Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen elválasztani a (15 db)

A kis hörcsögöket hány hetes korukban lehet elválasztani az anyjuktól?

az állatkereskedésben azt mondták, hogy 6 a neten meg 4-et olvastam

Legjobb válasz: 3-4 hetes korban már el lehet õket választani. 6 hetes korukra pedig nem árt külön választani õket nemek szerint, mert addigra ivarérettek amennyire tudom :)

3-4 hetes korban már el lehet õket választani. 6 hetes korukra pedig nem árt külön választani õket nemek szerint, mert addigra ivarérettek amennyire tudom :)
Bizony, jól mondja az elsõ válaszoló. 3-4 hetes korukban már teljesen önállóak, szóval már le lehet választani õket. És hamar ivarérettek, ezért nemek szerint sem árt külön választani õket!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Én szerintem 3 hetes korukban de szinte ugyanaz :) am sok sikert!jah amúgy bocs hogy ennyit mondok de nekem is lesz hörim :D
A rakoncátlanokat 4 hetesen tettük külön, hogy az anyjuk ne õszüljön bele a gyereknevelésbe. :D A cukikat pedig 8 hetesen, de nem volt okunk rá, csak már elajándékozási korba értek.
3 hetesen lehet legkorábban. Egyébként 3-4 hetesen. Én 3 hetesen választottam el õket az anyjuktól, mert már látszott az anyjukon hogy nem bír velük. Valamint már egymással is harcoltak, verekedtek így már ekkor külön is kellett mindet választani, nehogy sérülést okozzanak egymáson!

Hány hetes kortól kezdenek el enni? Mikor lehet elválasztani az anyjuktól? És mikor kezdenek el ugatni, futni, játszani (labdázni) a kiskutyák? Stb.

Legjobb válasz: 6-7 hetesen már igencsak játszanak meg ugrabugrálnak és amelyik olyan, az ugat is. enyém csak nem régóta kezdett el, már azt hittem néma, de csak egy husky/most 12 hetes/ ! :D

6-7 hetesen már igencsak játszanak meg ugrabugrálnak és amelyik olyan, az ugat is. enyém csak nem régóta kezdett el, már azt hittem néma, de csak egy husky/most 12 hetes/ ! :D
6 hetesen lehet elválasztani, (Azt hiszem szinte minden állatot:o )
Hát én a sajátomról tudok csak nyilatkozni. Õt kb 4 hónaposan hoztuk el a menhelyrõl és ugatni már akkor tudott néha (de elég bátortalanul, meg olyan furcsa rekedt volt a hangja) és inkább sírt... Labdázni már akkor tudott, illetve ahogy kiraktam elé a labdát és elgurítottam (ez az elsõ napján volt) már hozta is vissza. Jaaaj olyan édes volt, még kicsit meg is könnyeztem, hogy szegénykém kitudja milyen helyrõl keveredett be a a menhelyre, és be voltak csukva vagy 10-en egy kis ketrecbe, szóval soha sem játszott vele sztem senki, de õ mégis tudta hogy mit akarok :) De egyébként szerintem ha már tudnak biztonságosan szaladozni és már nem olyan kis esetlenek akkor már szaladoznak/labdáznak.
A kérdező hozzászólása: Aranyos lehetet.:D Az én kutyusaim mindjárt 1hónaposak csak azért kérdeztem.:D Írok neked privibe. Akarok kérdezni valamit.:D:D:D Ha nem baj. Köszii a válaszokat.
3 hetes kortól kaphatnak áztatott tápot tápszerrel keverve turmixolva vagy összetörve a táp lehet egyre szilárdabb. 6 hetesen már nem szopnak és elég élénkek de a legkorábban 8 hetesen lehet elválasztani a kicsiket
Nekem az egyik mar 2 hetes koratol ugat. 5 kiskutyus van, de csak az egyik ugat, a tobbi ugymond nyavog :) Most majdnem 4 hetesek egy mar kezdenek igy birkozni, es mar a szoba egyik vegetol a masikig sikerult az egyiknek elszaladni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! A mienk már nincsenek meg elajándékoztuk õket de az egyik meg maradt!:) De õ már ugat, harap, játszik, ugrál össze-vissza, futkároz.:)

Hány hetes koorában lehet elválasztani a kölyökmacskát az anyjától?

Ausztriában egy tanya melletti apartmanban lakunk és nagyon cuki, kicsi macskák vannak itt, gondoltuk elkérünk egy nagyon cuki vöröset, csak nagy kicsik, ezért megérdezem hány hetes korukban lehet elválasztani őket. (Õk 8 hetesek) ( van egy havanesünk, össze lehet őket szoktatni?) Előre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan hány hetes korától,de nézzétek meg,hogy tud-e magától enni,illetve megtudja-e enni pl a cica konzervet. Ha ezeknek a dolgoknak megfelel,akkor nyugodtan le lehet választani. :) Ami az összeszoktatást illeti,teljesen állat függõ. :) Az én kutyusom elfogadja a cicáimat. Neked kell tudni,hogy milyen a kutyád személyisége. :)

