Találatok a következő kifejezésre: Hány kérdést fel egy (12 db)

Maximalizálva van, hogy hány kérdést tehetek fel egy kérdésen belül?

Ha egy témán belül több kérdésem lenne, maximalizálva van, hogy hányat tehetek fel egy kérdésen belül?

Legjobb válasz: Egy kiírásban egy kérdés szerepelhet, bár ezt senki nem tartja be.

Egy kiírásban egy kérdés szerepelhet, bár ezt senki nem tartja be.
Szerintem nincs ilyen. Én már rengeteg kérdést tettem fel a gyerekvállalás témakörbe, és még senki sem szólt, hogy ez baj lenne :-) Csak az van maximalizálva, hogy óránként 1 kérdést írhatsz ki.
A kérdező hozzászólása: Most vagy te értetted félre, amit én írtam, v. én értelmezem másképp, amit te írtál! :S A kérdésem lényege nem az, hogyha mondjuk feltettem 20 kérdést az Egyéb támakörben, akkor nem lehet többet, mert így nyilván hülyeség lenne! Az a konkrét kérdésem, hogy ha vki feltesz egy kérdést, de még a témával kapcsolatban van egy-két "kiegészítõ" kérdése, akkor azt mondjuk a "részletekben" leírja. Így ugye nem fog újabb kérdést kiírni amiatt, mert van még az elõzõre vonatkozó kérdése. De ha ez a "kiegészítõ" kérdés nem csak 1-2, hanem egy témában lenne mondjuk 10 kérdésem (csak mondtam egy számot), akkor azt tegyem fel egy kérdésen belül (a kiegészítésben), v. csak néhányat szabad feltenni, és utána írjak ki új kérdést, mert ha többet írok ki, akkor az esetleg már fórumozásnak számít, v. egyéb "szabálysértésnek". Így gondoltam én!
A kérdező hozzászólása: jó, a végét megint elég hülyén fogalmaztam. Szóval: ha van 10 kérdésem (csak mondtam egy számot)egy témán belül, akkor azt feltehetem egy kérdésen belül (a kiegészítésbe írva), v. csak néhányat szabad feltenni, és utána írjak ki új kérdést - a további kérdéseimmel a kiegészítésbe írva? Ettõl jobban már nem tudom megfogalmazni! :S
Nem biztos, hogy teljesen értem... De én sokszor írtam ki kérdést úgy, hogy a kiegészítésnél még megkérdeztem vagy 10 dolgot, hogy "és még meg szeretném kérdezni .... és amennyiben én .... illetve ha.... stb :) " Szóval szerintem ezért nem szólnak. Ezeket nem lehet kérdésenként kiírni, mert egymáshoz kapcsolódnak.
A kérdező hozzászólása: utolsónak: köszönöm! én is így gondoltam, hogy egymáshoz tartozó dolgok miatt nem szeretnék újabb kérdéseket kiírni, mert kapcsolódnak egymáshoz.

Hány kérdést tesznek fel egy nap ezen az oldalon?

Legjobb válasz: Hát pl. tegnap 21:30 óta 325-öt. Hétvégén kevesebbet, hét közben többet. A szombat a leggyengébb nap, ilyenkor mindenki a szabadban van biztos.

Hát pl. tegnap 21:30 óta 325-öt. Hétvégén kevesebbet, hét közben többet. A szombat a leggyengébb nap, ilyenkor mindenki a szabadban van biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
És errõl a honlap üzemeltetõi miért nem tesznek közé egy összesítést havonta? Biztos van ilyen statisztikájuk és sokakat is érdekelne!

Ha ki írnék egy kamu kérdést az hány embernek tüne fel, hogy az egy kamu kérdés?

Legjobb válasz: Az elsõnek - Én nagyon szeretném elütni Orbánt az Enzommal!!!!

Az elsõnek - Én nagyon szeretném elütni Orbánt az Enzommal!!!!
Ha jól ki lenne találva, és viszonylag hihetõ szituációt írsz le, akkor valszeg nem nagyon gyanakodnának. Mit tudom én: "Elromlott a vga-m mit csináljak" Közbe nem romlott el de ki feltételezné hogy nem így van. De ha azt írod ki hogy: Siófokon hasítottam A Ferrari Enzommal, és véletlen elütöttem Orbán Viktort, mit csináljak? Ezt már valószínûleg nem sokan hinnék el...
Elõzõ, azért sokszor a kamu kérdés feltevõ sincs az értelem magaslatán, és a végén már mindent össze zagyvál, és saját magának ellent mondó dolgokat ír...
Amilyen a színvonal az oldalon, tíz emberbõl jó ha egynek feltûnne. :)
Szerintem nem tudsz ezzel statisztikázni, mivel nem tudod követni hányan nyitnak egy új lapot anélkül, hogy a kamu kérdésedre válaszolnának?!


