Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen le a (23 db)

Anyukák, ti hánykor fektetitek le a pici babátokat este? Mi 5 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Az én nagylányom már hat éves,de mikor kicsi volt akkor volt egy megszokott rend: 7-kor fürdés,aztán vacsi és legkésõbb 8-kor fekvés!A mai napig így van ,kivéve most,hogy nyári szünet volt!Hétfõtõl visszaáll a régi rend!Nálunk ez nagyon bevált!Most 22 hetes kismama vagyok,de úgy gondolom a kisfiunknál is ugyanígy fogom kialakítani a rendet! :)

3, 5 hónapos babánk este 7-re kikészül, fürcsi, utána szopi és már alszunk is. Legkésõbb 8-kor durmolunk :) )) 5 hetesen még mi is ilyen késõn fürdettünk és fektettük, de ez idõvel megváltozott, erõsebb lett, ezáltal hatékonyabban szopizott, vagyis kevesebbszer többet, elmaradtak az éjszakai szopik és kb. 2 hós kora óta végigalussza az éjszakát, értsd úgy, hogy hajnalban kel egy szopi erejéig, de már alszik is vissza reggel 8-9-ig.
Az én nagylányom már hat éves, de mikor kicsi volt akkor volt egy megszokott rend: 7-kor fürdés, aztán vacsi és legkésõbb 8-kor fekvés!A mai napig így van , kivéve most, hogy nyári szünet volt!Hétfõtõl visszaáll a régi rend!Nálunk ez nagyon bevált!Most 22 hetes kismama vagyok, de úgy gondolom a kisfiunknál is ugyanígy fogom kialakítani a rendet! :)
A kérdező hozzászólása: mi általában fél kilenckor fürdetünk és mire elalszik biztos van fél tiz, és igy csak négykor kel szopizni, aztán meg nyolc körül, talán jobb lenne korábban lefektetnem, de lehet akkor többször felkelne éjszaka...
Fél 8-kor fürdik, 8-kor alszik. Így van ez újszülött korától, és lassan már fél éves.
5.5 hónapos a lányom, fél hétkor van fürdés(de ez csúszhat kicsit), fél nyolckor vacsi utána fekvés. De ez nálam is szentírás, hogy egy picinek legkésõbb 8-kor ágyban a helye. Akkor is leteszem ha nem annyira álmos. Akkor még játszik az alvós barátjával és elalszik amikor õ akar, de ágyban kell lenni. Ezt késõbbre is így tervezem majd ha nagyobb lesz, a 8 órát kitoljuk max 9-ig. 4 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, reggel 6-kor kel enni, visszateszem és még 8-ig alszik. Ez nálunk így tökéletes.
3.5 hós kislányom este 7-fél8 között fürdik, 8kor fekszik. A nappali alvások nincsenek ennyire beosztva, de az esti rutin az "szent".
Kedves Kérdezõ! Nincs azzal semmi baj, ha 10 körül alszik el, jól csinálod. Mi kislányunk kb 2 hós korig este 7-kor feküdt le (téli baba) és hajnali 3/4 körül szopizott, aztán reggel 9/10-ig alvás volt. Na utána nappal alig akart aludni, és este nehezebb volt elaludnia, kb 10 körül volt. 6 hós koráig, amíg 3-szor aludt nappal, volt, hogy 11 körül aludt el. Most 7 hós, nappal 2-szer alszik, és így meg 9-kor alszik el. Szóval nálunk mindig változott, lehet, hogy nálatok is így lesz.
Második vagyok! A lányom már két hónaposan végigaludta az éjszakát.8-kor feküdt, de hétnél hamarabb sosem kelt fel!Szerintem egy próbát megérne!És egy idõ után mikor megszokja a kis belsõ órája a rendet, õ maga fogja igényelni a "korai" fekvést! 25 éves vagyok és nem gondolom, hogy konzervatív lennék, de egy babának igenis ágyban a helye 8 körül!Ha mégis felébredne, akkor a sötétben megeteted, úgy hogy nem kezdesz el gagyogni neki, aztán mehet vissza aludni! :) Hamar hozzászokik majd, és megjegyzi mikor éjszaka van akkor alszunk, ha nappal akkor itt a "játék" ideje! :) (egy 6 éves kislány anyukája, 22 hetes kismama)
az én babám nagyon kis súllyal jött ki a kórházból, 4 hónapos koráig szigorúan 6* evett. Ha este 7-kor fürdött, akkor legkésõbb 9-kor evett, letettem aludni, és mire én is lefeküdtem volna 11 óra körül, már semmi értelme sem volt, mert éjfélkor megint költeni kellett enni. Szóval volt, hogy 1 órakor feküdtem éjszaka, 4-kor ébredt megint. Hulla voltam. Ezért kb. ennyi idõs kora körül, mint a tiéd most, elõrehoztuk az esti etetést, legkésõbb 8 órakor evett, utána aludt, majd 10 órakor kelt, fürdött és 11-kor vacsorázott. Legkésõbb 11.15-kor már aludt. Így én is tudtam pihenni, õ pedig tudta, hogy fürdés után olyan alvás következik, amikor már nem kell felkelni. Lassan megszokta, hogy 5 körül kelt reggel. Mikor már stabilan aludt 6-7 óráig, kb. 5 hónapos kora körül, akkor kezdtem el elõbbrehozni az esti fürdést. Most 7 hónapos, már 9 óra körül fürdik, 10 óra elõtt már le van téve aludni. Ha hamarabb teszem le, éjjel 2-3 óra körül felébred és egyszerûen nem alszik, és nem is eszik. Csak ébren van. Kb. 2 hete már reggel 8-ig alszik, azt hiszem eljött az ideje, hogy pár perccel megint elõbbrehozzuk az esti lefekvést. Mi csak így tudunk variálni.
az én 6 hetes babómat 10-11 közt tesszük le aludni. (Általában 2 körül kér enni éjjel, meg reggel 7 táján).
9-kor fekszik le. 5 hónapos.

