Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen hónaposan lehet egy (6 db)

Hány hetesen vagy hónaposan lehet egy kiscicát elszakítani az anyjától?

Legjobb válasz: A 21. naptól lehet megkezdeni a fokozatos elválasztást, ami kezdetben abból áll, hogy az anyatej mellé adhatunk nekik tehén/kecsketejet, hígítva vízzel, de csak fele annyira kell felhígítani, mintha csecsemõnek adnánk. Egy hónapos kortól lehet szilárdabb ételt is etetni velük, erre a lagalkalmasabb a cicáknak készült speciális macskatáp. A teljes elválasztásra ideális esetben a 8. héten kerülhet sor, de a 6. hétnél semmiképp ne korábban!!! A korán elválasztott kiscicákkal sokkal több "baj" van, szükségük van a kiegyensúlyozott élethez arra, hogy mindent megtanulhassanak az anyjuktól, és ehhez idõre van szükségük...

A 21. naptól lehet megkezdeni a fokozatos elválasztást, ami kezdetben abból áll, hogy az anyatej mellé adhatunk nekik tehén/kecsketejet, hígítva vízzel, de csak fele annyira kell felhígítani, mintha csecsemõnek adnánk. Egy hónapos kortól lehet szilárdabb ételt is etetni velük, erre a lagalkalmasabb a cicáknak készült speciális macskatáp. A teljes elválasztásra ideális esetben a 8. héten kerülhet sor, de a 6. hétnél semmiképp ne korábban!!! A korán elválasztott kiscicákkal sokkal több "baj" van, szükségük van a kiegyensúlyozott élethez arra, hogy mindent megtanulhassanak az anyjuktól, és ehhez idõre van szükségük...
Minél tovább maradnak a cinyók a mamánál, annál könnyebb lesz velük bánni késõbb. Ha hamar elválasztják, nem lesz olyan szelíd, könnyebben összeszedi a betegségeket, neurotikussá válhat. A legokosabb, legszuperebb macsom 12 hétig a mamája mellett volt. Nem nyafogott, nem sírt a mama után, nagyon bátor és vidám kis fickó vált belõle.
6-8 hetesen ajánlott, bár pl a rendes tenyésztõk 12 hetesen adják oda a kölyköket a vevõnek.

Egyik barátomnak tegnap születek kis cicái és nekem már rég óta kellet macska és ö oda is adna egyet csak az a kérdés hány hetes/hónapos korában lehet elszakítani az anyától?

Legjobb válasz: 7-8 hetes kornál hamarabb semmiféleképpen sem javaslom az elválasztást. Az egy dolog, hogy meddig szopnak, az meg egy másik, hogy meddig van szükségük az anyjuk és a testvéreik társaságára. A közös játék közben tanulja meg azt például még egy kismacska is, hogy mennyire erõsen szabad harapnia.

7-8 hetes kornál hamarabb semmiféleképpen sem javaslom az elválasztást. Az egy dolog, hogy meddig szopnak, az meg egy másik, hogy meddig van szükségük az anyjuk és a testvéreik társaságára. A közös játék közben tanulja meg azt például még egy kismacska is, hogy mennyire erõsen szabad harapnia.
Elválasztani, 11-12 hetes korukban kellene!
Vicuskának igaza van. 12 hetes koráig várjál.
5-6 hetes korig szopnak..én is pont várom, hogy már ne szopizzanak :)
Kb. 7 hetes korukban lehet a kölyköket elválasztani.
A kérdező hozzászólása: HÚ még sokat kell várnom :( köszön szépen a válaszokat !!
Szerintem is 7 hetes korukban lehet a leghamarabb elhozni a cicat az anyjatol.en megvarnam azert a nyolc hetes kort de az mas.

Pár nap mulva lesz egy 8 hetes németjuhász kiskutyám. Már nincs annyira hideg kint, kenelben lehet már tartani? Vagy még behozzam? Ha igen meddig, hány hetes, hónapos korig?

Legjobb válasz: A mienk régen kint született, Novemberben,tegyél be neki egy kis szalmabálát,annál jobb nincs is,szépen kiteregeti magának,melegebb mint a dunyhád.

A mienk régen kint született, Novemberben, tegyél be neki egy kis szalmabálát, annál jobb nincs is, szépen kiteregeti magának, melegebb mint a dunyhád.

Egy yorki kutyát hány hetes vagy hónapos korától lehet hámmal vinni sétálni?

Igaz válaszokat kérek!

Legjobb válasz: Amikor megkapta a kombinált oltást(mert akkor szabad szabadterületre vinni a kutyát) uttánna már lehet hámmal vinni sétálni.

Amikor megkapta a kombinált oltást(mert akkor szabad szabadterületre vinni a kutyát) uttánna már lehet hámmal vinni sétálni.
Hogy mivel viszed sétálni, az teljesen mindegy, csak az oltások meglegyenek. A helyedben mondjuk megtanítanám parancsra visszajönni és szabadon sétálni - sokkal jobb neki, mint pórázon végigszenvedni egy életet, akár hám van rajta, akár sima nyakörv...
én a szabadon sétáltatást nem ajánlom, mert nekünk kiengedõs póráz van, 5méteres, de már nem egy kutyatámadás ért.szerencsére eddig mindig megúsztuk.aztán amilyen kis harcias a yorki simán nekimegy egy németjuhásznak is.tapasztalat.ha megvannak az oltásai, egy hét mulva kiviheted, de otthon addig is gyakorolhattok, h szokja a hámot.de soha ne hagyd egyedül rajta a hámmal, mert képesek bárhova beakadni.
Ha kellõképpen megerõsödik a váz, az inak az izületek és az izomzat... kb 6 hó után))

NAGYON FONTOS KÉRDÉS MINÉL TÖBBEN ÍRJATOK! Egy 15mm es embrió hány hetes lehet? Több mint 1 hónapos vagy kevesebb?

