Találatok a következő kifejezésre: Hány honapos nem birok (4 db)

A kutyám nem bírja az autózást, hány, mit tegyek? Bichon havanese kutyusom (7 hónapos) kiskorától kezdve "tengeri beteg". Végig hányja az utazást. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ki fogja nõni. Nálunk az összes whippet rosszul volt kiskorában a kocsiban. Ki elõbb, ki késõbb, de megszokták. Vidd el rövidebb utakra, ha odaértetek akkor az legyen jó élmény, játsszatok, kapjon finomságokat. Nem vicc: az enyémek csak odafelé hánynak a kocsiban, akárhová megyünk. Az orvos azt mondta, hogy az izgalomtól, hogy hova megyünk. Ott aztán bekajálnak (néha összevissza zabálnak mindent, mint múlt héten, mikor esküvõn voltunk), aztán visszafelé kutya bajuk. A tabletták, csodaszerek semmit nem értek, 2-3 éves korukra elmúlt.

Ki fogja nõni. Nálunk az összes whippet rosszul volt kiskorában a kocsiban. Ki elõbb, ki késõbb, de megszokták. Vidd el rövidebb utakra, ha odaértetek akkor az legyen jó élmény, játsszatok, kapjon finomságokat. Nem vicc: az enyémek csak odafelé hánynak a kocsiban, akárhová megyünk. Az orvos azt mondta, hogy az izgalomtól, hogy hova megyünk. Ott aztán bekajálnak (néha összevissza zabálnak mindent, mint múlt héten, mikor esküvõn voltunk), aztán visszafelé kutya bajuk. A tabletták, csodaszerek semmit nem értek, 2-3 éves korukra elmúlt.
Fokozatosan szoktasd hozzá az autózáshoz. A lényeg az, hogy jó dolgokkal kösse össze az autót. Elõször álló autóval gyakorolj. pl. játsz a kutyával az autó mellett. Ha itt már nyugodt, akkor bedobhatod a nyitott autóba a labdát, hogy onnan kelljen visszahoznia. Ha már bátran ki-be száll, akkor néhány percre becsukhatod az autó ajtaját, aztán kiengedheted. Ha már az álló autóban nyugodtan tud maradni, megpróbálhatod az egészet elõrõl, csak járó motorral. Ha már ez is megy, akkor szállj be vele az autóba, és menj vele egy rövid kört. Amikor kiszállt nagy dicséret és játék. Olyanról is hallottam már, hogy úgy szoktatták a kutyát az autóhoz, hogy a csomagtartóban, vagy a hátsó ülésen kapta meg a vacsoráját. Szóval csak fokozatosan. Valószínûleg több hétbe fog telni, mire megszokja, de szerintem megéri a macerát, hogy aztán többet ne legyen vele gond.
Több hétbe? Akár évekbe. Az enyémek irtó boldogan ugranak a kocsiba. De volt olyan, hogy beugrott az anyósülésre, mire megkerültem az autót, hogy én is beszálljak, már öklendezett is. :) ) Érdekes, hogy fajtafüggõ. A huskyk sosem hánytak a kocsiban, a whippetek meg mind. De már akkor is, mikor 6 hetesen az elsõ oltásra viszem õket.
Azt hiszem nekem szerencsém volt a kutyáimmal. A malamutom majdnem 5 éves volt már, amikor elõször autóba ültem vele. Induláskor én emeltem be a hátsó ülésre és amikor hazafelé jöttünk, már magától ugrott az autóba, és szerencsére semmi baja sem volt. A mostani kutyám pedig kölyök kora óta imád autózni, már 7 hetes korában sem volt baja az autózással.
én most fogom elhozni a kutyámat remélem 1 órás autó úttól semmi baja nem lesz de szerencsére nekünk a közelbe orvos is van és 3 kutya kozmetikus is :) így eltudunk sétálni

2 hónapja késik a menstruációm de még csak holnap megyek nődokihoz mert eddig nem volt tajkártyám. Ha 2 hónapja nincs meg akkor hány hónapos terhes lehetek? Már nem bírok holnapig várni :$

Legjobb válasz: szóval akkor nem vagy szûz... és eddig miért nem volt tajkártyád? amúgy szerintem 2,5-3 hónapos terhes lehetsz, ha az vagy.