Kinek mennyi lett az afp eredménye és pontosan hány hetesen vették le a vért? Nekem 15 hét 3 nap 0, 69 MoM

Legjobb válasz: Nekem 0.60 lett. Pontosan nem tudom megmondani, hogy hány hetes voltam, de kb. 15 körül. Ezért megyek genetikai ultrahangra jövõ héten. Te értéked miatt nem kell aggódni, ott nagyon minimális az eltérés.

Nekem 0.60 lett. Pontosan nem tudom megmondani, hogy hány hetes voltam, de kb. 15 körül. Ezért megyek genetikai ultrahangra jövõ héten. Te értéked miatt nem kell aggódni, ott nagyon minimális az eltérés.
16 hét 2 napos voltam és 0, 79 lett.
15+6, 0.56 lett. Nálunk már a korrigált határértékkel dolgozunk, tehát az alsó határa 0, 4 MoM, ugyanis a normál eloszlás alapján ez az indokoltabb érték, ezért nem is aggódtam emiatt. Makkegészséges lányom született. :)
16 hetesen vették le 0, 59 Az elsõvel 16+5 0, 92 mom
Az AFP-nek semmi értelme, de egyébként a 16. héten (16+2 hét) lesz a legideálisabb az érték, ha elõtte, vagy utána veszik le, akkor az már eltérhet a "normál" értéktõl.
A védõnõm azt mondta, akkor kapunk reális értéket, ha 6+1 és 6+4 hetes kor közt veszik le a vért. Amúgy úgy olvastam, az Unióban már csak nálunk van ez a vizsgálat annyira elavult, sok kismama feleslegesen aggódik egy esetleges rossz eredmény miatt.

Kismamák, anyukák nektek hány hetes terhesen szállt le a pocitok és a nyákdugó mikor távozott és hány hétre szültetek?

