Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen elválasztani (19 db)

Kis tengerimalacokat hány hetesen lehet elválasztani az anyjátol? Mert már 2 naposan ettek:D

Legjobb válasz: A malacmami, nem csak tejcsárda, hanem nevelõnõ is. :) Itt utána tudsz nézni, kit, kitõl, mikor kell elválasztanod: http://www.gemon.ro/vemhes.htm

A malacmami, nem csak tejcsárda, hanem nevelõnõ is. :) Itt utána tudsz nézni, kit, kitõl, mikor kell elválasztanod: http://www.gemon.ro/vemhes.htm
Szia ! Igen 2 naposan valóban esznek , de az anyatejre szükségük van , mivel az elsõ napokban a picik az anyatejbõl tápanyagokat , vitaminokat , imunnrendszer erõsítõ dologkat vonnak ki
1 hónapig kell cicizniük és az anyával lenniük. Utána is maradhatnak az anyával, ha lányok :) A fiúkat külön kell rakni.
Legalább 4 hetes koráig az anyával kell maradniuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, a picikék holnap lesznek 3 hetesek:)

Hány hetes koorában lehet elválasztani a kölyökmacskát az anyjától?

Ausztriában egy tanya melletti apartmanban lakunk és nagyon cuki, kicsi macskák vannak itt, gondoltuk elkérünk egy nagyon cuki vöröset, csak nagy kicsik, ezért megérdezem hány hetes korukban lehet elválasztani őket. (Õk 8 hetesek) ( van egy havanesünk, össze lehet őket szoktatni?) Előre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan hány hetes korától,de nézzétek meg,hogy tud-e magától enni,illetve megtudja-e enni pl a cica konzervet. Ha ezeknek a dolgoknak megfelel,akkor nyugodtan le lehet választani. :) Ami az összeszoktatást illeti,teljesen állat függõ. :) Az én kutyusom elfogadja a cicáimat. Neked kell tudni,hogy milyen a kutyád személyisége. :)

Nem tudom pontosan hány hetes korától, de nézzétek meg, hogy tud-e magától enni, illetve megtudja-e enni pl a cica konzervet. Ha ezeknek a dolgoknak megfelel, akkor nyugodtan le lehet választani. :) Ami az összeszoktatást illeti, teljesen állat függõ. :) Az én kutyusom elfogadja a cicáimat. Neked kell tudni, hogy milyen a kutyád személyisége. :)
Neee, még nyolchetesen ne válasszátok el! 12 hetesen lehet elválasztani, addig még tanítja az anyja, és akkorra lesz elég önálló.
8 hetesen el lehet választani, semmi baja nem lesz tõle.
Igen a lelketlenek 8 heteset meg durvább esetben 6-ot mondanak, de szerintem is meg kéne várni a 12 hetet. Az egy dolog, hogy magától tud enni, de még nem elég kis stabil még 12 hetesen is nagyon gyerek. Kiegyensúlyozottabb lesz lelkileg is ha késõbb választják el többiektõl. Tényleg az állataidtól is függ az összeszokás, de ha mindkettõvel sokat foglalkoztok és együtt is játszotok, szerintem meglehet szerettetni õket egymással.
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak azzal, hogy a cicámat 12 hetes korában hoztuk el. Nagyon ügyes, tapasztalt, stabil idegrendszerû, tud bánni az emberekkel, nem agresszív, ha vmi nem tetszik neki. De az állatvédelmi törvény itthon 8 hetet javasol. 12 hetes korukig a cicák tényleg ragaszkodnak az anyjukhoz. Nem fog kevésbé szeretni, ha kicsit idõsebben hozzátok el. A lényeg az, hogy az anyja mellett emberek is gondoskodjanak a cicákról, szokja az ember társaságát.
A kérdező hozzászólása: Koszi, mar hazajottunk es nem hoztuk el, de legalabb ezeket istudom mostmar, es azok a cuki cicak utan biztos vmikor lesz egy macskam, am nem karmolnak meg harapnak, mert a kutyank szajaba beteszem a kezem, meg a oszze is zarja a szajat se lesz semmi baja a kezemnek, es nem is elesek a karmai, ezek a cicak, tudom h jatekbol, de eles karmuk van, eroset karmoltak, felemeltuk oket a ruhankba 2 perc utan belekapott, h o most le akar menni, meg amikor kinyitotta a szajat, olyan hegyes fogaik voltak... ( bocs h ennyit kerdezek, de semmit nem tudok a macskakrol)

