Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen hány (2397 db)

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.
12+4 hetesen!
Szia! Épp tegnap voltam. :) Az uh alapján tegnap voltam 12+4.
12+1 hetesen
11+6
12+5 naposan :) Uh méret alapján 12+3

Vajon akkor most hány hetes, hány napos vagyok?

Ahány oldalon nézem, annyi féle adatot dob ki a számolásban. Október 18.-án volt az utolsó mensim els? napja, november 13.-a óta hármat teszteltem, mindhárom pozitív. Tüneteim megvannak, de még nem voltam orvosnál, mert azt tanácsolták elég a 6 - 7. héten N?gyógyászt felkeresnem, ha nincs semmi panaszom. Azt tudom, hogy az utolsó, els? napjától kell számolni, de tényleg ahány kalkulátor, annyi féle adatot ad ki. :(

Legjobb válasz: Pont ma vagy 5 hetes! Gratulálok!!! A terhességet mindig az utolsó mensi 1. napjától számolják.http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-szulesi-kalkulat..

Pont ma vagy 5 hetes! Gratulálok!!! A terhességet mindig az utolsó mensi 1. napjától számolják.http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-szulesi-kalkulat..
Mindenképpen megírom mi volt :) és szorítok Neked is
nem mindenhol hüvelyi az elsõ uhu. A második babámat várom és soha nem hüvelyiztek még :) a kérdésre válaszoltak már :)
A kérdező hozzászólása: 5 hetes (6.hétben járó) kismama :) Köszönöm, Neked is hasonló jókat! :) Szerdán? Az jó! Majd írd meg, hogy mit láttatok, mit mondott az orvos, minden érdekelne. :) Én is akarok már menni, de mivel husisabb vagyok nem biztos, hogy már lát valamit a doki, úgy hallottam a husiknál késõbb lehet látni ultrahanggal vagyis nehezebben. Úgy szeretném már hallani a szivecskéje dobogását! :) Ha jók az infóim, annál az orvosnál nincs hüvelyi csak hasi ultrahang. :( Írj ám nyugodtan, akár privibe is, ha gondolod. Megoszthatjuk a tapasztalatokat, a vizsgálatok eredményeit, stb :)
Az én orvosom csak egyszer csinált hüvelyi uh-t az elején, azt mondta, nem erõlteti, ha nem muszáj, inkább hasi uh-gal nézi meg amit lehet (a méhen kívüliség kizárását szokta hüvelyivel), mert nem egy kismamája volt már, aki egy kicsit vérzett utána és nagyon megijedtek.
5 hetes vagy a 6. hétben:) Ha betöltesz egy hetet, egyes kalkulátorok már azt írják le, hogy most éppen melyikben vagy. Ez olyan, mint amikor azt mondják, hogy pl. 30 éves szülinapja után már a 31. életévében van.
Azért írja, hogy 6. hét, mert az 5. hetet már betöltötted :) Az elsõ hét ugye a mensi napjától számított 7 nap, aztán a köv. 7 a 2. hét. 15 naposan a 3. hétben vagy, 36 naposan meg már a 6. hétben... Lehet, hogy kicsit bonyolultan írtam :S
Én elsõ babával nyolc, másodikkal 10 hetesen mentem elõször, semmi gond nem volt. Azért nem jó a 10. hét után menni, mert már pontatlanabbak lesznek a méretek... Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: 26 naposak a ciklusaim és éreztem is, hogy október 31.-én volt peteérésem, én általában megérzem.
Ja! Fontos, hogy a ciklusod napjait is írd be, másképpen fals adatot kaphatsz! Igazán az uh fog pontosat mondani.
pontosan 5 hetes terhes vagy. egy hét múlva mehetsz dokihoz. Ne kalkulátorral számolj hanem naptár szerint.
Ha 28 naposak a ciklusaid, akkor pont 5 hetes vagy. De igazán majd a doki mondja meg az uh alapján, mert ugye nem mindenki pont a menzeszek közötti félidõben esik teherbe, ezért pár napos, sõt hetes eltérések lehetnek. Nálunk mindig az uh szerinti idõ volt a mérvadó, mert pont úgy fejlõdött, ahogy a doki mondta, hogy most ezek az adatok egy Xy hetes terhességnek felelnek meg és pont annyi volt a babánk. 8 nap eltérés volt kb. az uh meg az utolsó menzi szerinti babakor között.
A kérdező hozzászólása: ma 13:45 Mint írtam is, ennek a dokinak nincs, csak hasi ultrahang készüléke! Tudomásom szerint igen is van, mert voltam a vesém ( vesekõ )miatt is ultrahangon és akkor is jobban belém kellett másznia az orvosnak, hogy jól lásson mindent.
