Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen menni először (14 db)

Hány hetesen érdemes elöszőr orvoshoz menni? Szeretnék táppénzre menni, a munkahelyi körülmények miatt, de csak a nődoki adhat javaslatot, nem? 5 hetes vagyok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.

Szia. Mát elmehetsz, de esetleg egy hetet várj. Nekem 6hetesen már volt szívhang és már jól látható volt. Táppénzre a körzeti orvosod is felvehet. Kellemes babavárást.
Engem a körzeti felvett más jogcímen addig táppénzre, amíg a nõdokihoz eljutottam.Rendes volt, orvosa válogatja.Utána már mindig vinnem kellett a nõgyógyász táppénz javaslatát és az alapján tart jelenleg is a körzeti táppénzen.
Szia! Elõször engem is a háziorvos vett tp-re, akkor még nem volt szívhang. Borzasztóan rosszul voltam és állandóan aludtam volna, meg ráadásul volt egy elhalt terhességem is korábban. Amikor kiirattam magam, azt mondta a háziorvos, hogy bármikor tp-re vesz, ha otthon maradnék 1 hetet. Ezt azóta már a nõdokim is mondta, de még nem éltem vele. Sztem mondd el a háziorvosodnak, hogy mi a helyzet, biztosan meg fogja érteni! Ja, és gratulálok! :-) 17 hetes kismami
Én is ki voltam nyúlva az elsõ hetekben. Émelygés, rossz közérzet, hatalmas mértékû fáradtságérzet. A háziorvosom kiírt egy hétre. De nõdokihoz csak utána jutottam el.

Hány hetesen kell először NST vizsgálatra menni és pontosan hova, szól előtte az orvos? 34hkm

Legjobb válasz: így van, ahogy az elõttem szóló írta. betöltött 36. héten kell menni. nem tudom máshol hogy van, nekem a dokim ad idõpontot mindig az uh-ra, a gondozásra, az nst-re.

így van, ahogy az elõttem szóló írta. betöltött 36. héten kell menni. nem tudom máshol hogy van, nekem a dokim ad idõpontot mindig az uh-ra, a gondozásra, az nst-re.
nekem betöltött 36 hét után kellett menni, de szólt a doki is, hogy mikortól jelentkezzek, mert elõtte 1 héttel kellett idõpontot kérni.
Nálunk is betöltött 36. hét után, hetente kell járni, a klinikán kell idõpontot kérni. 39 hetes kismama
5-6 hetesen már nyugodtan mehetsz.
A kérdező hozzászólása: hogy Birtátok várni a napokat? iszonyatosan frusztrált vagyok sírni tudnék hogy ennyire nehezen telnek a napok vizsgálatig 12 nap min.
Itt van az a július már jövõ héten, minden rendben lesz kedves utolsó!
Nekem még 6 hetesen nem volt szívhang, csak petezsák és szikhólyag. 7 hetesen kellett visszamennem, akkor már dobogott a kis szíve. :) De 1 hét alatt lerágtam a körmömet, hogy minden rendben lesz-e, lesz-e szívhang 1 hét múlva stb. Így utólag csak 7 hetesen mennék elõször, akkor már tuti, hogy van szívpulzálás, és nem idegeskedsz.
8 hetesen már biztos. én az elsõvel 6 hetesen voltam, amásik kettõvel már csak 8 hetesen
Második vagyok. Hát, ez ilyen. :) Nekem is nagyon nehezen teltek a napok, most pedig még nehezebben. 17 hetes vagyok, és alig várom a következõ ultrahangot, hogy lássam a kis drágámat. Szerintem mindenkinek egy örökkévalóságnak tûnik kivárni a következõ vizsgálatot. Kitartás, és boldog babavárást! :)
Szia! Pedig ehhez jobb ha hozzászoksz :) én 7 és fél hetesen voltam elõször és már volt szívhang.legközelebb 12 hetesen megyek..gondolhatod..július 9-én.ráadásul nekem már volt egy vetélésem is..nem mondom hogy nem izgulok..sajnos nem fognak túl gyakran nézni, bízni kell benne, hogy minden rendben.én elég rosszul vagyok talán akkor a pici is jól van.
köszönöm kedves vagy :)

Hány hetesen lehet először aminocentézisre menni?

