Találatok a következő kifejezésre: Hány köbméter a (19 db)

Hány köbméter a fiat ducato maxim 3, 5 tonnás zárt buszom?

El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Kiszaladsz egy mérõszalaggal, és 2 perc alatt kiszámolod! Térfogat=hosszúság*szélesség*magasságû

Kiszaladsz egy mérõszalaggal, és 2 perc alatt kiszámolod! Térfogat=hosszúság*szélesség*magasságû
10 m3!
A kérdező hozzászólása: Aha , akkor 10 köbméter. Én 13 gondolta... Köszi a választ. Egyébként biztos hogy 10 köbméter?
Biztos. 1, 8m széles 1, 8m magas 3, 1m hosszú Nekem is ekkora van, csak Peugeot Boxer LH. AZ LHD magasabb valamivel a mûanyag tetõ miatt! Az, ha jól vágom, akkor 12 m3-es

Havonta, két havonta mennyi köbméter vizet hasznaltok el? Hányan éltek a háztartásban?

Nagyon soknak t?nik a vizdijunk. ezért érdekelne,hogy ki mennyit használ. Hogy realis-e. csalhat az óra?

Legjobb válasz: hány éves az óra? persze, csalhat. két felnõtt, egy 2,5 éves pancsoló kislány és egy 2 hónapos kisfiú. viszont nincs kád, csak zuhany. 6-7 köbméter/hó

hány éves az óra? persze, csalhat. két felnõtt, egy 2, 5 éves pancsoló kislány és egy 2 hónapos kisfiú. viszont nincs kád, csak zuhany. 6-7 köbméter/hó
2 felnõtt, kádunk van, és kád vízben fürdünk, 4, 5 m3/hó. (1, 9 meleg 2, 6 a hideg)
15 köbméter fogy nálunk, és lakunk négyen. Zuhanyzunk, mosunk, stb.
2 felnõtt és egy 13hónapos kislány:10m3. Mi zuhanyzunk, a lány fürdik a kádban.
5 felnõtt, 25-30m3 havonta. Mosógép naponta többször megy, ráadásul apám igazi mosómedve, egész nap vagy folyóvíz alatt mosogat, vagy a kertet locsolja. Reggelenként mindenki zuhanyzik, esténként hangulat szerint zuhany vagy kádban fürdés.
4 felnõtt és egy majdnem felnõtt káddal, heti hét mosással: 15 m3/ hó
3 felnõtt 2 gyerek, havi 25 m3 fogy! :(
A kérdező hozzászólása: Mi 2 felnõtt, egy nagylány, és egy éves lakunk. Férjem 2hetente hétvégén van csak itthon 2napot. Tehát igazából a 2 gyerekkel használjuk csak. Mi zuhanyzunk mindig, az 1éves fürdik, de Õ sem sok vízben Így fogyasztunk 24köbmétert 2havonta és elszámoláskor kb 40ezret ráfizetünk mindig. Ez nagyon soknak tûnik. :( Igaz, ha néhány választ megnézek, akkor nem :) Egyébként nem öntözünk. Amire használjuk mosogatok kb 2x egy nap pár tányér, pohár, a mosógép kb 5x megy egy héten. A nagylánnyal zuhanyozunk minden nap, a kicsi fürdik, de kevés vizben. Az óránkat lecserélték 1 éve. Mondjuk azóta nem volt leolvasás. Ezt a fogyasztást még elõtte állapították meg.
m(Ag)*Rho(Ag)+m(Cu)*Rho(Cu)=[m(Ag)+m(Cu)]*Rho(AgCu) [...] m(Cu)=m(Ag)*[Rho(AgCu)-Rho(Ag)]/[Rho(Cu)-Rho(AgCu)]=0, 1714 kg.


Akik gázkazánnal fűtenek: hány köbméter gáz fogy nálatok havonta, ill. mekkora a ház?

Legjobb válasz: Egy 60 négyzetméteres nagy belmagasságú józsefvárosi lakásban szeptemberben 12 köbméter (melegvíz elõállítással együtt) fogyott, októberben 30-35 várható.

