Találatok a következő kifejezésre: Hány km Magyarország (4 db)

Hány km Magyarország és Svédország között a távolság?

Legjobb válasz: Repülõvel vagy közúton? Melyik várostól melyik városig?

Repülõvel vagy közúton? Melyik várostól melyik városig?
Hmm... Ha komppal mennél akkor olyan 1700 km körül van, ha körbe mennétek szerintem minimum 1000 km-vel hosszabb, de lehet kettõvel is. Érdemes megnézni mikor és honnan mennek pontosan kompok. Dániából egészen biztos.
A kérdező hozzászólása: Székesfehérvártól, de nem tudom melyik városig.Mondjuk a fõvárosig.Közúton kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Én régen az általános iskolai kórusommal mentem fellépni Svédországba, és az az út volt kb 1100-1200 km Malmöig. Mi komppal mentünk át Németországból , Sassnitzból indult és Trelleborgban, Malmötõl 10-20 km-re kötöttünk ki. Komppal érdemes szerintem menni.

Maximum hány Km/h sebességgel közlekedhetnek a vonatok Magyarországon?

Legjobb válasz: Vonalszakasztól függ. De a maximális engedélyezett az 160 km/ó közforgalomban, de próbafutáson mennek 180-at is.

Vonalszakasztól függ. De a maximális engedélyezett az 160 km/ó közforgalomban, de próbafutáson mennek 180-at is.
Ahogy az elõttem hozzászóló írta Vmax=160km/h, ez is csak a Hegyeshalom-Budapest vonalon ( A BP-Szolnok-Békéscsaba is átépült nemrég ilyen sebességüre, de úgy tudom, ott továbbra is 120 az engedélyezett). A legtöbb kétvágányú villamosított fõvonalon általában 120km/h, a kevésbé fontosabb vonalakon 120-100km/h, mellékvonalakon 40-100km/h közötti limitek vannak.
Vannak a MÁV-Startnak 200 km/h engedélyezett sebességû személykocsijai is, de ezek csak külföldön mehetnek ennyivel, nálunk csak 160
A GySEVnek is van 230-ra engedélyezett 1047-ese, de a kérdés szempontjából irreleváns :)
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm a válaszokat!

Hány km van Magyarország és Fehéroroszország között?

Legjobb válasz: Szépen elõveszed a térképet és leméred! Vagy szépen megynitsz 1 online térképes oldalt és szépen leméred. Most komolyan azt hitted, hogy mi majd megnézzük neked? Meg egyébként sem egyértelmû a kérdésed! Légvonalban? Közúton? Honnan mérve? Fõvárostól, legközelebbi határtól? Ennyire ne legyünk lusták!

Szépen elõveszed a térképet és leméred! Vagy szépen megynitsz 1 online térképes oldalt és szépen leméred. Most komolyan azt hitted, hogy mi majd megnézzük neked? Meg egyébként sem egyértelmû a kérdésed! Légvonalban? Közúton? Honnan mérve? Fõvárostól, legközelebbi határtól? Ennyire ne legyünk lusták!
A Budapest Minszk távolság 1150 Km. Itt egy link. Change route-> beírod a kezdõ, és a végpontot, -> search! http://www.viamichelin.co.uk/viamichelin/gbr/dyn/controller/..
az elsõ válaszolónak teljesen igaza van! mért nekünk kellene kikeresgélnünk? ráadásul Fehéroroszország kétszer akkora, mint Mo. honnan tudnánk, hogy melyik részére?


Hány fok van Magyarországon 3, 5 km mélyen? (a föld alatt)

Földrajzházi, nem találok semmit a neten.

Legjobb válasz: Átlagosan 3°C-al nõ a hõmérséklet 100 méterenként a Föld magja felé haladva!

Átlagosan 3°C-al nõ a hõmérséklet 100 méterenként a Föld magja felé haladva!
hiányzik egy csomó adat... de megpróbáljuk http://hu.wikipedia.org/wiki/Geotermikus_gradiens "A magyarországi átlagos geotermikus gradiens 5-7 °C /100 m között mozog." legyen 6°C (középérték) vagyis T=+6°C/0, 1km tételezzük fel hogy a felszínen standard állapotok uralkodnak (T=25°C p=101325Pa) 3, 5km * 6°C/0, 1km + 25°C = 3, 5 * 60 + 25 = 210 + 25 = 235°C
#3: Idézem a Te linkedet: "Magyarországon a geotermikus gradiens értéke átlagosan 5 °C/100 m..." "A felszínen kb. 10 °C a középhõmérséklet..." Ezek alapján inkább: 3, 5km * 5°C/0, 1km + 10°C = 3, 5 * 50 + 10 = 175 + 10 = 185°C
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!