szóval akkor nem vagy szûz... és eddig miért nem volt tajkártyád? amúgy szerintem 2, 5-3 hónapos terhes lehetsz, ha az vagy.
A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják. Így ki tudod számolni hogy hány hetes kismami vagy. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen aranyos vagy :) reméljük minden rendben lesz :)
Érdemben nem tudok hozzászólni a témához, de szeretnék nektek sok boldogságot és egészséget kívánni!:) 15/L
A kérdező hozzászólása: fúúú nagyon akarom :) már 3 hónapja terveztük...és próbálkoztunk és végre meglett... :) :) :) szal azt mondjátok 2, 5-3?? jaj de jó hallottam hogy az elsõ 3 hónap a legveszélyesebb..de én nekem nincs se cigi, se pia se kávé semmi olyan ami ártalmas lenne a babának :)
na végre nem egy felelõtlen kamasz. köszönöm. (igen ezért kellett a korod XD) hú remélem akarod a babátés be van tervezve :D
A kérdező hozzászólása: 21 de miért is? ja a párom 27 de szerintem ennek nem sok köze van ahhoz hogy babát várok...vagy igen??????
Szerintem akarta a gyereket. Amugy szerintem olyan 2, 5 hónapos lehetsz.
amúgy hány éves is vagy?
fake
A kérdező hozzászólása: Van baba mert már csináltam 3 tesztet és pozitív lett. Tajkártyám meg nem volt mert ellopták a táskám és abban volt minden iratom.
Nézz körül a lakásban Ennyi késés után, kell ott már lenni egy gyereknek valahol.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam UH-n. 7 hetes vagyok :) Köszönöm a gratulációt:)

Aki tehen tejet ad a babajanak hany honapos kortol kezdte? De komolyan. Tudom h 1eves kor allat nem kene, de van aki nem birja a tapszert kifizetni barhogy is szertne.

Legjobb válasz: Én úgy tudom , hogy ha 1 éves kor alatt vezeted be a tehén tejet vizzel kell higgitani a kezdetben 1 rész viz 2 rész tej és hát tudomásom van olyan babáról aki már 2 hósan is ezt kapta - sajnos!De ha nincs más megoldás és ha nem tudod feliratni a tápszert?!

