Találatok a következő kifejezésre: Hány honapos nem (189 db)

4-6 hós kortól valók 16 kg.os terhelésig. nagy általánosságban.
Szerintem egy iker kocsinak vagy egy testvér kocsinak ki kellene ennyit bínri. Nem vittétek vissza? Teutonia-nak van iker kocsija, az 25 kilóig bírja. http://www.teutonia.de/de/produkte/team-cosmo.html de szerintem egy jobb márkának kell hogy bírja legalább 25 kilóig. egy átlag 2 éves 12 kiló, és addig minimum kell hogy bírja. ès ezek a terhelések úgy vannak megadva hogy még +5 kiló szerintem simán.
A kérdező hozzászólása: Nem vittük vissza mert használtan vettük.Lehet azértis tört már el.A férjem megpróbálja megcsinálni remélem sikerül neki.Szerettük ezt a kocsit.Köszönöm a válaszokat.

Nektek hány hónapos kortól kezdett el kúszni (nem mászni) a babátok?

Legjobb válasz: Az elsõ babám (fiú) 6.5 hónaposan (5.5 volt amikor forogni kezdett egyáltalán) a lányom 4 hónaposan ( 3 hónaposan már forgott mindkét irányba) a harmadik babám pedig szintén olyan 5.5-6 hónaposan és egészen 10 hónapos koráig ûzte ezt a mozgásformát, csak akkor váltott át mászásra.

Az elsõ babám (fiú) 6.5 hónaposan (5.5 volt amikor forogni kezdett egyáltalán) a lányom 4 hónaposan ( 3 hónaposan már forgott mindkét irányba) a harmadik babám pedig szintén olyan 5.5-6 hónaposan és egészen 10 hónapos koráig ûzte ezt a mozgásformát, csak akkor váltott át mászásra.
Kislányom napra pontosan 6 hós korában kezdett el kúszni.
Enyém 9 hónaposan kúszni, 10 hónaposan mászni.
A fiam kb 7 hónaposan kezdett el kúszni, 8 hónaposan mászni. A lányom kb. 5 hónaposan kezdett kúszni, rá 2 hétre kutyázott, aztán hátrafele mászott. Napra pontosan 6 hónaposan kezdett elõre mászni.
4 hónaposan kúszott! Most 5 hónaposan mászik.
6 hónaposan kutyázott, egy hét múlva kezdett el kúszni hátra, és rá egy hétre elõre:)
6hosan korbe-korbe, 7hosan elore, 2 hetre ra kezdett el mászni
6 hónaposan mászott, neki kimaradt a kúszás.
7 HÓNAPOSAN KEZDETT KÚSZNI.
6 hónaposan kúszott, 9 hónaposan mászott.
Viszonylag késõn, 8 és fél hónaposan!

Rota virus oltást hány honaposan szokják beadni? A fiam 2 hét mulva lesz 3 honapos, de már akkor beadják neki a rotát. Nem 3 honapos kor után kéne?

Legjobb válasz: Legkorábban 6 hetesen lehet beadni a babáknak. Mi 3-4 hónaposan kaptuk. Szerintem nincs korán. Ezt amúgy is a dokinak kell tudni. Az a lényeg, hogy a másodikat 6 hónapos koráig megkapja. -6 hónapos baba anyukája-

Legkorábban 6 hetesen lehet beadni a babáknak. Mi 3-4 hónaposan kaptuk. Szerintem nincs korán. Ezt amúgy is a dokinak kell tudni. Az a lényeg, hogy a másodikat 6 hónapos koráig megkapja. -6 hónapos baba anyukája-
Kisfiam is így kapta, két és fél hónaposan. Kéthónapos kötelezõk, aztán rota+prevenar, aztán három hónapos oltás. Most megint a rota jön, annak mellékhatásaival.. :(
Kisfiam 6 hetesen kapta az elsõ rotát, a másodikat 4 hét múlva. B.


