Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen első (73 db)

Hany hetesen erezted eloszor az elso es hany hetesen a masodik babadat mocorogni?

Legjobb válasz: az elsõ babámat olyan 5 hónaposan éreztem hogy mocorog.. most 13 hetes terhes vagyok és esküszöm hogy már most érzem :)))))) max azt ahogy lubickol :)

az elsõ babámat olyan 5 hónaposan éreztem hogy mocorog.. most 13 hetes terhes vagyok és esküszöm hogy már most érzem :) ))))) max azt ahogy lubickol :)
elsõ baba kislány : lepény mellsõ fali 13 hetesen elõször.. második baba kisfiú( még idebent van) : hátsó fali lepény és 11 hetesen elõször..
Az elsõ babámat a 17. a másodikat a 16. héten éreztem mozogni elõször. Viszont az elsõnél finom "buborék elpattanás" érzés volt, most pedig gyenge nyomást éreztem, és azóta is így érzem, ha mozog. 17 hkm
Mindkettõt a 15. héten. A lányom volt az elsõ, hátsó falon tapadt a lepény, a fiammal pedig a mellsõn és alul.
A lepényt azért írtam, mert állítólag a hátsó falon tapadásnál elõbb érezni, mintha elöl lenne a lepény.

Ti hány hetes terhesek vagytok, hol laktok, mikor jelentkezett az első tüneteitek, hány hetesen tudtátok meg hogy terhesek vagytok? És milyen tüneteitek voltak az első pár hétben?

Én 4 hetes vagyok..de már múlthéttől éreztem a tüneteket! mellfeszülés, hányinger, émelygés, és volt rózsaszínes folyásom is.Ma teszteltem +!!! Reggel óta meg fáj a petefészkemnél bal oldalt.meg szurkálódik!!

Legjobb válasz: 5 hetesen vettem észre, mert nem jött meg. Semmi tünet nem volt ezen kívül. Sem folyás, sem émelygés, sem hányinger, semmi sem volt.

5 hetesen vettem észre, mert nem jött meg. Semmi tünet nem volt ezen kívül. Sem folyás, sem émelygés, sem hányinger, semmi sem volt.
A kérdező hozzászólása: És most hány hetes vagy? tüneteid? vagy már megvan a pocaklakód :) ?
Szia! Elsõ voltam. Sajnos abortuszra került sor, ugyanis gyógyszer mellett fogant, és a dokim egészségügyi okok miatt nem javasolta a megtartását. Mert ugye senki nem kíván magának (meg persze másnak sem) beteg gyermeket. Nagyon nehéz volt, de kezdek belenyugodni, hogy kénytelen voltam így dönteni, illetve elfogadni az orvos javaslatát. Tehát nekem egészen a 7-8-ig hétig semmi jel sem jelentkezett. Nálunk a családban, érdekes, de így volt, ahol kisfiú született, ott nem voltak panaszok, akinek kislánya lett, õ rosszul volt, szinte a 9. hónapig. De persze ez nem törvényszerû, van rá ellenpélda is, csak érdekességként írtam. Ti mennyi idõsek Vagytok? És hogy Vagytok? :-)
A kérdező hozzászólása: Nekem most derült ki hogy az vagyok, hét elejére nem vártam..és kedden már kezembe volt a pozitív teszt.nálam múlthéten volt rózsaszínes folyáás.most meg mindjárt megjön érzésem van , és az alhasam fájdogál, ezeken kívül jól vagyok!Köszönöm! Jövõhéten megyek dokihoz. Sajnálom ami veled történt :( Remélem jól vagy!
A kérdező hozzászólása: 5hetes leszek hétfõn!
A kérdező hozzászólása: bocsi, nem kedden hanem szerdán * csak elírtam! majd írj, hogy, hogy vagy !!
szia, mi 4+5 hetesen tudtuk meg, akkor teszteltem (elõtte 1 héttel még nem mutatta a teszt), terveztük szval vártuk az eredményt. nekem 3+3 hetesen kezdõdött azzal, hogy egy héti iszonyúan puffadtam mindig du-tól estig és nagyon büdösként távozott :) de ilyen tünettel csak a rakott karfiolra tippeltem..aztán kiderült és fokozatosan nagyon fáradékony lettem és 2 óránként éhes, mellfeszülés valamint iszonyú motiválatlanság (egyetemi tanulmányaim iránt)..ez még ma is eléggé tart:) aztán nekem ez az émelygõs idõszak úgy 9-10 hét körül jött, nem volt vészes, de nem volt kellemes sem.. most 18hetes vagyok és Bp. III.ker.ben lakom
A kérdező hozzászólása: Boldog Babavárást neked :)

Hány hetesen látszott első babánál, hogy terhes vagy.8 hetesen mintha már látnám, de lehet puffadás, és persze most nem merem behúzni a hasam mint eddig?