Nem tudom pontosan hány hetes korától, de nézzétek meg, hogy tud-e magától enni, illetve megtudja-e enni pl a cica konzervet. Ha ezeknek a dolgoknak megfelel, akkor nyugodtan le lehet választani. :) Ami az összeszoktatást illeti, teljesen állat függõ. :) Az én kutyusom elfogadja a cicáimat. Neked kell tudni, hogy milyen a kutyád személyisége. :)
Neee, még nyolchetesen ne válasszátok el! 12 hetesen lehet elválasztani, addig még tanítja az anyja, és akkorra lesz elég önálló.
8 hetesen el lehet választani, semmi baja nem lesz tõle.
Igen a lelketlenek 8 heteset meg durvább esetben 6-ot mondanak, de szerintem is meg kéne várni a 12 hetet. Az egy dolog, hogy magától tud enni, de még nem elég kis stabil még 12 hetesen is nagyon gyerek. Kiegyensúlyozottabb lesz lelkileg is ha késõbb választják el többiektõl. Tényleg az állataidtól is függ az összeszokás, de ha mindkettõvel sokat foglalkoztok és együtt is játszotok, szerintem meglehet szerettetni õket egymással.
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak azzal, hogy a cicámat 12 hetes korában hoztuk el. Nagyon ügyes, tapasztalt, stabil idegrendszerû, tud bánni az emberekkel, nem agresszív, ha vmi nem tetszik neki. De az állatvédelmi törvény itthon 8 hetet javasol. 12 hetes korukig a cicák tényleg ragaszkodnak az anyjukhoz. Nem fog kevésbé szeretni, ha kicsit idõsebben hozzátok el. A lényeg az, hogy az anyja mellett emberek is gondoskodjanak a cicákról, szokja az ember társaságát.
A kérdező hozzászólása: Koszi, mar hazajottunk es nem hoztuk el, de legalabb ezeket istudom mostmar, es azok a cuki cicak utan biztos vmikor lesz egy macskam, am nem karmolnak meg harapnak, mert a kutyank szajaba beteszem a kezem, meg a oszze is zarja a szajat se lesz semmi baja a kezemnek, es nem is elesek a karmai, ezek a cicak, tudom h jatekbol, de eles karmuk van, eroset karmoltak, felemeltuk oket a ruhankba 2 perc utan belekapott, h o most le akar menni, meg amikor kinyitotta a szajat, olyan hegyes fogaik voltak... ( bocs h ennyit kerdezek, de semmit nem tudok a macskakrol)


Hány hetes korban lehet elválasztani a cicákat az anyjuktól?

Nagymamámnál vannak kiscicák és már szaladgálnak és szilárd ételt is esznek.

Legjobb válasz: Legkorábban 8 hetes korban.

Legkorábban 8 hetes korban.
A kérdező hozzászólása: hát sajnos nem tudom hogy hány hetesek régen többször voltak kismacskák és kb ilyen korban vittük õket eladni van ott most 3 nagyobb tehát lehet látni hogy erõsek stb és még van 1 kisebb õt az anyja ott hagyta és õ is már eszik rendesen és már almot is használnak
Hát így nehéz megmondani ha ti se tudjátok hogy milyen idõsek. De ha nem tudjátok akkor ne a hetet számoljátok, hanem feltételhez kössétek az elválasztást, új gazdihoz kerülést: - meglegyen már az összes foga - a szeme már nem legyen kék, legalábbis ne az összesnek. Persze elõfordulhat hogy egy cica mindig kék szemû marad, de egy alomban kicsi az esély hogy mind kék szemû marad. Ezek a feltételek kb 7-8 hetes korban teljesülnek. Éppen ezért én azt javaslom hogy ha van rá mód akkor az után hogy megvannak a fogak és nem kék a szem, még 1-2 hetet maradjanak az anyjuk mellett. Akkor biztosan megvan a min. 8 hét, aminél elõbb se a kiscicák se az anya cica érdekében nem érdemes elválasztani õket.
A kérdező hozzászólása: Rendben és köszönöm!
12 hetesen
Minimum 8, ideálisan 12 hét.
8-12 hét. Nehogy hat hetesen!
6-8
Pontosan nem tudom hány hetesen , de azt igen, hogy akkor lehet elválasztani õket mikor már tudnak egyedül enni- inni. Elöbb ne, mert nem elég önállóak.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat:) ) mentek a zold kezek ;))
általában 6 hetes kortól
7-8 hetes korában, de csak akkor, ha már anyatejen kívül mást is eszik. (:
3 hónaposan
Mi nimum 8 hét, ideális a 12 hét.
8-10 hetes korban az ideális.
Az ideális 3-4 hónap, vagy még késõbb. A 8 hét a törvényi minimum.

A kutya kölyköket hány hetes korukban lehet elválasztani az anyjuktól?

Legjobb válasz: körübelül 8-9 hetes koruktól

körübelül 8-9 hetes koruktól

Hány hetesen lehet elválasztani a kiscicákat az anyjuktól?

