Találatok a következő kifejezésre: Hány honapos hol (12 db)

Hány hónapos volt a babád, amikor már ujjal is rámutatott egy-egy tárgyra (hol a. )?

Legjobb válasz: 8 hónapos kora óta felismeri a játékokat, tárgyakat, rámutat a kezével, kérésre hozza, de érdekes módon csak most, majdnem 10 hónaposan mutat rájuk kinyújtott mutatóujjal.

8 hónapos kora óta felismeri a játékokat, tárgyakat, rámutat a kezével, kérésre hozza, de érdekes módon csak most, majdnem 10 hónaposan mutat rájuk kinyújtott mutatóujjal.
Egy évesen kezdett el mindenre mutogatni, elõtte csak pl. a plüssök "alkatrészeit" mutogatta.
7 hónaposan még csak a kezével, 8 hónaposan már mutatóujjal.
Nalunk is 11 ho korul volt
A kérdező hozzászólása: Köszi. Másoknál?
7-8 honaposan, o elobb a konyvekben mutatta a napot, kutyat, stb keresre es utana mutogatott "eloben".
Nálunk 10 hónaposan mutató ujjal mutatta már mit szeretne, és ha kértem az üvegét mutatta h azt és mondtam hogy igen, amit óda is hozott de nem adta :)
az enyém 14 hónapos, lehet rosszul csinálok vmit, de ha mondom, h hol a lámpa, akkor felnéz, még egy játékra felnéz, meg a kutyáját tudja, 1x, 2x mutatta a fejecskét és ennyi nem tudja, hol van anya, apa, micimackó stb pedig mindig mondom teregetni pl segít, egyesével adogatja, pakolni is szintúgy
Nem csinálsz semmit rosszul, minden gyerkõc más és más! Sokszor ha mondod neki mi micsoda mutatod neki te is, én legalábbis így szoktam!

Hány hónaposan és hol bújt ki először a babád foga?

Legjobb válasz: 7 hónaposan és a bal alsó metszõ bújt ki elõször.

7 hónaposan és a bal alsó metszõ bújt ki elõször.
9 hónaposan bújt ki a bal alsó metszõ!
Nálunk olyan 18hetesen bújt ki a bal alsó, most lesz 20hetes és már kinn van a jobb alsó is.Ez nagyon baba függö + a genetika.Apukájának is ilyen hamar bújtak ki a fogacskák.
Az én babámnak 6hónapos 3napos koraban bújt ki a lenti középsõ foga majd rá 5napra a mellette levõ most 8hónapos lesz és 7foga van kint :-)
5 hónapos volt a fiam az alsó 2 foga pár nap különbséggel bújt ki.
4 hónaposan a jobb alsó 1-es. :D
6 hónaposan és a felsõ kettõ szinte egyszerre. Egyik ismerõsömmel akkor találkoztam, amikor a babája 8 hónapos volt, és a baba szája tele volt fogakkal:) 16 foga volt 8 hónaposan. Anyuka azt mondta, az elsõ fogacska pár hetes korában bújt ki. :) )
5.5 hósan alul 2, 3 hónappal késõbb felsõ 2
9 hónaposan a bal vagy jobb alsó 1-es. Késõn kezdtük :)

Hány hónapos korig használtatok bodyt? Hol kaptok nagyobb méretût viszonylag jó áron?

Legjobb válasz: szobatisztaságig használtuk, 98as volt az utolsó méret (2,5 évesen). nem olyan nagy az, bárhol lehet kapni, én a tescoban és a lidlben vettem õket, azokat szerettem

