Találatok a következő kifejezésre: Hány magyar a Titanic-on (1 db)

Hány magyar utazott a Titanic-on?

Legjobb válasz: A Titanicnak magyar utasai is voltak. A tragédiát túlélte Reischl Mátyás, az egyik elsõ osztályú étterem magyar pincére, a hajón utazó magyar kivándorlók azonban nem mindannyian maradtak életben. Megmenekült például a soproni Hoffer Lujza és a harmadosztályon utazó Kisik Antal és felesége, de a tengerbe fulladt Kisik Vince és a 18 éves Kisik Mária.[1] A Titanic segítségére sietõ hajó – a brit Carpathia – hajóorvosa magyar volt: dr. Lengyel Árpád, aki a megmenekült utasoktól hálából emlékérmet kapott. Az orvos sírja a budapesti Kerepesi Temetõben van.

A Titanicnak magyar utasai is voltak. A tragédiát túlélte Reischl Mátyás, az egyik elsõ osztályú étterem magyar pincére, a hajón utazó magyar kivándorlók azonban nem mindannyian maradtak életben. Megmenekült például a soproni Hoffer Lujza és a harmadosztályon utazó Kisik Antal és felesége, de a tengerbe fulladt Kisik Vince és a 18 éves Kisik Mária.[1] A Titanic segítségére sietõ hajó – a brit Carpathia – hajóorvosa magyar volt: dr. Lengyel Árpád, aki a megmenekült utasoktól hálából emlékérmet kapott. Az orvos sírja a budapesti Kerepesi Temetõben van.
elsõ válaszoló vagyok megint.Azt nem tudom pontosan mennyi magyar utazhatot csak ezt a cikket találtam a neten.Szóval azért lehetett néhány magyar a Titanicon.
Jah és még annyit hogy Kisik Vince és Mária holttestét soha nem találták meg! http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1910/1/
A dédnagymamám nõvére a titanicon halt meg. Nem tudom sajnos a nevét, sok névváltoztatás volt a családban és a nagymamám soha nem mesél sajnos errõl.
Az én nagyapám mesélte, hogy az õ szülei/nagyszülei is a Titanic-on utaztak volna, csak sajna lekésték. De még látták, ahogy kifutott a hajó. Mázlijuk volt.
én
Nem utaztak magyarok a Titanicon! Szemét hazudozás és hírlapi kacsa a reischl, hoffer és kisik-történet!!!! Lásd: http://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-victims/ Teljes listák vannak a honlapon utasokról és személyzetrõl egyaránt!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ezio Auditore da Firenze létezett?

Ezio Auditore da Firenze az assassins creed játékok főszereplője és egyben akármilyen hülyén hangzik (már akinek) a példaképem és tudni szeretném hogy Ezio Auditore da Firenze 1459-1524 ig élt de vajon létezett aki tud valamilyen információt kérem irjon! előre is köszönöm szépen!

3

Egy üres befőttes üveget 60.8 0C hőmérsékletre felmelegítünk és lezárjuk. Mekkora erő szorítja le a 8.2cm átmérőjű fedelet miután az üveg 18.1 0C-ra lehűlt? A légnyomás 105 Pa.

0

Miért a fehérek az uralkodó faj? Minden jelentősebb találmány a fehérek érdeme.

A kínaiak régen sok dolgot feltaláltak,de amit átvettek a fehérek azt mi továbbfejlesztettük és sokkal jobb lett (pl puska)
Az összes jelentősebb találmány a fehérek érdeme.
Nem tudok olyan találmányról amit egy afrikai talált fel és használjuk a mindennapokban.
Miért a fehér faj kerekedett felül?
Az éghajlatnak köze van hozzá?
Afrika sok része sivatag,esőerdő.
Arábia szintén.
stb.
Itt Európában jó az éghajlat és természeti kincsekben gazdag.

7

Meddig tartott a szecesszió?

1897-től meddig?

1

Milyen a nyelvstílusa Jókai Mór Kőszívű ember fia című regényének?

1

Melyik Árpád-házi királyunk halt meg agyvérzésben?

1

Milyen szóképek lehetnek? "Tüzesen süt le a nyári nap sugára az ég tetejéről", "Az idő aközben haladott sietve, a patak habjain piroslott az este", "melybe ezer csillag ragyogása nézett"

A harmat,mely ekkor ellepet fűt,bokrot,tán a szánakozó csillagok könnye volt","ballagott a halk éjszakában"

8

2. jobbágyságnál a hatalom alapja a föld? és nem a pénz?

5

Ha van ormótlan akkor van ormós is? Vagy miből felylődött ki ez a szó?

2

Az igaz a 2. jobbágyságnál hogy a hatalom alapja a föld és nem a pénz?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!