Én úgy tudom , hogy ha 1 éves kor alatt vezeted be a tehén tejet vizzel kell higgitani a kezdetben 1 rész viz 2 rész tej és hát tudomásom van olyan babáról aki már 2 hósan is ezt kapta - sajnos!De ha nincs más megoldás és ha nem tudod feliratni a tápszert?!
Még annyi, hogy én nem vagyok híve az ételek, italok túl korai bevezetésének (mint például szalonnás kenyér félévesen, stb... :-))), de a nagymamám tehéntejen nõtt fel 3 hónapos korától kezdve és most 81 éves. És akkoriban mindenki azon nõtt fel, akit nem tudtak szoptatni, és elég sok öreg néni és bácsi van...
Szia! Az 1970-es évekbõl származó, régebbi gyereknevelési könyvekben le van írva, hogy hogyan kell a tehéntejet hígítani ahhoz, hogy adható legyen a kicsiknek. (Kérdezd meg az idõsebb ismerõseidet, anyukádékat, hogy nincs-e ilyen könyvük.) Azt hiszem, elõször 1/3-os, aztán 1/2-es hígításúra kell csinálni. De próbálj utánanézni valahol, hogy pontosan hogy kell! Egyébként tudom, hogy manapság azt mondják a szakemberek, hogy ne adjunk tehéntejet 1 éves korig. Érthetõ is, mert más az összetétele, mint amire egy ilyen kis emberkének szüksége van. Én például kivárom az 1 éves korát vele. De ha nincs más lehetõséged, akkor inkább a tehéntej, mint a semmi.
...igen, régen adtak felestejet.De ezek nem ugyanazok a tehenek, ha érted.Vannak táblázatok, amik arról szólnak, hogyan csökkent a növényekben a hasznos anyagok mennyisége ötven ill.húsz évvel ezelõtthöz képest.A tejjel ugyanez a sztori.
Az én babám 9 hónapos.Kb 2 hete reggel kakaót iszik, (de nem azért mert nem tudom megvenni neki a tápszert)!Este még tápszert eszik.Nincs a tejtõl semmi baja és nagyon szereti.
Szia!Csinálj neki feles tejet.Fél tej, fél kamillatea, ha gondolod rakhatsz bele egy kis reszelt kekszet, vagy buzadarát!A hugom és az öcsém is ezen nõt fel!Semmi bajuk nem lett tõle!Szerintem amugy is hülyeség hogy a gyerek egy éves kora elött nem kaphat tejet, hisz a krémturók is tejbõl vannak.Régen a falusi asszonyok ha nem volt elég tejük házi tejet adtak a gyereknek, nekik sem lett bajuk tõle.Egészségesek voltak, és nem volt tápszer fejük mint mostanában.Egyébként egy hónaposak voltak mikor anyukám felestejet adott nekik, kekszel, vagy buzadarával.Ne aggodj nem Remélem tudtam segíteni.Egy km.
Nah most megint le leszek pontozva: ha az alapvetõ dolgokat nem tudja valaki megadni, mi a fenének szül gyereket??? A turis ruha oké, mert kimosod, vasalod kész. Dehogy még a kaját se... Ez engem egy kicsit felbosszant!
Ha lehetséges, amíg lehet, szoptatnék. Vagy ez nem lehetséges? Úgy tudom, kb 6-7 hónapos kortól van szüksége hozzátáplálásra, vas és más nyomelemek, vitaminok miatt. Ezek anyatej mellett mehetnek! Ha nem lehetséges a szoptatás, nincs más megoldás? Valamit eladni? (Pl. számítógépet.)
A mi gyerekorvosunk azt mondta ha már tej akkor legyen inkább UHT , azaz a tégladobozos ultrapasztõrözött, mert így kisebb az esély az allergiára.
Hát igazábol tényleg csak egy éves kor után lehetne a laktóz miatt nehogy kialakuljon nála a tejcukor érzékenység , de a mi idõnkben is adtuk nekik jóval elõbb és semmi baja nem letta babáinknak, bár Én ugy gondolom h a tej sem olcsóbb mint a tápszer vannak elég jó árban már tápszerek amik a baba igényeihez normális fejlõdéséhez vannak kifejlesztve ilyen pl. a humana tápszerek és olyan 800ft-os árban vannak ami egy fél éves babának jó két hétre de lehet többre is elegendõ!Tehát gondolja végig az ismerõsöd, és tényleg nem kell senkit lehurrogni azért mert feltesz egy kérdést!Sajnos egyre nehezebb világot élünk és sokszor az ember nem tudja mi lenne jó ugy h mindenkinek jó legyen!Ez csak egy kérdés és jó lenne ha mindenki tiszteletbe tartaná és tolerálná a másikat!Üdv:4 honapos kislány mamyja
Az elõzõ vagyok, közben olvastam a kommentárt, hogy nem rólad van szó. Akkor a korábbi véleményem mellett jó ötletnek tartom a kamillateás higítást. Tesóm is víz+tehéntejes keveréket evett 2 hónapos korától, semmi baja sem lett! Nekem valami akkori legolcsóbb tápszer, aminek minõsége a maiakhoz nem fogható, és mindenféle allergiák - tehát egyéni érzékenységtõl függ fõleg, de azért nem kockáztatnék, ha talál akármilyen más megoldást.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat.
A kérdező hozzászólása: Masodik valaszolo, nem kell mindjart hiszteriazni, ez csak egy kerdes amire a valasz erdekelne.Nem rolam van szo szerencsere, es remelem nem is lesz egy darabig ilyen gondom.Mi a fenenek kell irnod ha nem tudsz valaszolni??????
Nekem a nagyfiam 9 hónaposan eldopta a tápis üveget, kipróbáltam több félét, de nem itta meg és tejet kapott helyette. 2, 8%-os bolti tejet felesbe, azután tisztán. Semmi baja nem lett tõle, most 9 éves.

Hány honapos kortol nem birok majd lehajolni meg ilyenek? Miért fogják a derekukat azok a kimamák akiknek még csak alig van pocakjuk?