A korom miatt kellene, és minél hamarabb kiderül ha baj van, annál jobb.

Legjobb válasz: Én 18 hetesen voltam. Elõtte azt hiszem a chorionbiopszia van, amibõl szintén kiderülhet sok minden. Itt van róluk infó: http://www.gendiagnosztika.hu/nogyogyaszat/magzati-rendellen..

Én 18 hetesen voltam. Elõtte azt hiszem a chorionbiopszia van, amibõl szintén kiderülhet sok minden. Itt van róluk infó: http://www.gendiagnosztika.hu/nogyogyaszat/magzati-rendellen..

Valaki megmondaná hogy hány hetesen kell először NST-re menni? Én most vagyok 28. hetes.

Legjobb válasz: ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.

ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.
De ha esetleg cukorbeteg vagy akkor a 34héttõl.
A 36ik héttõl kell járni, de majd az orvos úgyis szól.Vagy legalábbis kéne szólnia. Nekem volt terhes cukrom a kisfiammal, és ugyanúgy a 36ik héttõl kellett járnom.Mondjuk annyira nem volt súlyos csak diétáznom kellett. Jó babavárást! :) 34h kismami
Szia!Miskolcon 34.héttõl kell, akkor is ha nem vagy cukorbeteg.:)
Nálunk is a 36. héttõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jó tudni mert itt Ózdon nem sok mindenrõl szólnak a dokik.

Hány hetesen érdemes először szülésfelkészítőre menni?

Apás szülést tervezünk.

Legjobb válasz: Én kb. a 25 hét környékén voltam szülõszoba látogatáson és hát attól is eléggé berezeltem. Annyi infoval halmoztak el viszonylag korán, hogy azóta nem szívesen olvasok, beszélek a szülésrõl. Úgyis minden alakul majd, ahogy alakulnia kell. Szóval én felkészítõre sem jártam.

Én kb. a 25 hét környékén voltam szülõszoba látogatáson és hát attól is eléggé berezeltem. Annyi infoval halmoztak el viszonylag korán, hogy azóta nem szívesen olvasok, beszélek a szülésrõl. Úgyis minden alakul majd, ahogy alakulnia kell. Szóval én felkészítõre sem jártam.
Most komolyan kérdezem mégis mi a jó fenét tudnak ott mondani? Jönnek a fájások, bementek és a fájdalomtól baromira le fogod szarni a légzõgyakorlatot. A kitolási szakasznál meg nem fogod tudni visszatartani nyomni fogsz és kész. És már meg is van a babád. A férjed meg vagy végig a fejednél fog állni és bíztat, de meglepõdnék, ha ez téged a fájdalmak közt vígasztalna, vagy elájul.
Nálunk 10 hetes volt a felkészitõ, igy már 25-27 hetesen nem árt elkezdeni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A 10 hetes hosszúság meglepett, azt hittem 1-2 alkalom. Akkor majd elgondolkodunk rajta, mikor is menjünk :) Kettes: A férjem nem ájul el és oda áll, ahova akar. Nem a gyenge típusból való, köszi az aggodalmat. Nem azért megyünk, mert nem tudjuk, mi fog történni, csak ráhangolódásból. Igen, mert megtehetjük.
Én sem mentem felkészítõre, nálunk is remélhetõleg bent lesz apa, de majd spontán kialakul, a gyerek ígyis-úgyis meg fog születni.
Nálunk 12 alkalom a felkészítõ, de nagyrészt olyan témákkal foglalkozik, amik a várandósság alatt fontosak, vagy éppen nem érdekelnek (pl. érzéstelenítés stb). Így én egy alkalomra akarok elmenni a hetekben valamikor, amikor meg is tudjuk nézni a szülõszobát. 33 hetes vagyok.
Én szülésznõt fogadok a 30.héttõl, õ azt mondta nem kell elmennem mert õ mindent megmutat és elmond, a vajúdás alatt pedig mondani fogja hogyan vegyem a levegõt, ha szükségem van rá. Ahol viszont a férj/társ nincs igazán ráhangolódva az egész "történetre", ott érdemes menni. A férjem a 18.hét körül még mindig nem fogta fel hogy babája lesz, így elkísért a 19. héten az UH-ra, majd nemrég a 24 héten egy 4D-re. Kellett hogy elkezdjen lelkileg ráhangolódni, és látom hogy szépen halad is a dolog. Pláne hogy a férfiaknak ehhez több idõ kell.
24. héttõl ajánlják többnyire. De szerintem ez kismama függõ. Én az elején olyan rosszul voltam, hogy idõ kellett, amíg visszanyertem az "eredeti" lelki világomat. A tanfolyamra tehát szerintem meg kell érni. A szülõszoba látogatást sem szabad túl korán megejteni, nem hiába van sok helyen csak a 35. héttõl. Én 37 hetes leszek, úgy elmentek a hetek, hogy nem is voltam felkészítõn. Lehet, hogy már az intenzív sem fér bele. Kismama jógára járok, ahol a hölgy lelkileg is sokat segít, illetve tart a párok otthonában egy privát lelki felkészülést. Ezt persze akkor lehet alkalmazni, ha otthon vajúdsz egy ideig. Az otthoni környezet segít picit. Az, hogy a légzéseket, fájdalomcsillapítási módszereket, befelé fordulást hogy tudja alkalmazni a kismama az amúgy is élesben derül ki!