sziasztok! tegnap voltam dokinál, tapintással még nem érzett semmit, de hüvelyi uh-n már látható a petezsák (7 mm) ! :) . Nekem 35 napos ciklusaim vannak és ezért - mint tegnap kiderült, nem 5 hetes és 3 naposnak számítok, hanem 4 hetes 3 naposnak. Szóval, amit kiszámolunk, az nem tuti. Az a tuti, amit a doki lát az ultrahangon. Jövõhéten újra kell mennem, hogy láthassuk már az embriókezdemény fejlõdését. 4 vagy 5 hetes, 6. vagy 5. hétben járó kismama :)
"Az a tuti, amit a doki lát az ultrahangon." Hát ehhez csak annyit, hogy az sem tuti mindig. Második babámról pontosan tudom mikor fogant, mert egyszer voltunk csak együtt, mert elõtte betegek voltunk hosszú ideig, utána meg voltunk együtt többször is, csakhogy az "elsõ együttlét" utáni kilencedik napon már émelyegtem, a tizediken meg +-t teszteltem, tehát a késõbbi együttlétek kilõve. Mégis a dokim az ultrahangon mást vélt látni. Két hét eltérés volt aközött, amit õ mondott, és amit én, de mivel nem az a "beindítós fajta", ezért nem vitatkoztam vele. Megszületett a lányunk. Az én zárójelentésemen az állt, hogy a 38-on szültem, a babámén az, hogy 39-re született, a csecsemõs orvos meg azt mondta, hogy szép egészséges 40 hetes babának felel meg... Sose fejtettük meg. :o) Az AFP az egyetlen vizsgálat, ahol elvileg fontos, hogy mikor veszik le, viszont éppen az az a vizsgálat, aminek 50% a valószínûsége, hogy pontos eredményt ad, tehát úgy felesleges, ahogy van. Európában már csak nálunk kötelezõ ez a vizsgálat... Szóval a lényeg, hogy a ott a "valahány hetes" babucid, akihez szívbõl gratulálok, és bízni kell benne, hogy õ tudni fogja, mikor induljon útnak a külvilág felé... :o) Jó pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: 5 hetes (6.hétben járó) kismama :) Már alig várom! :)
Az elsõ vizsgálatnál hüvelyi UH van, nem hiszem, hogy itt számítana, ki mennyire husi...
éppen úgyanígy vagyok :) nekem 10.10. 17-én jött meg :) felhívtam egy nõgyógyászt és azt mondta, hogy a héten mehetek már hozzá, akkor már látja. ugyhogy én szerdán már megyek! Boldog babavárást Neked is! 5 hetes (6.hétben járó) kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Bár itt: http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/szulesi_kalkulator 6.-hete dob ki. Ezért is kérdeztem. :) Akkor még ráérek orvosnál jelentkezni, kb 1 - 2 hétig? Bár türelmetlen vagyok, de olyan jó lenne már az elsõ ultrahangon szivecskét is hallani dobogni. :)
Köszönöm a biztatást! És legyen így..
A kérdező hozzászólása: Kösz
Ha kölyök, akkor 8 és 12 hetesen. Aztán 9 hónaposan jön a veszettség elleni, majd 12 hónaposan, és 2 héttel azután megint a szopornyica meg májgyulladás elleni, aztán évente. Ha már felnõtt lány kutyus, akkor tüzelés elõtt 1-2 hónappal.

Akinek van kedve, tippeltek, milyen nemű, hány hetes, hány kilót szedtem eddig fel?

http://kepfeltoltes.hu/view/110301/K_p9999999_www.kepfeltolt..

Legjobb válasz: 24. hét, lány. 2 kiló.

24. hét, lány. 2 kiló.
A kérdező hozzászólása: na jól van elárulom, az utolsó válaszoló egész közel járt 32 hetes, kisfiú, és plussz 12 kiló
30 hetes vagy, kislányt vársz és 10 kg plusz
Kb. 28 hetes lehetsz, és szerintem fiad lesz. :-) Nem hiszem, hogy sokat hízhattál, max 3-4 kg.
A kérdező hozzászólása: persze megírom, csak várok még :D
olyan 24 hetes és kislány. és még semmit nem híztál. 34km
21 hetes fiú és olyan 4 kiló a plusz
27.hét fiú 3kg
28 hét- kislány és ugy 5 kilóra tipelekm majd irm meg az eredményt is.
25. hét, kisfiú és 6 kiló.
27 hét, lány, max4-5 kiló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a játékot! :)

Hol van olyan kalkulátor, ami kiírja, hogy hány hetes + hány napos terhes vagyok?

