Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen megmondani, hogy (12 db)

Hány hetes terhességnél tudja az orvos pontosan megmondani, hogy hány hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nekem legelõször 8 hetesen mondta az orvos, hogy élõ embrió, kora 8 hét 3 nap. Elõtte 6 hetesen voltam nála, akkor még peteszákot látott csak (ez vagy a uh gép hibája vagy késõbb fogant).

Nekem legelõször 8 hetesen mondta az orvos, hogy élõ embrió, kora 8 hét 3 nap. Elõtte 6 hetesen voltam nála, akkor még peteszákot látott csak (ez vagy a uh gép hibája vagy késõbb fogant).
A kérdező hozzászólása: köszike a választ!
nem lehet az uh eredményre adni. Az utolsó menses elsõ napjából számolják ki a terhességet. Én tegnap voltam uh-n 30 hetesen, a feje alapján 31 hetes, a mellkasa viszont egy 35 hetes terhességnek felel meg. Úgyhogy nem lehet erre adni
A kérdező hozzászólása: Hûha, te aztán tudsz!:) Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Most kedden voltam a dokinál és a mgzat mérete és a petezsák mérete alapján, egyértelmûen megmondta, hogy 6 hetes vagyok.Már ver a pici szíve:)

Mennyi idős terhesen derül ki, ha valaki ikreket vár? Hány hetesen tudják megmondani? Azt is látják rögtön, hogy 1 vagy 2 petéjűek-e, vagy csak később?

Legjobb válasz: A 9-10 hét körül általában ki szokott derülni, hogy ikrek. Velem mindig poénkodott a doki, hogy "még mindig egy gyerek van". A 12. hét körül én rákérdeztem, hogy lehet olyan, hogy ilyenkor derül ki. A doki azt mondta, hogy volt már rá példa, hogy késõbb vették észre. ( Itt is leírta egyszer valaki, hogy az elsõ vizsgálatnál egy m a másodiknál már kettõ, a harmadiknál már három babát láttak) Leszámítva azt az esetet amikor az ikrek különbözõ nemûek, elõre nem lehet megmondani, hogy egy vagy kétpetéjûek-e. (Ez majd a születés után derül ki, mert abból, hogy közös vagy külön burokban vannak ezt nem lehet megmondani.)

A 9-10 hét körül általában ki szokott derülni, hogy ikrek. Velem mindig poénkodott a doki, hogy "még mindig egy gyerek van". A 12. hét körül én rákérdeztem, hogy lehet olyan, hogy ilyenkor derül ki. A doki azt mondta, hogy volt már rá példa, hogy késõbb vették észre. ( Itt is leírta egyszer valaki, hogy az elsõ vizsgálatnál egy m a másodiknál már kettõ, a harmadiknál már három babát láttak) Leszámítva azt az esetet amikor az ikrek különbözõ nemûek, elõre nem lehet megmondani, hogy egy vagy kétpetéjûek-e. (Ez majd a születés után derül ki, mert abból, hogy közös vagy külön burokban vannak ezt nem lehet megmondani.)
Az egypetéjûek egy közös burokban, a kétpetéjûek pedig külön burokban vannak. Vagyis látni lehet az UH-on.
én úgy tudom, akár 7 hetesen is kiderülhet, hogy egy vagy több szívhangot "talál" a doki. Hogy egy- vagy kétpetéjûek, az általában a szülés után derül ki (nyilván, ha uh-n látják, hogy egyik kisfiú a másik kislány, akkor már akkor tudni, hisz kétpetéjûek biztosan, de ha ugyanolyan a nemük, akkor csak szülés után)
Két kislány van a pocakomban. Kétpetéjûek, két külön burokban fejlõdnek. Nekem az elsõ UH-on, 7 hetesen megmondta a doki, hogy ketten vannak. Rögtön lehetett látni a két fekete foltot, amiben egy-egy fehér foltocska volt lüktetõ szívecskével.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is úgy tudom, ahogyan az elsõ írja, hogy az egypetéjûek egy burokban vannak. De az elsõ válaszoló szerint lehetnek külön is. Akkor most hogy is van ez? :)
A kérdező hozzászólása: *Én is úgy tudom, ahogyan az UTOLSÓ írja...
nekem 5hetesen láttak 2petezsákot, most már lehet látni uh-n h 1kisfiut és 1kislányt hordok a szivem alatt, igy már azt mondtak h 2petéüek,

Hány hetes korban tudják a legpontosabban megmondani, hogy hány hetes is vagy valójában? Minél korábbi terhességnél?