szobatisztaságig használtuk, 98as volt az utolsó méret (2, 5 évesen). nem olyan nagy az, bárhol lehet kapni, én a tescoban és a lidlben vettem õket, azokat szerettem
A szobatisztaságig. 2 évesen lettek szobatiszták a gyerekeim, 12-18 ill. 18-24 hós méret volt a legnagyobb amit vettem.
Az én lányom most 2 éves, 98-as most a mérete. 2 helyen találok neki való bodyt, Tescoban disneys több darabos csomagban, kb 600-700 ft-ra jön ki emlékei szerint, de akció függõ. A másik a C&A, ahol 104-est vettem már, akkora biztos van. Annak 1000 ft darabja, szép mintásak, azokat is szeretem, anyaga kevésbé bolyholódik ki, mint a Tescos.
3 éves korig. Hollandiában vettük meg , a nagyszülök ott élnek.
Olyan 20hónapos koráig, akkor szobatiszta lett, tehát 92es méretig kb.
Szia! Mi még használunk bodyt, pedig 3 éves a kisfiunk (102cm). Így tutira nincs kint a dereka. A Brendonban vettem 1-2 hete 104-est 7-800, - Ft-ért. Jó minõségû, és elég bõ. Igaz ujjatlan. Van 98/104-ese is, azt 2 éve a Lidlben vettük, de elég szûk fazonú (fõleg lent a patentnél). Inkább a fazont nézd, hogy lengébb legyen a törzsnél, és ne legyen szûkítve a patentnél.
Auchanban is mindig van akciós, de az én pocakos vasgyúró kislányomra szûkek, hiába jó a hossza. Vékonyka ismerõsék szeretik az ott vásároltakat.


Hány hónapos kora körül vittétek a babátokat strandra, esetleg uszodába? S Budapesten hol van olyan hely (uszoda, strand), ami bababarát?

Most 10 hetes a kisfiam, s majd ha jön a jó id?, szeretném strandra, esetleg uszodába vinni. Pár éve élek Pesten, s ahonnan jöttem, ott nem volt olyan hely, hogy bababarát, volt egy uszoda vagy a strandon is nem volt külön bababarát rész. Párom mondta, hogy itt pesten így m?ködnek a dolgok, nem mindegy melyikbe visszük. De nem tudja hová vihetnénk.

Legjobb válasz: Most 5hónapos a fiam, 2hete voltunk egy wellness szállodában, ami bababarát volt. Nagyon élvezte a vizet, elõször a pici babavízben voltunk, aztán irány a nagy víz. A héten kezdjük a babaúszást, remélem az is tetszeni fog neki:) Keress rá a neten, hogy melyik hely bababarát.

Most 5hónapos a fiam, 2hete voltunk egy wellness szállodában, ami bababarát volt. Nagyon élvezte a vizet, elõször a pici babavízben voltunk, aztán irány a nagy víz. A héten kezdjük a babaúszást, remélem az is tetszeni fog neki:) Keress rá a neten, hogy melyik hely bababarát.
A kérdező hozzászólása: Wellnes szállodába nem akarunk menni, anyagiak miatt, s baba úszásra sem akarjuk beíratni. Csak úgy simán, velünk lenne. Csak bababarát helyet keresnénk. Eddig a baba elõtt a BVSC uszodába jártunk, de ott nincs külön medence, ahol babával is el lehetnénk.
A kérdező hozzászólása: S ha nem babaúszás keretén belül akarjuk õt vinni, mire kell ügyelnünk? Ilyenkor is lehet víz alatt?
Hívd fel az adott strandot szerintem, és érdeklõdj tõlük! Amúgy a fejét semmiképpen sem tenném víz alá, ha nem bababarát a hely, a klóros víz miatt.

Humana ízesített tápszert hol lehet venni? Hány hónapos kortól van? Mennyibe kerül?

Esetleg van ízesített tápszer 8hótól más márkájú is?Köszönöm!

Legjobb válasz: Humana Almás tápszer van 8 hóstól ez 1800-2000Ft Humana Banán-vanilíás ez is 1800-2000Ft Én errõl a kettõrõl tudok, de lehet van több is nem tudom.

Humana Almás tápszer van 8 hóstól ez 1800-2000Ft Humana Banán-vanilíás ez is 1800-2000Ft Én errõl a kettõrõl tudok, de lehet van több is nem tudom.
Humana Baby fit 1 0-12 hóig 900g 2200 forint Humana baby fit 2 4-36 hóig 800g 2300 forint gyógyszertárban, rossmannban. banános ízû.
Nézz el a bookline.hu oldalra, rengeteg akció szokott lenni, ha jól emlékszem most a mildibé tápszerek akciósak. Azokat érdemes nézni amik minimum 20%ra vannak leárazva. Amúgy a nagyobb áruházak polcain is van több fajta, egyik alkalommal nézegettem én is...
Humana termékeket én a gyerekkosar.hu-ról szoktam rendelni. Szerintem nézz rá arra is!