Hány hónapos korától használtátok a dönthető háttámlás babakocsi második (tehát nem a teljesen vízszintes) fokozatát?

Legjobb válasz: 4 hónaposan már néha megemeltem, hogy tudjon nézelõdni egy kicsit. Véglegesen kb. 6 hónapos korában maradt abban az állásban a kocsi háttámlája. 8 hónapos kora óta már teljesen felhajtva (sportkocsiként) használjuk. (7,5 hónaposan már ült)

4 hónaposan már néha megemeltem, hogy tudjon nézelõdni egy kicsit. Véglegesen kb. 6 hónapos korában maradt abban az állásban a kocsi háttámlája. 8 hónapos kora óta már teljesen felhajtva (sportkocsiként) használjuk. (7, 5 hónaposan már ült)
4 hónapos kora óta. hogy jobban kilásson, de ha elaludt akkor lejjebb tettem. mondjuk nekünk nagyon kicsi a dõlésszöge a vízszintes utáni fokozatnak is. minden babakocsinak más.
az ötödik hónapot éppen betöltötte, mikor alkalmanként megemeltem neki.
6 hónaposan néha picit megemeltem a támlát, kb 20 fokos szögben, de nem igazán nézelõdött. 8 hónaposan amikor felült, akkor teljesen függõlegesbe állítottam, azt szerette. Amíg nem ül a baba addig nem érdemes terhelni a hátát, fõleg ha nem is hisztizik a babakocsiban hogy fel akar ülni.

Van itt olyan anyuka akinek babája nem kúszott és nem is mászott? Hány hónaposan állt fel?

Legjobb válasz: A kisfiam nem kúszott, nem mászott. 9 hónaposan felállt, 10 hónaposan kapaszkodva ment, 11 hónaposan önállóan ment.

A kisfiam nem kúszott, nem mászott. 9 hónaposan felállt, 10 hónaposan kapaszkodva ment, 11 hónaposan önállóan ment.
a kúszást valóban ki lehet hagyni az agy szempontjából, az nem indít be semmit, a mászást készíti elõ, a gerincnek fontos, erõsíti. utánaolvastam, a diszlexiát nem az apukák örököltetik a fiúknak. akkor miért vannak diszlexiás nõk, lányok? ;) Te is olvass utána!
A kérdező hozzászólása: babácskám már nemsokára 10 hónapos és még nem kúszik és nem is áll.hát remélem hamarosan behozza...
Az én fiam sem kúszik még pedig már 8 hós múlt.Nekem kicsit furcsa hogy a mozgáshoz kapcsolják a diszlexia kialakulását, hiszen ha utána olvastok akkor ez egy öröklött hiba amit az apukák örökithetnek a fiuknak kb.50%-ban.Persze nem csak kizárolag.
Én írtam a legelsõ választ, hogy a kisfiam nem kúszott, nem mászott, de már 11 hónaposan önállóan ment. Én is ilyen voltam, mint õ, mégsem volt soha tanulási nehézségem és semmi más problémám emiatt.
Jó az a Dévény torna ha be lehetne jutni. Sajna Érden és Budapesten eléggé bunkó volt a két [email protected] aki felvette a telefont. Közölték, hogy nincs idõpontjuk majd letették a telefont. Mellesleg az a diszlexia majd az iskolában fog jelentkezni, persze csak ha kialakul. Mint írtam nem 100% hogy kialakul ha kihagy egy folyamatot a gyerkõc.
egyetértek teljesen az elõttem szólóval!!!
Csatlakozom a "vészmadarakhoz". Nem jó, ha a mászást kihagyja, beszélni kéne a gyerekorvossal/gyógytornásszal.
A kislányom mászott de nem kúszott.7 hós volt mikor felállt, 10 hós mikor ment, de úgy hogy semmi segítség nélkül.Most 2, 5 éves A kisfiam, ma 8 hós és ma felállt.Még nem kúszott, nem mászik....Nem tudom mikor jönnek ezek a dolgok.
elõttem válaszoló apukát annyival kiegészíteném, hogy egy dévény tornász ki tudja váltani ezen mozgásformákat. megéri felkeresni mert bizony a mászás nagyon fontos, az agy bizonyos részeit az indítja be. persze lehet ha kihagyja is minden klassz lesz de jobb nem kockáztatni
Egy kicsit vészmadárkodnék. Tíz hónapos a lányom és még csak 2 hete kezdett el mászni. egy hete már próbál felállni is. MEllékesen nem jó az ha a gyerek kihagy egy folyamatot, mivel ez lehet egy majdani diszlexia kialakulása is. Bõvebb információt kérhettek ezügyben a védõnõtõl vagy az orvosoktól is. Egy apuka.
Az én babám 8 hónapos lesz, de nem nagyon akaródzik ilyeneket csinálni.Inkább állna már õ is. A tied?
11.05-ös vagyok.Azért irtam, hogy"nem csak kizárolag".

