Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen ki táppénzre, (5 db)

Ki hány hetesen ment táppénzre? Mitõl függött a döntésed?

Még nem vagyok terhes, de már rajta vagyunk az ügyön :) Érdekelne ez a táppénzes dolog, mitõl függ hogy ki mikor megy táppénzre. Ezt a terhes nõ maga döntheti el, vagy az orvos felülbírálhatja? Ha egészségügyben , osztályon dolgozom, 12 órában, nappal és éjszaka is, és ezért már az elejétõl táppénzen szeretnék majd lenni, a doki ki fog írni? köszi a válaszokat :)

Legjobb válasz: Én fenyegetõ vetélés miatt veszélyeztetett voltam a 8. héttõl és azóta táppénzen vagyok. A legelején nem tudtam ülni, mert nagyon fájt, aztán kiderült, hogy van egy fertõzésem, amit a 12. hétig nem lehetett kezelni. Akkor kaptam antibiotikumot és azóta már ülni tudok, de nem mentem vissza. Nõgyógyász kérésére háziorvos tart táppénzen. Az egészségügyben szerintem sok mindennek ki vagy téve, ha kéred az orvost táppénzre fog venni.

Én fenyegetõ vetélés miatt veszélyeztetett voltam a 8. héttõl és azóta táppénzen vagyok. A legelején nem tudtam ülni, mert nagyon fájt, aztán kiderült, hogy van egy fertõzésem, amit a 12. hétig nem lehetett kezelni. Akkor kaptam antibiotikumot és azóta már ülni tudok, de nem mentem vissza. Nõgyógyász kérésére háziorvos tart táppénzen. Az egészségügyben szerintem sok mindennek ki vagy téve, ha kéred az orvost táppénzre fog venni.
Szia! Én szociális otthonban vagyok ápoló. 12 órás mûszakban éjjel és nappal, fekvõ osztályon. 5 hetes terhességem óta táppénzen vagyok. Elõször más dologgal, de a 6. héttõl amikor már volt szívhang a nõgyógyász javasolta a táppénzt, elmondtam hol dolgozok és mondtam, hogy táppénzre szeretnék menni. Nincs saját orvosom, az sztk-n adtak javaslatot, azóta a terhes gondozóban minden hónapban kapok táppénz javaslatot. 15+1 hkm
Én kedden leszek 34 hetes terhes. Már csak jövõ héten dolgozom. Irodai munka, probléma mentes terhesség, a derékfájástól eltekintve. Kiveszek 22 nap szabit, az nagyjából szülésig lemegy, szóval végülis táppénzen nem leszek. Már nagyon várom, hogy itthon legyek:)
A férjem orvos, náluk most két nõvér és két orvos is terhes. Az orvosok közül az egyik veszélyeztetett volt, így õ a 10. héten már elment, a másikójuk még mindig dolgozik, 24 hetes, viszont már az elejétõl kezdve nem vállal ügyeletet, fertõzõ beteggel nem kontaktol, stb., jellemzõen inkább csak ambulál. A nõvérek közül mindkettõ csak nappalra volt beosztva, és csak 8 órában, ebben egyeztek meg, ill. könnyítették nekik a munkát, végül egyszerre, a 20. héten mentek táppénzre. Sok sikert a babához! :)
Én végig veszélyeztett voltam az elején voltam pár hétig táppénzen, de utána saját felelõsségre vissza mentem dolgozni, mert megõrültem itthon. 39 hetesen mentem el táppénzre végül.
A dokik ezzel nem szoktak vacakoli, ha kéred, vagy egy kicsit is úgy ítélik meg, hogy baj lehet, vagy olyan a munkaköröd, inkább kiírnak. Én a 30. hétig dolgoztam, irodai munkám van, ami néha stresszes és a sok ülés miatt már nagyon fájt a hátam is, a hasam meg keményedett. Ráadásul sokat kellett tömegközlekednem, ami során többször rosszul lettem, elájultam. Akkor én kértem, hogy írjanak ki, mert ez így már szenvedés.