Párat már néztem ... timmermann, stb ... de a napokat asszem egyik sem írja hozzá ... s?t, van hogy két kalkulátor között eltér az eredmény! Ti melyiket használtátok? Vagy magatok hozzáadjátok a napokat? :-) Köszi ;)

Legjobb válasz: http://nana.hu/index.php?apps=szulkalk

A kérdező hozzászólása: Köszi...de a heteket nem jól írja ki ... azt írja 56 hét x nap ..?! Furi, amúgy jó lenne :)
Írdd be a keresõbe, hogy menstruációs kalkulátor, vagy azt, hogy ovulációs kalkulátor. Amiket kihoz azok között kell lenni olyannak, legalábbis én is így találtam meg.

Mikor szokták megindítani a szülést? Hány hetes hány naposan?

Legjobb válasz: Szia! Spec. én a saját orvosommal tudok példállózni. 41+3 naposan szerette volna megíndítani a szülést, mert elég nagyocska babám volt, de aztán magától beindult kerek 41. héten. Így is császár lett, relatív téraránytalanság miatt (de ez csak 22 óra vajúdás és 1 óra tolás után derült ki) :) Egyébként simán hallottam, hogy van olyan orvos aki a 42. hétig is vár, ha semmi gond nincs úgy a mamával, mint a babával. Üdv, és könnyü szülést

Szia! Spec. én a saját orvosommal tudok példállózni. 41+3 naposan szerette volna megíndítani a szülést, mert elég nagyocska babám volt, de aztán magától beindult kerek 41. héten. Így is császár lett, relatív téraránytalanság miatt (de ez csak 22 óra vajúdás és 1 óra tolás után derült ki) :) Egyébként simán hallottam, hogy van olyan orvos aki a 42. hétig is vár, ha semmi gond nincs úgy a mamával, mint a babával. Üdv, és könnyü szülést
A kérdező hozzászólása: Nekem is elvileg a 41. héten akarja. És Neked mekkora volt a baba? Nekem már két hete is 3600-ra becsülték, a BPD most 98. Ja, most 40 hetes (+3 nap) vagyok.
változó normális doki nem engedi a kismamát a 41. hétbe, de ismerek olyat is, aki 42.-ig húzta, ez nem jó, mert bárhogy vizsgálják öregszik a méhlepény és van olyan pont, amikor már jobb a gyereknek kint mint bent! szexszel lehet megindítani, ha már nagyon unod "otthoni praktikával"!
Nekem pont aznap akarták indítani, mikor a kisfiam úgy döntött, jön õ magától:) ) Ez a betöltött 42.héten volt. Már a 39.héten 100as BPD-t mértek (de ez se jelent mindig annyit valójában, mert születésekor meg nem is volt nagy baba, pedig nagynak jósolták). Gyorsan, 5 óra alatt megszületett:) Ja és a lepényem még a legutolsó 41.héten végzett UH-n is csak 1-es fokban volt érett..
Szia. Nekem 40hét 6 naposan indította meg az orvosom a szülést.
Elsõ vagyok: 4kg, 60 cm lett a manóm. 38. héten 98-as bpd-je volt, de akkor még csk 3 kg-ra becsülték.Azt már akkor is mondták, hogy hosszú lesz. Szülésnél nem tudom a pontos bpd adatot, de 100 fölött volt az tuti. :) Ja és az én lepényem is csak 1 fokban volt érett szüléskor.
Szia! Nekem a doki azt mondta, hogy megvárja a betöltött 42 hetet. Minden eredményem jó volt, naponta volt magzatvízvizsgálat és NST. Mégis egy nappal elõbb született meg a fiam. Vizsgálat közben leesett a szívhangja, és SOS császár lett. Amúgy nagyon sok mindentõl függ meddig várnak.
Nekem 40h+6n-osan, és 4, 4 kg lett, azelõtt 3 héttel már 3, 6 kg-ra becsülték.

Kulfoldi anyukak titeket hany hetesen kuldtek eloszor ultrahangra? Mert nekem marc.30 an volt meg utoljara a menszim es azota csak egy vervetelen voltam ami 100% ra megmondtaa terheseget! Jo lenne mar tudnom hany hetes vagyok es hogy mikor szulok kb?