Legjobb válasz: Nekem abszolut nem fájt a derekam, csak éjszaka a csípõm, olyan 36.héttõl.37.hétig a sport cípõm fûzõjét is magamnak kötöttem be állva,de valahova azért fõl raktam a lábam hogy el érjem. Pedig nem volt kis hasam, a babóm 3680g és 54cm-el született.De van aki csak azért fogja a derekát, mert kicsi a hasa, és ki tolja hogy jobban látszodjon.Tisztelet a kivétel

Én 19 hetes vagyok és azt sem mondhatom, hogy nagy a hasam, ennek ellenére akarva-akaratlanul rendszerint azt veszem észre, hogy fogom a derekamat. Mondjuk van egy egyszerû magyarázata, hogy miért: azért, mert néha már az õrület szélén vagyok a fájdalomtól. Állómunkát végzek, a nap végén már sírni tudnék. Sõt, néhány óra után már nem is a derekam fáj a legdurvábban, hanem a farcsontom és az egész fenekem. Ez a nagy oka derékfájásnak, nem a pocakom mutogatása.
Nekem abszolut nem fájt a derekam, csak éjszaka a csípõm, olyan 36.héttõl.37.hétig a sport cípõm fûzõjét is magamnak kötöttem be állva, de valahova azért fõl raktam a lábam hogy el érjem. Pedig nem volt kis hasam, a babóm 3680g és 54cm-el született.De van aki csak azért fogja a derekát, mert kicsi a hasa, és ki tolja hogy jobban látszodjon.Tisztelet a kivétel
Szerintem egyszeren megválltozik a tartásunk és ettõl fáj. Nekem már nagyon korán elkezdett fájni, mondjuk én 18 éves koromtól idegbecsípõdéses vagyok, és nem terhesként is sok gyaloglástól nagyon fájt. Mondjuk én még nem vettem észre magamon, hogy az utcán fognám a derekam, max itthon. A lehjolás szerintem csak alkat kérdése (nagyon remélem, hogy a végéig lehet).
A medencecsont is tágul és emiatt fájhat a kismamák dereka már az elsõ hetekben is.
Az utolsó hozzászóló vagyok. Elnézést, nem a derékfájásnak, hanem a fogdosásnak ez az oka. A lehajolásról annyit, hogy nálam fizikai akadálya még nincs, le tudnék hajolni, de nem nagyon teszem, mert a doki szó szerint megtiltotta, másrészt pedig mindig attól félek, hogy ha egyszer lehajolok, akkor úgy maradok...
Attól függ, milyen ütemben nõ a pocakod. A derékfájás annak tudható be, hogy megváltozik az egyensúlyi helyzet, nagyobb súly helyezõdik elõre és a szervezet nincs ehhez hozzászokva, plussz megterhelést jelent neki
Na azert aki azert fogja a derekat, h azt higgyek rola, terhes, vagy idosebb terhesnek higgyek, az mar elegge orvosi eset.. :) En 14 hetesen, mikor pocakom nem volt, alig birtam fekudni es allni a derekfajastol. Akkor nem lehetett a suly miatt, mert nem volt. Biztos van vmi magyarazata a derekfajasnak, es nem a kilo, vagy a gyerek sulya, mert hirtelen hizasnal, nem terhesseg eseten sem ereztem ezt a fajdalmat soha, pedig volt, h egy ev alatt 10 kilot szedtem fel.
A kérdező hozzászólása: igen én is erre gondoltam hogy sokan azérrt fogják a derekukat hogy jobban látszodjon a terhesség
Szerintem azért fogják, mert fáj a derekuk. Nekem is így volt, de pár hét alatt hála égnek elmúlt.
Sziasztok! Én végeztem egészségügyit és egy egyszerû oka van a derékfájásnak. A méh növekedésével a test súlypontja áthelyezõdik és van akit ez mevisel, van akit nem. Nekem is vannak napok, amikor majd leszakad a derekam, és van amikor olyan érzés mintha elvágták volna. Szóval ez szerintem tök normélis, és a mutogatós orvosi esetekrõl annyit, hogy sajnos van ilyen.... találkoztam ilyennel :D Boldog babavárást mindenkinek :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!