Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen hónaposan (110 db)

Hány hetes-hónapos korig fáj a babák pocakja? Van valami javaslatotok hasfájás ellen? A kislányom most 6 hetes és már három hete küszködünk a hasfájással, pedig nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszek.

Legjobb válasz: szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája

szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája
Nekünk az espumisan jött be, gripe watertõl sajnos sokkal rosszabb lett :( Kitartás! :)
nálunk is voltak hasonló tünetek, de megoldottam, én iszom a kamilla teát. És azt vettem észre hogkönnyebb neki a pukizás, és nem feszenk, tekeredik mert fáj a hasa. Napi 1 liter. Azt ki tudja meddig hat így neki.Én azért iszom a kamillát.
Gripe Water
6 hét körül csökkenni szokott a hasfájás. Én nem szeretem a mesterséges, gyógyszeres dolgokat, híve vagyok a természetes megoldásoknak. FLP.s Aloe vera activator, tökéletes hasfájásra, fogzásra, lázra, oltás után, székrekedésre...
Az én lányomnak 3 és fél hónapos koráig.Semmi nem seegített csak a langyos kamilla tea.A Gripe Water az nagyon jó/DM-be lehet kapni, de van akinek az Espumisan jött be.Lehet zsíros a tejed....majd elmúlik. Masszázs, meleg a pocijára....
Én mindent kipróbáltam, talán az Espumisantól kicsit jobb volt.Mi 8 hétig voltunk nagyon hasfájósak, de akkor este 7-tõl 10ig üvöltés, aztán egyik napról a másikra megszûnt. Azóta eszem mindent, és szénsavasat is ihatok nincs baj.
tényleg bróbáld ki hogy te iszod a kamilla teát nem árt az biztos max nem használ
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a kicsit. Szopás után nyögdécsel, sõt néha álmában is, és nem alszik nyugodtan, mert fáj a hasa, ébredezik.

Hány hetes/hónapos kortól érdemes elkezdeni a napirend kialakítását?

Két hetes a babám. Mindenkitõl azt hallgatom, hogy kezdjem el a napirend kialakítását, tehát kezdjem el rászoktatni, hogy 4 óránként szopizik. Én ezt kevésnek, illetve korainak tartom. Én eddig igény szerint szoptattam. 2-4 óránként szokott felkelnie enni. Volt nap, hogy 10-szer is volt cicin. Kíváncsi lennék a véleményeitekre, tapasztalataitokra, hogy mikor érdemes elkezdni ezt a folyamatot.

Legjobb válasz: Ráérsz 6-8 hetesen is. Egyébként az én babám 6 hónapos, de még õ is 3 óránként eszik. Nem hinném hogy 2hetest szokatni kellene a 4órás evésre. Had legyen cicin amennyit igényel, hogy beálljon jól a tejtermelés.

Ráérsz 6-8 hetesen is. Egyébként az én babám 6 hónapos, de még õ is 3 óránként eszik. Nem hinném hogy 2hetest szokatni kellene a 4órás evésre. Had legyen cicin amennyit igényel, hogy beálljon jól a tejtermelés.
Nekem még csak 3 hetes a babám, de a gyerekorvos azt mondta, hogy ráér 6 hetes kora körülre a napirend kialakítása. Mi még elég messze vagyunk tõle :) eszik mikor éhes, alszik mikor álmos.
Korai. Egyébként ahogy nõ õ is elkezd valami napirendfélét kialakítani, ahogy neki jó. Csak figyelni kell, beáll magától.
Az én elsõ babám majdnem 1 éves volt, mire teljesen kialakult egy napirend (evés és alvás). Ha igény szerint szoptatod, akkor magától ki fog alakulni egy viszonylagos napirend, lehet, hogy nem pont 3 vagy 4 óránként, hanem valamikor sûrûbben vagy ritkábban kér enni. 2 hetes baba még azt se tudja, hogy a világon van, nem kell még ilyenekkel foglalkozni, 1-2 hónap múlva, mikor már kiismered a szokásait, igényeit, akkor ráér.
Utolsó vagyok. Vezesd be, hogy mindennap ugyanakkor legyen a fürdés (max. fél óra eltérés), majd elõbb-utóbb ahhoz fog igazodni.
szerintem a hozzátáplálásig egyáltalán nem az evés idõpontjának a meghatározása a napirend. fõleg ha szeretnél szoptatni... mi úgy indultunk neki, hogy kialakítottuk az esti rutint. tehát mondjuk minden nap 8kor fürdettük, utána evett és aludt... innentõl kezdve szépen beállt egy +/- fél órás napirendre, tehát kb. akkor kelt reggel, kb 2, 5-3 óránként szopizott. szerintem ez több mint jó pár hetes babánál :) enyém soha nem evett 4 óránként, 8 hetes koráig 2-3 óránként, utána 2, 5-3 óránként cicizett. utána jött a hozzátáplálás, akkor meg 10kor volt gyümölcs, 12kor ebéd, 4kor uzsonna, szóval itt már nem csak a fürdés határozta meg hanem az étkezések is