Szia! Nekem 2 vetélés után egybõl vesz terhességre vettek.. Most a 3.at várom mind vesz terhesség volt mondjuk munkámból kifolyólag is, mert nagyon sokat kellett emelgetni nem kis súlyokat...Attól is függ szerintem hogy magándokid van e...vagy hogy tudod megbeszélni vele...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) A pénz jól jönne, ezért dolgoznék, de nem ér meg annyit az egész hogy kockáztassam a babám egészségét.
én már csak a jövõhéten megyek dolgozni, 31 hetes leszek amikor eljövök. megõrültem voltam az egyedülléttõl meg a "semmittevéstõl" ha hamarabb kell :) most is csak azért jövök mert a 8 órai ülés kikészítette a derekam. persze a dokim hamarabb is kiírt volna. szerintem személyiség függõ ki mennyit szeret egyedül lenni, kinek mennyire igénye a társaság. és persze a legfontosabb, ha olyanok az elõzmények vagy valami gebasz van a terhességgel nyilván otthon kell maradni akár szeretné az ember akár nem.
Én nem mentem táppénzre, mert bírtam a munkát, de a doki mondta, hogy kiír ha akarom. Ha veszélyes a munkád nem kell dolgoznod.
15.hettol, mento vitt be mert omlott belolem a ver. Szerencsere minden rendben azota
szia! az orvosom a 7.héttõl tp-re íratott, veszélyeztetett terhesként. elõzmény: két vetélés, két méhenkívüli, és betegek között dolgozom. ja és egy haematóma miatt ami a petezsák felett volt véreztem 2x is erõsen, a 7.héten, tehát kérdés nem volt az esetemben. most vagyunk 27 hetesek.
Kórházban dolgozom röntgen osztályon, amint a kezemben volt a papír, hogy terhes vagyok, táppénzre mentem egybõl.
Én 21. hétben, félidõben mentem táppénzre. Volt elõtte két vetélésem, így a dokim mondta, hogy szóljak ha már teher a munka, és otthon maradok. 4 településen dolgoztam, így már az autózás sokszor nem esett jól, mindegyik helyen ügyfélfogadást tartottam, szóval sok emberrel találkoztam. Nem akartam betegségként kezelni a terhességet, és eltunyulni sem akartam már az elején. Ha veszélyes anyagok között dolgozol, vagy olyan munkakörben ami fizikai megterheléssel jár, vagy vérzés miatt fennáll a vetélés kockázata, rögtön kiír a doki. Ettõl függetlenül te bármikor kérheted hogy kiírjon!
Szintén a 8. héttõl vagyok táppénzen fenyegetõ vetélés miatt. A nõgyógyász havonta ír egy ajánlást a háziorvosnak aki ez alapján tart táppénzen, emellett minden hónapban jön valami nagyokos fõorvos és ellenõrzésre behivat, hogy nem e vagyok táppénzcsaló, hogy már ilyen korán táppénzre kerültem. Ha jófej a nõdokid meg tudid dumálni vele, hogy mikortól szeretnél otthon maradni táppénzen, ha nem akkor (legalább is itt) csak a legvégsõ esetben írnak ki.
Én a pozitív teszt óta táppénzen vagyok.(február 4.) Nõgyógyász megkérdezte, hogy akarok e tp-re menni A válasz igen volt :-) Ráírta a papíromra, azzal mentem a háziorvoshoz.. Õ rögtön kiírt. Elõzmény:vetélés. De a munkám miatt is, mert pedagógus vagyok és tudod sok a beteg gyerek stb.
Én 32 hetesen mentem táppénzre. Irodai munkát végeztem, jól bírtam, csak a végére más sok volt a napi kétszer egy óra tömegközlekedés és a sok ülés. A doki már korábban is felajánlotta, hogy nyugodtan szóljak, ha nem bírom. Szerintem a Te munkakörödben simán ki fog írni a doki.
Szia! Ezt neked kell érezni. Nyugodt légkör van e a munkahelyeden, nem stresszes e a munkád, bejárás problémás e-bkk, anyagilag megtehetitek e? Férjemmel 2 vetélést követõen eldöntöttük, hogy következõ alkakommal nyugodt körülményeket teremtünk a picurnak Így is lett:-) 4 hetesen már kértem hogy írjanak ki.:-) most már 12 hetesen pihengetünk.