Én most 38 hetes vagyok de még elég fent van a pocim és a nyákdugót se vettem észre,hogy távozott volna. Szerintetek túl hordás lesz? :/

Legjobb válasz: 36 hetesen lent volt a pocim, tulajdonképpen sosem volt nagyon fönt. A nyákdugó 40+4 napon ment el és rá másnap hajnalban megszületett a kislányom :-)

36 hetesen lent volt a pocim, tulajdonképpen sosem volt nagyon fönt. A nyákdugó 40+4 napon ment el és rá másnap hajnalban megszületett a kislányom :-)
nem szállt le a pocim, szülés elõtt 2 órával távozott a nyákdugó és 41 hétre szültem
Szia van akinek le se szàll a pocija, Anyukàmnak pl règen elkötöttèk a pocijàt hogy szàlljon lejjebb a Hawaii.Nekem talàn a 39.hèten kicsit leszàllt, 39+6-ra szûltem, a nyàkdugò vajùdàs közben tàvozott.
36 hetesen kezdett el tavozni a nyakdugom. Darabokban talalkoztam vele. Volt olyan nap hogy semmi. Volt hogyb1 nap tobbszor is lattam. 39 hetesen elfolyt a magzatvizem hajnali fel 5kor es 39+1 hetesen szuletett meg a babam reggel fel 7kor. A pocakom nem szallt le. Legalabbis nem vettem eszre
40+3nal tavozott a nyakdugo, mikozbe total zart voltam, csak a vajudas 11.orajaban kezdett nyilni a mehszaj. 40+5nel indult meg a szules, 40+6ra szultem. A pocakom a szuloszoban szallt le.
Nyágdugó mindenkinek máskro távozik ell, pocak lesázllás nem szent dolog. Valakinek nem száll le, valakinek igen hetekkel ezelõt, vagy szüléskor
Pont a 40. hetet töltöttem, mikor elment a nyákdugó egy nagyobb része, majd a következõ 5 napban még 1-1 kis darab. 40+6 hetesen szültem, magzatvízelfolyással indult. A hasam a szülés napján szállt le. Nem biztos, hogy túlléped a terminust, még van két heted, bármi lehet. Egyik percrõl a másikra is indulhat, nem feltétel a nyákdugó távozása, elmehet közvetlenül a szülés elõtt is, erre ne alapozz szerintem. Könnyû szülést kívánok, és utána boldog babás napokat! :)
39+5 hetesen elfolyt a magzatvíz és akkor szállt le a hasam is. A nyákdugó kb 2 órával késõbb ment el, a kórházban.
Tegnap szült nõvérem, 39. héten, nem szállt le a pocakja, nyákdugó 13:00 kor távozott 18:00 kor kint volt a baba, méhszája szintén tegnap nyílt ki elõtte teljesen zárt volt. 38hkm
Szia! 37+4 naposan távozott a nyákdugó(hajnali 1-kor). 5 perces fájásaim voltak reggel 7-kor. A pocak változatlan. Mire beértünk a kórházba és bejelentkeztünk, akkorra szállt le. Nem gondoltam volna, hogy egy-két órán belül történik meg. 17.00-kor megszületett a kisfiam.
Nekem nem szállt le. A nyákdugóm szülés elõtt kb. 6 órával távozott 2 részletben. 37+5re született a babám.


A TE kutyusodat hány hetesen választották le az anyjától?

Leválasztás után volt vele probléma?Hogyan viselte?Evett-e rendesen??

Legjobb válasz: Mit értesz a leválasztás alatt? A szopást 3 hetes kortól váltja fel fokozatosan az evés de ettõl még nem választják el az anyjától, ugyanúgy vele nevelkedik és szüksége is van rá. Én 10 hetesen kaptam meg a kutyámat, nem viselte meg, nem sírt (pedig kinti kutya volt és nem aludtam kint vele meg ilyenek) és soha semmi gond nem volt az evésével, mai napig képes lenne egész nap enni (11 éves).

