Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen első ultrahangra, (3 db)

Akik ikerbabákat várnak/vártak mekkorák voltak a babák az első ultrahangon? És hány hetesen volt az ultrahang?

Legjobb válasz: Nekem már 2,5 évesek, de azért leírom:) 7 hetesen voltam elöször, rögtön ki is derült, hogy ketten vannak. 8,3 és 8,4mm-esek voltak, petezsák: 23 és 25mm. 8 hetesen is voltam, mert véreztem egy kicsit, mint kiderült hemtóma miatt, akkor: 16 és 15,7mm volt a 2 baba, petezsák mind2 29mm. Miért érdeklõdsz? Neked is ikrek lesznek?

Nekem már 2, 5 évesek, de azért leírom:) 7 hetesen voltam elöször, rögtön ki is derült, hogy ketten vannak. 8, 3 és 8, 4mm-esek voltak, petezsák: 23 és 25mm. 8 hetesen is voltam, mert véreztem egy kicsit, mint kiderült hemtóma miatt, akkor: 16 és 15, 7mm volt a 2 baba, petezsák mind2 29mm. Miért érdeklõdsz? Neked is ikrek lesznek?
A kérdező hozzászólása: 30.-án megyek legközelebb uh-ra. Már nagyon várom hogy mekkorát nõttek a babák.
nekünk 1 petéjûek a lányok, így elõszõr észre sem vették õket, hanem 1 szabályos petezsák vo, kb 5 hetesen. 2 héttel késõbb volt 2 kis borsószem, képzelheted. Már 8 hónaposak. Nálunk végig ott volt az, hogy ne alakuljon ki ikertranszfúzió, ami az egypetéjûeknél sajnos elõfordulhat, szóval te tök jó helyzetben vagy, mert 2 petéjûek... Lehet fiú-lány felállás is :)
Dehogyis! Van, aki meg sem érzi a terhességet, egyáltalán nincsenek is tünetei. Még ikreseknél is van ilyen. Mint írtam, én is csak émelyegtem, nem igazi hányinger volt. Amíg az UH-okon minden rendben van, addig ne parázz! Mikor kell legközelebb menned? Én is mindig megõrûltem, úgy vártam az UH-okt:) Fõleg amíg nem éreztem õket mozogni.
nekem nem voltak nagyon durva tüneteim, kétszer hánytam csak, pár hétig émelyegtem, érdekes, csak este:) és egy pár hétig nagyon nem volt étvágyam, 1-2 dolgot voltam hajlandó megenni, ennyi kb. a rossz szájíz elég sokéig eltartott, az néha még most is van. egyik baba mindig kisebb lesz, de ez normális, illetve az UH se 100%-osan pontos! nálunk most "A" 870, "B" 953 gramm :)
A kérdező hozzászólása: Én is édesszájú vagyok de én sem kívánom az édeset. De a savanyút sem. Az nem baj hogy nem jelentkeznek intenzíven a tünetek?
Elsõ vagyok! Nekem a 11. hétig volt émelygésem, sokszor szinte egész nap, de 1x sem hánytam. Álmosság, fáradtság persze volt, fõleg még a legelején, amikor pozit teszteltem. Azon a hétvégén szinte egész nap csak aludtam volna. Azért emlékszem, mert vizsgaidõszakom volt, de képtelen voltam emiatt tanulni... A melleim is csak az elején feszültek, ez volt az egyik legelsõ tünetem, még a teszt elött. Más nem nagyon volt. Az elsõ 12. hétben nem bírtam édességet enni, pedig iszonyat édesszájú vagyok. Fogytam is vagy 3 kilót:) Na utána behoztam, 22 kiló jött rám, ebbõl lejött 15 a szüléssel, 7 pedig a következõ 2 hétben, az víz volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:-) A rémhíreket nem szoktam elovasni babonából. Amennyi rossz dolgon keresztülmentünk már.... Lenne még kérdésem. Milyen terhességi tünetek voltak nálatok? Nekem néha émelygésem van, de nem minden nap. A melleim is éppen csak érzékenyek. Inkább csak este érzem. A fáradságot szinte egész nap érzem. Amilyen méreteket írtam a babukákra nem baj ha az egyik picur annyival kisebb?
nálunk is meglepi ikrek jönnek:) 7+5-nél voltam, 9, 5 és 9, 7 mm-esek voltak, két kis maszatka még! most a 26. héten már majd' 1-1 kilósak :) szívesen segítek mindenben, ha kérdésed lenne, bár még pocakban vannak, de azért már túl vagyunk 1-2 vizsgálaton :)
Akkor gratula! Ne izgulj, ilyenkor nagyon gyorsan nõnek:) Nekem simán jöttek össze, nagy meglepetés volt! Egy tanács: ne olvasgass ikres rémtörténeteket, csak azzal van tele a net. Tény és való, kockázatos egy ikerterhesség, de azért sokan szülnek nem kicsi és egészséges babákat:) Nekem végig rendben volt minden, 40. héten szültem, simán, imádtam terhenek lenni:) Ha van kedved, majd írd meg a késöbbi UH eredményeket!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm hogy írtál! Igen ikreink lesznek :) Mi lombikosok vagyunk. Ma vagyok 6+5 napos kismama. Múlthét szerdán voltam dokinál mert 2 napig fájt a jobb oldalam és behívtak 1 héttel korábban uh-ra. Igazából ma mentem volna. Múlthéten mikor az uh volt akkor voltam 5+6 napos. A babák 2, 8mm és 1, 7 mm szabályos szikhólyag. És már mindkettõnek volt szívhangja :) Jövõhéten megyek újból.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem gond hogy alig vannak tüneteim. Azt hittem hogy aki ikerbabákat vár hogy akkor erõsebbek a tünetek, de akkor ez is vártozó.

