Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen hónaposan lehet (20 db)

Mennyi idõs (hány hetes/hónapos) korban lehet ülni/feküdni/maradni/stb. tanítani a kutyát?

És vajon ivartalanítás után könnyebben tanulnak vagy ez nincs befolyással?

Legjobb válasz: Ahogy hozzádkerül, 8 hetes kortól már lehet. Én klikkerrel tanítottam. Az ivartalanítás nem befolyásol, max annyiban h amikor már felnõtt és ivartalanítva van, nem zavarnak be a tüzelõ szukák illetve ha szuka akkor a tüzelés.

Ahogy hozzádkerül, 8 hetes kortól már lehet. Én klikkerrel tanítottam. Az ivartalanítás nem befolyásol, max annyiban h amikor már felnõtt és ivartalanítva van, nem zavarnak be a tüzelõ szukák illetve ha szuka akkor a tüzelés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! És mi számít gyors illetve lassú folyamatnak? Szóval egy lassabban tanuló kutyának mennyi idõ megtanulni pl. ülni?
A helyben maradást NEM szabad 8 hetes korban már tanítani, azt majd olyan 5 hónapos kortól leghamarabb. A többit lehet már 8 hetes kortól, de csak játékosan, nem kiképzésszerûen. Az ivartalanítás nem befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Most féléves a kutyim, szóval akkor ezek szerint nyugodtan mehet már bõven - szobatiszta. :) A maradást meg fokozatosan. :) Köszi a válaszokat! Ment a zöld kéz!
Úristen akkor én elb.sztam....nekem már 3 hónaposan tudott helyben maradni, sõt tovább megyek 2 hónaposan tudta h a kajájához csak engedéllyel mehet - vagyis ott is helybenmaradt amikor még nem mondtam h mehet.... most 1 éves.... úristen, milyen következménye lesz ennek????? Ne nevettesd már ki magad - mi a fészkes franckarika indokolja szerinted h nem lehet 8 hetesen helybenmaradást tanítani csak 5 hónaposan???? Mégis mi???
A kérdező hozzászólása: Gondolom, ez a kérdés elsõsorban nem nekem szól. :D
Ez egyéntõl is függ. én, ahogy megkaptam a kutyám, szinte rögtön elkezdtem tanítani az ült, feksziket, stb... A marad is ment neki 5 hónapos kora elõtt.

A macskát meddig kell bent tartani a lakásban? És hány hetes/hónapos korában lehet elhozni?

A macskát meddig kell bent tartani a lakásban? És hány hetes/hónapos korában lehet elhozni?

Legjobb válasz: 8-10 hetesen már el lehet hozni.Pár hétig elég bent tartani a lakásban,amíg megszokja a helyet.

8-10 hetesen már el lehet hozni.Pár hétig elég bent tartani a lakásban, amíg megszokja a helyet.

Pár nap mulva lesz egy 8 hetes németjuhász kiskutyám. Már nincs annyira hideg kint, kenelben lehet már tartani? Vagy még behozzam? Ha igen meddig, hány hetes, hónapos korig?

Legjobb válasz: A mienk régen kint született, Novemberben,tegyél be neki egy kis szalmabálát,annál jobb nincs is,szépen kiteregeti magának,melegebb mint a dunyhád.

A mienk régen kint született, Novemberben, tegyél be neki egy kis szalmabálát, annál jobb nincs is, szépen kiteregeti magának, melegebb mint a dunyhád.


Egyik barátomnak tegnap születek kis cicái és nekem már rég óta kellet macska és ö oda is adna egyet csak az a kérdés hány hetes/hónapos korában lehet elszakítani az anyától?

Legjobb válasz: 7-8 hetes kornál hamarabb semmiféleképpen sem javaslom az elválasztást. Az egy dolog, hogy meddig szopnak, az meg egy másik, hogy meddig van szükségük az anyjuk és a testvéreik társaságára. A közös játék közben tanulja meg azt például még egy kismacska is, hogy mennyire erõsen szabad harapnia.