Hány hónapos kortól lehet tanítani mondókákat a babának? (PL:Hol az okos fejed? , süti-süti pogácsát)

Kislányom most fél éves,korai még ?

Legjobb válasz: szerintem mondogathatod neki, nem lesz baja tõle :)

szerintem mondogathatod neki, nem lesz baja tõle :)
8-9 hónaposan tuti figyel rá, egy évesen már tetszik neki, egy éves kora után, másfél évesen mer gagyog beszélget valamit, persze van aki elõbb van ki késõbb, két évesen meg már õ maga is szaval egy kis segitséggel :)
Nagyon okosak már ilyenkor. A fiam 6 hónaposan pát intett. A lányom 7 hónaposan.A lányom 7, 5 hónaposan mutadta az okos feét, majd tapsolt és most 11 hónapos és megmutassa a pisit és kakit, ha van a pelusban.Még nem beszél, nagyon akaratos, szavakat sem mond.A doki is letesztelte és azt mondta öröklõ.Az apa is 3 évesen szollalt meg.Nincs baj mert okos.

Kecskeméten hol van jó babaúszás, mennyibe kerül és hány hónapos kortól ajánlott?

Legjobb válasz: Ja és ugy tudom 3hónapos kortól ajánlott(lehet).

Ja és ugy tudom 3hónapos kortól ajánlott(lehet).
Ezt én is szeretném tudni, mert én is helyi lakos vagyok, de még én sem találtam.
Mi ugyan nem járunk babúszásra, de egyik barátnõm erõsen ajlánlotta a Református Kollégium uszodáját, azt mondja nagyon jó.Nem tudok másról, de bitos van és ha beütöd a google-ba, hogy "kecskeméti babúszás"tuti kidob valami hasznosat.Sok sikert és jó úszkálást!

Hol lehet babagrízt venni? Hány hónapos kortól adható a babáknak?

Legjobb válasz: Ha a tejpépre gondolsz akkor Rossmann, DM, Spar stb. és 4 hós kortól adható, de grízt kifejezetten tilos adni mert abban glutén van! Ha tápszeresek vagytok akkor natur rizst fõzhetsz vízben, és tápszerrel turmixolhatod. De anyatejjel is lehet ezt csinálni. 6 hós kislány anyukája

Ha a tejpépre gondolsz akkor Rossmann, DM, Spar stb. és 4 hós kortól adható, de grízt kifejezetten tilos adni mert abban glutén van! Ha tápszeresek vagytok akkor natur rizst fõzhetsz vízben, és tápszerrel turmixolhatod. De anyatejjel is lehet ezt csinálni. 6 hós kislány anyukája
Szia! 4hónapos kortól már adható, van több fajta is pl: Hipp, Nestle, DM saját márkás. Viszont, ha gondolod, gyógyszertárban kapható a Sinlac, amit nagyon tudok ajánlani. Sajna nekem nem volt tejcsim és a kisfiam tápszert kapott, de nem vált kárára, mert nem hízott el tõle. Tegnap volt 20hónapos és eddig 1szer volt komolyabban beteg. Szóval ...! Sinlac :-) Nekem a tápszer után ajánlotta a védõnõ. Nem éppen dara állagú, inkább pehely, de ugyanúgy gríz állagú pép lesz belõle. Törpim nagyon szerette. Sõõõõt! Hogy változatosabb legyen lehet bele kis gyümölcsöt is tenni, vagy bébi desszertet. Ha hígabbra készíted, akár nagyobb lyukú cumisüvegbõl is adható, normál esetben viszont kanalazható, hogy azt is szokja a pindúr. Tényleg ajánlom. Lehet az orvos is kiírhatja, érdeklõdj Nála utána. Talán tudtam segíteni. :-)
Mi natúr grízt adtunk elõször a picinek, a márkáját már elfelejtettem (talán Hipp?), de a dm-ben vettük. Semmi baja nem lesz tõle. 4 hónapos kortól adható, és csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen túl sûrû, met akkor nagyon eltelíti a kis pocakot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok!
A holle gyárt babagrízt és jobb gyógynövényboltokban találsz.

