Találatok a következő kifejezésre: Hány magyar a Titanic-on (1 db)

Hány magyar utazott a Titanic-on?

Legjobb válasz: A Titanicnak magyar utasai is voltak. A tragédiát túlélte Reischl Mátyás, az egyik elsõ osztályú étterem magyar pincére, a hajón utazó magyar kivándorlók azonban nem mindannyian maradtak életben. Megmenekült például a soproni Hoffer Lujza és a harmadosztályon utazó Kisik Antal és felesége, de a tengerbe fulladt Kisik Vince és a 18 éves Kisik Mária.[1] A Titanic segítségére sietõ hajó – a brit Carpathia – hajóorvosa magyar volt: dr. Lengyel Árpád, aki a megmenekült utasoktól hálából emlékérmet kapott. Az orvos sírja a budapesti Kerepesi Temetõben van.

A Titanicnak magyar utasai is voltak. A tragédiát túlélte Reischl Mátyás, az egyik elsõ osztályú étterem magyar pincére, a hajón utazó magyar kivándorlók azonban nem mindannyian maradtak életben. Megmenekült például a soproni Hoffer Lujza és a harmadosztályon utazó Kisik Antal és felesége, de a tengerbe fulladt Kisik Vince és a 18 éves Kisik Mária.[1] A Titanic segítségére sietõ hajó – a brit Carpathia – hajóorvosa magyar volt: dr. Lengyel Árpád, aki a megmenekült utasoktól hálából emlékérmet kapott. Az orvos sírja a budapesti Kerepesi Temetõben van.
elsõ válaszoló vagyok megint.Azt nem tudom pontosan mennyi magyar utazhatot csak ezt a cikket találtam a neten.Szóval azért lehetett néhány magyar a Titanicon.
Jah és még annyit hogy Kisik Vince és Mária holttestét soha nem találták meg! http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1910/1/
A dédnagymamám nõvére a titanicon halt meg. Nem tudom sajnos a nevét, sok névváltoztatás volt a családban és a nagymamám soha nem mesél sajnos errõl.
Az én nagyapám mesélte, hogy az õ szülei/nagyszülei is a Titanic-on utaztak volna, csak sajna lekésték. De még látták, ahogy kifutott a hajó. Mázlijuk volt.
én
Nem utaztak magyarok a Titanicon! Szemét hazudozás és hírlapi kacsa a reischl, hoffer és kisik-történet!!!! Lásd: http://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-victims/ Teljes listák vannak a honlapon utasokról és személyzetrõl egyaránt!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szeretnék egy nagyon szépen megfogalmazott verset küldeni barátomnak születésnapja alkalmából. Nem vagyok annyira jó a költészetben, ezért segitséget kérnék. Valaki valami jó ötlet? Nagyon gyors válaszokat kérek.

Barátom 18 éves, és Norbinak hivják. Igazából minden létező aranyos becenevet kitaláltunk már egymásnak, de a leggyakoribb az életem, édesem, szerelmem, kincsem. Nagyon szoros a kapcsolatunk ezért nagyon szép verset szeretnék neki elküldeni? Valaki valamilyen tippet esetleg megosztana velem?

5

Miért mondják mindig, hogy Magyarországot valaha 'három tenger mosta'? Melyek voltak azok a tengerek, ha valójában igaz ez az állítás?

9

Mi lehet az oka annak, hogy valaki értelmetlennek látja az életét a mai korban?

Sokan foglalkoztak már ezzel a kérdéssel, a mai napig is heves vitákat vált ki, azonban egyértelmű választ senki nem tudott adni. Az ókori görögöktől kezdve születtek a témával kapcsolatos művek, mindenkinek más az álláspontja.
Nem lehetséges az, hogy mindennek rendeltetése van? Még egy darab kőnek is.
Engedtessék meg, hogy ellentmondjak magamnak. Ma vagy bármelyik más korban tapasztaljuk a kilátástalanságot, nincs perspektíva, nem találjuk a hangot a másik emberrel, furcsa a körülöttünk lévő világ, félünk a jövőtől. Akkor valóban felmerül a nihil.
Ti mit gondoltok? Illetve annak, hogy ma esetleg nem találják az értelmet semmiben inkább emocionális okai vannak, vagy ekonómiai, vagy más? Ti hogy látjátok az életet? Mit gondoltok Jean Paul Sartre vagy az abszurd írók világlátásáról?

5

Aki gazdag szülők gyermeke, arra nyomás nehezedik, hogy teljesítse a szülei szintjét?

Nyilván az a legegyszerűbb válasz, hogy aki gazdag szülők gyereke, azt egyrészt támogatják, másrészt a szülei tudják, mitől lehet biztosítani az egzisztenciáját és jó egyetemre íratják be, egyengetik az útját a tapasztalataikkal, segítik a döntésekben.

De mi a helyzet az első generációs gazdagokkal? Akik úgy gazdagodtak meg, hogy nem feltétlenül áll mögöttük az a tapasztalat, amivel a gyerekeiket segíthetnék? Mi van, ha az utód visszasüllyed átlagos szintre? Milyen érzés egy ilyen gyereknek az, ha az életét egy kis lakásban éli le, miközben gyerekkorában házi jacuzzi meg medence volt? Ettől lehet valaki depressziós, összeroppanthatják az elvárások?

4

3 délszlávokkal kapcsolatos kérdés?

1. Jugoszlávia címerén hét fáklya tart egy nagy lángot. Mely ez a hét nép? Mert én bárhogy számolom a szlávokat (szlovén, horvát, bosnyák, szerb, montenegrói), nem jön ki. Esetleg a magyarok és az albánok is beletartoznak ebbe a hétbe?
2. A bolgárok inkább szlávok vagy türkök?
3. Ha szlávok, hogy lehet, hogy nem elhatárolódtak a Jugoszláviától?

7

Régen, pl. a középkorban mit csináltak a szívbetegekkel?

Akiknek pl. szívritmuszavara volt, vagy magas vérnyomása, meg ilyesmi, azokat hogyan gyógyították meg?

15

Ajánlanátok olyan könyveket, amelyek a '48-as szabadságharcot a nemzetiségi-magyar kapcsolatok szempontjából mutatja be, de legalábbis részt szentel ennek a témának?

0

Van olyan weboldal ahol listázva vannak az elmúlt évek napkitörései?

Ha igen, melyik az?

5

Hol tudnám beszerezni/megtekinteni Éry Kinga: Kelta csontvázak Zichyújfaluról című művét?

Az Anthropologiai közleményekben jelent meg 1984-ben.

3

A nők egyenjogúságáról szóló amerikai alkotmánymódosítás javaslat hogyan kapcsolódik a melegházasság és a terhességmegszakítás legalizálásához?

A wikipédián olvastam ezt: " A módosítás bukásában jelentős szerepet játszott a konzervatív Phyllis Schlafly, a jobboldali Eagle Forum vezetője. Érvei szerint az alkotmány ilyen irányú módosítása ahhoz vezetne, hogy a nőknek harcolniuk kellene a háborúban, elveszítenék azt a jogukat, hogy a férjük eltartsa őket valamint hogy a módosítás legalizálná a melegházasságot és a terhességmegszakítást is."
Viszont nem levén jártas a témában, nem értem az összefüggést.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!