Akinek későn indult el a babája, hány hónapos volt? Kisfiam 14 hónapos de nem akar menni.1-2 lép ha fogom a kezét aztán, leül, mászik tovább. Próbálom sétáltatni, de nem akar.

Legjobb válasz: 17 hónaposan. De mászni is csak 1 évesen kezdett el. Voltunk gyógytornásznál is kb. 16 hónapos korában, de megnyugtatott,nem látott semmi rendellenességet és hogy ha az apja is késõn csinált mindent,akkor valószínû csak ilyen fajta.

17 hónaposan. De mászni is csak 1 évesen kezdett el. Voltunk gyógytornásznál is kb. 16 hónapos korában, de megnyugtatott, nem látott semmi rendellenességet és hogy ha az apja is késõn csinált mindent, akkor valószínû csak ilyen fajta.
Nálunk amelyik baba nem indul el 15 hós koráig azt fejlõdésneurológiára kell vinni! Bár biztos jártok/vagy legalább egyszer voltatok gíógítornásznál és õ mondta!De a gyerekdoki adja a beutalót!
Párom egy évesen több szavas mondatokban beszélt, de az elsõ lépéseket csak 16hónaposan tette meg.Kisfiam 12, 5hónaposan lépet egyet-kettõt, rá 2hétre pedig szaladt.Most 17 hónapos, viszont egy mukkot sem mond a hablatyon kívûl!Akkor én most neurológushoz, pszichológushoz vagy logopédushoz vigyem? Sehová!Majd fog beszélni úgy ahogy a te kisfiad is fog szaladgálni!Ne idegeskedj ezen!Ne erõltesd, elindul majd magától.:) Gyõzd majd elkapni!:) ))
15 hónaposan indult el a fiam.Elõtte 11 hónapos korától gyógytornára jártunk vele hypotónia miatt.Nálunk is ez volt, egy két lépés, ha fogtam a kezét, aztán leült.Aztán 15 hónaposan egyszer csak felállt kapaszkodás nélkül és tett 7 lépést.Ez volt mikuláskor.Karácsonykor már nem mászott, csak járt, és ritkán esett.
Az én fiam holnap lesz 15 hónapos, és már több, mint egy hónapja elindult, viszont 4-5 lépésnél nem megy többet egyszerre, azt is ritkán (heti 2-3-szor). Itthon néha eszébe jut, de továbbra is többnyire négykézláb közlekedik. Én soha nem vezetgettem, csak miután elindult, de õ sem rajong érte. Én egyelõre nem aggódom, magas, erõs testalkatú kisfiú, lehet még nem bírják a lábai hosszú távon......
Kedves 3.! Az elindulásról volt szó, nem a beszédfejlõdésrõl!Az teljesen más! ha 3 éves korára nem szólal meg akkor kell orvoshoz vinni!Szintén gyerekdoki ad beutalót! És nem rosszindulatból írtam a fejlõdésneurológiát, az ország 90%-ában ez a szabály!
az én fiam 13, 5 hónapos, csak négykézláb közlekedik, feláll, kapaszkodva lépeget, de el nem engedi, amit fog, a világ minden kincséért sem. vezetve sem hajlandó 1-2-nél többet lépni. nagyon késõn, közel 10 hónaposan tanult meg egyáltalán felülni, rá 1-2 napra mászni, addig csak kúszott. 11 hónapos kora óta feláll, de itt le is ragadtunk! beszélni sem beszél, csak mutogat és kiabál, ha akar valamit. a dokink azt mondta, nincs vele semmi baj, csak õ egy kis Pató Pál, nem sieti el a dolgokat:(
tegnap 18:47-nek! Én sem rosszindulatból írtam!Nem a te válaszodat figuráztam ki, ha így értetted volna!Tisztában vagyok a kérdéssel!Csak példának írtam a beszédet, arra rámutatva, hogy minden gyerek más és nem kell egy 14-16 hónapos gyerekkel mindenféle vizsgálatra rohanni, mert a szomszéd baba már csinál dolgokat amit a mi babánk még nem!Kicsit kezdünk türelmetlenek lenni, nem gondoljátok?Add Uram de már, én is akarom, most azonnal...stb.Csak egy vélemény volt.De itt minden2.kérdésnél kialakul egy teljesen más téma.Ha valaki nem ért egyet a másikkal, ki van cikizve, le van hurrogva, pontozva!Miért??? Nem azért van ez az oldal, hogy kikérjük egymás véleményét tapasztalatát?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak kiváncsi voltam, hogy késõn induló babák mikor indultak el. Járunk gyógytornára. Álltalában 18 hónapos korig kell elindulni, az még normálisnak számít. (nem 15 hó) és utánna kell tornáztatni.