Legjobb válasz: Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.

Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.
16 hetesen
15 vagyok... Pontozzatok nyugodtan azért, mert leírtam, valamit.
elsõnél 16 hetesen... most 6 hetesen van akkora hasam ugy fel vagyok fujodva..a nacijaimat alig birom begombolni..( most 6 hetesen akkora a puffadástol. nem volt az elsõ terhességnél nagy pocak na most kiváncsi leszek mekkora lesz...
Utolsó vagyok. Amúgy én a régi ruháimat hordom, mert nem híztam sokat és rám jön minden, ami nyúlósabb. Ugyanazt a farmert hordom, mint régen, mert csípõ farmer és nem ér fel a hasamig. Nekem ezek a ruhák a kényelmesek, mert a kismama rucikat nem kedvelem, mert minden nacinak hasközépig érõ dereka van és jobb szeretem ha a naci nem a hasamon van, hanem alatta. De ez csak az én véleményem. :)
Nekem 15-16 hetesen már látszott. Elõtte is mondták, hogy nõtt már a pocim picit, de még addig nem volt terhes has formája annyira. :) 16. héttõl már terhes hasnak mondták idegenek is, de nem volt nagy és még most sem túl nagy. :) 34 hkm
9 hetes vagyok második baba, de már kiszurják. Olyan mintha 13 14 hetes lennék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Aki nem tudja nálam se látja még természetesen de én ugye figyelem... gondolom más is igy van ezzel. És a maásik, ahogy mondjátok, mostmár azért próbálom kerülni a szûk farmert, inkább szoknyát hordok, az alá befér minden
8 hetesen már kicsit látszott, és akkor kezdtem kismama szoknyákat, nadrágokat is hordani, mert minden más szorított. De akkor ikreket vártam, gyorsabban nõtt és nagyobb is lett a hasam, meg alapvetõen vékony alkat voltam... :)
12 hetesen már látszik. Egy része biztosan puffadás, de ilyenkor természetesen nem húzza be az ember, és nem szorítja szûk farmerbe :) Gratulálok! :)
Kb. 22 hetesen volt már mindenki számára egyértelmû, hogy babát várok. Persze elõtte is volt már pocakom, de az csak a férjemnek és nekem volt feltûnõ. 8 hetesen ez még csak puffadás.
16 hetesen kezdett latszani, de akkor is inkabb olyan volt mint ha hiztam volna egy kicsit hasra. ismeretlen nem mondta volna, hogy babat varok. 48 kg voltam akkor. igazi terhes pocakom a 22-23. hetre lett :) 33hkm
10 hetesen már látszott idegeneknek is. Hatalmas pocim is lett... :) 34 hkm
17 hetesen látszott.
pici púpocska, amit én és a párom észlelt csak a korábbi alakomhoz képest meztelenül már 6 hetesen. láthatóbbá a 11. hét környékén vált, de mivel az télen volt, a pulcsi és a kabát simán takarta és még korántsem volt annyira szembetûnõ, bár egyértelmûen terhespocak formája volt. "letagadhatatlan" nekem elég késõn, csak a 22. hét környékétõl volt.
16 hetesen már látszott valamicske hasam, de kb olyan volt, mintha egy két kilót felszedtem volna hasra. 20. hét után volt igazából egyértelmû a külvilágnak, hogy baba miatt nõ a hasam.
16-17 hét körül...addig semmi nem volt, nem hogy puffadás nem volt, de még inkább befele horpadtam a -5 kg-tól.....alig voltam 45 kg...:S
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki pontozott le, sajnálom

Mikor érezted az első magzatmozgásokat, hány hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Én elég korán, 14 és fél hetesen (elsõ baba) éreztem. Azt mondják, hogy elsõ magzatmozgás plusz 20 hét= szülés idõpontja. NA ez nálunk nem jött be. Az elsõ idõkben csak mosogatáskor éreztem :). Lány lett! Üdv 5 és fél hós baba anyukája