A kérdező hozzászólása: Köszi a megoldást, de nem találtál véletlenül valami rövidebbet, mert erre a kérdésre 4 lehetõség van: legkevesebb 9, 11, 13 és 15 lépés.
Huh! Nem teljesen értem a kérdést. Ott nem világos, hogy hol kell lenni az összes tejmennyiség felének. Feltételezem, hogy a 19 literesbe kell kimérni a felét. A 13 literesbõl átöntök 3 litert a 19 literesbe. A 7 literesbõl átöntöm a 7 litert a 19 literesbe. Így a 19 literesben, és a 13 literesben 10-10 liter tej lesz.
A kérdező hozzászólása: Az összes tejmennyiség ebben az esetben a 7+13=20 liter fele(azaz 10 liter), de nem tudod, azt hogy mennyit öntesz át, épp ez benne a lényeg(tehát nem mérhetsz ki 3 litert, csak akkor, ha a kannában 3 liter maradt, vagy ha csak 3 liter fér a másikba. Így már érthetõ?)
Minden ABC betukbol alkotott par meghataroz egy atontest. pl AB azt jelenti, hogy A-bol B-be ontunk amig B meg nem telik vagy A ki nem fogy. Ilyen betu parbol vagy 6 db. Ezekbol a parokbol alkotott sorozatok megadnak egy atontesi strategiat. n hosszu sorozatbol 6^n kulonbozo van, de nem mindnek van ertelme. Pl nem lehetnek ismetlodesek a sorozatban, es az elso elem az csak 2 kulonbozo lehet, that valojaban felso hatarnak (2/5)*5^n sokkal jobb, de meg ez is egy boseges felul becsles. Mivel 2 kulonbozo muvelet mindig lehetseges, ezert 2^n egy also becslese az ertelmes ontogetesi sorozatoknak. Egy adott sorozat vizsgalatanal meg kell allni ha egy ures edenybol probalunk atonteni valamit, ha teli edenybe probalunk onteni valamit. Ekkor a fa hibasnak minostiheto es a sorban kovetkezo fa vizsgalatara lehet atterni. Szinten meg kell allni, ha valamelyik edenyben pontosan 10 liter folyadek van, ez ugyanis egy helyes megoldast ad. Kene irni egy python scriptet a keresesre. Szelessegi keresessel Kb 100 millio sorozatot fog kelleni vegigvizsgalni mire meglesz az eredmeny.
Hmm ez mozaikos, tudsz linket is adni hozza? A KoMaL-t szoktam figyelni, hogy ahhoz ne adjak meg valaszt. Kar, hogy utolag nem lehet torolni amit beirt az ember. Lehet jelenteni az adminoknak ha akarod, ok el tudjak tuntetni a kerdest. Amugy meg egy masik megoldasi lehetoseg: A fenti allapotvektotokat hasznalva kiszamithato, hogy van 8*13-1 = 103 kulonbozo allapotvektor. (a 7 literes edenyben lehet 0-7 liter, a 13 literesben 0-13 liter, es olyan nincs, hogy mindkettoben 0 legyen) Ezeket egy graf pontjainak tekinthetuk es nyilat huzunk be egyik pontbol a masikba, ha 1 atontessel at lehet jutni egyik allapotbol a masikba. Ez egy 103 pontos iranyitott graf, meg pont kezelheto. Van 15 lehetseges vegallapot, amikor valamelyik edenyben: vagy a 13 literesben, vagy a 19 literesben pont 10 liter folyadek van. Van egy kezdoallapot. Kerdes az, hogy melyik a legrovidebnb iranyitott ut a kezdo allapotbol valamelyik vegallapotba. Ha programozas megoldas jar valakinek a fejeben, ez szerintem egy gyors megoldasra fog vezetni.
Én 0 és zéró közé tenném az esélyeket.
Tartózkodom.;)
0, 0000001 az esélye.
0% nullával nem lehet osztani
Azért ne add fel a reményt, vannak még csodák!
Állítólag minden 1milliomodik ember az általad leírt rendellenességekkel születik.
igaz, hogy csak 12 millióan vagyunk :D
XD
Én igenis tudok nullával osztani, és nem tudom mi bajotok a hozzám hasonló emberekkel... XD
A kérdező hozzászólása: Én is nullára tippelek.
Ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni a kérdésedre, közöld, hogy papír vagy fém tízes, valamint az ötvenöt macskából hány kandúr.
50%. vagy megtörténik, vagy nem.