A kis hörcsögöket hány hetes korukban lehet elválasztani az anyjuktól?

az állatkereskedésben azt mondták, hogy 6 a neten meg 4-et olvastam

Legjobb válasz: 3-4 hetes korban már el lehet õket választani. 6 hetes korukra pedig nem árt külön választani õket nemek szerint, mert addigra ivarérettek amennyire tudom :)

3-4 hetes korban már el lehet õket választani. 6 hetes korukra pedig nem árt külön választani õket nemek szerint, mert addigra ivarérettek amennyire tudom :)
Bizony, jól mondja az elsõ válaszoló. 3-4 hetes korukban már teljesen önállóak, szóval már le lehet választani õket. És hamar ivarérettek, ezért nemek szerint sem árt külön választani õket!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Én szerintem 3 hetes korukban de szinte ugyanaz :) am sok sikert!jah amúgy bocs hogy ennyit mondok de nekem is lesz hörim :D
A rakoncátlanokat 4 hetesen tettük külön, hogy az anyjuk ne õszüljön bele a gyereknevelésbe. :D A cukikat pedig 8 hetesen, de nem volt okunk rá, csak már elajándékozási korba értek.
3 hetesen lehet legkorábban. Egyébként 3-4 hetesen. Én 3 hetesen választottam el õket az anyjuktól, mert már látszott az anyjukon hogy nem bír velük. Valamint már egymással is harcoltak, verekedtek így már ekkor külön is kellett mindet választani, nehogy sérülést okozzanak egymáson!


Hány hetes kortól kezdenek el enni? Mikor lehet elválasztani az anyjuktól? És mikor kezdenek el ugatni, futni, játszani (labdázni) a kiskutyák? Stb.

Legjobb válasz: 6-7 hetesen már igencsak játszanak meg ugrabugrálnak és amelyik olyan, az ugat is. enyém csak nem régóta kezdett el, már azt hittem néma, de csak egy husky/most 12 hetes/ ! :D

6-7 hetesen már igencsak játszanak meg ugrabugrálnak és amelyik olyan, az ugat is. enyém csak nem régóta kezdett el, már azt hittem néma, de csak egy husky/most 12 hetes/ ! :D
6 hetesen lehet elválasztani, (Azt hiszem szinte minden állatot:o )
Hát én a sajátomról tudok csak nyilatkozni. Õt kb 4 hónaposan hoztuk el a menhelyrõl és ugatni már akkor tudott néha (de elég bátortalanul, meg olyan furcsa rekedt volt a hangja) és inkább sírt... Labdázni már akkor tudott, illetve ahogy kiraktam elé a labdát és elgurítottam (ez az elsõ napján volt) már hozta is vissza. Jaaaj olyan édes volt, még kicsit meg is könnyeztem, hogy szegénykém kitudja milyen helyrõl keveredett be a a menhelyre, és be voltak csukva vagy 10-en egy kis ketrecbe, szóval soha sem játszott vele sztem senki, de õ mégis tudta hogy mit akarok :) De egyébként szerintem ha már tudnak biztonságosan szaladozni és már nem olyan kis esetlenek akkor már szaladoznak/labdáznak.
A kérdező hozzászólása: Aranyos lehetet.:D Az én kutyusaim mindjárt 1hónaposak csak azért kérdeztem.:D Írok neked privibe. Akarok kérdezni valamit.:D:D:D Ha nem baj. Köszii a válaszokat.
3 hetes kortól kaphatnak áztatott tápot tápszerrel keverve turmixolva vagy összetörve a táp lehet egyre szilárdabb. 6 hetesen már nem szopnak és elég élénkek de a legkorábban 8 hetesen lehet elválasztani a kicsiket
Nekem az egyik mar 2 hetes koratol ugat. 5 kiskutyus van, de csak az egyik ugat, a tobbi ugymond nyavog :) Most majdnem 4 hetesek egy mar kezdenek igy birkozni, es mar a szoba egyik vegetol a masikig sikerult az egyiknek elszaladni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! A mienk már nincsenek meg elajándékoztuk õket de az egyik meg maradt!:) De õ már ugat, harap, játszik, ugrál össze-vissza, futkároz.:)

Hány hetes kortól kell elválasztani? (tovább lent)

Hány hetes kortól kell elválasztani a bak és a n?stény nyulakat egymástól?

