Találatok a következő kifejezésre: Hány köbméter a normális (2 db)

Hány köbméter víz a normális fogyasztás havonta?

Legjobb válasz: Egy 3-4 fõs család esetén 15-20 köbméter. Afölött már igen sok.

Egy 3-4 fõs család esetén 15-20 köbméter. Afölött már igen sok.
Mi 2-en vagyunk, és nekünk heti 1 köbméter. De: - a kádat sose engedjük tele, csak úgy 1/3-ig - hetente 2X mosok teljes programmal - mosogatógépünk van, naponta 1X indítom el. - és hetente 1X mosom át a teljes lakást.
Nálunk két felnõtt, két gyerek, mosogatógép, mosógép. Havi 25 köbméter fogy. Anyámnál (60+ éves) havi 5 köbméter.
Épp most számoltam át: nekünk (2 felnõtt + 1 gyerek) havi 10 köbméter a vízfogyasztás. Átlagolva az 1 évvel ezelõtti leolvasás alapján. Ma futottam rá erre a jó kis honlapra: http://www.egymozdulat.hu , és ennek apropóján számoltam ki! Az "Energia kalkulátor"-ra kell rámenni és egy rövid regisztráció után meg lehet adni a mérõórák állását (villany, víz, gáz) amibõl statisztikát és diagramokat készít az oldal, hogy megtudd hol tudsz spórolni. Szerintem hasznos!

ZC 18-as gázcirkóval fûtök 80nm-bõl kb 40-et, mert a nem használt szobákat be- és lezárom. Jobb ha 3-4 fokkal letekerem távollétemben, vagy ha 20 fokon megy állandóan? Hány köbméter normális így évente?

Kétkörös a fûtés, az egyik ágat kapcsolom le.

Legjobb válasz: 40 nm-re nem tom lebontani, de ha a saját számlánkból indulok ki, akkor tudok rá valamit mondani. Nálunk 21 fokot tart a termosz este, amikor otthonvagyunk, illetve reggel 1-2 órára. Napközben 18-ra áll át, így mégsem hûl ki a ház, nem nagy energia ráfûteni estére, de még sem megy egésznap a kazán. Így6 fogyasztottunk 300 köbméter körüli gázt egy évben mindig 112 nm-re. Amióta mindenhol mûanyag nyílászáró van és körbe lett szigetelve a ház, azóta 200 körül fogy évente. Szóval sok minden múlik a korszerûségen, de igen, érdemes 2-3 fokkal lejjebb venni a fûtést, ha huzamosabb idõre elmész otthonról. Annak nincs értelme, ha 20 percre veszed lejjebb, amíg kiugrasz a boltba, vagy ilyesmi.

40 nm-re nem tom lebontani, de ha a saját számlánkból indulok ki, akkor tudok rá valamit mondani. Nálunk 21 fokot tart a termosz este, amikor otthonvagyunk, illetve reggel 1-2 órára. Napközben 18-ra áll át, így mégsem hûl ki a ház, nem nagy energia ráfûteni estére, de még sem megy egésznap a kazán. Így6 fogyasztottunk 300 köbméter körüli gázt egy évben mindig 112 nm-re. Amióta mindenhol mûanyag nyílászáró van és körbe lett szigetelve a ház, azóta 200 körül fogy évente. Szóval sok minden múlik a korszerûségen, de igen, érdemes 2-3 fokkal lejjebb venni a fûtést, ha huzamosabb idõre elmész otthonról. Annak nincs értelme, ha 20 percre veszed lejjebb, amíg kiugrasz a boltba, vagy ilyesmi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!