Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen már (168 db)

Kulfoldi anyukak titeket hany hetesen kuldtek eloszor ultrahangra? Mert nekem marc.30 an volt meg utoljara a menszim es azota csak egy vervetelen voltam ami 100% ra megmondtaa terheseget! Jo lenne mar tudnom hany hetes vagyok es hogy mikor szulok kb?

Legjobb válasz: Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama

Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama
Szia en Angliaban elek, az elson 7 hetesen voltam. Sajnos 8 hetesen visszamentem mert elkezdtem barnazni. Kaptam progesteron hormon tartalmu huvelykupot de nem segitetett pedig mar maximumra is megemeltek az adagomat. :( Azt tudom, hogy a kovetkezo uh-t 12 hetesen lett volna mert be is jegyezte a szuleszno a konyvbe az idopontot, sajna a tobbit nem tudom. Boldog babavarast neked.
En is Eszak-Irorszagban elek, mi a 9.hetben voltunk ver is vizelet szuresen, 12.heten volt az elso ultrahang, aztan meg parszor volt vervizsga mert allitolag nem volt eleg a verem. Aztan mar csak a 'nagy ultrahang volt 21 hetesen. Eddig ennyi, most a 26 hetben jarunk, a verem miatt kell 2x Anti-D re menni, es a kovetkezo idopontunk a 29 hetre van kiirva, nem tudom ott mit fognak vizsgalni, mert itt csak 2 ultrahang van, amin mar tul vagyunk. Itt nem csinalnak belole akkora ugyet mint otthon, nagyon termeszetes allapotnak tekintik, az is ugyhogy pl a szulesnel sem lesz nalam orvos csak a baba, es csak komplikacoikor hivnak orvost-nogyogyaszt. Jo babavarast mindenkinek!

Hány hetes terhesen érdemes már megcsináltatni az apaságit? Aki nem volt házas ti hány hetesen csináltattátok?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk a védõnõ adta ki a papírt "orvosi igazolást" a szülés várható idõpontjáról, és a héten csináltattuk meg. 27 hetes km. De a fiammal meg már 14 hetesen meg lett csináltatva annó két éve. Minden esetre ne halogasd az utolsó hetekre, nehogy hamarabb jöjjön a baba. Kellemes pocakoskodást!

Szia! Nekünk a védõnõ adta ki a papírt "orvosi igazolást" a szülés várható idõpontjáról, és a héten csináltattuk meg. 27 hetes km. De a fiammal meg már 14 hetesen meg lett csináltatva annó két éve. Minden esetre ne halogasd az utolsó hetekre, nehogy hamarabb jöjjön a baba. Kellemes pocakoskodást!
32. hét körül. De BÁRMIKOR megcsináltathatjátok! Ha egyszer valaki elismeri az apaságot, az nem évül el!!
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor ennek nincs olyan "szavatossága", mint a házassági anyakönyvi kivonatnak, mert azt úgy hallottam hogy nem lehet 3 hónapnál régebbi.
A kérdező hozzászólása: ...vagy legalábbis valami ilyesmirõl hallottam valamit.
A nyilatkozathoz kell, egy orvosi igazolás a szülés várható idejérõl, ilyen értelemben nem évül el a dolog. A házassági anyakönyvi kivonatból 300 napnál nem régebbi kell, mert a terhesség ideje kb. 280 nap és a jog azt tekinti apának aki ezen idõ alatt az anyával házasságban élt.
Nekem a védõ nõ az javasolta, hogy a 8. hónapban ráér. Lassan intézzük is. 30 hetes kismama

28 hetes kor után már csak orvosi engedéllyel lehet repülni. De hogy döntik el a reptéren, hogy hány hetes vagyok? Pl ha csak 25 hetes vagyok, de nagy a hasam, akkor a reptéren kötekedhetnek, hogy ő úgy látja, hogy 28 elmúltam? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük,hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes

szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük, hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes
szia nem tudom:) de doki adjon mindenképp engedélyt s akkor nem lesz baj...reptér honlapját is megnézheted...de amúgy sztem ez csak formalitás nekik.
Biztos igazolást kell vinned.Vannak országok, amelyek a 28.hét után nem engednek be.
Nyilvan sajat felelossegedre repulhetsz, de kerni kell az orvostol igazolast, hogy hany hetes terhes vagy. Sajat erdekedben van ez, hiszen ha barmi problema van a kismamaval, akkor kinek a legrosszabb? Nem a repulotarsasagnak, hanem a kismamanak, es a babanak a pocakban. Biztos nem fognak kotekedni, de vannak szabalyok, ezek nyilvan az utasokat vedik!!!
És mi a helyzet a vonattal?
A kérdező hozzászólása: nah - még "csak" 26 hetes vagyok, szóval elvileg nem kellene papírt hordanom magamnál, hogy utazhatok repülõn, de a reptéren nem akartak fölengedni a gépre, mert a magyar kiskönyvemen nem tudtak eligazodni, hiába mutattam :(( úgy kellett kikönyörögni, hogy felmehessek a gépre, utána meg mindenhol takargatni a hasamat... errõl ennyit amúgy meg azt mondta a reptéri biztonsásis pasas, hogy hiába is lett volna papírom, az csak a kiállítástól számítva 1 hétig érvényes - tehát eleve hazafelé már nem jó szóval :((((

Ki hány hetesen érezte először, hogy megmozdult a pici a pocakjában? Hány hetesen érzékelhetti ezt már apuci is?

Ilyet találtam, de a második kérdésemre csak egy válaszoló válaszolt. Na és ahogy látom az els? fele is valamelyest változó.

Legjobb válasz: 16 hetesen éreztem elõször, de apa csak késõbb, ha jól emlékszem a 20-21. hét körül. Én már elõbb is éreztem kézzel kívülrõl is, de valahogy a férjemnek soha nem akarta megmutatni magát. Elsõ baba.

16 hetesen éreztem elõször, de apa csak késõbb, ha jól emlékszem a 20-21. hét körül. Én már elõbb is éreztem kézzel kívülrõl is, de valahogy a férjemnek soha nem akarta megmutatni magát. Elsõ baba.
16+4 voltam. Nem is tudtam eldönteni igazán, hogy azt érzem e, de rendszeres lett és egyre egyértelmûbb.
15hetesen elsõnek.Éreztem õt a 17.hétig.Utána semmi.Ahogy betöltöttem a 20.hetet azóta érzem, fõleg kézzel és párom is azóta érzi.Lehet mozgott akkor a picim a 18-20ig is, de mivel igyis inkább csak kézzel érzem, mint magában a hasamban, igy nem tudom :D Párom már a 14.héttõl hallja õt buborékolni benn, de nekem a mozgása elsõnek bökdösés volt.Most meg rendesen forog, tolja ki magát stb.22hkm
18 hét körül éreztem elöször. A férjem csak késõbb. Volt hogy pukkanást éreztem én is korábbna, de az nem õ volt. Amikor megmozdul tudni fogod, hogy õ volt az :)
Buborékolást a 15. héten, rúgást a 18. héten, és apa csak most, kedden érezte az elsõ rúgást, szóval a 29. héten. Sajnos mindig rosszkor nyúlt oda, pedig már szemmel láthatóan hullámzik a hasam régóta. Ez is csak a véletlen mûve volt, épp kis kifliben tévéztünk. :-)
Én 18 hetesen, a párom 20 hetesen érezte!
16.héten.amikor elõször éreztem akkor már a párom is érezte egy picit amikor megfogta a pocimat.én nagyon vékony voltam, gondolom emiatt is.
Utólag visszagondolva a 12. héten. Nagyon finom kis rebbenés szerû érzés volt. Határozottan a 16. héten. Akkor akkorát rúgott belém, hogy ijedtemben elhajítottam a szendvicsemet. A férjem kb a 22. héten.
Én 16 héten éreztem valamit de még nem voltam biztos benne hogy a baba volt. Aztán 18 hetesen 100% éreztem. Apa kb. 22 héten érezte elõször, de az az igazság elég lusta babánk van :) Általában akkor mocorog amikor apa nincs itt :) Ja és elsõ baba. 27hkm
Szerintem ez is javarészt agyban dõl el. :D Én nagyon akartam érezni már a babát és lám 16 hetesen még én is pici bugyborékolást éreztem, de nem úgy mint máskor tehát tudtam, hogy a kicsi az. Rá egy hétre az egész hasam beleremegett akkorát mozdult, így az a nap lett beírva is. :) Azóta nap, mint nap érzem, ha a hasamon van a kezem én akkor is érzem, de apa nem tudja még mit kell figyelni úgyhogy õ nem érzi. 18 hetes vagyok most! :) ja és elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Végül letisztázódott, hogy az, akkor nem õ volt. Meg az a 11 hét is téves volt, akkor még csak éppenhogy 10 hetesek voltunk. Végül a 12. hét végén éreztem elõször ilyen csikizés, kaparászás szerû dolgot, ami ismétlõdött olykor 1-2 napot kihagyva. Szóval az volt az õ elsõ bejelentkezése. Aztán 16 hetesen kezdett átmenni bökdösésbe. A 18. hét közepét taposva, tegnap már kimondottan éreztem kézzel is, igaz még csak enyhén. Ma gondoltam megpróbálom majd megmutatni apucinak is, de ma még nem volt olyan intenzív a bökdösi, hogy esélye legyen megérezni :) Majd lehet most, hogy apuci ledõlt egy picit pihenni... :)