Mit értesz a leválasztás alatt? A szopást 3 hetes kortól váltja fel fokozatosan az evés de ettõl még nem választják el az anyjától, ugyanúgy vele nevelkedik és szüksége is van rá. Én 10 hetesen kaptam meg a kutyámat, nem viselte meg, nem sírt (pedig kinti kutya volt és nem aludtam kint vele meg ilyenek) és soha semmi gond nem volt az evésével, mai napig képes lenne egész nap enni (11 éves).
3 hónapos volt mikor elhoztuk.
Nem tudom miért pontoztátok le a 17:21-est. Megtanultok valamit (8 hét, 8 hét, 8 héét...) és azt mantrázzátok akármi történik. Nem arról van szó, hogy a kiskutyának valami hatalmas baja lesz ha elõbb hozzák el, csak még jobb neki ha marad... Azért az nem ugyanaz. Köztudott, hogy például komoly sportra szánt kiskutyákat elõbb elhozhatják alkalmanként, hogy még erõsebben kötõdjön. Azért egy profi tenyésztõ had értsen már hozzá. Elsõ voltam.
Köszönöm szépen ma 18:58. igazad van, valóban sportkutya:) IPO II-es (még). és egyébként munkakutyásoknál teljesen normális ez a leválasztási kor. Sokkal erõsebb kötõdést lehet kialakitani, ami a kiskutya szempontjából nem feltétlen rossz.
11 hetesen. Hazafelé úton úgy 10-15 percet sírt, nyüszögött, utána a maradék 9 órát végig aludta és játszotta. :) Itthon sem sírt már egyáltalán.
az enyém 2 hónapos volt, nem volt semmi gáz csak az elsõ 2-3 napban sírt az anyukája után, de aztán megszokta. enni evett rendesen, nem volt vele probléma. de persze ilyenkor neked kell át venni az anyuka szerepét, hogy minél hamarabb megszokjon és "feledje az anyát" .
Nyolchetesen. (jó, bevallom, két nappal elõtte :) ) Nem volt vele gond, rendesen evett, kaptunk egy zacskó tápot, amit addig evett. Elsõ éjszaka a függöny alá bújva aludt, de nagyon jó kiskutya volt.
ez már nem opcionális az állatvédelmi törvényben feketén-fehéren le van írva, hogy leghamarabb 8 hetesen lehet eladni a kiskutyát...
6 hetesen nyomorba élt, így minnél elõbb el akartam hozni arról a helyrõl, de átlagban természetesen normális kennelbõl nem te döntöd el mikor hozhatod el, hanem a tenyésztõ és ez 8-10 hét között van, elõtte meg kell tanulnia testvéreivel játszani, ez fontos szakasz. Ha meg szaporítótól veszel, vállalhatod a következményeit mint én hogy 2 havonta elõjön nála valami nyavaja, meg nem az a fajta lett belõle amit vettem hanem keverék.
épp, hogy 6 hetes lett, hoztam, és tenyésztõtõl, mert nekem fontos volt a mielõbbi leválasztás. hazaértünk berongyolt a házba, ivott, evett, és rögtön labdáztunk is. egy percig nem sirt, pedig extra helyen született. Kitûnõ idegrendszerû , csodaszép kutya:)

Hány hetes korukra tisztul le teljesen a kölyökkutyák látása?

5 hetesek a border collie-k és az egyiknek a szembogarai nem feketék, hanem szürkés kékek, tárgyaknak ütközik és csak a hangokra, illatokra reagál. Szerintetek vak?

Legjobb válasz: Megvan rá az esély, hogy vak, a legtöbb kölyökkutya 3-4 hetes korában már lát, de 10 hetes koráig ez a látás kifejlõdési folyamatban van. Ha a többi testvérétõ merõben eltér, akkor valószínûleg nem, vagy nem jól lát. Vidd állatorvoshoz, õ többet fog tudni mondani.

Megvan rá az esély, hogy vak, a legtöbb kölyökkutya 3-4 hetes korában már lát, de 10 hetes koráig ez a látás kifejlõdési folyamatban van. Ha a többi testvérétõ merõben eltér, akkor valószínûleg nem, vagy nem jól lát. Vidd állatorvoshoz, õ többet fog tudni mondani.

Hogyan zajlott le a vetélésetek 13 hetesen? Megmaradtak a terhességi tünetek? Szívhangfigyelő készülék hány hetes kortól hallható? A görcsök minek a tünetei? Hogyan állapíthatom meg, ha baj van?

Kérem szépen olyanok írjanak, Akik elvetéltek! Hogyan történt ez? Kérlek szépen segítsetek!

Legjobb válasz: Én 6 hetesen vetéltem el, és az volt az elsõ jel, hogy hirtelen minden terhestünetem elmúlt. Pár óra múlva görcsöltem és véreztem. Kiskönyved még nincs? És papírod az orvostó, amit a védõnõnek kell adni? Ha van, ideje terheskönyvet csináltatni, és egyúttal meghallgathatja a szívhangot is.