7-8 hetes kornál hamarabb semmiféleképpen sem javaslom az elválasztást. Az egy dolog, hogy meddig szopnak, az meg egy másik, hogy meddig van szükségük az anyjuk és a testvéreik társaságára. A közös játék közben tanulja meg azt például még egy kismacska is, hogy mennyire erõsen szabad harapnia.
Elválasztani, 11-12 hetes korukban kellene!
Vicuskának igaza van. 12 hetes koráig várjál.
5-6 hetes korig szopnak..én is pont várom, hogy már ne szopizzanak :)
Kb. 7 hetes korukban lehet a kölyköket elválasztani.
A kérdező hozzászólása: HÚ még sokat kell várnom :( köszön szépen a válaszokat !!
Szerintem is 7 hetes korukban lehet a leghamarabb elhozni a cicat az anyjatol.en megvarnam azert a nyolc hetes kort de az mas.
általában 6 hetes kortól
7-8 hetes korában, de csak akkor, ha már anyatejen kívül mást is eszik. (:
3 hónaposan
Mi nimum 8 hét, ideális a 12 hét.
8-10 hetes korban az ideális.
Az ideális 3-4 hónap, vagy még késõbb. A 8 hét a törvényi minimum.

Hány hetes /hónapos kortól lehet vizet adni inni a babának?

Ha adok nemi, jó ha a Jana-t adom?

Legjobb válasz: Anyatejes babámnak 6 hónapos koráig nem adtam. Nem volt rá szükség. Igen, a Jana jó.

Anyatejes babámnak 6 hónapos koráig nem adtam. Nem volt rá szükség. Igen, a Jana jó.
Ha IGÉNY SZERINT szopizik, akkor nem szükséges a folyadékpótlás. Viszont, a tápszert kap a baba, akkor neki szüksége lehet a + folyadékra. Ez lehet forralt, lehûtött csapvíz, palackozott, alacsony ásványtartalmú, szénsavmentes ásványvíz vagy babavíz is. A védõnõ nem a csapvízrõl szóló papírt íratja alá, hanem azt, hogy kútvizet nem adhatunk csecsemõnek.... hatalmas különbség. A kútvíz arzént, nitrátot tartalmazhat, ami egy csecsemõre nézve mérgezõ....
Az én babámat is itatták teával. Cumizavaros is lett, és nem szopott sajnos soha. A teáztatás, vvízadás, pláne a cukros víz egy nagyon régi szokás, és tévhiteken alapul. Az anyatejben minden tökéletesen benne van, a kellõ cukor is, a kellõ folyadékmennyiség is. Nincs mit pótolni rajta.
miért ne lehetne itatni akár már egy újszülöttet is vízzel? Nálunk a kórházban is itatták a csecsemõsök, és nem csak a cukros vízzel, hanem a simával is...
minket a kórházból úgy küldtek haza hogy etetni itatni...:) az elejétõl adtunk neki viet (forralt babavizet vagy a jana is jó) persze meleg nyár volt...most meg nem is nagyon fogadja el
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igaz a csajszi még csak 4 hetes, de tegnap fürdésnél hihetetlen módon szopogatta a kezérõl a vizet, ezért gondoltam, hogy szomjas lenne, de utána egybõl etetés volt(anyatejes). Tehát ha egy mód van rá, ne adjak nemi vizet. 22-25 fok van a lakásban
Velem a védõnõ aláíratott egy papírt, hogy ne itassam csapvízzel... Mi babavizet veszünk neki, néha Jana, néha Hipp vizet. Mi adtunk neki 6 hónapos kora elõtt is (nem sokat), mert van olyan baba, amelyik így könnyebben elfogadja majd késõbb, ha már szilárd táplálékot eszik. De hivatalosan anyatejes babának nem kell 6 hónap elõtt.
ha anyatejes, akkor nem kell neki mast adni, ha tapszeres, akkor is csak keveset, ha igenyli, hozzataplalastol szukseges a folyadekbevitel, de nem sok, mert kitolti a pici hasat es az eves karara megy
Ha anyatejes, akkor szopi mellett nem kell neki vizet adni.Ha viszont tápszeres, akkor igen. A Jana jó, de tökéletes a felforralt visszahûtött csapvíz is.Én mindig csapvizet adtam a babámnak.Soha nem volt semmi baja tõle.
6 hónapos korig alapból nincsen rá szüksége, de mondjuk 30 fokos melegben lehet adni neki vizet.
Az én papíromon is csapvíz van írva. Elolvastam. De tényleg. Na, de mindegy is, én nem adok neki csapvizet. Szerintem jó, hogy vannak ezek a babavizek, ezek nem ártanak.

Mikortól lehet a babát játszószőnyegre tenni? Hány hetes, hónapos kortól?