Szia! Én elég korán, 14 és fél hetesen (elsõ baba) éreztem. Azt mondják, hogy elsõ magzatmozgás plusz 20 hét= szülés idõpontja. NA ez nálunk nem jött be. Az elsõ idõkben csak mosogatáskor éreztem :) . Lány lett! Üdv 5 és fél hós baba anyukája
16 hetesen .
Elsõ rúgásokat úgy, hogy a kezemet a hasamra tettem 16+0-nál éreztem. Elsõ mozgást már a betöltött 16.hét elõtt jó 1-2héttel, mintha valami vasgolyó mozdult volna el lassan az egyik helyrõl a másikra, ill. ilyen nyomásérzést, stb. Pedig elsõ baba amúgy!! Rúgást úgy, hogy a kezemet nem kell a hasamra tennem a 16.5-17.héttõl kezdve érzem. De mai napig (18+3) szokott olyan lenni, hogy oda kell tenni a kezem, akkor érzek mozgolódást, a legtöbb rúgást mindenféle tapizás nélkül megérzek. :)
Én biztosan a 17. héten éreztem, elsõ baba lesz. 35 hetes
Én is kb.15 hetesen. Elsõ baba.
Elsõ baba és 15 hetesen, és ma volt eddig a legnemistudommilyenebb...Majdnem elbõgtem magam az örömtõl, olyan volt mintha már itt kint lenne, csutra láttam az összes testrészét majdnem, ahogyan kitette.Hát nem semmi egy kiscsaj...majdnem 29 heteske
Szia! Én az elsö babánál 21 hetesen, a másodiknál a 15. héten!
én elõször 15 hetesen, az elsõ babám. Azt mondták, nem lehet még érezni, de én biztos vagyok benne, hogy õ volt.
Betöltött 17. héten éreztem elõször. Eleinte ritkán és rendszertelenül de esténként volt jellemzõbb, hanyatfekve. Aztán rendszeresen és egyre erõsebben. Most meg már kirúgja az oldalamat 36. héten.
Szia! 15 hetesen. Attól is függ, milyen vastag a hasfalad.
No hát én a 16. héten éreztem elõször, mégis a kiírás napján szültem:D
17 hetesen, elsõ baba. De nem + 20 hét múlva szültem, hanem 40 hét 2 naposan.
én 19 hetesen, és elõtte semmit! de az egy határozott rúgás volt!!!
Én 19 hetes terhesen éreztem elõször, de már igen komoly mozgásokat, így azt gondolom, korábban is érezhettem volna, ha odafigyelek. :)
14 hetesen.
Szia! Én 15 hetes vagyok, tegnap este éreztem az elsõ rugdalózás próbálkozásait hasra tett kézzel. :) Csodálatos!!

Hány hetes (nem első baba) illetve hány kiló?

A másik képen csak annyi lenne a kérdésem hogy (178 cm vagyok) szerintetek hány kiló vagyok és túlsúlyosnak tűnök e? Nem baj ha igen, nem sértődök meg csak kíváncsi vagyok:) Köszönöm http://kepfeltoltes.hu/view/130321/DSCF2128_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Butus vagy, ha azt hiszed, hogy túlsúlyos vagy. Szerintem a magasságodhoz képest pont jó így a súlyod... bár sosem tudtam megsaccolni, hogy ki hány kiló, most sem tudom megmondani, de szerintem nem is a mérleg által mutatott súly a lényeg, hanem, hogy a testen hogy oszlik el. És szerintem olyan 12 hetes terhes lehetsz.