Legjobb válasz: 18 hetes korban ekkor már ivarérettek bár fajtájuk válogatja.Nõstény nyulakat lehet 1 ketrecben tartani ha nem tudod külön,de a bakokat külön kel tartani 17-18 hetes koruktól mert össze verekednek.

18 hetes korban ekkor már ivarérettek bár fajtájuk válogatja.Nõstény nyulakat lehet 1 ketrecben tartani ha nem tudod külön, de a bakokat külön kel tartani 17-18 hetes koruktól mert össze verekednek.

A tengerimalacot hány hetes korában lehet elválasztani?

Most 4 hetesek,mindent esznek.Úgy vettem észre,hogy már kezdenek rivalizálni egymás között.Kett?nek már van gazdija,és szeretné elvinni.

Legjobb válasz: Már vihetik õket. 4 hétig illik együtt lenniük, de túlélik ha korábban szétválasztják õket. Pl én kb 3 hetesen kaptam meg a malacomat. Én mondjuk soha nem választanám korábban szét õket mint muszáj, de sokkal kesõbb se, mert a fiú malacka gyorsan teherbe tudja ejteni az anyját :O Viszont egyszer egy lány malacot megtartottunk, és nem szándékoztam külön ketrecbe tenni õket. Viszont kb 8 hetesen láttam, hogy még mindig nagy erõkkel szopizik, az anyuka meg egyre csak fogyott, úgyhogy gyorsan rájöttem, szét kell õket választani, ez az élet rendje. A két lányt meg lehet próbálni késõbb õsszszoktatni, nagy eséllyel sikerült. Nálunk mondjuk nem, de ez a csodás malackám személyiségébõl következett.. :)

Már vihetik õket. 4 hétig illik együtt lenniük, de túlélik ha korábban szétválasztják õket. Pl én kb 3 hetesen kaptam meg a malacomat. Én mondjuk soha nem választanám korábban szét õket mint muszáj, de sokkal kesõbb se, mert a fiú malacka gyorsan teherbe tudja ejteni az anyját :O Viszont egyszer egy lány malacot megtartottunk, és nem szándékoztam külön ketrecbe tenni õket. Viszont kb 8 hetesen láttam, hogy még mindig nagy erõkkel szopizik, az anyuka meg egyre csak fogyott, úgyhogy gyorsan rájöttem, szét kell õket választani, ez az élet rendje. A két lányt meg lehet próbálni késõbb õsszszoktatni, nagy eséllyel sikerült. Nálunk mondjuk nem, de ez a csodás malackám személyiségébõl következett.. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :) Nagyon fejlettek, ezért biztos vagyok benne, hogy semmi probléma nem lesz ha elviszik.
5 hetesen mert én a nyuszimat 6 hetesen hoztam el a kereskedésbõl!
5 hetesen kell mert még a 4.dik hónapba kezdenek önálósodni és az 5.dikben már önálóak és a4.dik hétben még szükségük lesz az anyukra

Hány hetes korban lehet elválasztani a cicákat az anyjuktól?

Nagymamámnál vannak kiscicák és már szaladgálnak és szilárd ételt is esznek.

Legjobb válasz: Legkorábban 8 hetes korban.