Hány hetes lehetek? A kismama.hu a szülési kalkulátor azt mutatta, hogy már hat hetes lehetek.

Most már két hete hogy késik,voltam dokinál is de nem látott semmit ultrahangon.Viszont csináltam egy tesztet az meg pozitívot mutatott:)A melleim tegnap óta nagyon fájnak a jobb bimbóm közepe nagyon fehér.Folyásom nagyon kevés ami hol sárga vagy sür? vagy vizes.Hányingerem nincs s?t étvágyam se nagyon.Viszont sokat tudnék aludni.Remélem terhes vok,csak azt nem értem,hogy ha hat hetes lennék akkor az orvos miért nem lát semmi?

Legjobb válasz: Ha két hete késik, akkor hat hetesnek számítasz, mert az utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket (ez az a dátum, ami biztos, már ha az ember feljegyzi a ciklusát) és a legtöbb kalkulátor alap 28 napos, tehát négy hetes ciklussal számol, vagy meg lehet adni, hogy egyénileg a cilusod milyen hosszú. Így jön ki az, hogy te négy hetes vagy, plusz a két hét késés, tehát hat hetes. Egyébként a fogalmazásban is lehet különbség, mert ha mondjuk 6 hete és 1 napja volt az utolsó mensid, akkor mondhatod, hogy hat hetes vagy és azt is, hogy a hetedik hétben vagy. Kalkulátor függõ, hogy melyik hogy fejezi ki magát.

Ha két hete késik, akkor hat hetesnek számítasz, mert az utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket (ez az a dátum, ami biztos, már ha az ember feljegyzi a ciklusát) és a legtöbb kalkulátor alap 28 napos, tehát négy hetes ciklussal számol, vagy meg lehet adni, hogy egyénileg a cilusod milyen hosszú. Így jön ki az, hogy te négy hetes vagy, plusz a két hét késés, tehát hat hetes. Egyébként a fogalmazásban is lehet különbség, mert ha mondjuk 6 hete és 1 napja volt az utolsó mensid, akkor mondhatod, hogy hat hetes vagy és azt is, hogy a hetedik hétben vagy. Kalkulátor függõ, hogy melyik hogy fejezi ki magát.
Nekem a kismama.hu-n két héttel többet mutat, mint a tényleges ultrahangon volt. Nekem ez jött be: http://www.jurdi.net/kalkulator.html

Hány hetes korban kezd már nőni/látszani a poci?

Azt is olvastam, hogy vkinek már 8-10 hetesen látszott.

Legjobb válasz: Alkati kérdés, nekem már 10 hetesen elég jól látszott. Hány hetes vagy?

Alkati kérdés, nekem már 10 hetesen elég jól látszott. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 5hetes+3napos, de eléggé túlsúlyos is sajnos....
Szia! Azért a legtöbbünknek csak a 20. hét környékén kezd látszani. Nekem még most is vannak ruhák, amiben nem mondanád meg, hogy terhes vagyok, pedig már elmúltam 20 hetes. Majd mostantól:-))
Szia! Nekem már 8-9 hetesen látott a pocim. 12 hetesen már többen megszólítottak miatta. Most 20 hetesen aránylag nagy hasam van. Elõtte abszolút nem voltam erõs, inkább átlagos. Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) )
Teljesen egyén függõ. Én is és sógornõm is babát vár, mindkettõnknek van 10-12kg feleslege, rajta alig látszik, sõtt ha úgy öltözik talán le is tagadhatná, nekem viszont már a 10-12. héten elég szépen kerekedett és többen megszólítottak. Annyit a különbség hogy neki fia lesz nekem lányom.
Rajtam 20. hét után vették csak észre, egy barátnõmnek viszont 12 hetesen akkora pocija volt, mint nekem a 32. hétben.Mondjuk neki második babája volt, az hamarabb látszik.Nézegesd ezt az oldalt, itt minden hétre vannak fotók kismamákról. http://pregnancy.baby-gaga.com/photos/model1892 Amúgy hamarosan eleged lesz valószínû, hogy alig van ruha amibe beleférsz.:) Addig élvezd a mostani állapotot.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, kedves tõled! :) )
Szia! Hát nem tudom, én 14 hetes vagyok de nem sok minden látszik.Simán beleférek a ruháimba és nem bánom egyátalán.Az elöttem válaszoló linkjét megnéztem, nekem hatalmasnak tünnek ezek a pocakok.A babám fejlõdése normális.Sz.tem ne sietesd annyira!