Butus vagy, ha azt hiszed, hogy túlsúlyos vagy. Szerintem a magasságodhoz képest pont jó így a súlyod... bár sosem tudtam megsaccolni, hogy ki hány kiló, most sem tudom megmondani, de szerintem nem is a mérleg által mutatott súly a lényeg, hanem, hogy a testen hogy oszlik el. És szerintem olyan 12 hetes terhes lehetsz.
Kit érdekel a gyökér védõnõ? Ugyan már. Tudod hányan vannak, akik 100 kg felett vannak alapból és úgy lesznek terhesek? :)
A kérdező hozzászólása: Ismerõs sajnos...nagyon rosszul vagyok már vagy 4 hete és csak olyanokat tudok megenni amit meg is kívánok szerencsére gyümölcsöket fõleg de van hogy pl. vajas zsemlét tudtam csak elképzelni szalámival (nem egy diétás) valamelyik nap meg kínai kaját holott utálom amúgy.. Mindegy hát hízok akkor hízok csak furcsállom hogy elsõ és második babámnál még egy pár kilóval több voltam és nem igazán szóltak a hízáskor a doki meg a védõnõ (14 kg és 12 kg plusz lett a végére)
hát nem 100-as a dokid és a védõnõd, ha hízol hát hízol, unokatesóm 28kg-ot hízott ami azért sok, de nem mondtak neki semmit, hiszen éhes volt és megõrült a csokiért néha még sírt is ha nem volt otthon neki csokija....hát igen a hormonok játszottak vele :) , nagyon jól nézel ki egyébként és boldog babavárást :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Mondjuk ez egy bõ szárú nadrág de amúgy nem vékonyak a lábaim így kifejezetten. 10 hét 4 nap egyébként és harmadik baba. Azért kérdezem, mert más városba költöztünk és az orvosom és a védõnõ is max.7 -8 kg hízást "engedélyezett" mivel 74 kiló vagyok, és szerintük ez túlsúly. Egyébként 2 kg-t híztam már most...:( ennek mondjuk nem örülök. Na ezért kérdeztem hogy ránézésre úgy nézek ki mint aki túlsúlyos? Mert ez a 7-8 kg hízás ha jó tudom arra vonatkozik aki túlsúlyos.
Nekem 20 hetesen volt ekkora hasam, de én lacsonyabb és dagibb voltam. De volt egy lány akinek a szülés felkészítön 36 hetesen volt ekkora hasa. Bö polóban nem is látszott neki. Túlsúlyos nem vagy kicsit sem. lábaid vastagabbak a KÈPEN. lehet élöben egyáltalán nem, de amúgy jó alakod van. Nekem a 2 gyerek után a hsamaon maradt sok, a lábaim meg mint a piszka fa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm várok még közel jártok:) )
17. hét és szerintem ehhez a magassághoz, kb 60-70 kg vagy. De annyira lényegtelen a súly! :)
nem vagy túlsúlyos és olyan 12-13 hét körül lehetsz
10 hetes baba, te pedig olyan 70 kiló lehetsz. Egyáltalán nem vagy túlsúlyos:D Én dagibb vagyok nálad, mégsem vagyok az:D Kétlányos 32hkm.
a te magasságodhoz képest nem vagy túlsúlyos. én elmondhatnám magamról ezt 162cm és 78kg kezdtem a terhességet jelenleg 84, 8kg vagyok és 7+2hkm :) 1hónap alatt jött fel rám 4kg. nekem egyáltalán nem mondta a doki hogy mennyit szabad híznom.

Első babánál hány hetesen érezted először, hogy megmozdult?

Legjobb válasz: Én 17 és fél hetesen ojan jó érzés...!Te hány hetese vagy??

Én 17 és fél hetesen ojan jó érzés...!Te hány hetese vagy??
20 hetesen!Nemsokára érezni fogod!
16-17 hetesen. Akkor még nem volt olyan intenzív, és bizonytalan is voltam benne, hogy a baba az, de rá kellett jönnöm, hogy de, Õ mocorgott bennem.
17 het korul ereztem eloszor apro "buborekolast", aztan a 19.hettol igazan erezhetoen beindult:) )
18 hetesen, hátsó fali lepény.
A kérdező hozzászólása: Pont most jött ide válasz, mikor gondolkodom megint a mozgásokon... Tavaly írtam ki a kérdést, a kislányom aztán a 17. héten mozdult meg elõször. Most 15 hetes vagyok a tesójával, de az igazi elsõ még várat magára :)
nekem 16, de akkor még bizonytalan voltam, akkor "bugyborékolt", aztán 19 héten mikor újra csinálta 2x is egy nap, akkor már tudtam, hogy õ volt 3 héttel elõtte is :)
Én 19 hetesen :) Olyan érzés volt, mintha valaki bökdösne belülrõl, nagyon kis gyenge böködések :) Elõtte is éreztem már õt, de nem ilyen formában, hanem izomrángás szerûségként :)
A 22. hét körül.
Én 15.héten erõs buborékokat éreztem:) ) 17.héten érezte elõször a férjem :) )) Most 35hetesen még mindig megdöbbentõen ficánka :) )) Boldog babavárást!!
18. hetesen
21 hetesen
4hónapos+ 1 hetes voltam
A kérdező hozzászólása: Én még csak a 12. hétnél tartok, de kismama barátnõim már túl vannak a félidõn, és mindenkinél máskor volt. Kicsit kíváncsiskodtam itt is :) Még van pár hetem a nagy eseményig :D
20 hetesen, mellsõ fali lepénnyel.
Másnap töltöttem a 20 hetet.
Én 13 hetesen éreztem elõször, akkor még csak 3-4 naponta. Persze mindenki körberöhögött, hogy még nem azt érzem. Pedig de! Csak most már sokkal erõsebb :) 28hkm
Amikor mar tudtam biztosra, h a baba mozog az 20 hetesen volt, de mar olyan 15. het korul ereztem, akkor meg nemtudtam biztosra, de ma mar tudom, h a baba volt :)
Szia! Én is 13 hetesen éreztem elõször, és szerencsére azóta is nagyon kis mozgékony. 27 hetes kismama
21.hetesen éreztem elõször.
17 hetesen az elsõt, 13 hetesen a másodikat.
17 hetesen. És fiú :)

