Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen megfürdetni (3 db)

Hány hetesen lehet megfürdetni a kutyákat bolhairtó samponnal és mikor tehetünk rájuk bolhanyakörvet?

Ma kaptunk 2 törpe tacskót. Kb. 5 hetesek és bolhásak.

Legjobb válasz: Szerencsétlen kiskutyák!!! Samponnal még ne fürdesd, nyakörvet sem lehet még. Advantix spot-ont már lehet rájuk tenni. Állatorvosnál kapsz, mert vényköteles.

Szerencsétlen kiskutyák!!! Samponnal még ne fürdesd, nyakörvet sem lehet még. Advantix spot-ont már lehet rájuk tenni. Állatorvosnál kapsz, mert vényköteles.
Bolha írtó nyakörvet 6 hónapos korukig nem lehet rájuk adni!
Szia! Biztonsággal a Neostomosan-t, és a Frontline spary-t használhatod ebben a korban. A Neostomosannal a lakást is bepermetezheted, és a fekhelyüket. Kicsit benzinszagú, de ha megszárad, elmúlik a szaga is. Hagyd rájukszáradni, nem szabad lemosni. Üdv.
Fürdesd meg õket Neostomosan ampullával (kb 250F), majd 2 nap mulva csepegtess rájuk Advocate vagy Stronghold pipettát. Ezek a még bennük lévõ petéket is magtalanná teszik, garantáltan kiírja belõlük a bolhát. Bolhaírtó nyakörvet 3-4 hónapos kortól szabad csak használni.
Bolhairtó sprayt nem szabad kölyökre fújni!!!!! Egyébként is hatástalan.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Szia! A Frontline spray-t LEHET 2 hetes kortól alkalmazni! http://allatklinika.unas.hu/spd/A-518798/Frontline_spray_250.. A leírásban már 2 napos kortól ajánlják! Üdv.

Hány hetesen lehet megfürdetni elöször egy kiskutyát? Vagy egyéb ötlet az élősködők ellen?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem irtad, hogy most mennyi idos a kutyus! A legjobb ha megkerdezel errol egy allatorvost! En viszont tudom javasolni az ampullas bolhairtot (pillanatok alatt elpusztulnak a bolhak) vagy a bolhanyakorvet! Nalam ezek bevaltak! A furdetessel vigyazni kell, mert ha meg nagyon pici konnyen megfazhat a kutyus!

Szia! Azt nem irtad, hogy most mennyi idos a kutyus! A legjobb ha megkerdezel errol egy allatorvost! En viszont tudom javasolni az ampullas bolhairtot (pillanatok alatt elpusztulnak a bolhak) vagy a bolhanyakorvet! Nalam ezek bevaltak! A furdetessel vigyazni kell, mert ha meg nagyon pici konnyen megfazhat a kutyus!
Ha nem muszáj, akkor ne fürdesd túl gyakran. Nagy tévhiedelem, hogy pl a hosszú szõrû kutyákat hetenet-havonta kell fürdetni. Mi a skót juhászt évente kétszer-háromszor fürdetjük le (nem számítva a spontán fürdetéseket, amikor beugrik a tóba úszni egyet). Nem kell azonnal a vízbe dobni ha kicsit sáros lesz. Másnapra magától lepkopik róla. A szõrnek nem tesz jót a gyakori fûrdetés. Az élõsködõk, de legfõképpen a bolha ellen a kis ampullákban kapható cseppek tökéletesek. Nekünk Frontline van a kutyákon, és soha nem voltak bolhásak, pedig kertben élnek, és sokat találkoznak más kutyákkal. Kullancs ellen, ami sokkal veszélyesebb a kutyára nincs biztos módszer. Sajnos a kullancs nagyon gyorsan immunis lesz minden új fajta írtóra, de talán itt is a legjobb az ampullás cseppek, illetve különbözõ (kuytára, és bundájára nem ártalmas) írtószer kombinációja. Errõl érdeklõdj állatorvosodnál.
Szia!Én a Kiltix nyakörvet tudnám ajánlani! Igaz nem olcsó, de nagyon hatásos, 6 hónapig védelmet ad bolhára és kullancsra egyaránt! Viszont nem tudom, hány hetes kortól lehet használni, érdeklõdj a kisállat eledel boltokban! A terméken rajta kell legyen, hogy mikortól ajánlott. Remélem segítettem! :)
Nem szabad gyakran fürdeti a kutyusokat, de féléves koráig semmiképpen. Bolhaírtós gyakörvek nekem nem váltak be (mondjuk én csak cicára hazsnáltam), de cicákban van egy Frontline nevû készítmény, ami teljesen kíirtja a bolhákat, igaz csak 1-2 hónapig tart és majdnem 2ezer forint, de nagyon hatásos!
Én a kutyámat 4 hetesen fürdettem elõször és semmi baja nem lett.Lehet venni kölyökkutyáknak sampont.
Mi olyan 12 hetesen fürdettük elõször. Lehet venni kifejezetten kölyöksampont, azzal nyugodtan lehet fürdetni. Viszont alapvetõen nem kell a kutyát fürdetni. Elég egy évben egyszer. Mi csak azért fürdettük meg, mert magára borította a hamutartót és a hamu nem jött ki máshogy a szõrébõl. :D De amúgy ha nincsen rajta kifejezetten zavaró jellegû szennyezõdés, akkor nem kell fürdetni. Élõsködõk ellen használj nyakörvet. A mi kutyánkon kb 3 hónapos kora óta van Kiltix nyakörv. Nem olcsó, viszont nagyon hatásos bolha és kullancs ellen. És 6 hónapig teljes védelmet nyújt. Viszont ha a kutyádat úsztatod, akkor az úsztatás idejére le kell venni a nyakörvet a kutyáról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!