Legkorábban 8 hetes korban.
A kérdező hozzászólása: hát sajnos nem tudom hogy hány hetesek régen többször voltak kismacskák és kb ilyen korban vittük õket eladni van ott most 3 nagyobb tehát lehet látni hogy erõsek stb és még van 1 kisebb õt az anyja ott hagyta és õ is már eszik rendesen és már almot is használnak
Hát így nehéz megmondani ha ti se tudjátok hogy milyen idõsek. De ha nem tudjátok akkor ne a hetet számoljátok, hanem feltételhez kössétek az elválasztást, új gazdihoz kerülést: - meglegyen már az összes foga - a szeme már nem legyen kék, legalábbis ne az összesnek. Persze elõfordulhat hogy egy cica mindig kék szemû marad, de egy alomban kicsi az esély hogy mind kék szemû marad. Ezek a feltételek kb 7-8 hetes korban teljesülnek. Éppen ezért én azt javaslom hogy ha van rá mód akkor az után hogy megvannak a fogak és nem kék a szem, még 1-2 hetet maradjanak az anyjuk mellett. Akkor biztosan megvan a min. 8 hét, aminél elõbb se a kiscicák se az anya cica érdekében nem érdemes elválasztani õket.
A kérdező hozzászólása: Rendben és köszönöm!

A nemetjuhasz kiskutyakat hany hetesen lehet elvalasztani (hazavinni )? elore is kossz

Legjobb válasz: Minden fajtát legkorábban 8 hetesen. De ezt a tenyésztõ tudja, nem??? :-)

Minden fajtát legkorábban 8 hetesen. De ezt a tenyésztõ tudja, nem??? :-)
ez kb olyan kérdés volt mint h egy néger mennyi ideig terhes vagy valami ilyesmi (bocsánatot kérek nem vagyok szadista de nem tudom szebben kifejezni magam)
tenyésztõ? ugyanmár.
Minden kutyát (macskát és görényt is amúgy) leghamarabb 8 hetesen. 2 oltással és chippel ellátva. De ne számíts fajtatiszta kutyákra olyan helyrõl, ahol még ezt se tudják.Készítheted a pénztárcád..
ma 18:23 Milyen csodás törvény...Cicát normális tenyésztõ 12 hetesnél korábban nem választ el. Mert a macska nem kutya. Másként fejlõdnek.
A törvény attól még 8 hetes kort ír elõ.És nem macskáról van szó, és nagy valószínûség szerint nem is tenyésztõtõl vásárol a kérdezõ.De érdemes volt belekötni.
miért kérded?

Hány hetes korukban lehet elválasztani a kiskutyákat az anyjuktól?

Legjobb válasz: Törvény elõírja, hogy leghamarabb 8 hetes korukban kerülhetnek új gazdihoz a kiskutyák, a chip is kötelezõ és oltatni is erõsen ajánlott.

Törvény elõírja, hogy leghamarabb 8 hetes korukban kerülhetnek új gazdihoz a kiskutyák, a chip is kötelezõ és oltatni is erõsen ajánlott.
Elvileg 8 hetes korukban, de én valahol olvastam azt, hogy már 7 hetes korban megkezdõdhet az elválasztás. Új gazdihoz kerülni elvileg 7 hetes kortól, azt hiszem, olyan 12 hetes korig ajánlott. Persze a szaporítók általában már 6 hetesen odaadják a kölyköket, a tenyésztõk pedig 8 hetesen.
Utolsó: a szilárd táplálékra szoktatás és az anyától elválasztás nem ugyanaz. Anyától elválasztani és új gazdához adni (szerencsére már a törvény szerint is) ahogyan az elsõ írta, leghamarabb 8 hetesen lehet. Ekkor viszont már minimum 3 féreghajtáson és legalább az elsõ parvó elleni oltáson túl kell legyenek és ne feledkezzünk el a mikrochiprõl sem....
6-8 hetes korukban
Miért kérded? Ha szabad érdeklõdnöm.
A kérdező hozzászólása: Mert nem szeretném, ha idõ elõtt hoznám el.
12 hetesen
Minimum 8, ideálisan 12 hét.
8-12 hét. Nehogy hat hetesen!
6-8
Pontosan nem tudom hány hetesen , de azt igen, hogy akkor lehet elválasztani õket mikor már tudnak egyedül enni- inni. Elöbb ne, mert nem elég önállóak.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat:) ) mentek a zold kezek ;))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!