Hány hetesen érdemes először dokihoz menni?

Legjobb válasz: Ha semmi panaszod nincs /eros gorcsok,verzes/ akkor szeritnem szamold ki,h mennyi idos kismama lehetsz,es kb.6-7 heten menj orvoshoz,akkor mar legtobb esetben szivhangot is fogtok latni hallani. Boldog babavarast

Ha semmi panaszod nincs /eros gorcsok, verzes/ akkor szeritnem szamold ki, h mennyi idos kismama lehetsz, es kb.6-7 heten menj orvoshoz, akkor mar legtobb esetben szivhangot is fogtok latni hallani. Boldog babavarast
Én 5 hetes voltam mikor elöször mentem!És már látták a petezsákot igy legalább megnyugodtam hogy jó helyre ágyazodott be a pici...De barátnömnek még 5 hetesen nrm látszott semmi ezért 1 hét múlva rendelték vissza.Gratula a babához!!
Szia! Engem a dokim direkt úgy küldött UH-ra, hogy kb. 8 hetes voltam. Hogy tutira lehessen látni-halllani! Azt mondta akkor gratulál csak ha van szívhang! 7-8 hetesen mentem, és már láttuk- hallottuk Õt! :) Sok sikert 33 hetes kismamai
szerintem se kapkodd el, hacsak nincs valami panaszod, elég ha 7-8 hetesen mész, és akkor már tuti lesz szívhang, és fölöslegesen te sem idegeskedsz, ha még nem látnak semmit, illetve nem is kotorásznak benned ilyen fiatal kismamiként.
A kimaradt menstruáció után 2 héttel!
épp egyik nap, vol a tv-ben egy mûsor, egy nagyon szimpatikus nõgyógyásszal beszélgettek, és õ azt mondta szeretné, ha minden nõ a poz.teszttel azonnal menne orvoshoz, így sok minden idejében kiszûrhetõ lenne.pl. méhenkívüli terhesség. és szerintem igaza van.legfeljebb visszarendelnek egy késõbbi idõpontra, ha nem látnának még semmit.én amikor elõszõr voltam 4.hetet állapított meg az orvos, 10nap múlva hívott vissza, akkor már szívhang is volt, és a kismama könyvet is megkaptam. 21hetes kismama sok sikert
utolsó válaszoló vagyok. kotorászni semmiképp se fognak benned.ilyen korán hasi ultrahang van, ha mégis megpróbálnák, nem kell engedni.

Pozitív terhestesztnél hány hetes korban van először értelme orvoshoz menni? (mégcsak 3 napja késik, azaz 4 hetes lehetek csak)

Legjobb válasz: Én a helyedben a lehetõ leghamarabb mennék,veszíteni valód nincs.Ott majd elmondja a doki,hogy hogyan tovább.