Igen, én tényleg sokat görcsöltem. Lehet, hogy az elején picit többet idegeskedtem a kelleténél, de az orvosom inkább a méhem érzékenységével hozta összefüggésbe. Azt is mondta, hogy a terhesség elején nagy az alhasi vérbõség ez is okozhat görcsöket, emelett nekem hátrahajló méhem van és ahogy növekedett, emelkedett ki a hátrahajló helyzetbõl ez sem volt egy kellemes dolog ilyenkor eléggé feszülnek a méhszalagok is. Késõbb mikor már egyre többet és erõsebben mozgott a baba akkor is elég sûrûn görcsölgettem, a MagneB6 akkor már semmit nem ért. De ezt leszámítva szerencsére problémamentes terhességem volt és gyönyörû egészséges kisfiam született. :) Még mindig azt tanácsolom, hogy ha aggódsz menj el dokihoz. Majd írd meg, hogy mit mondott az orvos. Ja, és gondolkodj pozitívan, az is sokat segít!
Én 6 hetesen vetéltem el, és az volt az elsõ jel, hogy hirtelen minden terhestünetem elmúlt. Pár óra múlva görcsöltem és véreztem. Kiskönyved még nincs? És papírod az orvostó, amit a védõnõnek kell adni? Ha van, ideje terheskönyvet csináltatni, és egyúttal meghallgathatja a szívhangot is.
A kérdező hozzászólása: A szívhangfigyelõ hány hetes kortól hallható biztosra? A görcsök nem biztos, hogy rosszat jelentenek? Akkor mitõl lehetnek? A rengeteg görcsöd milyen jellegû és mitõl volt? Stresszel mit okozhatok a Babának? Elõzõ Missed AB-mnál sem véreztem, igaz akkor szedtem mindenféle vitamint (Femibion, Elevit, stb.). Kiskönyvem nincs, papírom több orvostól is, de egyik sem a védõnõnek szól, hanem az van rájuk írva, hogy védõnõhöz irányítjuk. Megérdeklõdtem, a védõnõ terheseknek 1 héten 1X szerdánként van. Azért nem vagyok még kapcsolatban a védõnõvel, mert több együttérzést és nem a nyakamra mászást vártam volna Tõle. Otthoni szívhangfigyelõvel hallottad 12 hetesen? Nem használtam UH-os zselét.
Próbáltad többfelé keresni a szívhangot a hasadon? ilyenkor még eléggé lent vannak a babák! Mármint valahol a szeméremcsont és a has között.
Ha Neked is hátrahajló a méhed akkor az bizony oka lehet a görcseidnek. Császárral szültem, de nem nõgyógyászati okokból, hanem a szemész fõrorvos akihez évek óta járok nem engedélyezte a sima szülést. Azóta nem próbáltad a szívhangfigyelõ készüléket?Ahol vásároltad nem mondták hogy kell hozzá zselé?
A kérdező hozzászólása: Nekem is hátrahajló méhem van. Sikerült rendesen szülnöd? Vagy csak császárral? Emelkedett ki a hátrahajló helyzetbõl??? Gratulálok a gyönyörû kisfiadhoz! Elmegyek dokihoz, csak nálunk sajnos csak délelõttönként van, ha ügyeletre megyek tuti, hogy bent fognak...
A kérdező hozzászólása: Tényleg ilyen sokat görcsöltél? Ezek hogyan zajlottak le? MagneB6-ot én is szedek néha, de nem rendszeresen. Idegrendszeri zavarokat? Születés után? Nálad összefügghettek a görcsök idegeskedéssel? Nagyon szépen köszönöm válaszaidat!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezen a készüléken nagyon kevés a magyar szöveg. AngelSounds Fetal Doppler Jumper. Neked? Babaolaj?