Legjobb válasz: Szia! Minél kisseb a terhesség,annál pontossabb a kor meghatározása.5-6hét

Szia! Minél kisseb a terhesség, annál pontossabb a kor meghatározása.5-6hét
Igen, minél kisebb, annál pontosabban. De pl nekem minden uhom napra pontos volt-érdekes módon és már 25 hetes vagyok.-) Néha elõfordulnak eltérések, van hogy a baba jobban nõl , van hogy kevésbé. Jó, ha te adsz magadnak egy idõt (az utolsó mensidhez képest) és tudd, hány hetes is vagy.-)

Hány hetesen tudják megmondani hogy kisfu lesz vagy kislány? Most leszek 14 hetes és jövöhét után megyek nögyógyászhoz akkor már megtudják mondani?

Legjobb válasz: Szia. Én 16 hetesen voltam 4D-n és ott megmondták, hogy fiú lesz, azóta is annak mutatta magát, most már hamarosan kiderül. Elvileg tehát, ha megmutatja magát, akkor meg fogják már tudni mondani. Boldog babavárást! 39+3 kismama.

Szia. Én 16 hetesen voltam 4D-n és ott megmondták, hogy fiú lesz, azóta is annak mutatta magát, most már hamarosan kiderül. Elvileg tehát, ha megmutatja magát, akkor meg fogják már tudni mondani. Boldog babavárást! 39+3 kismama.
Szia! Nekem a 18 hetes genetikai ultrahangon már megmondták, hogy fiam lesz. A 4D-s ultrahangon elõbb is látszik ha úgy fordul a baba. Jó babavárást.
Én pont 17 hetesen voltam 4D-n, és fiúra tippeltek. Akkor még csak tipp volt, de azóta már számtalanszor megerõsítették ezt a tényt :-) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:D! Már nagyon várom és kiváncsi vagyok hogy nálunk mi lesz;)!
szia! 28 hetes vagyok...eddig akárhányszor rákérdeztem, mindig mást mondott az orvosom..nekem nem látszik egyértelmûen...készülünk lánynévvel és fiunévvel is...:) :)
Utolsó vagyok. Nem nevére, hanem a nemére vonatkozóan.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Mi 20 hetesek vagyunk és még mindig nem tudjuk ki lakik a pocakban.:) )
Én 18. hétben tudtam meg mi lesz, de sima uh-n.

Reménykedhetek benne, hogy 14+3 hetesen meg tudja mondani a doki a babám nemét? Kinek hány hetesen tudták megmondani?

Sima 2D ultrahang lesz egyel?re, 3-4D-re majd még kés?bb szeretnénk menni.

Legjobb válasz: Nekem a 18. heti genetikai uh-n mondta meg, hogy kislány lesz. Törökülésben ült a drága, szóval tévedés kizárva. :)

Nekem a 18. heti genetikai uh-n mondta meg, hogy kislány lesz. Törökülésben ült a drága, szóval tévedés kizárva. :)
Nekem a 12 hetes uh-n már mutogatta, hogy õ bizony kisfiú! Aztán a 18 hetes uh-n is ezt erõsítették meg. Gondolom kisfiú esetében könnyebb biztosat mondani, de 100% úgyis csak akkor lesz, ha megszületik.
Nekem már a 12 hetes uh-n mondta a doki, hogy valószínüleg kisfiú, ez aztán a 16 hetes vizsgálatnál biztossá vált mert elég egyértelmûen megmutatta a kukacát!!
Nekem 14 hetesen csak annyit mondott a doki, hogy egy nagyon erõs sejtése van, de nem meri még biztosra mondani, hogy fiú-e, vagy lány, így inkább hallgat. Viszont nyomtatott egy közeli fotót, amelyiken csak a nem jelleg volt látható és azt mondta, hogy tanulmányozzuk és tippeljünk, hogy mi az. A férjem elsõ ránézésbõl mondta, hogy fiú, majd a sógornõm (szülésznõ) is megnézte és õ is azt mondta, hogy szerinte fiú. A doki következõ alkalommal, a 19. héttel erõsítette meg a sejtésünket. És tényleg fiú lett, már hat hónapos lesz. :-) Egyébként a másik sógornõmnek mindkét terhességénél már a 12-13. héten megmondták a baba nemét sikeresen. De ez elég ritka, amikor elõször mesélte én hittem is, meg nem is. De azt mondta a bátyám is, hogy ez így történt.
Ennyire az elején (12.hét), még jóval nagyobb a tévedés lehetõsége. Kisfiúnál nem szállnak még le a herék, kislánynál, ha meg vannak duzzadva a nagyajkak azt is elnézhetik. Szóval a 18. hét körül már biztosabb, ha nem szégyenlõsek, addigra elvileg már minden a helyén van. Elsõ válaszoló voltam.
Nekem sajnos még a 18 hetesen sem tudták megmondani, mert szégyenlõs a kis drágám. Talán majd a 24 hetesen... Pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk. :) ))
18. héten nekem is látta a doki, de nem mondta 100%-ra, aztán 1 hét múlva a genetikai UH-n mondták, hogy tuti kisfiú. Azóta már a 27. héten mi is láttuk a 4D-s UH-on a kis cerkát...:o)
18 hetesen mondta meg a doki, hogy kislány
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor ezek szerint ne ringassam magam hiú ábrándokba! Sógornõmnek 12 hetesen már látta a doki, hogy fiú, és az is lett! Már olyan kíváncsi vagyok, nem mintha nem lenne tökmindegy! :-) Szép napot mindenkinek és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót, akkor ezek szerint tényleg nem lehetetlen, hogy ilyen korán megmondják. Egyébként csak azért érdekel a neme, mert olyan jó lenne már elkezdeni a kiválasztott nevén szólítani. De addig, amíg nem tudom, mi lesz, addig mégis hogy?! :-) (Apukám annakidején a katonaságból írt leveleiben mindig Pistikézett, aztán lány lettem! Vicces volt visszaolvasni õket...)
Szia!Nekünk 12 hetesen a genetikain kisfiút mondtak (2D), és ma a 20.héten is az.