Kinek hány hetesen/hónaposan állt be a babájánál az éjszakai rendszeres felkelés?

tudom hogy sok dologtól függ hányszor kel fel egy baba de úgy kb. mikor állt be nálatok?

Legjobb válasz: Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.

Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.
A kérdező hozzászólása: akkor nálunk az lehet a baj hogy este 7-8 között vacsizik és utána már nem kel fel csak 12-1 körül???! Lehet fel kéne keltenem még 11 körül és akkor utána végig aludná õ is az éjszakát??
En este 11kor megetetem, de akkor ki se nyitja a szemet, ugy eszik, hogy kozben alszik. A bofizesre se szokott felkelni vagy max kinyitja a szemet es mar csukja is vissza. De ha nem eszik keson, akkor kel ejjel. 11kor meg ugyis tevet nezunk, szoval az abba az idobe esik, amikor nem kell kelnem etetni. Probald meg. Mi eszunk 7, 11, 15, 19 es 23 orakor. Mondjuk en kozben nem szoktam extra ciciztetni, ha valami baja van kozben, akkor cumit kap a szajaba, igy elegendo nagy adag tejcsim van, mire eves ido van. De ha tapos, akkor meg meg egyszerubb. Remelem sikerul ataludnotok az ejszakat!
Mostanában biztos, hogy nem fog beállni, vagy majd 1-1, 5-2 éves korára. Babám 10 hónapos és legtöbbször 1-szer kel, sokszor 2-szer, de ha néha rosszul alszik akkor 3-szor. Ez újszülött kora óra így van. Annyi minden befolyásolja egy 1 év alatti baba alvását, hogy ha be is áll 1-2 hétre az éjszakája, jöhet egy front, hasfájás, másik nap és felborul a rend.
én ugy csinálom hogy fél 9-kor megfürdetem, felöltöztetem, játszok még vele egy kicsit és olyan 9-fél 10-kor megetetem.Általában Reggel 7-ig alszik.És ez az eleje óta igy megy!Nagyon ritkán kel/kelt fel éjjel!Most 3 hónapos
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem is felkéne keltenem 10-11 körül enni? akkor lehet végig aludná az éjjelt?
Lányom 3 hetes kora óta este 7-8tól alszik hajnal 3-4ig.Ha késõbb teszem le, mert nem vagyunk itthon, vagy valamiért nem tud elaludni és csak 10körül alszik el, akkor 5-7körül kel.ALudt már prászor este 7tõl reggel 7ig is, de nem sokszor még.Szóval õ már 3 hetesen is csak 1x evett éjjel.
Valami fejlemeny? Hogy alakul az alvas?


Mikor (hány hetes, hónapos korban) alakult ki a babádnál, hogy napközben általában mindig ugyanabban az idõben aludt? Hányszor egy nap illetve mikor?

Legjobb válasz: 10 hónapos kora elõtt kétszer aludt, az nem emlékszem mikor alakult ki, viszonylag korán, de 10 hónapos korától egyszer alszik, déltõl fél 4-ig.