Hány hetesen érdemes első ultrahangra, vizsgálatra menni?

Legjobb válasz: Szerintem 7 hetesen. Akor már biztos látják õt is,meg a kicsi szívét!:) 16 hetes kismami

Szerintem 7 hetesen. Akor már biztos látják õt is, meg a kicsi szívét!:) 16 hetes kismami
A menstruáció elmaradását követõ 10. naptól már látható hüvelyi uh-al a terhesség.
Án 5 hetesen voltam, akkor hüvelyi Uh ultrahangot végeztek, és még csak a petezsák és a szikhólyag látszódott, szívhang nem volt még, ezért vissza kell mennek egy hét múlva. Én azért mentem, hogy megtudjam méhenbelül van-e a terhesség. De ha magánrendelésre mész és nem akarsz annyit fizetni, akkor elég, ha hét hetesen mész, akkor már lesz szívhang, és megkapod a kiskönyvet is.
Én öt hetesen voltam, a szívhang még nem, de a petezsák már rendesen látszott. 16 hetes kismami
En is 5 hetesen voltam UH-n, de akkor meg csak a petezsakot lehetett latni, nekem azt mondta, h 1 honap mulva menjek vissza.De itt sok olyan hozzaszollast olvastam, h 6 hetesen latni a baboka szivecskejet, szerintem akkor erdemes elmenni. 7 hetes kismama
En 8 hetesen voltam UH-n es a pici szivvereset is nagyon jol hallottam.10 hetes kismami.

Az ultrahang gép is az utolsó menses első napjától számolja ki, hogy a baba hány hetes, vagy a méretek alapján?

Hogy lehet az,hogy a doki szerint 19hetes vagyok a gép szerint meg 19hetes és 4napos?

Legjobb válasz: a gép a méretek alapján számol, pár nap eltérés nem számít

a gép a méretek alapján számol, pár nap eltérés nem számít
Ezek a kis különbségek elõfordulnak, van olyan is hogy majd utólérik egymást, ne aggódj.Ennél nagyobb baj sose legyen!
A gép a baba méreteibõl számol. Örülj neki, hogy nincs nagyobb baj:-) És hogy csak ennyi az eltérés. Ez lehet még nagyobb is, kisebb is, negatívba illetve pozitívba is:-) BArátnõm elsõ szülési dátuma február vége volt, végül január elején szült, az 6 hét... A baba nem egyformán növekszik, abból adódnak az eltérések, de ez nem gond:)
Én is hasonlóan vagyok. Eredetileg szerdán van a fordulóm... a 9 héten megtudtam a gép szerint ez nem így van, szerinte vasárnap. A következõ uh-nál már a gép véleménye is korábbra esett, szombatra. most mikor a gép szerint 18 hetes és 4 napos voltam, akkor mentem újra az afp miatt uh-ra, és akkor azt mondta a doki, hogy betöltött 19. hét. Ez csütörtökön volt.. :) )) Tehát ha minden igaz akkor ma töltöttük be a 20. hetünket a közös életünkben :) )) vicces dolgok ezek. de szerintem nem fontos, a baba dönti el úgy is mikor szeretne kijönni.. :) ) Sok boldogságot a jövevényhez!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!