Valaki megmondaná hogy hány hetesen kell először NST-re menni? Én most vagyok 28. hetes.

Legjobb válasz: ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.

ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.
De ha esetleg cukorbeteg vagy akkor a 34héttõl.
A 36ik héttõl kell járni, de majd az orvos úgyis szól.Vagy legalábbis kéne szólnia. Nekem volt terhes cukrom a kisfiammal, és ugyanúgy a 36ik héttõl kellett járnom.Mondjuk annyira nem volt súlyos csak diétáznom kellett. Jó babavárást! :) 34h kismami
Szia!Miskolcon 34.héttõl kell, akkor is ha nem vagy cukorbeteg.:)
Nálunk is a 36. héttõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jó tudni mert itt Ózdon nem sok mindenrõl szólnak a dokik.

Hány hetesen tudják megmondani, hogy a babám milyen nemű lesz?

Legjobb válasz: a 16 héten szokták már tudni, ha ugy fordul a pici, de nekem még 19 hetesen nem látszott sajnos.

a 16 héten szokták már tudni, ha ugy fordul a pici, de nekem még 19 hetesen nem látszott sajnos.
szia.16-18 hét körül megtudják mondani ha a kicsi is ugy akarja!nekem 18 hetes uh megtudták mondani pedig 2 babácskát várok de nem voltak szégyenlösek.boldog babavárást!
Nekem a 18. héten mondta a doki sima 2D-n, hogy 90%, hogy lány. Aztán egy hét múlva a genetikai UH-n 100%ra megmondta, hogy picilány, láttuk is a punciját!:-)
Én ma megyek 3D-uh ra, eddig nem mutatta magát!Ma már remélem nem igy lesz :) nagyon kiváncsi vagyok mostmár rá (26hetesek vagyunk)
nekem a 32. uh-n tudták megmondani

Hány hetesen tudja megmondani a nőgyógyász biztosra hogy babát várok? Nálatok hogy volt? Csak mert sok helyen olvasom hogy -"azt mondta az orvos hogy valószínű hogy babát várok".

Legjobb válasz: 5 hét 1 naposan nekem már ép petezsákot látott az ultrahangon, egyértelmû volt a terhesség. Gondolom, akkor bizonytalankodnak, mikor nem találják meg a petezsákot, az egyéb vizsgált tünetek viszont terhességre utalnak.