14:20-as válaszoló vagyok. A görcseim okát nem tudták megmondani, annyit mondott a dokim, hogy nagyon érzékeny a méhem. Az elsõ 15 hétben görcsöltem sokat, aztán jobb hetek következtek és utána a 22.héttõl is folyamatosan görcsölgettem, a MagneB6 picit segített. A sok idegeskedés miatt a szervezetedben stresszhormonok képzõdnek, amik a babához is eljutnak és ez késõbb idegrendszeri zavarokat okozhat nála. Ezen kívül okozhat haskeményedést és görcsöket is. Az idegeskedés által megemelkedik a vérnyomásod emiatt a baba szívfrekvenciája is magasabb lehet. Saját magamon is tapasztaltam, hogy terhesség vége felé, mikor már NST-re kellett járnom, ha én idegesebb voltam akkor a babánál is magasabb értékeket jelzett a gép, õ is nyugtalanabb volt sokat ficánkolt. Ha nyugodt voltam, õ is az volt.
Én 6hetesen vetéltem el! Egyik napról a másikra elmúlt az összes tünetem! Elkezdtem vérezni, utána görcsölni!
Kell hozzá zselé, rá van írva. Vagy olaj.
Az hogy lehet, hogy 13 hetesen nem vagy még kapcsolatban a védõnõvel? Bár nem ez volt a kérdés... Nekem több vetélésem volt, de sokszor volt, hogy nem éreztem semmit. Én már hallottam 12 hetesen a szívhangot. Használtál hozzá UH-os zselét? Én csak azzal hallottam az elején. Gyógyszertárban lehet rendelni.
A terhességi tünetek nem múlnak el ostorcsapásra. Ha történt is valami baj, akkor sem múlnak el másnapra, kell egy pár hét, amíg a hormonok kiürülnek. Bár azt kérted, az írjon, aki elvetélt, de nem hinném, hogy ez a jó most neked. Pihenj, nyugodj meg. Én nekem is vlt egy nagy veszekedésem a családdal terhesen, és semmi baj anem lett a bébimnek. Ennél azért többet bírnak. Akkor van gáz, ha vérzel, görcsölsz.
Hiába van ráírva a szívhangfigyelõre, hogy 12 hetes kortól hallható, egyik barátnõm még 15 hetesen sem hallott vele semmit. Nekem volt missed ab-m 11 hetesen. Én megéreztem hogy valami nem stimmel odabent, rossz elõérzetem volt és kértem egy soron kívüli ultrahangot amin megállapították hogy megállt a pici szíve. A tüneteim még megvoltak, erre azt mondta a dokim, hogy azért nem múlt el a hányinger, mert a hormonszintem csak lassan esett vissza. A görcsökrõl annyit hogy az nem biztos hogy rosszat jelent, ugyanis a második terhességemnél rengeteget görcsöltem és mégis idõre és egészségesen született meg a kisfiam. Ha nagyon stresszelsz, akkor inkább menj el és vizsgáltasd meg magadat, mert a sok idegeskedés nem tesz jót Neked sem és a Babának sem.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenhol megnéztem a szívhangot. Sajnos a védõnõvel még nem vagyok kapcsolatban.
Nálunk a védõnõk is hallgatták a szívhangot. Vidd oda és kérd meg, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem tetszik a Kicsinek a szívhangfigyelõ és elbújik elõle. Nem mondtak semmit, igaz nem is kérdeztem. De lehet, hogy Õk csak azzal foglalkoznak, hogy minnél többet eladjanak. Köszönöm szépen.