Akinek későn indult el a babája, hány hónapos volt? Kisfiam 13 hónapos, de nem akar menni. Lép párat aztán meglát valamit ami persze jobban érdekli és már mászik is. Járunk gyógytornára, ott is azt mondják tudna menni ha akarna, de még nem érdekli.

Legjobb válasz: Miért gondolják ma azt sokan, hogy a 13 hónap már késõ? Régen mindent sokkal korábban adtak a gyerekeknek, korábban biliztették õket, de például az nem zavart senkit, hogy a férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el a 70-es évek közepén. A fiam 16-án volt 14 hónapos, 3-4 lépést megy egyedül, a fal mellet egyik szobából a másikba megy, de ha haladni akar, azonnal négykézláb vágja magát. Nem jártunk gyógytornára, én egyáltalán nem izgatom magam emiatt.

Miért gondolják ma azt sokan, hogy a 13 hónap már késõ? Régen mindent sokkal korábban adtak a gyerekeknek, korábban biliztették õket, de például az nem zavart senkit, hogy a férjem is és én is 16 hónaposan indultunk el a 70-es évek közepén. A fiam 16-án volt 14 hónapos, 3-4 lépést megy egyedül, a fal mellet egyik szobából a másikba megy, de ha haladni akar, azonnal négykézláb vágja magát. Nem jártunk gyógytornára, én egyáltalán nem izgatom magam emiatt.
3 gyerekembõl kettõ 14 hónaposan indult el, semmirõl sem késtetek le! A harmadik még csak 8 hónapos, de ha csak késõbb kezdi az önálló járást sem marad le semmirõl. Nem verseny, hogy ki kezd elõbb ezt azt csinálni, mikor megérik rá a teste-lelke-idegrendszere akkor többé visszafogni sem tudod. :) )
Az én fiam 16 hósan indult el!Nem maradt le semmirõl.
Kislányom 16 hónapos, még csak kézen fogva megy. Nem tudom, mikor lesz ebbõl egyedül járás...
Pár napja tettem fel hasonló kérdést, mert 14 hónapos kisfiam is a nap 80%-ban mászott, pedig, ha akart, akkor 1 métert is ment egyedül. Azóta ez annyit változott, hogy 2 napja már elég sokat megy, mindenféle kapaszkodás nélkül, van, hogy körbesétálja már a lakást. Napról-napra többet megy. Én azt mondom, nincsen semmirõl lekésve, majd fog õ még menni eleget. Türelem
14 hónaposan indult el. Pont azon a napon, amikor betöltötte.
Kisfiam 15, 5 hónapos, kb. 2 hónapja tud már járni, ennek ellenére csak mászni hajlandó, max. pár lépést tesz egyedül és inkább tovább mászik. Egy ujjunkba kapaszkodva nyugodtan sétál, de egyedül fél, sírni kezd és inkább térdre rogy :) )) Én már meguntam, hogy mindig cipelnem kell, így kapott kinti cipõt és kézen fogva sétálunk :)
Szia! Én megkéreztem a védõnõtõl, aki azt mondta, 16-18 hónaposan kell elindulni a babának. Az enyém 14 hónapos, és még csak kapaszkodva tud menni. Minden jót!
Az én fiam 16 hónapos, szintén csak kézenfogva jár. 13 hónaposan még egyáltalán nincs késõ!!

