Találatok a következő kifejezésre: Hány kalória az alábbi (2 db)

Hány kalória van az alábbi kajákban: egy db alma, egy db ananász, különféle főzelékek (olaj, só, rántás és mindenegyéb nélkül), áfonya, cseresznye?

Mindehol mást írnak.

Legjobb válasz: de most sztem pl. egyáltalán nem mindegy, hogy 1 db almában nulla kalória van-e vagy száz. ráadásul a fõzeléket se tudom, hogy adják meg, mert senkit nem láttam még, aki úgy eszi, ahogy én, de lehetséges. az összes ilyen oldalt láttam már.

Szerintem ne a kalóriákat számolgasd, csak megkeseríted az életed! Lúgosíts! A szervezetedbõl ki kell mosni a méreganyagokat, és úgy fogsz fogyni. Nem zsírból kell fogyni, hanem a rengeteg káros anyagot ki kell juttatni a szervezetedbõl. Ha további infó kell, dobj egy privit.
A kérdező hozzászólása: de most sztem pl. egyáltalán nem mindegy, hogy 1 db almában nulla kalória van-e vagy száz. ráadásul a fõzeléket se tudom, hogy adják meg, mert senkit nem láttam még, aki úgy eszi, ahogy én, de lehetséges. az összes ilyen oldalt láttam már.
A kérdező hozzászólása: te vagy az elsõ, aki valamennyire használható választ adott.
Számolj átlagot abból, amit írnak. Nyilván nem mindenki méretre egyforma almával kísérletezett. Ez egy kb. szám, amit alapul vehetsz. Pl itt: http://tapanyag.hoxa.hu/ Azt úgysem tudod kiszámolni számra pontosan, hogy mennyit égettél el, ezért nincs számra pontos jelentõsége annak sem, hogy mennyit vittél be.
1db alma, 1 adag fözelék? Mennyi egy adag, hány gramm? HM? kalóriatáblázat, internet, google!
De a víz nem számít, mert nincs kalóriája. S egyébként meg a nyersanyag kalóriája számít, mert az nem tünik el fõzéskor.
Az élelmiszerek kalóriatrtalmát nyersen, általában 100 g ra adják meg. Bármilyen kaját készítesz, leméred az alapanyagokat nyersen, összeadod. Ez lesz az étel össz kalóriatartalma. Ekkor újra lemérheted, és kiszámolhatod, mennyi 100g energiatartalma. Elvégre senki sem tudhatja, mennyi vizet fogsz hozzárakni, illetve mennyi párolog el belõle. Be kell szerezned egy pontos mérleget :)
Minden tápanyagtáblázatban 100g-ra vagyis 10 dkg-ra adják meg az értékeket. Almában pl egy közepes alma kb 7 dkg. Egy adag fõzelék 25 dkg, zöldség köret 20dkg Rakottzöldésben a zöldség 10dkg Közepes krupli 10 dkg 1 db anaász akár 50dkg is lehet gyümölcsökbõl egy adag 10-15 dkg. Ha ennyire pontosan szeretné tudni milyen gyümölcs mekkora érdemes néhányszo lemérned evés elõtt, hogy késõbb ránézésre is tudd. Tudtam segíteni? Diet.
A kérdező hozzászólása: a hoxásat most látom asszem elõször... csak az a kérdés, hogy mekkora mennyiségre adják meg.
A kérdező hozzászólása: mindenhol mást írnak!!
A kérdező hozzászólása: már fogytam a kalóriaszámlálós módszerrel elég sokat, csak most kicsit szigorítok.

Valaki segítsen! Az alábbi párolt vöröskáposzta mennyi kalóriát tartalmazhat/100g? Nem tudom hány gramm cukor van benne. Semmilyen táblázat nincs rajta. Csak az összetevők:káposzta, víz, só, ecet, cukor, fűszerek

a href="http://static.fmcgmaster.hu/images/webshops/groby-elelmiszer-es-vegyiaru/products/179/17907_26_end.jpg" target="_blank">http://static.fmcgmaster.hu/images/webshops/groby-elelmiszer..

Legjobb válasz: Az alábbi táblázat szerint 100 g vörös káposzta 31 kcal-t tartalmaz: http://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/kalkulator/etel-kalkulator/.. A víz és só 0 kcal az ecet+cukor+fûszerek nem sok 100g-ra vonatkoztatva szóval szerintem felkerekíted a 31 kcal-t 40-re és nyugodt lehetsz, mert max. ennyi lehet.

Az alábbi táblázat szerint 100 g vörös káposzta 31 kcal-t tartalmaz: http://www.xn--kalriaguru-ibb.hu/kalkulator/etel-kalkulator/.. A víz és só 0 kcal az ecet+cukor+fûszerek nem sok 100g-ra vonatkoztatva szóval szerintem felkerekíted a 31 kcal-t 40-re és nyugodt lehetsz, mert max. ennyi lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöööm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!