Találatok a következő kifejezésre: Hány könyve meg (25 db)

Egy polcon a füzetek és könyvek számának arány 1:2. Ha még 2 füzetet odateszünk és 3 könyvet elveszünk, akkor az arány 2:3 lesz. Hány füzet és hány könyv volt eredetileg a polcon?

Kérlek számitást is irjátok fontos gyorsan.

Legjobb válasz: füzet x könyv 2x (x+2)/(2x-3)=2/3 3x+6=4x-6 x=12 12 füzet 24 könyv 14 füzet 21 könyv =14/21=2/3

füzet x könyv 2x (x+2)/(2x-3)=2/3 3x+6=4x-6 x=12 12 füzet 24 könyv 14 füzet 21 könyv =14/21=2/3

Szilvási Lajosnak hány könyve jelent meg pontosan? Hol lehet minden könyvét beszerezni?

Legjobb válasz: Szia! Én is a netet ajánlanám. Több oldal is van. Pl: www.antikvarium.hu, www.bookline.hu, stb Sok sikert!! Emellett, ha van idõd, körbenézhetsz környékbeli antikváriumokban is... Ez utóbbi kissé idõigényes, de elég olcsón szerezhetsz be könyveket.

Szia! Én is a netet ajánlanám. Több oldal is van. Pl: http://www.antikvarium.hu, http://www.bookline.hu, stb Sok sikert!! Emellett, ha van idõd, körbenézhetsz környékbeli antikváriumokban is... Ez utóbbi kissé idõigényes, de elég olcsón szerezhetsz be könyveket.
A kérdező hozzászólása: A könyvek amiket keresek : Középiskolások, Riadó a tárnák fölött, Csillaghullás, és Fény a hegyek között.
A Jegenyék valójában nem egy könyv, hanem egy sorozat. Eredetileg hét észbõl állt volna, de a halála miatt csak három jelent meg. A negyedik, A vincellér gyaknem kész volt, de a szerzõ már nem tudta véglegesíteni. Eddig nem jelent meg, de várhatón 2008 õszén a könyvesboltokban lesz.
Sziasztok! Metszéspont három regényt tartalmaz.(Ködlámpa, Születésnap júniusban, Hozomány), a Kamaszok, pedig két regényt (Fekete ablakok, Egymás szemében).A Jegenyékrõl én úgy tudtam, hogy trilógia lesz, nekem csak az elsõ két regény van meg, A Bojnik, és A Jackman.
Középiskolások (1953), Riadó a tárnák felett (1955) – kisregény, Fény a hegyek között (1956), Csillaghullás (1960), Bujkál a Hold (1960), Appassionata (1961), Egyszer-volt szerelem (1961), Nem azért született (1962) Kinek a sorsa? (1964), Albérlet a Síp utcában (1964), És mégis õrizetlenül (1964), Fekete ablakok (1965), Ködlámpa (1967), Ott fenn a hegyen (1967), Születésnap júniusban (1969), Kipárnázott kaloda (1969), Légszomj (1970), Vízválasztó (1972), Ördög a falon (1973), Egymás szemében (1976), Hozomány (1978), Karácsony (1979), Lélekharang (1981), Szökõév (1982), A néma (1985), Kamaszok, Jegenyék, Metszéspont. Beszerzni a könyveket antikváriumban, a neten: http://www.teszvesz.hu/search.php?string=szilv%C3%A1si&categ.. lehet pl.
Aukción (tesz-vesz) és magánkézbõl. Miket keresel?
Az elõbb említett könyv, A vincellér már megjelent - a szerzõ halála után 12 évvel. A borítót itt látni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=90 20414
Szilvásitól a Nem azért születet-et én is keresem- de sajnos még nem sikerült beszereznem sehol.

Hány könyvből fog állni az Alkonyat többi része? Azaz még lesz 5. könyv meg 6?