10 hónapos kora elõtt kétszer aludt, az nem emlékszem mikor alakult ki, viszonylag korán, de 10 hónapos korától egyszer alszik, déltõl fél 4-ig.
Két hetes kora óta rendszerezettek a napjai. Akkor nagyon késõn, 11-kor fürdettük, így reggel 6-ig aludt, s innen 3 óránként kapott kaját, a nap nagy részét átaludta. Két hónapos kora óta 10 órára tettük a fürdést, mert már többet aludt, s azóta 4 óránként eszik. Most megint elõbbre akarjuk hozni a fürdést, mert fél 8-ig is képes aludni már. :) De jelenleg egy napunk 4 hónaposan: 7-kor reggeli, utána alvás 11-ig, 11-kor tízórai. Innentõl ugyanúgy 4 óránként a kaják, de többnyire már nem alszik, maximum 1-1 órát két étkezés között. Nem akarok kötelezõ alvásokat bevezetni, mert én nagyon utáltam annak idején. Szóval a kérdésedre válaszolva: az elejétõl kezdve rendszerezetten alszik, de ez nagyon babafüggõ, a miénk nagyon nyugodt, nem sírós típus.
1. vagyok. Azt elfelejtettem, hogy 17 hónapos a fiam és a nappali alvása mellett este 8-tól reggel fél 8-ig alszik. Szerencsére nagyon jó alvó újszülött kora óta.
Most 4 hónapos, kb. 3 hónapos kora körül vettem észre, hogy nagyjából ugyanakkor alszik el minden nap. Akkor még 4-szer kb. fél órát aludt (idõnként egy órát is), most egy ideje az utolsó nappali alvását elhagyta, háromszor fél óra a minimum, délelõtt van, hogy egy-másfél órát is alszik (fõleg akkor, ha nem az ágyába teszem, hanem elmegyek itthonról, és kendõben van). Az utolsó alvása még nem állt be rendesen, 3 alvással estére már nyûgös, néha kicsit késõbb alszik el délután, akkor este is vidám. Éjjel elég mélyen alszik, esete 8-tól reggel 6-7-ig, enni többször ébred még, de általában bele is alszik a szopásba.

Mikor változik meg a baba szemének a színe? Hány hetes-hónapos korig?

2,5 hónapos a kislányom, és még mindig kék a szeme. páromnak csokibarna, nekem zöldes a szemszínem. lehet, hogy megmarad ez a kék szín? (védőnő is mondta, hogy nem olyan szürkés, hanem szép kék...)

Legjobb válasz: Páromnak barna a szeme,nekem is barna.Az õ családjának is barna,az enyémnek is. A lányunk 4 hónapos,kék szemû.Nem tudjuk hogyan. Nekünk pont a múlthéten mondta a doktornõ,hogy 6 hónapos korukig változik a szemszinük.Hát,kivárjuk...:D

Páromnak barna a szeme, nekem is barna.Az õ családjának is barna, az enyémnek is. A lányunk 4 hónapos, kék szemû.Nem tudjuk hogyan. Nekünk pont a múlthéten mondta a doktornõ, hogy 6 hónapos korukig változik a szemszinük.Hát, kivárjuk...:D
Oh, az még semmi! Húgomnak 2-3 évesen is kék volt, már úgy örültek a szüleink, hogy az marad (csak a nagypapák voltak kék szemûek), de nem, szépen elkezdett bebarnulni. Szóval még korai az öröm. :)
Barátnõm hugának 2 évesen barnult be a szeme.
Kislányomnak 3-4 hónapos koráig kék volt a szeme, aztán folyamatosan változott, zöldes barna lett belõle. Most 13 hónapos és egyre inkább barna a szeme, de még mindig változik úgy látom. Egyébként a páromnak és nekem is barna szemünk van!
Az én kislányomnak 4 éves koráig kék volt a szeme, aztán bezöldült!Úgyhogy még bármi lehet..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, a linket külön ;)
az én szemem 7 évesen változott zöldre kékrõl :) addig teljesen szõke is voltam, majd amikor kezdett változni a szemem színe a hajam is egyre barnább lett :)

Csivava kutyának hány hetesen/hónaposan kezd szépen felállni a füle?