Legjobb válasz: Milliószor elõfordul, hogy rosszul mérik, vagy hogy a mérete eltér az átlagtól... Erre ne alapozz. Ha ennyire nem bízol benne, minek vagy vele? Remélem azt a szerencsétlen gyereket már egy másik apuka fogja felnevelni. Addigra te úgyis annyit hisztizel ezen, hogy rég másik pasi fogja kísérni az anyukát a kórházba.

Milliószor elõfordul, hogy rosszul mérik, vagy hogy a mérete eltér az átlagtól... Erre ne alapozz. Ha ennyire nem bízol benne, minek vagy vele? Remélem azt a szerencsétlen gyereket már egy másik apuka fogja felnevelni. Addigra te úgyis annyit hisztizel ezen, hogy rég másik pasi fogja kísérni az anyukát a kórházba.
Ezt a hisztit. Nem is biztos, m hogy jól mérték. És most addig vered, amíg ki nem jön belõle, vagy mégis mit tervezel?
2 hós körüli.
nekem is az orvos szerint 7hetes uh alapjan de 9 hetes voltam ugy hogy elmerte vagy nem tudom de az en szamitasom volt jo kiderult a genetikai uh on is ja es 9, 3mm mert!
A 12. hétig elõfordulhat, hogy többször is korrigálják a magzat korát. Majd ráérsz ezen akkor gondolkozni. Ismerek olyat, akinek egyszer +2 hetet mondtak, utána meg -2 hetet.
Nem mellesleg, az összes UH-s papíron rajt van a terhesség számított kora.
nálam is 1 heten tévednek ide-oda.ez géptõl és orvostól is függ.meg nem mindegyikük növekszik egyformán. ezért ne gyanúsítsd meg az asszonyt.most kéne a legboldogabbnak lennetek.ha pedig kételkedsz szülés után csináltassatok apaságit, de addigis állj mellette, mert ha kihagyod ezt a gyönyörû idõszakot és megtudod, hogy a tiéd, azt sosem bocsájtanád meg magadnak.
Nekem a 9. héten volt 18 mm.
Nem tudom, hogy azt tudod-e egyáltalán, hogy a terhességo hetet az utoldó menstruáció elsõ napjától számolják. Tehat a hetekbõl 2 hét nem is terhesség, hisz csak utána fogan a baba. Ezt is számításba kell venni.Nekem 5 hetesen 11 mm perezsákot , majd 7 hetesen 11 mm embriót mértek. N én 5 hetesen 11 mm perezsákot
Most komolyan néhány miliméter egy szürke, pacás, pontatlan ultrahanggép monitorán elég ahhoz, hogy megkérdõjelezd a bizalmát és hûségét? Csodás család lesztek! Ha biztosat akarsz, akkor mielõtt hülyeséget csinálsz, születésekor kérj apasági tesztet!
http://piszenpisze.hu/tablazatok/magzati-ulomeretek-crl/ Hozzáteszem, nekem egyik nap 1 cm-est mértek ultrahangon, rákövetkezõ nap egy másik orvos 7 mm-est.
Egy tapasztalatlanabb orvossal, régi géppel rengeteget lehet tévedni! Nálam volt, hogy a kórházban egy kezdõ doktornéni belemérte a szikhólyagot a baba méretébe. Lestünk is nagyokat, hogy mekkora a gyerek... A saját orvosomnál pedig szépen látszott, hogy mi micsoda. A dokimnál találkoztam egy anyukával, a kórházban mértek nála egy 1cm-es babát. A dokinknál kiderült, az az egy cm, kétszer fél cm, ikrek, de összemérték õket. Ha gyanúd van, hogy nem a tied a baba, akkor más jelek után kutass, mert ebbõl nem fog kiderülni, ha esetleg félrement az asszonyka!
Simán el is mérhette, hiszen látod... itt milliméterekrõl van szó... Ahogy mondod, ráadásul meg is volt neki, tehát azelõtt biztosan nem eshetett teherbe! Itt 4 mm eltérésrõl van szó, ez a 4 mm 1 hetet számít.
Lehet a gép nem mért pontosan. Nekem minden vizsgálatnál más terhességi hetet állapitottak meg
Nem lehet azt biztosan mondani. Ezt salyat boromon tapasztaltam. En amikor elmentem az orvoshoz 7 hetes voltam, tudtam biztosan a fogantas napjat is, de amikor megvizsgalt akkor azt mondta, hogy csak 4 hetes. Na ez is egy jo szivas volt, mert a ferjem akkor nem is volt itthon, gondolhatod. Aztan ra egy hetre kisult, hogy a doki elszurta es nem ugy van ahogy o mondta. Remelem nem az van amit irtal
A kérdező hozzászólása: azigen :( 4 hete voltunk együtt akkor is megvolt neki! ó istenem akkor lehet nem is tõllem van! :'(
Azért ez egyénenként változó lehet. Vannak egészen kivételes esetek. Szóval, ha emiatt akarod megverni az asszonyt, akkor ne tedd!
Több mint 1 hónap, kb 8 hetesnek felel meg.
Több. Kb. 7 hetes terhesség, vagyis kb. 5 hete történhetett a fogantatás.
Hova tuntel kedves kerdezo? Szerintem ha most az asszonyal veszekedsz, nagyon rosszat teszel.
Határeset. Õk már lassan kergetni kezdik majd õket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!