Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen elvégezni (2 db)

Hány hetes kortól érdemes elmenni nögyogyászhoz h 100%-osan megtudja állapitani terhes vagyok-e? És myilyen vizsgálatokkal vagy vizsgálattal fogja elvégezni?

Legjobb válasz: 6-7 hetes korban van szívhang, hüvelyi ultrahanggal vizsgálnak meg. Én 4 hetesen voltam elõször, akkor csináltak terhességi tesztet, mert az UH nem volt egyértelmû.

6-7 hetes korban van szívhang, hüvelyi ultrahanggal vizsgálnak meg. Én 4 hetesen voltam elõször, akkor csináltak terhességi tesztet, mert az UH nem volt egyértelmû.
A kérdező hozzászólása: és a hüvelyi UH fáj?:S vérvétel nincs?
Nem fáj a hüvelyi UH, egy kicsit kellemetlen lehet ha a doki megnyomja vele a méhszájadat. Én mondjuk ezzel nem foglalkoztam, mert a monitoron látható kis pacában gyönyörködtem :) Ha az UH-n látják a babát, jó helyen van és van szívmûködése, akkor nincs vérvétel, felesleges lenne. Ja és a terhességi heteket az utolsó menstruációd elsõ napjától számold. Tehát akkor vagy 6 hetes, amikor 6 hét telt el az utolsó mensid óta.
A hüvelyi uh nem fáj. A legtöbb helyen pisiteszt van, vinni kell kis pisit és vmi reagens anyaggal mutatják ki belõle 99%ra a terhességet (vagy hiányát). Amúgy legkorábban a nemvárt után 1-2 héttel érdemes menni, ahogy írta is az 1.
*jav: én a pisitesztet az uh elõtt gondoltam.
Elsõ vizsgálatnál: elõször beszélgetés: mikor volt az utolsó menstruációd? Stb. Majd manuális vizsgálat, és végül a hüvelyi UH. Nem fáj egyik sem. Az UH-t úgy kell elképzelni, hogy a dokinak van egy eszköze, ami leginkább egy vibrátorra emlékeztet, rá is húz egy óvszerre hasonlító gumit, majd bekeni zselével (mint a síkosító), és azzal nyúl be, ha a doki normálisan csinálja, akkor ez egyáltalán nem fáj. (Sajnos nekem volt már ellenkezõ tapasztalatom is, de akkor nem voltam terhes, nem baba miatt csinálták ezt a vizsgálatot, és egy idióta orvos végezte...) Szóval azóta már több orvos is csinált nekem ilyet, és a babásokra szerintem amúgy is különösen "vigyáznak". Gratula a babához! (Ja, én amúgy 8-10 hetes terhesen szoktam elõször menni, a dokim így tartja jónak)
Mondjuk ezt a "pisitesztet" otthon is elvégezheted. Ugyanígy mûködnek az otthoni terhességi tesztek is, amiket megvehetsz a drogériákban vagy gyógyszertárban.
8-10 hetesen szoktál menni? ez nálad rendszeres? :) én másodjára vagyok terhes, Te?
3. baba. :o)

Hány hetesen szükséges elvégezni az első vizsgálatot a kismamán?

Nem e túl kés? 8-9 hetesen elmenni a doktorhoz? Van e olyan fontos vizsgálat amit ez az id?pont elött minden képpen el kéne végezni?

Legjobb válasz: Ebben az idõszakban többnyire vizelet és vérvizsgálatot végeznek csak. A fontossabb vizsgálatok a 12. hét után kezdõdnek. De, orvosa válogatja.

Ebben az idõszakban többnyire vizelet és vérvizsgálatot végeznek csak. A fontossabb vizsgálatok a 12. hét után kezdõdnek. De, orvosa válogatja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!