5 hét 1 naposan nekem már ép petezsákot látott az ultrahangon, egyértelmû volt a terhesség. Gondolom, akkor bizonytalankodnak, mikor nem találják meg a petezsákot, az egyéb vizsgált tünetek viszont terhességre utalnak.
megcáfolnám h a peteszák még nem terhesség, ugyanis amikor én voltam elõször, 5+3 hetes voltam, és még csak petezsák volt, a doki azt írta a papíromra h terhesség bizonyított.egy hét múlva már volt szívhang is. 32 hetes km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Nektek is jó egészséget, és minden földi jót.
Gratulálok! Azért kérdeztem, mert sokan nem merik (?) megcsinálni! NA akkor ne izgulj és legyél optimista, csak a legjobbra gondolj! Nekem az utolsó mens. volt nov 28-án, január 8-án voltam dokinál elõszõr és akkor már tutira mondta, sõt képet is kaptam! :D Nagyon sok boldogságot és egészséget! 16+5 hetes km
18:53as A petezsák lehet üres is azaz nincs baba-akkor nem terhesség!
A kérdező hozzászólása: Igen. A tesztem pozitív. Több is :) Csak félek mert hallani olyanokat hogy lehet akár cisztától is pozitív. Nem kellene ilyenekre gobndolnom, de nem tehetek róla. Annyira de annyira szeretném ezt a babát hogy elmondhatatlan.
tesztet végeztél?
Szia! Én a pozitív tesztnél mindjárt elrohantam, hogy akkor most ugye tényleg terhes vagyok! Õ csak mosolygott, megvizsgált, s gratulált! :) Ekkor voltam 4 hetes 2 napos ... uh csak 8 hetes 4 naposan mentem elõször.
Elsõ vagyok, a petezsák miért nem terhesség? Az rendben, hogy abból még nem biztos, hogy lesz egészséges baba, de hát az már terhesség. És nem csak szerintem, mert a doki a leletemre is ráírta, hogy "megállapított terhesség".
nekem kereken az 5.héten látta...3mm-es volt a kincsem:) 22 hetes kismama
Elvileg a terhességet akkor mondják ki ha van szív hang. ez a 7-8íg héten van. Nekem a petezsáknál gratulált a doki 6 hetesen hogy ott a petezsák jó helyen gratulálok ön terhes. Igaz kiskönyvet csak késöbb kaptam de levették a vért meg vizeletet.
Az ultrahangon legalább hat hét kell hogy lásson valamit. Sima vizsgálattal szerintem nem tudja megállapítani az elején. Én mentem ahogy pozitív lett a tesztem, de semmit nem láttak. Visszahívtak 2 hét múlva. Persze azért hazafelé vettem mégegy tesztet biztos ami biztos. :)
Akkor biztos a terhesség ha már van szívhang, azaz bebizonyosodik hogy a petezsákban van embrió és nem üres. Nekem ez 7-8 hetesen volt már biztos.(5 hetesen még csak petezsákot látott a doki) 38 hetes kismama
Nálunk a "csak" petezsák terhességnek számít de csak szívhang esetén lesz bizonyított terhesség akkor kezdik el a rutinvizsgálatokat is, elõtte soha!

Hány hetes terhességnél tudja megmondani a doki, hogy a baba várhatóan előbb fog érkezni vagy később? Azt is meg tudja mondani mennyivel?

Legjobb válasz: Ezt szerintm csak folyamatos vizsgalatok során.HA látja hogy vmi nincs renben akkor sejtheti és mondja hogy fenn áll a veszély.Ilyenkor pihenésre fognak.Egyébként ha meg ki vagy nyilva akkor is ezt mondják.Tapasztalat,nekem 28het körül mondtak h lehet hamarabb lesz,aztan egy héttel tulhordtam.

Ezt szerintm csak folyamatos vizsgalatok során.HA látja hogy vmi nincs renben akkor sejtheti és mondja hogy fenn áll a veszély.Ilyenkor pihenésre fognak.Egyébként ha meg ki vagy nyilva akkor is ezt mondják.Tapasztalat, nekem 28het körül mondtak h lehet hamarabb lesz, aztan egy héttel tulhordtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ezek szerint nem lehet adni az ilyesmire.
Szia. Engem is érdekelt volna, bár mondjuk biztosan nem lehet megjósolni mondjuk 2hónappal korábban. Kár, mert én külföldön élek és nem mindegy, mikorra veszik a nagyszülõk a repjegyet, hogy lehetõleg ne maradjanak le a szülésrõl.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, nálunk is hasonló a téma ami miatt érdekelne. :) )

Hány hetesen tudják megmondani, hogy fiú vagy lány a baba?

Legjobb válasz: szia, nekem 2D /sima/ u.h.-on a 19.héten tudtuk meg, hogy fiúcska :D

szia, nekem 2D /sima/ u.h.-on a 19.héten tudtuk meg, hogy fiúcska :D
Nekem a 12 heti 4d uh-án 60 %-ra mondták hogy fiúcska, rá 4 hétre megint voltam, ott már összetéveszthetetlenül volt kukacunk! :)
A barátnõmnek a 14.héten megmondták 4d-n hogy fiút vár.
Nekem a 18.héten már látható volt, hogy fiú, attól függ hogy mutatkoznak forgolódnak a pocakodban.
Én 34 hetes vagyok és ma tudták elösször megmondani, hogy 100% kisfiú.
18hetes genetikai 4d-ultrahangon tudtuk meg hogy kukis.Üdv 28.hetes kismama
Ha szerencséd van már a 18. hetesen is meg tudják mondani, ha úgy látszik. Nekem akkor csak tippeltek, hogy kislány lesz, de nem volt biztos és mi most a 26.héten tudtuk meg 4D-n, hogy tényleg az lesz.
Nekem 30 hetesen tudták megmondani.
Szia! Én 22 hetes vagyok, de eddig mindig úgy feküdt a huncut, hogy nem lehetett látni:)
Nekem a doki 18 hetesen tippelte meg 90%-ra 2D-n, hogy lány :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!