Találatok a következő kifejezésre: Hány lóerős űrhajó (1 db)

Hány lóerős egy űrhajó rakétája?

Legjobb válasz: éppenséggel ki lehet számolni, hogy hány lóerõs egy rakéta hajtómûve, de mint az elsõ válaszoló írta - nem sok értelme van. a tv- ben meg sok marhaságot mondanak, nem kell mindent készpénznek venni- fõleg, ha egy "tudományos" mûsorban hangzik el ... :)

éppenséggel ki lehet számolni, hogy hány lóerõs egy rakéta hajtómûve, de mint az elsõ válaszoló írta - nem sok értelme van. a tv- ben meg sok marhaságot mondanak, nem kell mindent készpénznek venni- fõleg, ha egy "tudományos" mûsorban hangzik el ... :)
A kérdező hozzászólása: Hello 2. válaszoló én is láttam azt a részt és ezért tettem fel ezt a kérdést csak már nem emlékeztem, hogy menyi volt
6, 67 meganewton kb 10-12 ezer lóerõt jelenthet. De tényleg baromság ilyet számolni, nem az számít.
Pont tegnap láttam a Tiszta Tudomány - A Hold titkai címû részt (spektrum), ott azt mondták, hogy a Föld elhagyására 15 millió lóerõ kell, a Hold elhagyására pedig csak 6300. (ez úgy került szóba, hogy a Holdnak sokkal kisebb a gravitációs ereje, és ezzel szemléltették a különbséget)
a rakétáknál nem igazán szoktak teljesítményt számolgatni. ugyanis igazából semmi értelme nincsen. (valójában a kocsiknál is az adott fordulatszámhoz tartozó forgatónyomaték az érdekes, nem a teljesítmény) a rakétákat a tolóerõ, az égési idõ, illetve specifikus impulzus jellemzi. A Saturn 5 hordozórakétában (ez az amerikai holdrakéta) 5 db Rocketdyne F-1 hajtómû (elsõ lépcsõ), 5 db Rocketdyne J-2 hajtómû (második lépcsõ) és mégegy 1 db Rocketdyne J-2 hajtómû (harmadik lépcsõ) volt. Rocketdyne F-1 hajtómû 6, 67 MN (meganewton) tolóerõt ad le, az égési ideje 150 s. (Apollo 4, 6, and 8 küldetések) Rocketdyne J-2 hajtómû 900 kN-1300kN tolóerõt ad le (vannak altípusok) és 500 s hosszan ég.
Nem akarok hülyeséget írni, csak egy emlékfoszlány: mintha azt mondták volna nemrég a tv-ben egy ismeretterjesztõ mûsorban, hogy a Föld elhagyásához az ûrhajónak 52 ezer lóerõsnek kell lennie. (Ha mégsem jól emlékszek, akkor bocsi!!!)
"6, 67 meganewton kb 10-12 ezer lóerõt jelenthet." ha már hozzászólsz egy majd 1 éves kérdéshez, akkor legalább ne irjál baromságokat. ez a két mértékegység nem összevethetõ egymással.
A valaha volt legnagyobb teljesítményû rakéta, a Saturn V elsõ fokozatának teljesítménye 190 gigawatt, vagyis körülbelül 260 MILLIÓ LE volt 2, 5 percen keresztül :D Nem rossz mi?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a tengelyesen tükrös háromszögek jellemzői?

Ha jól tudom 6 db van.A válaszokat előre is köszönöm!

1

Az RSA algoritmusban hogy lehet a c=m^e mod N-t-ből, hogy lehet olyan függvényt csinálni, ami 0-256 közötti c számot generál?