Legjobb válasz: Ez változó dolog, de kb 2 hónaposan már állnia kell :) És négy hónaposan pedig már rendesen:)

Ez változó dolog, de kb 2 hónaposan már állnia kell :) És négy hónaposan pedig már rendesen:)
Mikor az én csivimnek születtek kölykei mindnek születésétõl kezdve szépen álltak a fülei. Ha mix akkor ragasztgatják nem áll fel nekik stb. De 8 hetesen szerintem is kell már állnia. (Lehet hogy van olyan fajta tiszta csivi is amelyiknek kell ragasztani a fülét, nem mondom hogy nincs.-mielött valaki leharapná a fejem:) )

Ti mikor mondtátok el - vagy fogjátok elmondani - a családnak, barátoknak, hogy jön a baba? (hány hetesen, hónaposan)? A munkahelyen mikor kell szólni?

Legjobb válasz: Az elsõ babáról ketten tudtunk férjemmel, meg anyukám, sajnos 4 hetesen elment, második babánál világgá kürtöltük 6 hét után, 10ik héten elvesztettük õt is, most 4 hetes vagyok ismét, és a 20ik hétig senkinek sem mondjuk el, szüleimen kívül!

Hát, alkatfüggõ, nekem 10 hetesen már látszódott, persze csak puffadás volt, de simán kinéztem 12 hetesnek!De vana kinek csak a 20ik hét után látszódik!Ha lengébben öltözöl talán ellehet titkolni :) Sajnos a 4ik hónapig még sosem jutottunk el, szóval csak találgatni tudok én is :)
Az elsõ babáról ketten tudtunk férjemmel, meg anyukám, sajnos 4 hetesen elment, második babánál világgá kürtöltük 6 hét után, 10ik héten elvesztettük õt is, most 4 hetes vagyok ismét, és a 20ik hétig senkinek sem mondjuk el, szüleimen kívül!
Igen, ha elmondod neki köteles elengedni, sõt azt az idõt is ki kell fizetnie!Mondjuk rengeteg munkáltató nem tartja ezt be!Nekem a 6ik héten a dokim megírta az üzemorvoshoz a papírt h ne tegyenek 12 órába, mert volt már vetélésem, az üzemorvos meg ki akarta oktatni a nõgyógyászt, h ilyet csak 12 hét után írhat, aztán írt neki még egyet a doki, na akkor nagy immel ámmal megírta h csak 8 órát dolgozhatok, a munkahelyen nem tartotta be végig 12 óráztatni akartak, aztán meguntuk és kiírt a dokim táppénzre, nehogy baj legyen. Ennek ellenére is baj lett sajnos!A munkáltatók nagy rész igen nem korrekt a kismamákkal, sajnos!
Fönökeimnek szinte mindjárt és ha hivatalosan jelented be akkor nem is rúghatnak ki szóval nem értem mièrt kéne eltitkolni... A szüleimnek és a párom szüleinek a 12 héten mondtuk el és a többi ismerõsnek, barátnak utána
Fõnökömnek azonnal, mert másnaptól nem dolgozhattam, mindenki másnak a 12.hét után, a korábbi rossz tapasztalatok miatt. A munkahelyen célszerû minél elõbb elmondani, mert csak akkor vagy védett, ha a munkáltató tud a terhességrõl.
A munkahelyen titkold, ameddig lehet. A többit, ahogy érzed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azt jól tudom, hogy ha elmondom, munkaidõben a "munkáltató köteles" elengedni a szükséges vizsgálatokra?
A kérdező hozzászólása: 2-es sajnálom, szorítok, hogy minden rendben legyen!!!
A kérdező hozzászólása: Kb. ha jól tudom- bár alkat függõ olyan 4 hónapos korig lehet "eltitkolni"??A többieknek is csak a betöltött elsõ trimeszter után szeretném majd elmondani, akkor már én is megnyugszom...csak kíváncsi voltam mások hogy csinálták.
A kérdező hozzászólása: Hú ezt nagyon rossz olvasni!Szörnyû!Én irodai munkát végzek - egyenlõre - remélem így is marad, 8 órában, délelõtt-délutánba nyúlik - szóval ez így nekem kíváló lenne. Azért érdeklõdök ilyen buzgón, mert most szeretnénk elkezdeni próbálkozni, bízom a gyors sikerben, és szeretnék mindenrõl tájékozott lenni!Köszönöm szépen!
4 hetesen mondtuk el a nagyszülõknek. A barátok 10 hét körül tudták meg. A munkahelyem is tudta amint bebizonyosodott, és mentem is táppénzre 7 hetes koromtól. Olyan a munkaköröm, hogy nem igazán dolgozhattam, így nem kockáztattam.
6hetesen mondtuk el mikor már biztos volt, és nem értem az elsõt hogy miért kéne titkolni a munkahelyen?!én minél elõbb be akartam jelenteni mert igy védett vagyok, nem túloráztatnak, nem dolgozhatok ragasztoval vagy vegyszerekkel meg néhány ilyen dolog