Legjobb válasz: 6 hetesen de amikor elkezdenek rendes kajákat enni akkor már lehet

6 hetesen de amikor elkezdenek rendes kajákat enni akkor már lehet
Úgy tudom, kb. 8 hetes kor körül ideális az elválasztás.
7-8 hetes korában ideális. Nagyon nem jó akkor elvenni az anyjától, amikor áttér rendes kajára, hiszen az anyja tanítana meg neki mindent. Ha elvesszük tõle, sokkal lassabban fogja magától, és a saját kárán megtanulni azt, amit az anyja is megtaníthatott volna.
Az anyja fokozatosan fogja 6-8 hetesen leválasztani a kicsiket, de 3 hónapos korukig nem ajánlott elválasztani a testvérektõl és az anyától. Fontos a szocializáció szempontjából is.
én 8-10 hét olvastam valahol
azért kell minél hamarabb, mert ha tul késön válaszjuk el öket, akkor nagyon megszokják a helyüket, és ha eladjuk öket, akkor esetleg hazaszöknek volt már olyan hogy egy macsak több 1000 km-t gyalogolt haza a gazdájához szóval kb 6 hetesen kell elválasztani, de 2 honapnál semmiképpen sem tööbb
Minimum 8 hét, de legjobb ha 10-12.
6 hetesen legkorábban, csak akkor, ha már anyatejen kívül mást is eszik, de alapjában véve azért ez korai. Én inkább javaslom azt, hogy meg kell várni a min. 8. hetet. Tapasztalatból mondom, hiszen az egyik sziámim 6 hetesen került hozzám, és voltak vele problémák. Sok mindent késõbb tanult csak meg, mint a másik, aki 8 hetesen került hozzám.
6 hetesen
Én a 8 hetet tudom ideálisnak. (én 9 hetesen hoztam el az én cicám)
Nálunk az járja, hogy ha már önállóan esznek.Volt olyan alom, amelyik 6 hetesen kész volt az életre, és volt olyan, amelyiknek kellett 7 hét is.
Minimum 8 hét, de legideálisabb a 12, mert rengeteg dolog van, amit a cicus az anyukájától tanul meg, és amire késõbbi élete során nagy szüksége lesz. Ehhez pedig idõ kell. Persze, fel lehet nevelni egészen pici cicákat is, de valószínûsíthetõen betegesebbek lesznek testileg-lelkileg, nem eléggé életrevalók, és gyengébb az imunrendszerük. Sajnos, az én cicám is ilyen, 4 hetes korában kaptam, korai volt!
Ha kertes házba viszed kinti cicának, akkor a tanulás miatt kb.9 hét.Ha szoba cicának akkor oylan 7 hét a reális... Üdv.:Cicatenyésztõ

A tengerimalacot hány hetes korában lehet elválasztani?

Most 4 hetesek,mindent esznek.Úgy vettem észre,hogy már kezdenek rivalizálni egymás között.Kett?nek már van gazdija,és szeretné elvinni.

Legjobb válasz: Már vihetik õket. 4 hétig illik együtt lenniük, de túlélik ha korábban szétválasztják õket. Pl én kb 3 hetesen kaptam meg a malacomat. Én mondjuk soha nem választanám korábban szét õket mint muszáj, de sokkal kesõbb se, mert a fiú malacka gyorsan teherbe tudja ejteni az anyját :O Viszont egyszer egy lány malacot megtartottunk, és nem szándékoztam külön ketrecbe tenni õket. Viszont kb 8 hetesen láttam, hogy még mindig nagy erõkkel szopizik, az anyuka meg egyre csak fogyott, úgyhogy gyorsan rájöttem, szét kell õket választani, ez az élet rendje. A két lányt meg lehet próbálni késõbb õsszszoktatni, nagy eséllyel sikerült. Nálunk mondjuk nem, de ez a csodás malackám személyiségébõl következett.. :)

Már vihetik õket. 4 hétig illik együtt lenniük, de túlélik ha korábban szétválasztják õket. Pl én kb 3 hetesen kaptam meg a malacomat. Én mondjuk soha nem választanám korábban szét õket mint muszáj, de sokkal kesõbb se, mert a fiú malacka gyorsan teherbe tudja ejteni az anyját :O Viszont egyszer egy lány malacot megtartottunk, és nem szándékoztam külön ketrecbe tenni õket. Viszont kb 8 hetesen láttam, hogy még mindig nagy erõkkel szopizik, az anyuka meg egyre csak fogyott, úgyhogy gyorsan rájöttem, szét kell õket választani, ez az élet rendje. A két lányt meg lehet próbálni késõbb õsszszoktatni, nagy eséllyel sikerült. Nálunk mondjuk nem, de ez a csodás malackám személyiségébõl következett.. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :) Nagyon fejlettek, ezért biztos vagyok benne, hogy semmi probléma nem lesz ha elviszik.
5 hetesen mert én a nyuszimat 6 hetesen hoztam el a kereskedésbõl!
5 hetesen kell mert még a 4.dik hónapba kezdenek önálósodni és az 5.dikben már önálóak és a4.dik hétben még szükségük lesz az anyukra


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!