Hány hetes korban választhatók el az aranyhörcsögök az anyjuktól és hogy szoktassam le őket a verekedésről?

Legjobb válasz: 3 max 4 hetes korban már elválaszthatók. A verekedésrõl sajnos nem tudod õket leszoktatni mert ivarérett koruk után (3 hetesen már ivarérettek) nem szeretik egymás társaságát, a természetben is egyedül élnek és csak a párzás idejére találkoznak. Ezért kell külön tartani õket. Azért vannak kivételek: Az én két hörcsögöm elég jól el van együtt, ez annak is köszönhetõ, hogy nagy helyen vannak, el tudnak bújni egymás mellett és egyszerûen ilyen a vérmérsékletük. De nem hiszem, hogy a tieid lesznek ilyen jó kapcsolatban ha már most is verekednek. A kicsiket nemük szerint tedd külön és ha nem akarod õket megtartani add be õket egy állatkereskedésbe, cserébe adnak pénzt vagy hörcsög tápot.

3 max 4 hetes korban már elválaszthatók. A verekedésrõl sajnos nem tudod õket leszoktatni mert ivarérett koruk után (3 hetesen már ivarérettek) nem szeretik egymás társaságát, a természetben is egyedül élnek és csak a párzás idejére találkoznak. Ezért kell külön tartani õket. Azért vannak kivételek: Az én két hörcsögöm elég jól el van együtt, ez annak is köszönhetõ, hogy nagy helyen vannak, el tudnak bújni egymás mellett és egyszerûen ilyen a vérmérsékletük. De nem hiszem, hogy a tieid lesznek ilyen jó kapcsolatban ha már most is verekednek. A kicsiket nemük szerint tedd külön és ha nem akarod õket megtartani add be õket egy állatkereskedésbe, cserébe adnak pénzt vagy hörcsög tápot.
A verekedésrõl nem hiszem, hogy leszoktathatók, az benne van a vérükben. Ritka hogy az egynemû aranyhörcsögök jól kijönnek egymással(fõleg ha hímekrõl van szó), ezért ha teheted válaszd külön õket, ha már nem anyatejjel táplálkoznak.
1 hónapos korban, és nem lehet annyira leszoktatni a verekedésrõl...

Hány hetesen vittétek le először a babátokat sétálni? (többi lent)

Az én babám március 23-án született és nem tudom mikor mehetünk le el?ször sétálni.

Legjobb válasz: Közel kettõ hetes, tehát elvileg már viheted:) Eddig szoktattad a friss levegõhöz? Egy hétig nem vittem volna ki, de aztán hétvégén már biztos, hogy kivittem volna, most nagyon szép idõ volt. Napi 10-15 perc eleinte, aztán már egy hét múlva akár egy órát vagy többet is kint alhat.

Közel kettõ hetes, tehát elvileg már viheted:) Eddig szoktattad a friss levegõhöz? Egy hétig nem vittem volna ki, de aztán hétvégén már biztos, hogy kivittem volna, most nagyon szép idõ volt. Napi 10-15 perc eleinte, aztán már egy hét múlva akár egy órát vagy többet is kint alhat.
Szia! Nálunk másfél hetesen kezdtük szoktatni a levegõhöz bár a védõnõ már hamarabb is javasolta.. Így 2 és fél hetesen volt az elsõ sétánk .. Jó babázást! :)
lanyom teli baba de igy is kivittem 2 het utan mindennap 5-10 percre eloszor majd fokozatosan 5 percenkent mindig tobb idore.. Most juniusi babam lessz, valoszinu kiviszem meg hamarabb is ha szep ido lessz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Igen szoktattam már a levegõhöz, délutánonként úgy aludt hogy nyitva volt az erkély ajtó ebben a szép idõben.
A nagy 5napos volt, amikor elõször 2órát sétáltunk. Kellemes nyári du-este A kicsi 2hetes volt, most jan. született.
Szerdán született, vasárnap már sétáltunk. Ez augusztusban volt.
Az én lányom január elsején született, 5.-én vittük haza, 6.-án jött a doktornéni és mivel akkor éppen nagyon szép napos idõ volt, aztmondta nyugodtan kivihetjük 10-15 percre.20 perc lett belõle de nagyon élvezte a friss levegõt.Másnap 1hetesen szintén szép idõ volt, akkor 25 percet sétáltunk.Aztán fokozatosan minden nap többet 5-10 percekkel.10 naposan bevásároltunk vele, most órákat alszik kint a friss levegõn ebben a jó idõben.Februárban is sokat volt kint mikor hûvösebb volt, de mínusz 5 fok alatt nem vittem ki soha, meg mikor esett az esõ vagy a hó mert nem terep babakocsink van:) Most 3 hónapos a lánykám :)
Januar vegen szuletett, szerdan hoztuk haza es csutortokon kivittuk mar 10 percre, mindket gyerekorvosunk ajanlotta.

Hány hetesen esett le a bábátok köldökcsonkja? Hogy nézett ki a helye?

Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy majd 2-3 hetes korában esik le. Viszont ma leesett (1 hetes), ill. még tartja egy kis szál, leszedni nem merem, félek, hogy fájdalmat okozok neki. A helye váladékos. Mit tehetek vele?

Legjobb válasz: Nekünk volt vagy 3 hetes, csodálkozott is a védõnõ, hogy ilyen sokára. Még utána is váladékozik egy kicsit, nyugi. Kezeld úgy, ahogy elõtte.