Ha nem tudjuk a fogantatás időpontját csak az uh-s méretekből derül ki hány hetes vagyok és mikor van a szülés várható időpontja, akkor mikortól menjek szülési szabadságra? Onnantól ha a baba megszületik? Most táppénzen vagyok, 27 hetes.

Legjobb válasz: Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól,h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod,h. 27 hetes vagy.

Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól, h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod, h. 27 hetes vagy.
Valamilyen dátumod gondolom azért van a szülés várható idõpontjáról, és ehhez kellene számolni. Ha kereseted alapján maximális gyedre leszel jogosult akkor jobban jársz, ha nem veszed ki elõre. Maradhatsz nyugodtan táppénzen végig és majd csak a szülés napjától ketyeg a szülési szabadság.
A szülési szabadság a várható szülés elõtti 4-6 hétben már igényelhetõ. Nos nehezebb, ha nincs pontos dátum. Én is így vagyok. :) A mensi alapján 31 hetesek lennénk, de az uh alapján 22 hetes. (maradt ki mensim) Így is tudnak mondani várható idõpontot. Nekem is mondtak már az elején. Tartom magam ahhoz, bár én szerintem kicsit hamarabb fog jönni a babó. Nehéz elmagyarázni, de ha az uh alapján 22 hetes (ami azt jelenti, hogy a fogantatásától számítva 22), akkor két hét csúszás van. Szóval szerintem ha adnak idõpontot, ahhoz tarthatod magad. Amúgy meg hiába van mindenkinek idõpont, a baba dönti el, mikor jön! :) Minden jót! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát akkor akkor járok jól ha onnantól megyek mikor megszületik.Köszi a válszokat.
Igen, anyagilag mindenképpen így jársz a legjobban!
Igen, sokkal jobban jársz ha szülés után használod ki ezt a lehetõséget így tovább fog tartani.:) A barátnõm is így csinálta és én is így fogom mert így egyszerübb is, mert azért tényleg pontosan nem lehet tudni mikor gondolja a babó hogy már szûkös neki a hely és keres egy tágasabbat ide ki:XD Üdv 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat, ha leírom az okot mért nem tudom talán meg is értitek:máj. 2-án hagytam abba a fogamzásgátlót és aztán nem jött meg egyszer sem csak a terhességi tünetek jöttek, és már 3x monták nagyobbnak a számított hétnél és ugye minden forint számít.Mindenkinek minden jót!

Kismamák! Ki hány hetesen közölte a munkahelyén, hogy terhes? Aki 7-8 hetesen, az hogyan tette? Olyan írjon, aki otthon maradt táppénzen a rosszullétek miatt.

Legjobb válasz: Az egyik kollégám szánt szándékkal kicseszett velem, emelnem kellett, bevéreztem. Szóltam a fõnökömnek, h terhes vagyok és most megyek az ügyeletre. Másnap kaptak tõlem egy e-mailt.

Az egyik kollégám szánt szándékkal kicseszett velem, emelnem kellett, bevéreztem. Szóltam a fõnökömnek, h terhes vagyok és most megyek az ügyeletre. Másnap kaptak tõlem egy e-mailt.
Szia. 6. héten szóltam a közvetlen felettesemnek és mondtam, hogy még addig bemegyek míg be nem tanítok valakit a helyemre, ami 8 nap volt 2 hétre. Én azért jöttem el, mert nem akartam idegeskedni az emberek miatt illetve 12 óráztam és az éjszaka sem volt egyszerû.
Igen, hivatalos az e-mail is :) Azért érdemes becsatolni az orvosi vizsgálat leletét, ahol már meg van állapítva a várandósság, sose lehet tudni...
Szia. Én 9 hetesen szóltam a közvetlen fõnökömnek, mert olyan munkahelyen dolgozom, ahol fertõzésveszély van / lehet. Nem akartam kockáztatni. Elõtte persze a nõgyógyászommal megbeszéltem (egyébként Õ javasolta, hogy ha megtehetem menjek táppénzre). Szóval õszintén elmondtam és írásban is bejelentettem. Szépen megbeszéltük, azóta is minden rendben. 26 hkm
Szia! Én olyan munkakörben dolgoztam, hogy azonnal el kellett (volna) jönnöm táppénzre;másik munkakört sajnos nem adtak. Én 7 hetesen szóltam, mikor már volt szívhang, mert a következõ havi beosztást már akkor tervezni kellett a fõnökeimnek és senkivel sem akartam kiszúrni.Végül még 2 hétig dolgoztam úgy, hogy tudták, hogy babát várok, de nem tudták azonnal megoldani a helyettesítésemet, így az a hónap végéig dolgoztam.Én "hivatalosan" csak 9 hetesen jelentettem be;be kellett vinni egy papírt a humánpolitikára, amiben leírtam, hogy babát várok.Bele írtam azt is, hogy a tanulmányaimat folytatom, illetve a megpályázott munkakört bármikor vállalni tudom ennek ellenére is;mivel ezek az én érdekeimet szolgálják. Minden jót Neked!
Igen, e-mail is hivatalos.
Bementem dolgozni, mint máskor. Ahogy megjött a fõnököm, közöltem, hogy babát várok. Ennyi. Ezután már csak 2 hetet dolgoztam, mert nagyon sokat hánytam, migrénes fejfájásom volt, szóval nem bírtam. 7 hetesen vettek táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Jaj rémes. :( E-mailben történõ bejelentés is hivatalosnak számít?
Én nem a rosszullétek miatt maradtam otthon, hanem mert veszélyeztetett lettem sajnos. Már a kórházból próbáltam hívni a fõnököt (a nagyot, aztán az alatta lévõt), de egyik sem vette fel, úgyhogy sms-ben közöltem a tényállást. Utána telefonon és e-mailben is, mikor már otthon voltam és biztossá vált, hogy nem mehetek vissza és meg kell oldani a helyettesítésemet.
Én egy korábbi mûtétem miatt veszélyeztetett lettem. Amint az orvos megállapította a terhességet, táppénzre is vett. Másnap bementem a munkahelyemre, elmondtam, hogy ez a helyzet és megyek is haza. A kérésemre, az orvos visszaengedett 12. hetesen dolgozni, de egy hónap munka után begörcsöltem és kórházba kerültem. Így maradt a kényszerpihi.