Egy 60 négyzetméteres nagy belmagasságú józsefvárosi lakásban szeptemberben 12 köbméter (melegvíz elõállítással együtt) fogyott, októberben 30-35 várható.
Összesen 170m2, padlásteres, állandó 21-22 fok. 2012.09.01-2013.09.01-ig /1 év / + tûzhely, = 2000m3.
140 nm-es ház, fûtési szezonban, tehát amikor rendesen hideg van kint, akkor 10 köbméter fogy naponta.

Ti hány köbméter fából oldjátok meg a tüzelést?

Odaírnátok, hogy milyen kályhatípust használtok, és mekkora teret fűtötök?

Legjobb válasz: 10 erdei köbméter vegyes kemény 150 négyzetméter központi fûtés vegyes kazánnal. Régi korszerûtlen salakblokk ház.

10 erdei köbméter vegyes kemény 150 négyzetméter központi fûtés vegyes kazánnal. Régi korszerûtlen salakblokk ház.
Téglaház(50éves)Egy boltívben falközé van beépítve az 5x3 cserépkályhánk, ezt a nappaliból fûtöm ami egy térben van a konyhával(kb18nm)a kályhatest a szobában van(24nm)ehhez 5 normál köb fát használok el egy szezonban.A ház többi részét gázzal fûtjük alkalomszerûen, bár ott is lenne kályha.Mellesleg az optimális fûtési módszerrel jelentõs mennyiségû fa spórolható!

Hány köbméter víz a normális fogyasztás havonta?

Legjobb válasz: Egy 3-4 fõs család esetén 15-20 köbméter. Afölött már igen sok.

Egy 3-4 fõs család esetén 15-20 köbméter. Afölött már igen sok.
Mi 2-en vagyunk, és nekünk heti 1 köbméter. De: - a kádat sose engedjük tele, csak úgy 1/3-ig - hetente 2X mosok teljes programmal - mosogatógépünk van, naponta 1X indítom el. - és hetente 1X mosom át a teljes lakást.
Nálunk két felnõtt, két gyerek, mosogatógép, mosógép. Havi 25 köbméter fogy. Anyámnál (60+ éves) havi 5 köbméter.
Épp most számoltam át: nekünk (2 felnõtt + 1 gyerek) havi 10 köbméter a vízfogyasztás. Átlagolva az 1 évvel ezelõtti leolvasás alapján. Ma futottam rá erre a jó kis honlapra: http://www.egymozdulat.hu , és ennek apropóján számoltam ki! Az "Energia kalkulátor"-ra kell rámenni és egy rövid regisztráció után meg lehet adni a mérõórák állását (villany, víz, gáz) amibõl statisztikát és diagramokat készít az oldal, hogy megtudd hol tudsz spórolni. Szerintem hasznos!

ZC 18-as gázcirkóval fûtök 80nm-bõl kb 40-et, mert a nem használt szobákat be- és lezárom. Jobb ha 3-4 fokkal letekerem távollétemben, vagy ha 20 fokon megy állandóan? Hány köbméter normális így évente?

Kétkörös a fûtés, az egyik ágat kapcsolom le.

Legjobb válasz: 40 nm-re nem tom lebontani, de ha a saját számlánkból indulok ki, akkor tudok rá valamit mondani. Nálunk 21 fokot tart a termosz este, amikor otthonvagyunk, illetve reggel 1-2 órára. Napközben 18-ra áll át, így mégsem hûl ki a ház, nem nagy energia ráfûteni estére, de még sem megy egésznap a kazán. Így6 fogyasztottunk 300 köbméter körüli gázt egy évben mindig 112 nm-re. Amióta mindenhol mûanyag nyílászáró van és körbe lett szigetelve a ház, azóta 200 körül fogy évente. Szóval sok minden múlik a korszerûségen, de igen, érdemes 2-3 fokkal lejjebb venni a fûtést, ha huzamosabb idõre elmész otthonról. Annak nincs értelme, ha 20 percre veszed lejjebb, amíg kiugrasz a boltba, vagy ilyesmi.