Kémia feladat. A kérdés így szól: Hány gramm oxigén és hány gramm nitrogén van egy 3, 5m széles, 5m hosszú és 2m magas szobában? (A nitrogéngáz sűrűsége 1, 25kg/m3, az oxigéngáz sűrűsége 1, 43kg/m3)

Válaszokat köszönöm!

Legjobb válasz: a szoba térfogata. V(szoba)= axbxc=3,5x5x2=35 m3 -mivel a gázok kitöltik a rendelkezésre álló teret,ezért a két gáz térfogata megegyzik a szoba térfogatával: V(o2)=35m3 V(N2)=35m3 a tömegük: m= róx V vagyis: m(O2)=1,43x35=50,05kg=50050g m(n2)=1,25x35=43,75kg=43750g

a szoba térfogata. V(szoba)= axbxc=3, 5x5x2=35 m3 -mivel a gázok kitöltik a rendelkezésre álló teret, ezért a két gáz térfogata megegyzik a szoba térfogatával: V(o2)=35m3 V(N2)=35m3 a tömegük: m= róx V vagyis: m(O2)=1, 43x35=50, 05kg=50050g m(n2)=1, 25x35=43, 75kg=43750g
az 1. vagyok, még annyit hozzáteszek, h azért axbxc a szoba térfogata, mivel azt egy téglalapnak tekinthetjük és a téglalap térfogatát így számítjuk ki
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! ^_^
Na most, ez nem teljesen egyértelmû, a kérdés az, hogy egy ekkora szobában [lévõ levegõben] mennyi az oxigén, és mennyi a nitrogén tömege? Vagy az, hogy ha egy ekkora szoba tisztán oxigénnel, avagy tisztán nitrogénnel van tele, akkor mennyi a tömege?
2, 5x=10 x=4
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)
Ne mááár..ez 8. osztály? Amúgy szerintem a fiú 4 éves: 4+4=8 8+2=10 ennyi!
m * 0, 7937005259841 ; vagy köbgyök(1/2) * m
A kérdező hozzászólása: ÉS EGY ARÁNY SZÁMÍTÁST TUDNÁL ESETLEG MONDANI /ÍRNI/

A kérdésem a következő: egy 65kg-os embert hány bar nyomás emel fel a levegőbe?

Teszemazt, az ember 65 kg-os és fél méter magasan függ?legesen mennyi bar nyomás emeli fel?

Legjobb válasz: A nyomás nem emel, hanem összenyom. Na nem a föld felé, hanem lapít, egyszerre hat minden irányból. Te gyanítom arra gondolsz, hogy ha alulról fújod, akkor mennyi kell a felemeléséhez. Na, az meg eléggé bonyolult számítás, ugyanis nem mindegy, hogy az ember áll, vagy fekszik :)

A nyomás nem emel, hanem összenyom. Na nem a föld felé, hanem lapít, egyszerre hat minden irányból. Te gyanítom arra gondolsz, hogy ha alulról fújod, akkor mennyi kell a felemeléséhez. Na, az meg eléggé bonyolult számítás, ugyanis nem mindegy, hogy az ember áll, vagy fekszik :)
A kérdező hozzászólása: A függõlegest úgy értettem, hogy áll és a talpára hat ez az erõ
a számoláshoz kellene a lábmérete
A kérdező hozzászólása: hát úgy gondolom, hogy egy 65 kg-os , 175cm magas , 20-30 éves ember 43-45 méretû talppal rendelkezhet, a méret legyen 45, így biztos hogy az az erõ felemel egy 43-ast is

Lenne egy olyan buta kérdésem hogy tud e valaki valamilyen hanyasos hasmeneses virusrol esetleg. Apukám és a kis ocsem is betegek. Apa nem hány ocsem igen. és én nagyon rettegek a hanyastol. Félek hogy elkapom. Esetleg valami tipp a megelõzésre?

Legjobb válasz: Szerintem próbáld kerülni az egy evõeszköz, egy pohár, tányér használatot. Múlt évben én elkaptam húgomtól. Na azóta nem vagyok hajlandó abból pohárból inni amibõl õ, sem evõeszköz nem jöhet szóba, sem más. Az durva volt. Szó szerint felváltva jártam hányni és hasmenéssel a wcre.

Szerintem próbáld kerülni az egy evõeszköz, egy pohár, tányér használatot. Múlt évben én elkaptam húgomtól. Na azóta nem vagyok hajlandó abból pohárból inni amibõl õ, sem evõeszköz nem jöhet szóba, sem más. Az durva volt. Szó szerint felváltva jártam hányni és hasmenéssel a wcre.
Ha mégis elkapod, vegyél Normaflore-t. Nagyon sokat használt.
A kérdező hozzászólása: nem kaphatom el mert panikroham jön rám :-( annyira rettegek. nevetséges de maszkba maszkalok. köszönöm a segitseget


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!