Üdv mindenkinek!
Mostanában kezdtem el foglalkozni a RSA algoritmussal( konkrétan egy programot írnék, ami kódol nekem tetszőleges szöveget RSA-val). A következő matematikai problémába ütköztem( a programozással egyelőre nincs gondom, ki tudom számolni a moduláris hatványozást, meg csináltam is olyan adattipust amiben tudok tárolni ilyen nagy számot):
Ugye így kell kódolni:
c=m^e mod N értéket kell kiszámítanom. Erre felhasználtam az ismételt négyzetre emeléses hatványozást. Szépen ki is jön nekem egy jó nagy szám.
( Mivel N az 2048 bites, tehát a szám nagyon nagy. Az exponense 65535 körül van. Így a maradék is hatalmas.
Viszont ezt szeretném karakterré kódolni.
A karakter 0-256 közötti értéket vehet fel.( ASCII kódolás miatt)
Gondoltam, hogy a következőt csinálnám:
c=m^e mod(N mod 256) Ez automatikusan 0-256 közötti számot ad majd eredményül.( sőt mivel hogy konkrétan 32-256 között kell nekem szám, mivel az ASCII kódtábla 0-32 között csak vezérlő karaktereket tartalmaz emiatt helyette így kódolnék: c=(m^e mod (N mod 224))+32, ez nem rontaná el a kódolást, egyértelmú leképezés lenne, és dekódolni is tudnék ennek a függvénynek az inverzével, és a Fermat tételt is tudnám alkalmazni rá, legalább is este fél egyig ezen agyaltam és eddig jutottam mielőtt elaludtam volna)
Csakhogy nem tudom, hogy N mod 256-ot ki tudom-e zámolni kellő hatákonysággal. Azért 2^2048 elég nagy szám, és ha a maradék csak fele akkora, vagy 10-ed akkora akkor is nincs annyi memória, hogy ki tudnám számolni az osztás eredményét.
Valaki tudja erre a megoldást?
tehát (N mod p) hatékony és gyors kiszámításra? Vagy van erre valami konkrét megoldás?

0

Ha effektív kamatláb számításánál negyedévi tőkésítés van, akkor a kamatlábat mennyivel kell osztani, ill. mennyivel kell négyzetre emelni?

1

Meg tudná mondani valaki, hogy egy méter hosszú rudon egy kiló, mennyi lóerő?

Ha egy egy méteres Pajszert egy kilóval megemelek valamit,az mennyi lóerő?Hány kilóval kell nyomni egy egy méteres pajszert,hogy 1 lóerőt kapjunk?

2

Homogén testek súlypontjának számítása közben az érték mikor lesz - előjelű?

Nem vagyok tisztában azzal, hogy egy xy koordináta rendszeren lévő homogén test számítása közben egyik összetevő mikor lesz mínusz előjelű? Egy példával: Tehát az 1-es test egy négyzet a 2-es egy háromszög és a 3-as egy félkör. Ahhoz, hogy kiszámoljam a súlypontját mind a háromnak tudni kell a térfogatát és a súlypontját. Ebben az esetben a négyzetnek egy egyszerű képlet, a háromszögnek úgyszintén, a körnek viszont egy téglalap, amiből ki kell vonni egy félkört. Így kapjuk meg ugye az egész testet. Egy tény, hogy a félkör számolásakor a téglalapból ki kell vonni a félkört. Egy kérdés, mikor lesz egy test egész értéke mínuszban, a koordináta rendszert tekintve? Az x vagy az y - értékekor? Ha mondjuk nem egy homogén testet, hanem egy vonalat szeretnék kiszámolni, ugyanígy kell eljárni? A választ előre is köszönöm!

7

FONTOS! Lehet-e km/h-ból 1/percet számolni? Ha lehet akkor hogyan?

4

Egy egyenes egyenletéből, hogyan tudom meghatározni az egyenes vetületét az x, y, z tengelyekre?

6

Tudnátok nekem a gázok állapotváltozásain alapuló gépeket felsorolni?

Legalább négyet, ötöt, röviden leírva a működésüket! Előre is köszönöm! :)

7

Ha rengeteg könyvet olvasok a pszichológiáról mert imádom a témát akkor elképzelhető h valamit majd alkalmazni is fogok tudni?

4

Fogkrémmel és egy puha ronggyal lehet polírozni egy óra plexijét?

A benne lévő TiO2 képes lehet eltüntetni apróbb karcokat? Előre is köszi a választ!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!