Hány hónaposan lettek ritkábbak a szopizások a ti babáitoknál? Mikor tudtatok kiváltani étkezést? Mikor már kiváltottátok, nem lett kevesebb a tejetek?

Nem gond, hogy az én kisfiam 7 hónapos és szinte még mindig csak anyatejes? Elég sokat szopizik, éjszaka is azon alszik vissza, fogzás miatt elég nyügös mostanság. Nem sok f?zeléket és gyümit eszik, szinte akkor is inkább a tejcire tartogatja a pociját. Kicsit mondjuk én is ludas vagyok, mert félek, hogyha kiváltok egy étkezést akkor kevesebb lesz a tejem, mert akkor nagyon sok id? telik el a két szopi között, nem éri inger a cicit, igy elég gyakran mellre teszem, inkább f?zelék és gyümi után is.

Legjobb válasz: Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást gyümölccsel. Eleinte csupán 1-2 kanálnyit evett a lányom, de 1 hónap múlva is csupán 1/3-1/4 bébiételnyit, tehát a szopi továbbra is megmaradt utána. 7 hónaposan már kapott zöldségpüréket, fõzeléket, ugyanilyen enyhe "sikerrel". A szopi még bõven megmaradt mindkét szilárd étel után. 8 hónaposan már húst is adtam, ekkor elõször evett meg egy egész üveg bébikaját a kislányom... , de utána ismét fél üvegekkel evett, tehát a szopi még mindig megvolt (naponta akár 7-8x is, még éjjel is). 1 éves volt, mikor már nem kért minden szilárd étel után cicit... Különben 1 éves korig hozzátáplálásról van szó, nem cél, hogy teljesen elválaszd a babát, hiszen 1 éves korig fõ táplálék még mindig az anyatej marad... A lányom 2 éves, most kezdi elhagyni a szopizást, már csak alváshoz kell neki.

Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást gyümölccsel. Eleinte csupán 1-2 kanálnyit evett a lányom, de 1 hónap múlva is csupán 1/3-1/4 bébiételnyit, tehát a szopi továbbra is megmaradt utána. 7 hónaposan már kapott zöldségpüréket, fõzeléket, ugyanilyen enyhe "sikerrel". A szopi még bõven megmaradt mindkét szilárd étel után. 8 hónaposan már húst is adtam, ekkor elõször evett meg egy egész üveg bébikaját a kislányom... , de utána ismét fél üvegekkel evett, tehát a szopi még mindig megvolt (naponta akár 7-8x is, még éjjel is). 1 éves volt, mikor már nem kért minden szilárd étel után cicit... Különben 1 éves korig hozzátáplálásról van szó, nem cél, hogy teljesen elválaszd a babát, hiszen 1 éves korig fõ táplálék még mindig az anyatej marad... A lányom 2 éves, most kezdi elhagyni a szopizást, már csak alváshoz kell neki.
6 hónposan kezdtem hozátáplálni, kb 7 hónapos korára nem kért az ebéd után cicit. 1 éves koráig nappal 4x cicizett, ezzel párhuzamosan 8 hónaposan kétszer evett szilárdat, 10 hónaposn háromszor, 1 évesen meg négyszer. Most lesz másfél éves, a reggeil , esti ciczés még fix, a délutáni alvás uán van ammikor kéri, van hogy kimarad.
2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, mára alig van tejem :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kedves utolsó én is ettõl félek, az én környezetemben a hozzátáplálással sokmindenkinek egyre kevesebb teje lett. Ebben is ki ilyen, ki olyan, nekem mindig is meg kellett küszködnöm ezért a tejmennyiségért , ami van, kislányaimat pl. nem is tudtam szoptatni, alig volt tejem. Most a kisfiammal már rekordot döntöttünk, de félek, ha nem szopizik elég gyakran, nem lesz elég a tejem.
Mindhárom gyermekemnél drasztikusan csökkent a tej mennyisége, amikor elkezdtük anno a hozzátáplálást, tápszeres pótlás, majd teljes elapadás lett belõle :( Pedig igyekeztem! De szerintem féléves kor után nem árt, ha eszik mást is, mert az anyatej nem elég. Tudom, eltérõek a vélemények, de szerintem az elsõ 6 hónap a legfontosabb. De ha szopik és és eszik is, az jó még egy pár hónapig :) ) Hogy lehetne megtartani a tejet? Talán fejéssel, ha tudsz. Nekem nem sikerült úgy sem, mert a 3 gyerek mellett nem volt mindig idõm és lehetõségem rá, a napi 1 pedig édeskevésnek bizonyult.
második Akkor én vagyik az ellenpélda:-)))) Fiam 21 hónapig szopott (3 hónaposan kedztem hozztáplálni), és mint írtam a lányom 1, 5 éves lesz még többször szopik
A kérdező hozzászólása: Köszi a további válaszokat! Még egy ideig biztosan a szopi lesz az elsõ, aztán a szilárd és én is úgy gondoltam, ahogy Stefix te írtad, hogy majd lehet, hogy szopizik olyankor mikor eddig nem, lehet, hogy majd ebéd és uzsi, vagy uzsi és vacsi között is kéri. Remélem, hogy még sokáig menni fog a dolog, az biztos, hogy én minden megteszek érte.

13 hónapos lányom még nem jár önállóan. Aggódjak? Ez baj? Hány hónapos koráig kell, hogy elinduljon egyedül?

kapaszkodva, oldalazva lépeget. 9 hónaposan állt fel el?ször a járókába kapaszkodva.

Legjobb válasz: Senkivel ne foglalkozz, csak a babáddal! Aki ilyenen kiakad, hogy mi az, hogy még nem jár, az nem normális. Semmit nem lehet siettetni, mindennek eljön az ideje. Én ezt akkor tanultam meg, amikor a lányom 10 hónapos koráig nem mászott. Már fejlõdésneurológián is voltunk vele, azt mondták semmi baja, sõt még jó laza is az izomzata, egyszerûen ilyen. Én akkor ezt elhittem, és láss csodát nem stesszeltem emiatt és rá egy hétre már mászott is. Aztán járni is (ahogy már írtam) 15 hónaposan kezdett el. Minden baba elõbb-utóbb megtanul egyedül is járni, ne aggódj!