Legjobb válasz: lessz,Twilight New Moon (egyelõre ez a kettõ van könyvben Magyarországon) Eclipse Breaking Down Midnight Sun

lessz, Twilight New Moon (egyelõre ez a kettõ van könyvben Magyarországon) Eclipse Breaking Down Midnight Sun
****** Automatikusan eltávolított tartalom.
egyébként kalózfordításban mind az öt megvan neten, viszont az ötödik csak félig van meg, de el lehet olvasni így is, mivel az az elsõ könyv csak Edward szemszögébõl. bár örülnék ha befejezné az írónõ
Nem azt még másik négy íróval írta Stephanie Meyer, ezek csak kis novellák, ha érdekel akkor itt van: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Az utolsó válaszolót kicsit kijavítanám... Nem 'Törött Hajnal' hanem Hajnalhasadás, de amúgy teljesen igaza van... És én a http://www.twilight-info.org -on azt olvasták, hogy a film producerei meg akarják kérni Stepheinét, hogy írjon egy külön könyvet a Volturiról...
5 könyvbõl áll:Twilight-Alkonyat New Moon-Újhold Eclipse-Napfogyatkozás Breaking Dawn-Törött hajnal Midnight Sun-Éjféli nap, de ezt még nem fejezte be az írónõ és lehet, hogy csak pár év múlva fogja:) 6.-ról viszont még nem mondtak semmit, hogy lesz-e.:)
Ötödik mindenképpen lesz, bár azt még Amerikában sem adták ki, viszont tudvalevõ, hogy már készül. Hatodikról még nincs hír.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kedvesek vagytok! :) Na és a Pokoli báléjszakák? Az hozzá tartozik?
A kérdező hozzászólása: Tényleg? És leírnád hol? :) Bár azt hittem kibírom míg megjelenik a könyv... :) de nem úgy néz ki...
nemfogja befejezni Stephenie a midnight sunt.Át küldöm neked az egészet a 12. fejezettõl már másírta de a csaj ugyan olyan jó mint stephenie. írj ide: [email protected]


Jeaniene Frost Cat & Bones. hány könyv van meg rajongoi forditásban?

aki tud az letszi segitsen mert imadom ezt a könyvet..:))( pdf fájlban)

Legjobb válasz: hat könyv + két novella és a kiegészítõ sorozatának mindkét része

hat könyv + két novella és a kiegészítõ sorozatának mindkét része
Azóta nincs meg véletlenül a 6. Rajongói fordítása? 5.-ig nekem megvan ha kell valakinek...

Hány könyve jelent meg eddig Vulity Trvtkonak (időrendi sorrendben), milyen címekkel?

Legjobb válasz: Tizenkét pokoli történet(2001) Utolsó pokoli történetek(2002) Pokoli történetek-különkiadás (2003) Újabb pokoli történetek-? Angyali történetek a pokolból (2004) Tvrtko könyve -Pokoli történetek (2005) Pokoli történetek...És ami azóta történt...(2006) Pokoljárás (2007)

Tizenkét pokoli történet(2001) Utolsó pokoli történetek(2002) Pokoli történetek-különkiadás (2003) Újabb pokoli történetek-? Angyali történetek a pokolból (2004) Tvrtko könyve -Pokoli történetek (2005) Pokoli történetek...És ami azóta történt...(2006) Pokoljárás (2007)
A legújabb könyve: Fertõ (2008)
A kérdező hozzászólása: Vujity ...elnézést csak elírás volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!!

Szerintetek évente hány könyv jelenik meg?

Ami nem tankönyv, szakácskönyv, gyermekkönyv, szépirodalom, hanem olyan, mint a Da-Vinci Kód vagy a Harry Potter. Nem a siker mértékére gondolok, hanem h van egy sztori, szereplőkkel, de nem művészi, hanem csak lightos kis szórakozás. Egyébként az ilyen regényeket, h hívjuk?

Legjobb válasz: Szórakoztató irodalom a nevük.

Szórakoztató irodalom a nevük.

Tudnátok nekem segíteni? Az Alkonyattal kapcsolatban lenne kérdésem. Hány könyv van belőle? Meg az összes részt letudnátok írni sorrendbe?

Hány könyv van bel?le? Meg az összes részt letudnátok írni sorrendbe?

