Találatok a következő kifejezésre: Hány lóerős űrhajó rakétája (1 db)

Hány lóerős egy űrhajó rakétája?

Legjobb válasz: éppenséggel ki lehet számolni, hogy hány lóerõs egy rakéta hajtómûve, de mint az elsõ válaszoló írta - nem sok értelme van. a tv- ben meg sok marhaságot mondanak, nem kell mindent készpénznek venni- fõleg, ha egy "tudományos" mûsorban hangzik el ... :)

éppenséggel ki lehet számolni, hogy hány lóerõs egy rakéta hajtómûve, de mint az elsõ válaszoló írta - nem sok értelme van. a tv- ben meg sok marhaságot mondanak, nem kell mindent készpénznek venni- fõleg, ha egy "tudományos" mûsorban hangzik el ... :)
A kérdező hozzászólása: Hello 2. válaszoló én is láttam azt a részt és ezért tettem fel ezt a kérdést csak már nem emlékeztem, hogy menyi volt
6, 67 meganewton kb 10-12 ezer lóerõt jelenthet. De tényleg baromság ilyet számolni, nem az számít.
Pont tegnap láttam a Tiszta Tudomány - A Hold titkai címû részt (spektrum), ott azt mondták, hogy a Föld elhagyására 15 millió lóerõ kell, a Hold elhagyására pedig csak 6300. (ez úgy került szóba, hogy a Holdnak sokkal kisebb a gravitációs ereje, és ezzel szemléltették a különbséget)
a rakétáknál nem igazán szoktak teljesítményt számolgatni. ugyanis igazából semmi értelme nincsen. (valójában a kocsiknál is az adott fordulatszámhoz tartozó forgatónyomaték az érdekes, nem a teljesítmény) a rakétákat a tolóerõ, az égési idõ, illetve specifikus impulzus jellemzi. A Saturn 5 hordozórakétában (ez az amerikai holdrakéta) 5 db Rocketdyne F-1 hajtómû (elsõ lépcsõ), 5 db Rocketdyne J-2 hajtómû (második lépcsõ) és mégegy 1 db Rocketdyne J-2 hajtómû (harmadik lépcsõ) volt. Rocketdyne F-1 hajtómû 6, 67 MN (meganewton) tolóerõt ad le, az égési ideje 150 s. (Apollo 4, 6, and 8 küldetések) Rocketdyne J-2 hajtómû 900 kN-1300kN tolóerõt ad le (vannak altípusok) és 500 s hosszan ég.
Nem akarok hülyeséget írni, csak egy emlékfoszlány: mintha azt mondták volna nemrég a tv-ben egy ismeretterjesztõ mûsorban, hogy a Föld elhagyásához az ûrhajónak 52 ezer lóerõsnek kell lennie. (Ha mégsem jól emlékszek, akkor bocsi!!!)
"6, 67 meganewton kb 10-12 ezer lóerõt jelenthet." ha már hozzászólsz egy majd 1 éves kérdéshez, akkor legalább ne irjál baromságokat. ez a két mértékegység nem összevethetõ egymással.
A valaha volt legnagyobb teljesítményû rakéta, a Saturn V elsõ fokozatának teljesítménye 190 gigawatt, vagyis körülbelül 260 MILLIÓ LE volt 2, 5 percen keresztül :D Nem rossz mi?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol és milyen természetes sziklafalak vannak az óceánokban, és melyek a legmélyebbek? Van olyan függőleges falú, ami 3000 méter mélyre is vezet?

S van-e olyan pont valami tenger közepén, ahol derékig ér a víz?

3

A rakétákat hogyan lehet irányítani?

Itt arra gondolok, hogy ugye azok a rakéták amik követik a célt azok vmilyen szinte tudnak irányt változtatni. Na most ezt milyen elven teszik? Ilyen szárnyszerű részek vannak rajta mint a repülőkön vagy vmi más módon?
Lehet h egy kicsit együgyü kérdés de nagyon érdekelne és sehol nem találom rá a választ :D
Előre is köszönöm a válaszokat.

6

Durranó gázra melyik jellemző?

elem
összetett anyag
fém
keverék
nem fém
vegyület
Házifeladatom :D

2

Ha egy 8-9 km-re levő tárgy a megfigyelési pontból 1 centiméter nagy, mekkora lehet a tárgy valódi mérete?

A megfigyelési pontban én állok.

7

Fizika 9. osztály? ! Valaki segítsen!

"A Budavári Siklót eredetileg 3 m/s sebességűre építették ki,de ezt a tempót 1988-ban az utasok kérésére a felére csökkentették. A pálya hosszúsága közel 100 méter. Az alsó és felső állomás közti szintkülönbség mintegy 50 méter."
A kérdés: Mennyi idő alatt ér a sikló a célállomásra?

4

EZ MI? (matekosok előnyben)

Egy háromszög alapú hasáb adatai:
a = 5cm
b = 4cm
c = 3cm
Ma= 2,5 cm
M= 10 cm
T háromszög = 6*Ma/2 (GÕZÖM NINCS MI A RÁKNAK VAN EZ ITT...)

Na szóval akkor ennyit csináltam meg:
Ta= (alapterület) a*Ma/2
Ta= 5*2,5cm/2 =6,25 négyzetcentiméter

EDDIG OKÉ, DE EZ MI A TÚRÓT JELENT????:

Tp= a*M+b*M+c*M=K*M (egyenlőségjel???!!!!!)

Tp=(a*M+b*M+c*m) 5*10+4*10+3*10= 120 négyzetcentiméter
(K*M) 58*10 = 580 négyzetcentiméter

120=580??? WTF?
(mert a kerülete az= (2*a)+(4*b)+(4*c)+(2*M)=58 cm)

3

Minden bolygónak van légköre a naprendszerben?

7

Van olyan művelet ami asszociatív, de nem kommutatív? Illetve ami kommutatív, de nem asszociatív?

2

Matek, értem a szorzást, csak ezt a feladatot nem (? )

Szóval, próbáltam már, de nagyon sok jött ki, 80640, szóval van 8 ember, és hány féleképpen tudnak kezet fogni? 36 lenne?

8

"x-2y=2", tudom hogy baromi egyszerű, de valahogy mégsem jön ki értelmes megoldás?

x és y értéke kellene.
Valaki gyorsan levezetné nekem? Utána már menne a többi is, de ilyeneket mostanában nem csináltunk, és teljesen elfelejtettem mi az első lépés...

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!