Senkivel ne foglalkozz, csak a babáddal! Aki ilyenen kiakad, hogy mi az, hogy még nem jár, az nem normális. Semmit nem lehet siettetni, mindennek eljön az ideje. Én ezt akkor tanultam meg, amikor a lányom 10 hónapos koráig nem mászott. Már fejlõdésneurológián is voltunk vele, azt mondták semmi baja, sõt még jó laza is az izomzata, egyszerûen ilyen. Én akkor ezt elhittem, és láss csodát nem stesszeltem emiatt és rá egy hétre már mászott is. Aztán járni is (ahogy már írtam) 15 hónaposan kezdett el. Minden baba elõbb-utóbb megtanul egyedül is járni, ne aggódj!
Elõzõ vagyok. Én örülök annak, hogy a lányom ilyen késõn tanult meg egyedül járni, mert sokkal jobb már az egyensúlyérzéke és sokkal kevesebbet esik, illetve már tud is esni elõre, hátra egyaránt. Ez sem utolsó szempont. A bátrabb babák szerintem sokkal többet esnek, mert próbálkozik, de lehet, hogy még nem kellõen fejlett az egyensúlyérzéke és hát ennek borulás a vége legtöbbször. :)
A kérdező hozzászólása: igazából a férjem nagymamája stresszel azzal, hoyg mikor fog már járni a dédunokája! a lányomnak van egy unokanõvére, õ már 11 hónaposan futott! a dédi szerint, és állandóan ahhoz dédunokához hasonlítja az én lányomat. tök idegesít!
másfél éves korig normális ha elindul. ha már lépeget, akkor nemsokára menni is fog.
Ne aggódj, bõven van még ideje, ahogy az elõttem szóló írta, másfél éves koráig elindulhat nyugodtan. Nekem tapasztalatom, hogy sokszor félelembõl nem indulnak el egyedül, az én lányom is hónapokat lépegetett a bútorok mentén, a kezünket fogva, az egyensúlya láthatóan megvolt már, mert alig fogtuk a kezét és szaladt, de a tudat, hogy fogjuk, kellett neki. 15 hónaposan indult el egyedül, még most is sokszor kéri a kézfogósdit. Ha eddig nem tettétek, próbáljátok ne rászoktatni a kézen fogva járásra, mert akkor mindig kéri. És játszhattok vele úgy, hogy egymással szemben leültök és hívjátok egyikõtöktõl a másikig. Aztán növelitek a távolságot. Ez szokott tetszeni a babáknak. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! csak olyan rossz érzés, hogy a korabeli babák már mind járnak. az enyém 8 hónapos kora óta gyönyörûen mászik. azt mondta az orvos, hogy a mászó babák késõbb indulnak el, és jó az, ha minél többet mászik. mégis úgy "szégyellem" magam, amikor az öregasszonyok elcsodálkoznak azon, hogy már 1 éves és még nem jár!
Barátnõmnek a babája, mikor tanult (volna) járni, esett egy hatalmast, még a kis arca is bekékült. Ezután nem volt hajlandó elengedni az anyja kezét. Egyszerûen nem tudta kihúzni a markából, vagy ha sikerült, akkor rögtön leült a földre. E miatt elég sokára tanult meg járni. Biztos volt 14-15 hónapos.
Az fiam is 13 hónapos múlt, és 10 hónapos korától jár kapaszkodva. Amit a 12:17-es válaszoló írt, azzal szinte teljesen azonosat mondott nekünk egy ortopéd fõorvos, 3 gyerekes apuka. Minél többet mászik, annál jobb, és hosszú távon egyáltalán nem jó a gerincének, ha már pl. 10 hónaposan maga jár. Egyébként az átlag magyar gyerek 14.5 hónaposan kezd el járni, de másfél éves korig "kell" elindulni. Addig a te kislányod is el fog. Azt pedig, hogy ki mikor kezdett el járni, kétéves korukban már senkit nem érdekel majd (sõt, még elõbb sem). Légy türelmes vele, biztosan nagyon ügyes!
2.vagyok. Az elsõ kommented mintha én írtam volna.:) A minap a játszótéren tõlem is megdöbbenve kérdezte egy anyuka, h mééééég neeeem jááááár?! A rendesebb anyukák rá is szóltak... Én már nem aggódom emiatt, tényleg nem. Eljön még az Õ idejük is, és stabilabbak lesznek, mint a többiek. :)

Milyen a pylorusszűkület vizsgálat? Miskolcon milyen a vizsgálat? Ha nem jó az eredmény mit csinálnak majd a babámmal? Mennyi idő a vizsgálat? Mikor voltatok, hány hónaposan?

