Találatok a következő kifejezésre: Hány kilométer a (58 db)

Hány kilométer a Föld sarkpontjainál meglévő sarki lapultság?

Legjobb válasz: Írd le, hogy a sarki átmérõ az egyenlítõinél 43 kilométerrel rövidebb. De ha nem erre kíváncsiak, hanem a lapultság mértékére megadhatod a két adat hányadosaként is: 12756,3 / 12713,5 = 1,0033665 De ha így sem jó, akkor: 12713,5 / 12756,3 = 0,9966447 Vagy másként: 12756 / 43 = 296,65116 kerekítve: 297 Azaz a Föld lapultsága: 1/297

Írd le, hogy a sarki átmérõ az egyenlítõinél 43 kilométerrel rövidebb. De ha nem erre kíváncsiak, hanem a lapultság mértékére megadhatod a két adat hányadosaként is: 12756, 3 / 12713, 5 = 1, 0033665 De ha így sem jó, akkor: 12713, 5 / 12756, 3 = 0, 9966447 Vagy másként: 12756 / 43 = 296, 65116 kerekítve: 297 Azaz a Föld lapultsága: 1/297
Wikipédia? Google?
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam, de a választ nem tudtam értelmezni
Arányaiban nagyon pici. A Föld egyenlítõi átmérõje 43 km-rel hosszabb a sarki átmérõjénél. Egyenlítõi átmérõ:12756, 3 km (tizenkettõezer-hétszázötvenhat-egész-háromtized kilométer) Sarki átmérõ:12713, 5 km (tizenkettõezer-hétszáztizenhárom-egész-öttized kilométer) Ha összehasonlítod a 12700 kilométeres nagyságrendet a 40 kilométeressel, látni fogod, hogy ez a "forgási ellipszoid" aminek a Föld alakját mondják, gyakorlatilag bátran gömbnek tekinthetõ. Fogadjunk, sokan felhozzák még a forgási ellipszoidtól való eltéréseket is de az már méteres nagyságrendbe esik. Az ideális forgási ellipszoidtól az északi sarkon +20 méter, a déli sarkon -30 méter az eltérés. Ezek a legnagyobb eltérések a "majdnem gömb" forgási ellipszoidtól.
A kérdező hozzászólása: A kérdésem egy földrajz háziversenybõl van.Akkor most mit írjak hány kilóméter?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ
Kb 1 1/5 óra.
Hajól tudom akkor 34 km körül van.
*Ha jól...
Az nagyon függ attól, melyik két kikötõ között közlekedik a komp, és egyáltalán, milyen komp az (van sima hajó, lépgpárnás és szárnyashajó is).
minek az?ott a csalagút..1*rûbb gyorsabb igaz drágább is, de biztosabb is..
Anglia Dover-Franciaország Calais között maximum 2 óra.


Google Maps
kb. 520km De: 1., Fele annyi idõ lett volna bármelyik netes útvonaltervezõbe beírni, mint ide és megkapod a választ. 2., Miért szerelem, szex kategória? 3., Számít, hogy 500 vagy 600 km?
"2., Miért szerelem, szex kategória? " Sofõr viszi õket, menet közben dugni akarnak. "3., Számít, hogy 500 vagy 600 km?" 1 menettel több vagy kevesebb nem mindegy.

Szegeden kb. hány kilóméter a távolság az autóbusz állomás és a vasútállomás között? Vagy egyátalán gyalog mennyi idő alatt lehet megtenni ezt az utat?

El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem vagyok szegedi de jártam már ott nem egyszer, ha jól emlékszem akkor ez kb 1-1,5 km távolság és kb 30- perc séta.

Nem vagyok szegedi de jártam már ott nem egyszer, ha jól emlékszem akkor ez kb 1-1, 5 km távolság és kb 30- perc séta.
erre én is kíváncsi lennék
Körúton végig 2, 2 km, kb. fél óra gyalog.

Hány kilométer után lépjük át a holtpontot?

Legjobb válasz: Magyarázat: Hány kilométert kell futni hogy ne érezzük a fáradságot?