Hol tudok utánanézni, hogy az egyes babaruha méretek kb hány hónapos korig jók?

Legjobb válasz: Szia! Ennek teljesen felesleges utánanézned. Nagyon különbözõen fejlõdnek a babák.A fiam nagyon jól gyorsan fejlõdõ baba volt,a középsõ lányom egy rosszevõ,picurka baba,és a kicsi is szépen gyarapodik. A nagyobbik lányom amiket még 10 hósan hordott 68-as rucikat,a kicsi 2,5 hósra azokat most adom rá mert belenõtt olyan kis ducika:)))Neki az 56-os ruhák nem is voltak mind jók. A legkisebb méretbõl,50-es én nem is vettem ruhát,56-ost is keveset,62-tõl felfelé érdemesebb vásárolni,mert azok hosszabb ideig hordhatóak.Fõleg a melegebb ruhácskák,a nacikat fel lehet hajtani ha nagy,és a pulcsikák ujját is. Egyébként a méretezés a baba hosszához igazodik. 50-es 50cm 56-os 56cm 62-es 62cm....stb... Boldog babázást,üdv

Szia! Ennek teljesen felesleges utánanézned. Nagyon különbözõen fejlõdnek a babák.A fiam nagyon jól gyorsan fejlõdõ baba volt, a középsõ lányom egy rosszevõ, picurka baba, és a kicsi is szépen gyarapodik. A nagyobbik lányom amiket még 10 hósan hordott 68-as rucikat, a kicsi 2, 5 hósra azokat most adom rá mert belenõtt olyan kis ducika:) ))Neki az 56-os ruhák nem is voltak mind jók. A legkisebb méretbõl, 50-es én nem is vettem ruhát, 56-ost is keveset, 62-tõl felfelé érdemesebb vásárolni, mert azok hosszabb ideig hordhatóak.Fõleg a melegebb ruhácskák, a nacikat fel lehet hajtani ha nagy, és a pulcsikák ujját is. Egyébként a méretezés a baba hosszához igazodik. 50-es 50cm 56-os 56cm 62-es 62cm....stb... Boldog babázást, üdv
Szerintem is nagyon gyerekfüggõ, mert pl. amit az elsõ válaszoló írt, hogy a 128-134-es méret az 8-9 éveseknek van, nekem a lányom 6 éves és ezek a méretei(és átlagos magasságú, vékony gyerek). Attól függ milyen gyorsan növöget a baba, és hogyan hízik. De tényleg a 62-68-as méretbõl már érdemes többet venni, azokat már tovább hordják.
0-3 hónapos:50-62-es 6-9 hónapos:68-74-es 12-18 hónapos:80-86-os 2-3 éves:92-98-as 4-5 éves:104-110-es 6-7 éves:116-122-es 8-9 éves 128-134-es 10-11 éves:140-146-os 12-13 éves:152-158-as 14 éves kor felett:164-es mérettõl felfelé
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Érdemes a testmagasságot és a súlyt is figyelembe venni, illetve ha lehet állítható méretû (derékbõség gumi átgombolással, nadrághossz felhajtással) ruhákat venni. Én ezt is hasznosnak találtam: http://mikellababanak.hu/babaruha/babaruha-meretek

Hány honapos és hol találhato egy kertépitöi tanfolyam?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint csak egyes fõsulikon tanítanak ilyet. Ha nem fontos a papír, akkor azt javaslom menj el egy kertépítõ céghez, és ott tanuld ki a szakmát.

Tudomásom szerint csak egyes fõsulikon tanítanak ilyet. Ha nem fontos a papír, akkor azt javaslom menj el egy kertépítõ céghez, és ott tanuld ki a szakmát.
A kérdező hozzászólása: és ez a kertépitõi cég hol találhato?
Rengeteg van az országban, nézz utána a neten és érdeklõdj ismerõsöknél!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!