Én a helyedben a lehetõ leghamarabb mennék, veszíteni valód nincs.Ott majd elmondja a doki, hogy hogyan tovább.
Gratulálok! Én 8-10 hetesen szoktam elõször menni, az orvosom így tartja jónak. Azon az elven van, hogy ha az elején megszakad egy terhesség, annak oka van, ha meg minden rendben, akkor felesleges elõbb menni. Természetesen nem érvényes mindez, ha az illetõnek már volt vetélése, vagy más "zavar van" az elõéletében.
Én 8 hetesen mentem, akkor már nézett UH-t is.
Én 5 hét 5 naposan mentem és azt mondták még korai volt. Ha nincs semmi panaszod szerintem ráérsz a 6-7-ik héten menni.
Én kerek hét hetesen voltam. Majd egy centis volt a picur és dobogott a kicsi szíve is. :)
Rögtön, mikor + lett a teszt. Elõzõleg elvetéltem, és féltem. Visszahívott 1 hét múlva, akkor voltam 6 hetes. 3 nap múlva csinált uh-t, ahol már volt szívhang is. 1-2 hét múlva mehetsz te is. :)
Én mikor megtudtam egybõl mentem. 6 hetesen küldtek el az elsõ ultrahangra.

Mikor "aktuális" először nődokihoz menni? (hány hetesen kb? )

Ti mikor mentetek? :)

Legjobb válasz: Ja,és hogy a fõ kérdésre pontos választ adjak: ha nincs gond (pecsételõ vérzés,vagy erõsebb vérzés) akkor a következõ aktuális elmaradt mensi után már nyugodtan lehet dokihoz menni- vagyis 1 hónap késést követõen. Akkor már szívhang is van,és egész kivehetõ a kis emberke :) A kérdésedbõl úgy vettem ki,hogy nyugodtan kívánhatok : Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Ja, és hogy a fõ kérdésre pontos választ adjak: ha nincs gond (pecsételõ vérzés, vagy erõsebb vérzés) akkor a következõ aktuális elmaradt mensi után már nyugodtan lehet dokihoz menni- vagyis 1 hónap késést követõen. Akkor már szívhang is van, és egész kivehetõ a kis emberke :) A kérdésedbõl úgy vettem ki, hogy nyugodtan kívánhatok : Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
8hetesen. Akkor már tuti van szívhang, így egybõl kaphatsz már kiskönyvet is
szia, én anno pénteki napon tesztelte 6 nap késés után, az nap felhívtam az orvosom, aki keddre hívott be UH-ra. már látszott a petezsák :) akkor 4-5 hetes voltam. Ági
8 hetes voltam.
Elõször 6 héttel az elmaradt menstruáció után- 10 hetes terhes voltam. Másodjára 3 héttel az elmaradt mensi után. Harmadjára 2 nappal az elmaradt mensi után, mert a elõtte fél évvel volt egy vetélésem. 1 hétre az elmaradt után volt uh, akkor voltunk 5 hetesek. Üdv: 2gyermekes, 12+2 hkm
Ha nem volt elõzõleg probléma (korábbi vetélés, hormonprobléma, vérzés), akkor ráér a 6. hét után. Ha viszont bármi a felsoroltak közül volt, akkor minél elõbb, hogy megelõzhessetek akármilyen bajt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Külön köszi 16:55!:)

Hány hetesen érdemes menni először UH-ra? Ha babát vársz! Hogy biztos ne piszkáljanak meg, nehogy elmenjen a baba!

Legjobb válasz: Én 8 hetesen voltam elõször, megvizsgáltak, de nem érzett semmit, utána UH-n látta a picit. Szerintem manapság már nem úgy vizsgálnak, hogy elmenne a baba, fõleg ha normális orvoshoz mész.

Én 8 hetesen voltam elõször, megvizsgáltak, de nem érzett semmit, utána UH-n látta a picit. Szerintem manapság már nem úgy vizsgálnak, hogy elmenne a baba, fõleg ha normális orvoshoz mész.
Én ahogy megtudtam hogy terhes vagyok, azonnal rohantam. 5 hetes voltam. (fogantatás szerint csak 2). Igaz, akkor még nagynehezen csak mákszem pöttyöt látott, de nagyon megnyugtató volt. Ne félj, ettõl nem lesz baja a babának!
ez honnan jött a vizsgálatot ne mert uristen elmegy a baba? Ez a legújabb õrület? egy manuális vizsgálattól elmegy de szextõl nem mi?
Nem megy el a baba a vizsgálattól, emiatt kár aggódnod! 7 hetesen már biztosan látnak szívhangot, de ha parás vagy a méhenkívüli miatt, akkor már 6 hetesen is mehetsz simán, de lehet, hogy akkor még csak petezsákot fognak látni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!