írtam ide, hogy ez sokszor nem felelőtlenség, mert rengetegszer csak korsajátosságok összjátéka.

Legjobb válasz: Minden magyarnak negatívot mutat, ha elosztjuk az államadósságot a lakosok számával, még a kisbabák is mínuszban vannak egy kertes ház árával.

Minden magyarnak negatívot mutat, ha elosztjuk az államadósságot a lakosok számával, még a kisbabák is mínuszban vannak egy kertes ház árával.
Rossz érzés vagy sem, ha nincs pénzed lakásra, akkor kénytelen leszel bérelni. Ez nem érv, ne haragudj. Tudom, nincs pénzem, de jó érzést adna egy kocsi, egy jacht, egy tengerparti nyaraló.... Elvégre én is érek annyit, amennyit az, akinek viszont telik rá.
De akinek nincs lakása inkább fizessen a fõbérlõnek élete végéig minden hónapban? Az sem megoldás és nagyon rossz érzés úgy élni, hogy tudom, hogy soha nem lesz az enyém a lakás csak ölöm bele a pénzt egy idegen család kasszájába évekig. Hogyan máshogyan szerezhetnének az emberek lakást ilyen fizetések mellett? A legtöbb ember 100 éves koráig sem tudna összegyûjteni egy lakásra.
Én a bankokat nem hibáztatom, csak lelocsolnám õket gázolajjal és felgyújtanám mind az összeset alkalmazottaikkal együtt.
21:51 "Voltak országok óvva intették az embereket , fõleg a svájci frank alapú hitelektõl" A PSZÁF Magyarországon is közleményt adott ki errõl. Persze akkoriban (2004-2005) épp az volt menõ duma Magyarországon, hogy én tõzsdecápa vagyok, én forexezek, én korszerû vagyok, én merek bonyolult pénzügyi spekulációkba bocsátkozni stb. Az állami szervezetek a maguk részérõl figyelmeztették a lakosságot, a hülye sajtó pedig beleheccelte a lakosságot a hitelfelvételbe. Az olyan újságok, mint az Index.
A lakosság pénzügyi helyzete bizony egyenes arányosságban áll a pénzügyi ismeretekkel. Akkor kellett volna a keményebb törvényi szabályozás, amikor a bankok boldog-boldogtalannak szórták a hiteleket. Én a bankokat nem hibáztatom, piaci szereplõk, a profitra törekszenek. Törvényileg kellett volna megszabni, hogy mekkora fizetés mellé mekkora hitel vehetõ fel. De igazából nem is a lakáshitelek a legnagyobb probléma. Sokkal inkább a 40% körüli személyi kölcsönök, hitelkártyák és egyéb rémségek. A hitelkártya egyetlen elõnyét abban látom, ha a saját fizetésem rövid távon jól be tudom fektetni addig, amíg ingyenesen használhatom a bank pénzét. De ez itthon a magas jutalékok miatt nonszensz. Minden másra használni pénzügyi öngyilkosság.
No igen. Miért kell több kategóriával jobb, nagyobb ház vagy kocsi, ha csak hitelbõl megy? A munkatársaim között többen is vannak, akiknek a havi fizetés beérkezésével is mínuszban van a számlája, tehát effektíve egyetlen fillérük sincs, minden hónapban hitelbõl fizetik az utolsó kiflit is. És a tartozás hónapról hónapra nõ ezáltal.
Állítólag Magyarországon az emberek 81%-ának nincs 50 ezer forintnál nagyobb megtakarítása.
A kérdező hozzászólása: Tíz ezer családokról és amúgy egy is sok. De én ahogy most utána olvasgatok, itt több mint valószínû milliós létszámú rétegrõl van szó.
"tízezrekrõl szól a híradás is, akik többel tartoznak a bankoknak mint az összvagyonuk" Tízezrek? Az országban milliók élnek.
A kérdező hozzászólása: Igen de tízezrekrõl szól a híradás is, akik többel tartoznak a bankoknak mint az összvagyonuk. - de ez úgy már a bulvár híradók világa.
2011 IV. negyedévében a háztartások nettó pénzügyi vagyona 16 ezer milliárd Ft volt (ebben tehát nincs benne az ingatlan). Hogy hány háztartásnak negatív, azt nem tudom. Az átlag pozitív, valószínûleg a legtöbb háztartásnál pozitív a nettó pénzügyi vagyon. Ehhez még jönnek az ingatlanok. "Én sokat ismerek, volt aki tíz év havi milliós bér mellet is a hitel válság miatt mínuszba került." Én meg egyet se. Mindenkinek megvannak a maga sztorijai, de országos szinten ebbõl nem lehet következtetéseket levonni.
A kérdező hozzászólása: Én most a magánvagyonra gondoltam. Arra, hogy hány embernek lehet például nagyobb személyes (kölcsön) adóssága, mint amekkora a ingó és ingatlan vagyon tárgyai együttes összértéke. Mert az tudom sokan vannak. Van erre valahol valami statisztika?
A kérdező hozzászólása: Magyarországon, nem ugyan az bérelni mint mondjuk Németországban, mert ha ott valami okból kifolyólag nincs pénzed bérelni, az állam vagy a tartomány teszi meg helyetted, hogy állja a lakbért.

Hány magyar szót ismer az átlag magyar ember?

jó, tudom, hogy néhányan csak egyet-kett?t (bammeg, kurvaanyád), de úgy mégis kb., hány szót használunk naponta?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, az átlag aktív (használt) szókészlet kb 7000 szóból áll. A passzív (nem használt, de megértett) kb 15000. Az olvasásról csak annyit, hogy Arany János, ilyen szempontból (és sok másból is) legnagyobb költõnk mûveiben kb. 35000 szót használt, bár ebben sok a különbözõ tájszó és nyelvjárási alak.

Én úgy tudom, az átlag aktív (használt) szókészlet kb 7000 szóból áll. A passzív (nem használt, de megértett) kb 15000. Az olvasásról csak annyit, hogy Arany János, ilyen szempontból (és sok másból is) legnagyobb költõnk mûveiben kb. 35000 szót használt, bár ebben sok a különbözõ tájszó és nyelvjárási alak.
Azt mondják, hogy egy közepesen képzett ember kb. 8-9000 szót ismer, akik viszont szeretnek olvasni, ennek két-háromszorosát is ismerhetik. Az átlag "wazze-getszi-kötsög"-szókincsú, alacsony iskolázottságú emberek kb. 3-4000 szót ismernek (ez kb. egy középfokú nyelvizsga szóanyagának felel meg). Hogy ebbõl ki mennyit használ egy nap, az nagyban függ a tevékenységi körtõl, az érdeklõdéstõl, a kapcsolatoktól.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!