Anyucik kinek hány hetesen volt már szívhang? Milyen érzés volt hallani? Mesélnétek?

Péntekre kaptam időpontot az első vizsgálatra a dokimhoz,akkor leszek 6+0 hetes...nagyon reménykedek a szívhangban már :)

Legjobb válasz: Az elsõ babámmal 6 hetesen A második babámmal 5+6 hetesen nem volt, de 6+1 hetesen volt A harmadik babával 6+1 hetesen már volt, és ma megyek a 12 hetes ultrahangra :-)

Az elsõ babámmal 6 hetesen A második babámmal 5+6 hetesen nem volt, de 6+1 hetesen volt A harmadik babával 6+1 hetesen már volt, és ma megyek a 12 hetes ultrahangra :-)
Én 8 hetesen voltam elõször, UH-án akkor már lehetett hallani, leírhatatlan volt amit akkor éreztem! Olyat éreztem amit még soha életemben! :) Csodálatos volt. Bennünk most 2 szív dobod! :)
Elsõ babámmal 6 hetes voltam amikor volt szívhang, a másodikkal nem mentem olyan korán el így 7 hetesen voltam és már volt szívhang most megyek majd a 18 hetes uh ra :D
Én 7 hetesen mentem elõször orvoshoz, és akkor már volt szívhang. Leírhatatlan érzés volt, mikor láttam dobogni a kicsi szívét, igaz hallani akkor nem hallottam, csak láttam.
5 hetesen még nem volt, 8 hetesen hívott vissza az orvos, akkor már volt. Én nem hallottam, nem volt bekapcsolva a hang, a doki mondta, hogy van szívhang.
3-as válaszoló vagyok, én eldírtam magam mind a 2 nél amikor meghallottam :D
Én 8 hetesen voltam. Az pedig, hogy milyen volt látni, ahogyan dobog bennem még egy szív... szerintem leírhatatlan. Egy igazi csoda.
Szia. Én kereken 6 hetes voltam, amikor elõször hallottam a kisfiam szívverését :) Az valami csodálatos volt :) ..az egész terhességem alatt imádtam minden Uh-on hallani, ahogy ver, aztán a végén imádtam az NST-ket is, mert ott is hallhattam :) De ettõl már csak az csodásabb, amikor hallod a babádat felsírni :) Hát az még az elsõ szívhangtól is csodásabb!!Én 8 hete szültem, de úgy benne van még a fülembe az elsõ sírása, mintha ma szültem volna :) Nekem a szülés volt a leges legcsodálatosabb élményem amit csak el lehet képzelni!! Gratulálok kérdezõ a babához :) 8 hetes kisfiú anyukája
Én 7hetes voltam, amikor elõször hallottam a kicsit szívét dobogni, el is sírtam magam azonnal, mikor a doki megmutatta és hallhattam is, õ meg viccbõl megkérdezte, hogy:ugye ezek most örömkönnyek :D

Hétfőn leszek 38 hetes de már most hasogat a derekam elég rendesen. Ha véletlenül megszülnék az már nem lenne baj ugye? Hány hetesnek írnák be és nem számítana kora szülöttnek? Többi lent.

Ráadásul orvosom is hétf?n lesz mert most szabadságon van de azt mondta ha véletlen szülni kell akkor ne féljek mert ott lesz. De honnan fogja tudni hogy szülök az ügyeletes dokinak kell szólni hogy hívja fel vagy hogy m?ködik ez? Biztos befog jönni még akkor is ha éjszaka lesz? Nagyon szeretném ha ott lenne.

Legjobb válasz: Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!

Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!
38 hetesen született a kicsim, 3050 g és 54 cm volt.Tehát nyugodj meg, ilyenkor már mindenük kifejlõdött, már csak husosodnak anya hasába.Könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
szia! Én is hétfõn töltöm a 38.hetet. Nekem is fáj a derekam.A nyákdugóm egy része is elment már, hasam is megy , hányingerem is van. Én remélem, hogy hamarosan szülni fogok. Könnyû szülés és boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Arra én is de már úgy babáznék. Persze fõ a türelem csak olyan nehéz. Boldog babásodást mindenkinek.
Szia! Tegnapi 10:29-es vagyok. Én holnap megyek CTG-re(nálunk csak ez van).Kíváncsian várom mert én még nem voltam egyszer sem:S A hasam nekem is nagyon görcsöl, már egyre jobban mint eddig. Olyan kíváncsi vagyok meddig fogunk egyben maradni mind a ketten?:) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam NST-n de még semmi. A hasam néha olyan kemény mint a beton ott is be keményedet az asszisztens meg is jegyezte hogy olyan volt mint a kõ és néha már a hasam alja is görcsölget. Jövõ héten kell vissza mennem. Hát nem tudom mi lesz, de majd jelzi ha itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát még itthon vagyok a fájások nem olyan erõsek de már erõsödnek és kezdenek egy kicsit sûrûsödni. Remélem hamarosan babázhatok.
De jó lehetett neked! Én is szeretnék már végre megszülni de semmi jele nincs, sõt még mozogni is alig mozog a picikém. Reggel volt jósló szerû fájásom, de azóta semmi...:(
Nekem elment szombaton a nyákdugóm, este felé fájásszerûim voltak, de enyhén éreztem, csak olyan más jellegû volt, mint elõtte, éjjel semmi és reggel kezdõdött újra. Vasárnap 11-kor már 5-6 percesek voltak, 14 óra körül 2-3 percesek, de végül császárral született meg a babánk 20:43-kor. Én nem ilyen fájásokra számítottam, naívan mentem szülni, hogy ez úgy sem az. Na aztán estére már fájt rendesen, félreérthetetlenül. A 38. héten voltam, azért nem gondoltam még, hogy ez az lesz. :)
18:38-as vagyok. hát nekem nincs ilyen szerencsém, mert már 3 napja, hogy jött nyákdugó darab, azóta erõsödött a hasmenésem:S Görcseim is vannak de az is úgy, hogy reggel 2 fájás között 2 óra telik el aztán semmi, vagy délután ugyan ez csak másfél óra:S
18:38-nak, nekem is így kezdõdött és másnap megszületett a kisfiunk!
Én is 38 hetesen szültem, 3850g lett a kisfiam. Bementem, az ott lévõ doki megvizsgált és úgy látta, hogy ebbõl szülés lesz és õk hívták az én dokimat, hogy jöhet. Hozzám vasárnap délután 5 körül jött be a dokim és 20:43-kor lett meg a kisfiunk, igaz császárral. Nekem is mondta a dokim, hogy megy majd konferenciára, de ha kell eljön és 2 óra alatt itt tud lenni ha kell. Szerencsére elõtte megszületett a kisfiunk, én is idegeskedtem volna, hogy biztos jön-e.
17:59-es vagyok. Voltam ma CTG-n semmi fájás:S A doki azt mondta ez nem mérvadó mert attól még beindulhat a szülés. Türelmesnek lenni már ennyi idõ után nem valami könnyû :S:) Boldog babavárást neked is boldog babázást is ha meglesz:)

Hány hetesen látszott első babánál, hogy terhes vagy.8 hetesen mintha már látnám, de lehet puffadás, és persze most nem merem behúzni a hasam mint eddig?

Legjobb válasz: Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.

Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.
16 hetesen
15 vagyok... Pontozzatok nyugodtan azért, mert leírtam, valamit.
elsõnél 16 hetesen... most 6 hetesen van akkora hasam ugy fel vagyok fujodva..a nacijaimat alig birom begombolni..( most 6 hetesen akkora a puffadástol. nem volt az elsõ terhességnél nagy pocak na most kiváncsi leszek mekkora lesz...
Utolsó vagyok. Amúgy én a régi ruháimat hordom, mert nem híztam sokat és rám jön minden, ami nyúlósabb. Ugyanazt a farmert hordom, mint régen, mert csípõ farmer és nem ér fel a hasamig. Nekem ezek a ruhák a kényelmesek, mert a kismama rucikat nem kedvelem, mert minden nacinak hasközépig érõ dereka van és jobb szeretem ha a naci nem a hasamon van, hanem alatta. De ez csak az én véleményem. :)
Nekem 15-16 hetesen már látszott. Elõtte is mondták, hogy nõtt már a pocim picit, de még addig nem volt terhes has formája annyira. :) 16. héttõl már terhes hasnak mondták idegenek is, de nem volt nagy és még most sem túl nagy. :) 34 hkm
9 hetes vagyok második baba, de már kiszurják. Olyan mintha 13 14 hetes lennék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Aki nem tudja nálam se látja még természetesen de én ugye figyelem... gondolom más is igy van ezzel. És a maásik, ahogy mondjátok, mostmár azért próbálom kerülni a szûk farmert, inkább szoknyát hordok, az alá befér minden
8 hetesen már kicsit látszott, és akkor kezdtem kismama szoknyákat, nadrágokat is hordani, mert minden más szorított. De akkor ikreket vártam, gyorsabban nõtt és nagyobb is lett a hasam, meg alapvetõen vékony alkat voltam... :)
12 hetesen már látszik. Egy része biztosan puffadás, de ilyenkor természetesen nem húzza be az ember, és nem szorítja szûk farmerbe :) Gratulálok! :)
Kb. 22 hetesen volt már mindenki számára egyértelmû, hogy babát várok. Persze elõtte is volt már pocakom, de az csak a férjemnek és nekem volt feltûnõ. 8 hetesen ez még csak puffadás.
16 hetesen kezdett latszani, de akkor is inkabb olyan volt mint ha hiztam volna egy kicsit hasra. ismeretlen nem mondta volna, hogy babat varok. 48 kg voltam akkor. igazi terhes pocakom a 22-23. hetre lett :) 33hkm
10 hetesen már látszott idegeneknek is. Hatalmas pocim is lett... :) 34 hkm
17 hetesen látszott.
pici púpocska, amit én és a párom észlelt csak a korábbi alakomhoz képest meztelenül már 6 hetesen. láthatóbbá a 11. hét környékén vált, de mivel az télen volt, a pulcsi és a kabát simán takarta és még korántsem volt annyira szembetûnõ, bár egyértelmûen terhespocak formája volt. "letagadhatatlan" nekem elég késõn, csak a 22. hét környékétõl volt.
16 hetesen már látszott valamicske hasam, de kb olyan volt, mintha egy két kilót felszedtem volna hasra. 20. hét után volt igazából egyértelmû a külvilágnak, hogy baba miatt nõ a hasam.
16-17 hét körül...addig semmi nem volt, nem hogy puffadás nem volt, de még inkább befele horpadtam a -5 kg-tól.....alig voltam 45 kg...:S
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki pontozott le, sajnálom

Hány hetes-hónapos korig fáj a babák pocakja? Van valami javaslatotok hasfájás ellen? A kislányom most 6 hetes és már három hete küszködünk a hasfájással, pedig nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszek.

Legjobb válasz: szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája

szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája
Nekünk az espumisan jött be, gripe watertõl sajnos sokkal rosszabb lett :( Kitartás! :)
nálunk is voltak hasonló tünetek, de megoldottam, én iszom a kamilla teát. És azt vettem észre hogkönnyebb neki a pukizás, és nem feszenk, tekeredik mert fáj a hasa. Napi 1 liter. Azt ki tudja meddig hat így neki.Én azért iszom a kamillát.
Gripe Water
6 hét körül csökkenni szokott a hasfájás. Én nem szeretem a mesterséges, gyógyszeres dolgokat, híve vagyok a természetes megoldásoknak. FLP.s Aloe vera activator, tökéletes hasfájásra, fogzásra, lázra, oltás után, székrekedésre...
Az én lányomnak 3 és fél hónapos koráig.Semmi nem seegített csak a langyos kamilla tea.A Gripe Water az nagyon jó/DM-be lehet kapni, de van akinek az Espumisan jött be.Lehet zsíros a tejed....majd elmúlik. Masszázs, meleg a pocijára....
Én mindent kipróbáltam, talán az Espumisantól kicsit jobb volt.Mi 8 hétig voltunk nagyon hasfájósak, de akkor este 7-tõl 10ig üvöltés, aztán egyik napról a másikra megszûnt. Azóta eszem mindent, és szénsavasat is ihatok nincs baj.
tényleg bróbáld ki hogy te iszod a kamilla teát nem árt az biztos max nem használ
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a kicsit. Szopás után nyögdécsel, sõt néha álmában is, és nem alszik nyugodtan, mert fáj a hasa, ébredezik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!