A kérdező hozzászólása: Magyarázat: Hány kilométert kell futni hogy ne érezzük a fáradságot?
Hát mivel abszolút nem tudok, nekem 2-3 kilométer körül van a halál, és ha utána tovább erõltetem, akkor már könnyû. Nem is érzem a testem. Úszásnál egyébként sztem jóval 30 km elõtt el is lehet érni :) )) nekem 5nél már sikerült, onnantól csak tudat voltam, és semmi se állíthatott meg. régen edzéseken. edzettségi szinttõl függ, meg lehet h lelki beállítottságtól is.
Én csak rövid távot futok, kocogásként max 5 km-t, és én sokszor érzem hogy átjutok egy holtponton. Ha jó formában vagyok, de pár napja már pihennek az izmaim akkor jól szokott menni, és kb 5 perc alatt túljutok a holtponton. Onnantól már nem szenvedés és úgy érzem bármeddig elfutnék. De 45 percnél tovább talán még sosem futottam, a ennyi nekem pont elég. Ha viszont fáradtak az izmaim, mert mondjuk egy hétig minden nap futok, tud nagyon szenvedõs lenni az egész még lassú tempóban is. Szerintem azzal függhet össze, hogy kiürül az izmok glikogénraktára a rendszeres edzéstõl, és akkor hamarabb kifáradnak.
belövöd magad rendesen azt se érzed h átment rajtad a kamion
Én egyszer olyan 11-12 évesen léphettem át ezt a holdpontot, túráztunk egy 20km-t, és utána már rendesen jól esett a mozgás :D élveztem minden lépést. Izom lázam sem lett.
Aha, szoval en altalaban 30-at futok, hegyes szakaszokon is. Akkor azert nem ereztem holtpontot, mert utana jonne.
Nincs átlag, még egyénenként is más, nálam is folyton változik. A közhit szerint 32-33 km környékén ven egy ilyen holtpont, amit maratoni falnak neveznek, és elég sok maratonfutó beszámolt róla, de ez sem kötelezõ, távolról sem általános. Függ az edzettségedtõl, a pillanatnyi állapotodtól, a motivációidtól, a körülményektõl. Lehet több holtpontod egy futáson, kisebbek és nagyobbak. Ajánlom figyelmedbe ezt a mondást: A hosszútávfutásban az a jó, hogy a holtpont után már csak futni kell!
Nálam több féle holtpont létezik, amelyek tempótól is függnek. Általában mikor elkezdek futni, akkor az elsõ 1-3 km még nem megy olyan jól, sokszor gyengének érzem magamat, és megerõltetõ a futás. Utána, ha egyenletes tempóban futok, akkor 30 km-ig rendben megy minden, jól érzem magam, akkor jön egy második holtpont, a lábam ilyenkor több helyen elkezd fájni és kezdek elerõtlenedni ezen még soha nem léptem túl, legtöbb 35 km volt amit futottam, de szeretnék valamikor maratont is. Ezen kívül futóversenyen vagy tájfutó versenyen elõfordulhat más holtpont is, utóbbinál közrejátszhatnak tájékozódási hibák is, és mindkettõnél emelkedõk, versenyzõ társak, ezért nem tudok fixet mondani.
Én sokat futok, természetben hegyre fel, órákat is. De nehéz kérdést tettél fel, mert én nem is tudnék ilyen holtpontot mondani. Számomra nem létezik ilyen. Legfeljebb annyi, hogy hidegben kellemetlen megindulni. Ha a melegbõl kijövök, pár percig gáz maximum.
A kérdező hozzászólása: de átlagban. kb mennyi?
Szerintem is mindenkinél más.
Szerintem mindnekinél más...
Sportágfüggõ, tempófüggõ, és emberfüggõ. Futásnál, sok km, biciklinél még több, úszásnál kevesebb.Meg függ attól is, h mennyire vagy edzett.(Nálam pl. az úszásnál kb. ugyan ott van a holtpont, mint futásnál, ha erõs iram.)

Hány kilométert kellene bírnom futni esténként, hogy megyei 1. osztályban végig bírjam a 90 percet ősztől?

Legjobb válasz: nos akkor 90 percet kellene futnod, kilóméterben pedig személyfüggõ, hogy ki mennyit fut 90 perc alatt... és semmiképpen minden este, pihenõnapok is kellenek.

nos akkor 90 percet kellene futnod, kilóméterben pedig személyfüggõ, hogy ki mennyit fut 90 perc alatt... és semmiképpen minden este, pihenõnapok is kellenek.
A kérdező hozzászólása: De nem futnak állandóan es ott a szünet is. Kétnaponta 3km kezdésnek?
Attol fugg, mar focizol, mert ha igen, es nem tudsz 3km-t lefutni ott mar baj van, bar a korodat nem tudjuk. En roplabdazo vagyok, de edzotaborokba nalunk a futas az 6-7 km felett kezdodik. Altalaban 8km-t szoktunk futni es a hatarido az 5perc x km szval ez esetben 40 perc, de ezt siman 34-35 perc alatt le lehet futni.
én 10et futok minden 3. nap elsõ 5 nél tudom tartani az 5:30 -6 percet, a második 5 az már 7-8 percekbe csúszik.
A kérdező hozzászólása: Milyen osztályban játszol? Ma 3km/14min teljesítettem.