Legjobb válasz: minusz alsó sor >< bocsi

A kérdező hozzászólása: minusz alsó sor >< bocsi
4 könyv 1.: Twilight 2.: New Moon 3.: Eclipse 4.: Breaking Down :) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: és a filmekbõl is sorba letudná valaki írni mert úgy hallottam 6 része van csak ezt most nem értem hogy akkor miért 4 könyv...? sötét vagyok >< xd
A könyvek úgy vannak, ahogy már írták elõttem. Twilight New Moon Eclipse Breaking Dawn Meg van még egy kis "kiegészítõ" könyv, ami Edward szemszögébõl írja le a történetet: Midnight Sun A filmekbõl van az elsõ három rész, meg a negyedik két részre bontva, mint pl. a Harry Potternél. :)

Hány könyvet kell elolvasnom, hogy meg tanuljak egy prog nyelvet?

Most Java -t tanulok. A 24 órásat olvasom. Mit kell utána még?

Legjobb válasz: http://www.tizag.com/javascriptT/ szerintem neten keress tutoriálokat vagy hasonlókat, ha látod is amit tanulsz sokkal hatásosabb

http://www.tizag.com/javascriptT/ szerintem neten keress tutoriálokat vagy hasonlókat, ha látod is amit tanulsz sokkal hatásosabb
gyakorolni. ne csak olvasd hanem csináld is közben. a lényeg h megjegyezd/begyakorold.
Egyetemen, informatika szakon lehet a legjobban és legalaposabban megtanulni
#3 Ez nem teljesen igaz, csak alapokat ad, meg szemléletmódot, ami után sok gyakorlással lehetsz jó programozó.
A kérdező hozzászólása: Na de még közép iskolát sem értem el, + már kevesen jutnak be egyetemre.
hidd el, ha jól tanulsz, bejutol ;)

Gaál Viktornak hány könyve jelent meg?

Nagyon tetszett az egyik könyve, és szeretnék még olvasni t?le, de sehol nem találok.A testvérek c könyvét egy nyaralás alatt vettem , és már nemtudom hol, és nem találok többet.Ha valaki tud valamit róla megköszönném.

Legjobb válasz: Összesen 6 regényt írt eddig: - testVérek (2004) - ARCHE (2005) - A Tea Színe (2005) - Második Honfoglalás (2006) - Varázserdõ (2007)

Összesen 6 regényt írt eddig: - testVérek (2004) - ARCHE (2005) - A Tea Színe (2005) - Második Honfoglalás (2006) - Varázserdõ (2007)
Illetve van még a varázserdõ és az ARCHE II. Van saját honlapja is: http://gaalviktor.hu. Az elsõ válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.

Aki könyvet ír, hogyan saccolja meg a terjedelmét? (kb. arra vagyok kíváncsi, hogy nagyon nagyjából hány karakter hány oldalt jelent egy bizonyos méretû könyvben)

Tudom, hogy nagyon hülye a kérdés... Az Underground Kiadó honlapját nézegettem, ahol azt írják, hogy a könyv mérete: 123*199mm, és fel vannak tüntetve a gyártási árak az oldalszámtól függõen, de fogalmam sincs, hogy mondjuk az én 150.000 karakterem hány oldal lehet egy ekkora könyvben. Aki jártas ebben, az meg tudja mondani, hogy mondjuk egy átlagos regény nagyon nagyjából hány karakter?

Legjobb válasz: A szövegszerkesztõ programodba állítsd be az általuk megadott lapméretet, és máris megtudod, hogy pontosan mennyi.

A szövegszerkesztõ programodba állítsd be az általuk megadott lapméretet, és máris megtudod, hogy pontosan mennyi.
A kérdező hozzászólása: De azt pl nem tudom, hogy milyen betûtípust/betûméretet szokás használni. Sima 12-es Times New Romannal nézzem?
Általában max 12-es mérettel célszerû (inkább 10-11), de a Times New Romant nem ajánlom, mert könyvben elég hülyén néz ki. Az Undergroundnál, ha kéred, segítenek fontot választani, de kipróbálhatod a Garamondot vagy a Calibrit. Amit kipróbálhatsz még: állítsd be az oldalukon leírtak szerint a lapméretet, margókat és ahogy az elsõ válaszoló is írta, nagyjából megkapod a lapok számát. Nyomtass egy-egy oldalt különbözõ betûméretekkel, tedd be egy hasonló méretû könyvbe és nézd meg, hogyan hat a könyv eredeti szövegképéhez képest. Ahogy emlékszem, egy oldalon általában 30-34 sor van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!