Pár nap mulva lesz egy 8 hetes németjuhász kiskutyám. Már nincs annyira hideg kint, kenelben lehet már tartani? Vagy még behozzam? Ha igen meddig, hány hetes, hónapos korig?

Legjobb válasz: A mienk régen kint született, Novemberben,tegyél be neki egy kis szalmabálát,annál jobb nincs is,szépen kiteregeti magának,melegebb mint a dunyhád.

A mienk régen kint született, Novemberben, tegyél be neki egy kis szalmabálát, annál jobb nincs is, szépen kiteregeti magának, melegebb mint a dunyhád.

Mennyi idõs (hány hetes/hónapos) korban lehet ülni/feküdni/maradni/stb. tanítani a kutyát?

És vajon ivartalanítás után könnyebben tanulnak vagy ez nincs befolyással?

Legjobb válasz: Ahogy hozzádkerül, 8 hetes kortól már lehet. Én klikkerrel tanítottam. Az ivartalanítás nem befolyásol, max annyiban h amikor már felnõtt és ivartalanítva van, nem zavarnak be a tüzelõ szukák illetve ha szuka akkor a tüzelés.

Ahogy hozzádkerül, 8 hetes kortól már lehet. Én klikkerrel tanítottam. Az ivartalanítás nem befolyásol, max annyiban h amikor már felnõtt és ivartalanítva van, nem zavarnak be a tüzelõ szukák illetve ha szuka akkor a tüzelés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! És mi számít gyors illetve lassú folyamatnak? Szóval egy lassabban tanuló kutyának mennyi idõ megtanulni pl. ülni?
A helyben maradást NEM szabad 8 hetes korban már tanítani, azt majd olyan 5 hónapos kortól leghamarabb. A többit lehet már 8 hetes kortól, de csak játékosan, nem kiképzésszerûen. Az ivartalanítás nem befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Most féléves a kutyim, szóval akkor ezek szerint nyugodtan mehet már bõven - szobatiszta. :) A maradást meg fokozatosan. :) Köszi a válaszokat! Ment a zöld kéz!
Úristen akkor én elb.sztam....nekem már 3 hónaposan tudott helyben maradni, sõt tovább megyek 2 hónaposan tudta h a kajájához csak engedéllyel mehet - vagyis ott is helybenmaradt amikor még nem mondtam h mehet.... most 1 éves.... úristen, milyen következménye lesz ennek????? Ne nevettesd már ki magad - mi a fészkes franckarika indokolja szerinted h nem lehet 8 hetesen helybenmaradást tanítani csak 5 hónaposan???? Mégis mi???
A kérdező hozzászólása: Gondolom, ez a kérdés elsõsorban nem nekem szól. :D
Ez egyéntõl is függ. én, ahogy megkaptam a kutyám, szinte rögtön elkezdtem tanítani az ült, feksziket, stb... A marad is ment neki 5 hónapos kora elõtt.

A macskát meddig kell bent tartani a lakásban? És hány hetes/hónapos korában lehet elhozni?

A macskát meddig kell bent tartani a lakásban? És hány hetes/hónapos korában lehet elhozni?

Legjobb válasz: 8-10 hetesen már el lehet hozni.Pár hétig elég bent tartani a lakásban,amíg megszokja a helyet.

8-10 hetesen már el lehet hozni.Pár hétig elég bent tartani a lakásban, amíg megszokja a helyet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!