Legjobb válasz: Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama

Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama
Szia en Angliaban elek, az elson 7 hetesen voltam. Sajnos 8 hetesen visszamentem mert elkezdtem barnazni. Kaptam progesteron hormon tartalmu huvelykupot de nem segitetett pedig mar maximumra is megemeltek az adagomat. :( Azt tudom, hogy a kovetkezo uh-t 12 hetesen lett volna mert be is jegyezte a szuleszno a konyvbe az idopontot, sajna a tobbit nem tudom. Boldog babavarast neked.
En is Eszak-Irorszagban elek, mi a 9.hetben voltunk ver is vizelet szuresen, 12.heten volt az elso ultrahang, aztan meg parszor volt vervizsga mert allitolag nem volt eleg a verem. Aztan mar csak a 'nagy ultrahang volt 21 hetesen. Eddig ennyi, most a 26 hetben jarunk, a verem miatt kell 2x Anti-D re menni, es a kovetkezo idopontunk a 29 hetre van kiirva, nem tudom ott mit fognak vizsgalni, mert itt csak 2 ultrahang van, amin mar tul vagyunk. Itt nem csinalnak belole akkora ugyet mint otthon, nagyon termeszetes allapotnak tekintik, az is ugyhogy pl a szulesnel sem lesz nalam orvos csak a baba, es csak komplikacoikor hivnak orvost-nogyogyaszt. Jo babavarast mindenkinek!

28 hetes kor után már csak orvosi engedéllyel lehet repülni. De hogy döntik el a reptéren, hogy hány hetes vagyok? Pl ha csak 25 hetes vagyok, de nagy a hasam, akkor a reptéren kötekedhetnek, hogy ő úgy látja, hogy 28 elmúltam? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük,hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes

szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük, hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes
szia nem tudom:) de doki adjon mindenképp engedélyt s akkor nem lesz baj...reptér honlapját is megnézheted...de amúgy sztem ez csak formalitás nekik.
Biztos igazolást kell vinned.Vannak országok, amelyek a 28.hét után nem engednek be.
Nyilvan sajat felelossegedre repulhetsz, de kerni kell az orvostol igazolast, hogy hany hetes terhes vagy. Sajat erdekedben van ez, hiszen ha barmi problema van a kismamaval, akkor kinek a legrosszabb? Nem a repulotarsasagnak, hanem a kismamanak, es a babanak a pocakban. Biztos nem fognak kotekedni, de vannak szabalyok, ezek nyilvan az utasokat vedik!!!
És mi a helyzet a vonattal?
A kérdező hozzászólása: nah - még "csak" 26 hetes vagyok, szóval elvileg nem kellene papírt hordanom magamnál, hogy utazhatok repülõn, de a reptéren nem akartak fölengedni a gépre, mert a magyar kiskönyvemen nem tudtak eligazodni, hiába mutattam :(( úgy kellett kikönyörögni, hogy felmehessek a gépre, utána meg mindenhol takargatni a hasamat... errõl ennyit amúgy meg azt mondta a reptéri biztonsásis pasas, hogy hiába is lett volna papírom, az csak a kiállítástól számítva 1 hétig érvényes - tehát eleve hazafelé már nem jó szóval :((((

Hány hetes kortól hordtad manducában a picidet?

Legjobb válasz: Én már hat hetesen az újszülött szûkítõvel hordoztam.Ritkán használjuk egyelõre,az esti sétákat babakocsizzuk.Most sajnos ott tartunk h a szûkítõ már kicsi de a manduca terpesze nagy 11 hetes 62 centi a fiam.Nagyon szeretjük mindketten egyébként mire kiérünk a liftig (fél perc) már alszik is. :D Neked hány hetes a babád?

Én már hat hetesen az újszülött szûkítõvel hordoztam.Ritkán használjuk egyelõre, az esti sétákat babakocsizzuk.Most sajnos ott tartunk h a szûkítõ már kicsi de a manduca terpesze nagy 11 hetes 62 centi a fiam.Nagyon szeretjük mindketten egyébként mire kiérünk a liftig (fél perc) már alszik is. :D Neked hány hetes a babád?
A kérdező hozzászólása: még a pocakomban van, de a kisfiam, nagyon szerette, õ téli volt így nem hordoztam, csak 4 hónapos kortól.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!