Nekünk volt vagy 3 hetes, csodálkozott is a védõnõ, hogy ilyen sokára. Még utána is váladékozik egy kicsit, nyugi. Kezeld úgy, ahogy elõtte.
6 nap mulva esett le minden este be kentem neki szeszel.
A kérdező hozzászólása: Hát betojtam rendesen. Mondom most akkor mi van? Nekem nem ezt mondták:D Kedves védõnõmet meg nem értem el, bár inkább kérek tanácsot itt, tapasztalt anyukáktól, mivel védõnõm 2 éve végzett a sulival... Jó babázást Nektek!
Jobb, ha szellõzik. Teljesen ugyanúgy lehet kezelni. :-) Emlékszem én is mekkora parában voltam, hogy úristen most mi lesz?! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És a helyét ugyanúgy alkohollal és hintõporral lehet kezelni amíg váladékos? Valamivel leragasztottátok, vagy jobb ha szellõzik?
Nálunk kb. 10 napos volt, mikor ilyen állapotba került, hogy egy szálon lógott. Törölgesd az alkohollal, amit kaptatok minden pelenkázáskor. Az szárítja is és fertõtleníti. Egyáltalán nem fáj neki, emiatt ne aggódj! De a legjobb, ha hagyod magától leesni.
2 hetes korában esett le, nálunk is volt egy ilyen pár napos egy szálon lógó eset. De nem nyúltam hozzá. A helye szép, de folymatosan tisztítgatom alkohollal, mert van még benne maradvány.
Nekem ugyanígy volt. Mikor mutatni akartam a védõnõnek, hogy leszedhetem-e pont le is esett a szemünk láttára. Ugyanúgy kezelheted mint eddig.
Hagyd majd leesik holnapra :) Ugyanugy kezeld, mint eddig.
Én egy steril gézlapot tettem rá minden ápolás után, mert a kórházban is így láttam.

Panelben élõk! Ti végül hány hetesen vittétek le a kölyök kutyátok?

8 hetesen, 2 oltással egy gyors pisi,kakira azért le lehet vinni?

Legjobb válasz: Persze, hogy le lehet vinni! Nem kell azért átesni a ló túloldalára sem ezzel a nagy védõoltás mániával!

Persze, hogy le lehet vinni! Nem kell azért átesni a ló túloldalára sem ezzel a nagy védõoltás mániával!
még h nem kell túlzásba esni..ez nem túlzás , hanem orvosi elõírás.A fél országban tombol a parvó.
Miután az orvos engedélyezte (3. oltás után 10 nappal). Egy lakótelepen minden fûszálnál, bokornál egy kutyacuccal találkozol. Nem azért fizettem x forintot (nagyon sokat), hogy egy hülyeség miatt elveszítsem.....Kibírtuk. Igaz a felmosó a kezemhez nõtt, a domestos gyártó csak nekünk gyártott, de megérte várni. Amint mehettünk, vittük oviba, suliba, semmilyen hátránya nem származott belõle, hogy késõbb kezdett el sétálni járni.....
Mi 9 hetesen hoztuk el. 11-12 hetesen vittük le. Mi is elég sokat takarítottunk.De kibírtuk és a kutya szobatiszta lett.Jól szocializált.Azon a pár héten nem múlt semmi.
Amíg meg nem lett a 3. szuri, utána pár nappal (már nem emlékszem, 10 éve volt). Én inkább parázok és takarítom a szart, minthogy vmit elkapjon a kutyám.
A kérdező hozzászólása: Az állatorvos azt mondta, hogy a mi környékünkön évek óta nem volt parvó. Ti ebben az esetben levinnétek? Teljesen elbizonytalanottam.
Betöltött nyolc hetesen, 5 nappal a második oltás után már ligetben, erdõben, városban sétáltunk más kutyák társaságában és 9 hetesen a Tiszában is úszott.
Én anno levittem egybõl. Megkérdeztem az állatorvost a parvóról, nem volt járvány. Olyan helyre raktam, ahol nem találkozhatott más állat ürülékével. Most már nem vinném le, azóta felénk is egyre gyakoribb a parvó :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!