Legjobb válasz: Szia. Azt nem tudom, hogy Kiskolcon milyen a vizsgálat, csak arról tudok írni ami nekünk volt. Bár gondolom közel egyforma mindenhol a babáknak. Elõször is az én kisfiamnak már 2 hetesen kiderült a szûkület, pedig azt mondták, hogy csak 6 hetes korban szokott mutatkozni. Csináltak uh-ot és utána valami nyeletes vizsgálatot azt hiszem így mondták. Itt meg kellett volna inni neki egy csomó löttyöt, és után valami röntgen féle géppel csinálták. Nekünk sajnos mûtét lett a vége, de az esetek többségében lehet kezelni. Után Beba HA/AR tápszert ettünk, de már 2 hónaposan kellett szoktatni a minél sûrûbb ételekhez, mert így is sugárban hányt. Ne ijedj meg. Megkérdezhetem nektek mi a baj. Jó egészséget kívánok, és nagyon sok kitartást.

Szia. Azt nem tudom, hogy Kiskolcon milyen a vizsgálat, csak arról tudok írni ami nekünk volt. Bár gondolom közel egyforma mindenhol a babáknak. Elõször is az én kisfiamnak már 2 hetesen kiderült a szûkület, pedig azt mondták, hogy csak 6 hetes korban szokott mutatkozni. Csináltak uh-ot és utána valami nyeletes vizsgálatot azt hiszem így mondták. Itt meg kellett volna inni neki egy csomó löttyöt, és után valami röntgen féle géppel csinálták. Nekünk sajnos mûtét lett a vége, de az esetek többségében lehet kezelni. Után Beba HA/AR tápszert ettünk, de már 2 hónaposan kellett szoktatni a minél sûrûbb ételekhez, mert így is sugárban hányt. Ne ijedj meg. Megkérdezhetem nektek mi a baj. Jó egészséget kívánok, és nagyon sok kitartást.
Nagyon azért ne keseredj el, ez azért egy jól orvosolható problémának tûnik, ami babáknál elõfordulhat. Általánosságban ennyit találtam: http://www.pirula.net/temak/gyermekek/gyomorkapuszukulet/gyo..
A kérdező hozzászólása: 7 hónaposak múltunk és még mindig nagyon sokat bukik. Mindig azt mondták, hogy elfog múlni majd a hozzátáplálással, de nem múlik sõt a rendes étel is vissza jön. Hát ezért kell menni a vizsgálatra.Remélem nekünk nem kellasz müteni. De majd megírom.Jövõhónapra kaptunk idõpontot és azt mondták vigyünk teát magunkkal.
Szia. Ne aggódj biztosan nem lesz semmi komoly, mert akkor sûrgõsre kérték volna a vizsgálatot. Minket 2 nap után kórházba utaltak és ott csinálták a vizsgálatokat. Igen úgy emlékszem, hogy talán a saját teánkba raktak valamit. Egyébként a kisfiam a mûtét után egészen 8 hónapos koráig hányt. Sok gyereknek a gyomorszáj nem zár rendesem és azért buknak olyan sokáig. Azt ki kell nekik felõdni. Nekünk is ki kellett várni, míg fejlõdik a gyomorszáj. Már 4 hónaposan minden fõtt kaját és minden ennivalót ismert a kisfiam amit mi ettünk, de még így sem volt jó, mert hányt. Majd írj, hogy mi az eredmény. Ha valami kérdésed van szívesen segítek amennyire még emlékszem, mert már nemsokára 4 éve lesz, hogy megmûtötték. Jó egészséget kívánok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!