Találatok a következő kifejezésre: Hány magyar a Titanic-on (1 db)

Hány magyar utazott a Titanic-on?

Legjobb válasz: A Titanicnak magyar utasai is voltak. A tragédiát túlélte Reischl Mátyás, az egyik elsõ osztályú étterem magyar pincére, a hajón utazó magyar kivándorlók azonban nem mindannyian maradtak életben. Megmenekült például a soproni Hoffer Lujza és a harmadosztályon utazó Kisik Antal és felesége, de a tengerbe fulladt Kisik Vince és a 18 éves Kisik Mária.[1] A Titanic segítségére sietõ hajó – a brit Carpathia – hajóorvosa magyar volt: dr. Lengyel Árpád, aki a megmenekült utasoktól hálából emlékérmet kapott. Az orvos sírja a budapesti Kerepesi Temetõben van.

A Titanicnak magyar utasai is voltak. A tragédiát túlélte Reischl Mátyás, az egyik elsõ osztályú étterem magyar pincére, a hajón utazó magyar kivándorlók azonban nem mindannyian maradtak életben. Megmenekült például a soproni Hoffer Lujza és a harmadosztályon utazó Kisik Antal és felesége, de a tengerbe fulladt Kisik Vince és a 18 éves Kisik Mária.[1] A Titanic segítségére sietõ hajó – a brit Carpathia – hajóorvosa magyar volt: dr. Lengyel Árpád, aki a megmenekült utasoktól hálából emlékérmet kapott. Az orvos sírja a budapesti Kerepesi Temetõben van.
elsõ válaszoló vagyok megint.Azt nem tudom pontosan mennyi magyar utazhatot csak ezt a cikket találtam a neten.Szóval azért lehetett néhány magyar a Titanicon.
Jah és még annyit hogy Kisik Vince és Mária holttestét soha nem találták meg! http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/1910/1/
A dédnagymamám nõvére a titanicon halt meg. Nem tudom sajnos a nevét, sok névváltoztatás volt a családban és a nagymamám soha nem mesél sajnos errõl.
Az én nagyapám mesélte, hogy az õ szülei/nagyszülei is a Titanic-on utaztak volna, csak sajna lekésték. De még látták, ahogy kifutott a hajó. Mázlijuk volt.
én
Nem utaztak magyarok a Titanicon! Szemét hazudozás és hírlapi kacsa a reischl, hoffer és kisik-történet!!!! Lásd: http://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-victims/ Teljes listák vannak a honlapon utasokról és személyzetrõl egyaránt!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lesz (lenne) a világgal, ha megszűnik az internet, és/vagy megszűnne egy csapásra a kábítószer-utánpótlás?

Vajon meddig bírják ki a társadalmak?

9

Angliában tényleg az a párt kapja a parlamentben szót, amelyik túlkiabálja a másikat?

2

Házidolgozat:Nyugat-Európa gazdasága a 11-15század-ig?

Sziasztok! Segítenétek a házi dogámban? Nem találok egy összefügg? irományt sem!:S Nem tudtok valami jó linket esetleg megoldást erre?

2

Mondanátok nekem, olyan történelmi eseményeket (lehetőleg 7. -es anyagból, vagy 7. -ig) amit el lehet játszani (mutogatni)! Nagyon sürgős!?

1

Milyen eltérések és milyen hasonlóságok vannak a Biblia és a Gilgames-eposz között?

2

Kinek az aláírása?

http://kepfeltoltes.hu/121104/cats_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

4

Tudtok olyan könyveket mondani, amik az előítéletekről, a címkézésről, a megbélyegzésről, a felszínes ítéletalkotásról szólnak?

2

Anglisztikával mit lehet kezdeni?

6

A közjegyzői díjat vissza lehet igényelni?

Hagyatéki ügyr?l van szó.

1

Minden memória (RAM) jó a laptoba? Fujitsu siemensem van most van bent 1g és 6-8 akarokkb bele rakni szoval mind1 hogy milyen?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!