40 nm-re nem tom lebontani, de ha a saját számlánkból indulok ki, akkor tudok rá valamit mondani. Nálunk 21 fokot tart a termosz este, amikor otthonvagyunk, illetve reggel 1-2 órára. Napközben 18-ra áll át, így mégsem hûl ki a ház, nem nagy energia ráfûteni estére, de még sem megy egésznap a kazán. Így6 fogyasztottunk 300 köbméter körüli gázt egy évben mindig 112 nm-re. Amióta mindenhol mûanyag nyílászáró van és körbe lett szigetelve a ház, azóta 200 körül fogy évente. Szóval sok minden múlik a korszerûségen, de igen, érdemes 2-3 fokkal lejjebb venni a fûtést, ha huzamosabb idõre elmész otthonról. Annak nincs értelme, ha 20 percre veszed lejjebb, amíg kiugrasz a boltba, vagy ilyesmi.
100kg cement, 275 kg sóder, de ez változtatható a beton keménység függvényében.
A kérdező hozzászólása: 275 kg sóder mennyi köbméterben?
1 m3 sóder kb 1800 Kg 1 m3 betonhoz pedig 2 mázsa cement kell. (persze betonminõségtõl is függ ez) Tehát 1 m3 beton az 1800 + 200 = 2000 kg (bár ezt 0, 8-al szorozzák mert picit a víztõl összeesik, de most ezt ne számoljuk) Neked kb 0, 2 m3 anyag kellene a súlyból visszaszámolva.

Hány köbméter meleg, illetve hideg vizet használtok egy hónapba? Hány tagú a család?

Van-e valami extra ami miatt több pl:locsolás,medence stb. Illetve az is érdekelne,hogy aki igyekszik spórolni,hogyan teszi.

Legjobb válasz: 5-en vagyunk 9m3 megy el havonta,csak zuhanyzunk,nyáron 1500l-es medencét kb.3x töltjük!Van egy kis konyhakert,itt szárazság alatt is csak hetente1x-2x öntözünk:( Három gyerek ,ebbõl egy 18éves LÁÁÁÁNY!!! 7éves fiú,2éves lány.Néha "telepakoljuk" a kádat is:)Csak folyóvizben mosogatok:( hm...tudom ,nem kéne."STOP"-OS WC öblítõnk van,h ne menjen le pisinél az egész tartály víz,keverõcsapok vannak mindenhol így nincs állítgatás percekig h milyen meleg a víz! Ja! És jó hangosan kiabálok ha a 2 nagyobb ,már percekig engedi a zuhanyt ...:) ezzel sokat spórolok!!!:)

5-en vagyunk 9m3 megy el havonta, csak zuhanyzunk, nyáron 1500l-es medencét kb.3x töltjük!Van egy kis konyhakert, itt szárazság alatt is csak hetente1x-2x öntözünk:( Három gyerek , ebbõl egy 18éves LÁÁÁÁNY!!! 7éves fiú, 2éves lány.Néha "telepakoljuk" a kádat is:) Csak folyóvizben mosogatok:( hm...tudom , nem kéne."STOP"-OS WC öblítõnk van, h ne menjen le pisinél az egész tartály víz, keverõcsapok vannak mindenhol így nincs állítgatás percekig h milyen meleg a víz! Ja! És jó hangosan kiabálok ha a 2 nagyobb , már percekig engedi a zuhanyt ...:) ezzel sokat spórolok!!!:)
3-an vagyunk kéthavonta használunk 18 m3-t, nyáron a locsolás miatt + 4-5 m3 még elmegy (ha nem esik ennyi esõ, ha nagyon aszályos a nyár akkor bizony kiég a fû, mert ész nélkül nem locsolunk). Fogmosásánál nem folyatjuk a vizet, gyorsan lezuhanyzunk, nem teli kád vizben fürdünk, a WC-ben a tartály a legalacsonyabb szintre van beállítva.
Mi ketten vagyunk, szinte csak zuhanyzunk, semmi plusz nincs csak a mosógép, havi 3 m3 megy el összesen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és, hogy ilyen részletesen leírjátok, tanulságos.
Mi öten vagyunk, és átlag 30 m3 vizet használunk el egy hónapban. Reggel mindenki zuhanyzik, este kádban fürdünk, alig van olyan nap, hogy ne menne a mosógép, mivel mindennap fõzünk, mosogatnivaló is van. Kertet is locsoljuk, medence is van, bár utóbbi elég kicsi (kb. 10 m3), naponta utána kell töltögetni a pár cm-nyi kipancsolt vizet, de teljesen feltölteni csak egyszer szoktuk nyár elején.
3-an vagyunk és kb. 8-10m3 víz fogy havonta. (Csak hidegvíz jön be az utcáról, úgyhogy ebben benne van minden.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!