Legjobb válasz: Én két hónapos kortól raktam rá, elõtte is megpróbáltuk, de akkor még nem érdekelte. Szerintem ez is babfüggõ dolog. Próbáld ki, veszteni valód nincs. 4,5 hós kislány anyukája

Én két hónapos kortól raktam rá, elõtte is megpróbáltuk, de akkor még nem érdekelte. Szerintem ez is babfüggõ dolog. Próbáld ki, veszteni valód nincs. 4, 5 hós kislány anyukája
Én 6 hetesen vettem észre, hogy jobban lát, és éredekli a köré elhelyezett világ, föléje akasztott plüssállatka. Most 12 hetes, és a napokban vettem észre, hogy nyúl a játékok után, a torzántató alatt ütögeti a figurákat.
Én 2 hónaposan tettem rá, akkor már nézegetett, így kicsit lekototte a figyelmét, aztán fokozatosan fedezte fel a játékokat. Most 5 honapos, mindent elér, ut-ver, még ha hason is fekszik:)

Hány hetes kortol lehet a babákat hintáztatni? Kaptunk hintát, ami lehet kicsit fekvö helyzetben is meg ülö helyzetben is. A kisfiam 1 honapos.

mondjuk tegnap kiprobáltuk,ugyahogy elvolt.de egészséges ez ilyen korban?

Legjobb válasz: Ha belegondolsz, akkor a bölcsõ is hintáztatható. Sõt a babakocsi is mozog alatta, amitõl sok baba elalszik hamarabb. Ha fektetni lehet benne és biztonságosnak érzed(nincs lehetõsége kiesni), akkor nyugodtan lehet hintáztatni benne.

Ha belegondolsz, akkor a bölcsõ is hintáztatható. Sõt a babakocsi is mozog alatta, amitõl sok baba elalszik hamarabb. Ha fektetni lehet benne és biztonságosnak érzed(nincs lehetõsége kiesni), akkor nyugodtan lehet hintáztatni benne.
Elsõ vagyok, bocs elnéztem, azt hittem teljesen fektethetõ. Én max amiatt nem tenném bele most, csak pár hónap múlva.
A mi babánk most 4 hónapos, és napi 3*5 percet hintáztatjuk, mert még megterheli a kis gerincét az ülõ helyzet, látszik rajta, hogy 2-3 perc után már fárasztó neki, hiába szeret hintázni. Akkor lhet többet hintáztatni, ha már stabilan ül.
Harmadik vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy 3 hónaposan vettük a hintát, de megvártuk a 4hónapos kort, akkor tettük bele elõször. Ne kockáztassatok, mert gerincferdülést okozhattok neki.

Hány hetes/hónapos korig lehet elvetetetni a magzatott? (Fiú vagyok, és csak szimplán kiváncsi)

Legjobb válasz: 12hetes korig lehet.Azonban ha orvosilag indokolt vagy az anya életét veszélyezteti akkor 20hétig. De be akarják vezetni hogy csak 16ig lehessen orvosi indokkal is. Én igy tudom.

12hetes korig lehet.Azonban ha orvosilag indokolt vagy az anya életét veszélyezteti akkor 20hétig. De be akarják vezetni hogy csak 16ig lehessen orvosi indokkal is. Én igy tudom.
mondd csak Te mire vagy kiváncsi...(Tankcsapda) komolyan ilyenek érdekelnek?
13 48-as neked mi közöd van ahoz, hogy õt mi érdekli.föltett egy kérdést, ha nem tudsz rá válaszolni, akkor ne is tegyél föl te se kérdéseket.
A kérdező hozzászólása: Ahogy, írtam is, szimplán kiváncsi vagyok. köszönöm a válaszokat.

Hány hetes/hónapos kortól lehet tanítani a kiskutyát?

Nálunk születtek kis palota pincsik, és úgy döntöttünk, hogy egyet megtartunk. Ez így is lett. A kis kutya már 12 hetes. Mikortól lehet elkezdeni a tanítását ?

Legjobb válasz: Már most akár :D

Már most akár :D
A kérdező hozzászólása: :D Õszintén szólva már próbálkoztunk, de még a játék meg az ugrálás papakutya sokkal izgalmasabb mint a tanulás. x) De azért türelem rózsát terem. :) Köszi a választ ! :)
én is azt gondolom h már 2 hónapos kortól nyugodtan , szerintem a jutalomfalatok biztosan fel fogják kelteni az érdeklõdését !
nevelni az elsõ naptól tanítgatni amint a kötõdés megerõsödött-3 hónaposan már aktuális megszabni a határokat számára, szabályokat állítani az életében és odafigyelve csak a nyugodt viselkedést megerõsíteni jutalmazással-játék, dicséret-simi, étel, stb.) amint érzi, hogy megbízható vezetõi vagytok könnyebbé válik a tanítása is -ugyanis õ figyelni fog rátok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!