Körülbelül hány kilométer vagy hány év után szokták kicserélni az autóban a lambda szondát?

Legjobb válasz: Akkor, mikor tönkremegy. Ez jó esetben (meleg, nedvességtõl, rázkódástól védett helyre telepített szonda) 10 évnél is hosszabb idõ lehet.

Akkor, mikor tönkremegy. Ez jó esetben (meleg, nedvességtõl, rázkódástól védett helyre telepített szonda) 10 évnél is hosszabb idõ lehet.
Nem a szonda nekem még elvileg jó volt csak lassúak voltak már a jelei. De a multhéten jelzett az ecu az alapjárati motor miatt. Nem tudom milyen autód van de ha opel vagy daewoo akkor nem jelezhet ha 1 vezetékes a lambdád bár szerintem a többi ilyen autóban is így van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Neked a mûszerfal jelzett hibát a szonda csere elõtt?
van itt egy enél szerintem nincs olcsóbb bár ez nem hiszem hogy kibir 100e km-tert http://www.baro-ker.hu/advanced_search_result.php?keywords=l.. http://www.daewooautoalkatresz.hu/webshop/product.php?id_pro.. Ezt daewooba hirdetik de gm nyugodtan beleteheted egy opelba sokal olcsóbb ha pont opelhez vennél pedig ugyanaz
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem is egy vezetékes a szonda.
Nekem is 16 éves az autóm így gondolom neked sem egetverõ összeg lessz egy újj lambda. Álltalában gyárilag 80e-100e km csereintervalumot irnak elõ. Nekem pl nem is okozott még túlzott problémát a zöldkártyát megkapta csak 1-1, 5l magasabb volt már egy ideje a fogyasztás egyémbe egy 1 vezetékes univerzális lambdát vettem 10e ft volt most olyan 13e ft körül van az hogy a tiedbe mennyi függ az autódtól meg hogy hány vezetékes és hány darab lambdád van. Bár tied is öreg autó így gondolom a tiedbe is elég egy ilyen.
A kérdező hozzászólása: Gyertyák a tavaly cserélve, légszûrõ az idén lett cserélve. Minden esetben kifogástalanul indul.
Gyertyák jók? Légszûró rendben? Gyújtás jó? Utána jöhet az oxigénérzékelõ...
A kérdező hozzászólása: A gázvizsgálaton túlzott szénhidrogén szintet mutattak ki.
Ja csereérett... Mitõl? Kigyulladt a sárga lámpa? Fulladozik a motor menet közben? Ez nem olajcsere, hogy 20.000 km aztán csere... Ha tönkremegy, akkor kell cserélni. Nem olcsó dolog, fõleg a mai világban...
A kérdező hozzászólása: 16 éves az autóm és két éve vettem. Akkor gondolom csere érett lett.
Mérd meg gy pontos nem gagyi multiméterel mekkora a feszültség a lambdán üzemmeleg motornál 1v körül kell mérned ha 1, 5 tizednél nagyobb az eltérés mindkét irányba akkor tényleg a lambda rossz

Az 1:500000 méretarányú térképen Kecskemét és SZeged távolsága 15cm hosszú. Hány kilométerre van a két város egymástól légvonalban?

légyszi írjátok le a számolás menetét is

Legjobb válasz: ez az arány azt jelenti, hogy ami a térképen 1 cm az a valóságban 500000. szóval csak annyit kell tenned, hogya 15 cm-t megszorzod az 500000 és meg is kaptad, hogy a két város hány cm-re van egymástól. ezt márcsak át kell váltanod km-be (osztod 100 000-rel)

ez az arány azt jelenti, hogy ami a térképen 1 cm az a valóságban 500000. szóval csak annyit kell tenned, hogya 15 cm-t megszorzod az 500000 és meg is kaptad, hogy a két város hány cm-re van egymástól. ezt márcsak át kell váltanod km-be (osztod 100 000-rel)
500.000-szer 15 cm = 7500.000 cm ezt átváltod km-be akkor az = 75. Mértékváltás: km-m 1000 m-dm 10 dm-cm 10 ez 100.000


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!