Hány hetesen írhatnak ki táppénzre, ha benzinkuton dolgozom 12 órát állok és éjszakázom is?

Legjobb válasz: Ez elsõ trimeszter után nem oszthat be a fõnököd éjszakára.Az állás meg annyira nem gáz,csak ha nagyon nem bírod,de szerintem,ha nincs éppen senki,akkor nyugodtan leülhetsz.Kicsit más elbíráslás alá fogsz esni.Csak közöld vele idõban,és ne a táppénzes papírodról tudja meg,hogy mi a heelyzet.

Ez elsõ trimeszter után nem oszthat be a fõnököd éjszakára.Az állás meg annyira nem gáz, csak ha nagyon nem bírod, de szerintem, ha nincs éppen senki, akkor nyugodtan leülhetsz.Kicsit más elbíráslás alá fogsz esni.Csak közöld vele idõban, és ne a táppénzes papírodról tudja meg, hogy mi a heelyzet.
Szia!Én amiótta megtudtam, hogy terhes vagyok, azótta nem dolgozok.5 hetes voltam, csak mondtam a dokinak, hogy nehéz fizikai munkát végzek, és egybõl írt igazolást a háziorvosomnak, amivel a szülésig táppénzen tarthat.
Szia! Bármikor kiírhatnak, nincs erre kikötés, van ahol az orvos ajánlja fel rögtön az elején(az enyém is ilyen). Nem tudom, mióta csinálod ezt a melót, de ha elég régen, biztos hozzászokott a szervezeted az éjszakához, igazi forgalom meg inkább nappal van-legalábbis ahol én dolgoztam, így volt, éjszaka az ébrenmaradással küzdöttünk.Ha semmi nem indokolja, jól érzed magad, dolgozz szerintem, nagyon hosszú a 9 hónap otthon.Ha meg minimálra vagy bejelentve, atáppénz is nagyon kevés lesz. De ha bármi egy kicsit is indokolja, inkább ne kockáztass.
Engem a háziorvos azonnal ki akart írni, mert õ 4 babát vesztett el.3, 5 hónapig dolgoztam, azóta itthon vagyok, kicsit csalódottan bár nem bántam meg a táppénzt, de készülj fel, hogy a bruttód 70%-szja.Nekem a 135.000ft-os bruttómra 70 e ft-ot kapok, és vártam rá 3 hónapot, utána sem egyben küldik, hanem még most várom a márciusi pénzem.Tehát, nagyon jó itthon mindennek utána tudok nézni, kertes házba lefoglalom magam, de lehet, h ogy ha emeletsbe laknék és nem lenne 2 kutyám kertem akkor kicsit hosszúnak tûnhet az itthon eltöltött idõ. 26 hetes kismami
Elvileg amikor már biztos, hogy terhes vagy nem oszthatnak be éjszakára, de a gyakorlatban ez nem így van.Velem közölte a fõnököm, hogy ha nem bírom vállalni az éjszakát, akkor menjek el táppénzre, mert fel kell vennie helyettem valaki mást, nem lehetek csak éjszaka.Az orvosom egybõl ki is írt.Nem jártam rosszabbul.
Szerintem ha teheted irasd ki magad táppénzre. Velem is hasonló volt a helyzet. De mindenképpen nézz utána mennyi jár neked, és tudd, hogy az elsõ 15 napot a munkáltatód fizeti, és hajtsd be rajta, már ahol belehet, mert nekem 1kanyit sem adtak, és mostmár 1hónapja csak várok. Én is úgy voltam vele, hogy amíg bírom addig csinálom, de a 12órát heti 5-6napban nem lehet bírni fõleg az éjszakát, a wc-pucolásról nem is beszélve!!! Pihenj otthon meglátod sokkal nyugodtab leszel és itt a jó idõ nem muszály csak otthon ülnöd, ami most a legfontosabb mindkettõtöknek, hogy jólérezd magad és akkor a babád is mosolyog majd odabennt.

23 hetes kismama Ki tudná nekem megmondani hogy hány % táppénz jár terhesség alatt?

4 éves munka viszony mellett.

Legjobb válasz: Ugyannyi, mint ha nem terhes lennél, hanem bármi más okból lennél táppénzen. Az elsõ 15 nap a betegszabadság, erre a béred 70%-a jár, utána a többi a táppénz, arra a béred 60%-a jár.

Ugyannyi, mint ha nem terhes lennél, hanem bármi más okból lennél táppénzen. Az elsõ 15 nap a betegszabadság, erre a béred 70%-a jár, utána a többi a táppénz, arra a béred 60%-a jár.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!