Hány hetes terhes/és hány hónapos az aki aug. első napjaira van kiírva?

Mert mindenhol máshogy számolnak.

Legjobb válasz: Hat a leg egyszerubb az lenne ha megnezned h mikor volt az utolso mensid elo napja es onnan elkezdened szamolni a heteket egesz mostanaig,mert az lenne a tuti.Ugyan is a dokik azert mondanak mast mert ok az ultrahang kepek utan itelik meg a heteket,azt mondjak amit a gep mutat,amugy az en dokim mindig megmondja h egyezem e az akkori hetemmel,de ezt te is tudod kovetni(az a hulye gep be van allitva 1 fix adatra,h ettol-eddig X hetes vagy.Mi is voltunk mar 1 hettel es masfel hettel is kisebbek,de legutobb megegyeztek az adatink azzal amit a gep mutatott. Gratulalok a babahoz! 14 hetes kismama

Hat a leg egyszerubb az lenne ha megnezned h mikor volt az utolso mensid elo napja es onnan elkezdened szamolni a heteket egesz mostanaig, mert az lenne a tuti.Ugyan is a dokik azert mondanak mast mert ok az ultrahang kepek utan itelik meg a heteket, azt mondjak amit a gep mutat, amugy az en dokim mindig megmondja h egyezem e az akkori hetemmel, de ezt te is tudod kovetni(az a hulye gep be van allitva 1 fix adatra, h ettol-eddig X hetes vagy.Mi is voltunk mar 1 hettel es masfel hettel is kisebbek, de legutobb megegyeztek az adatink azzal amit a gep mutatott. Gratulalok a babahoz! 14 hetes kismama
A baratnom is augusztus elejere1-4 re van kiirva most 34-35 hetes.
Én augusztus 4-re vagyok kiírva és holnap kezdem a 33. hetet.

Hány hetesen kapja az első oltást a kutyus?

Ha pl. 7 hetes és még nem kapott oltást, akkor ha nem kap el semmit, és csak 7 -8 hetesen kapja az els? oltását, nem lesz gond?

Legjobb válasz: 6 hetesen kellene, kellett volna az elsõt kapnia, 8 hetesen már a másodikon van a sor. Egy-két hét késés persze nem a világ vége, de természetesen ennyi idõvel tovább is kell a fertõzések miatt sokkal jobban vigyázni a kölyökre.

6 hetesen kellene, kellett volna az elsõt kapnia, 8 hetesen már a másodikon van a sor. Egy-két hét késés persze nem a világ vége, de természetesen ennyi idõvel tovább is kell a fertõzések miatt sokkal jobban vigyázni a kölyökre.
A kiskutyáknak az oltási programja nagyban függ attól, hogy a mamának mennyi teje van! Ha nagyon kevés a tej akkor oltatok 6 hetesen de ha sok teje van és szopnak a kicsik rendesen akkor bõven ráér 8 hetesen oltatni. A vakcina sem úgy hat ha szopnak mert gyengül! Általában 10-12 hetes kor után visznek tõlem kutyát addig meg úgyis megkapják a szükséges vakcinákat. Én kombinált oltásokat adatok ( vanguard 7 ) a kezdetektõl.
Próbáld meg vele lebeszélni, hogy adassa be neki az elsõ oltást minél hamarabb, te kifizeted neki, így talán nem csúsztok annyit.
A kérdező hozzászólása: A vicc az, hogy úgy hirdeti, hogy csak felelõsségteljes gazdiknak.... mindegy, én csak a kutyának akarok jót. Hogy ne kerüljön menhelyre, amúgy irtó cuki és szép nagy lesz.
Ha keverék és ingyen elvihetõ akkor nagy valószínûséggel az anyja tulajdonosai igyekeztek a minimálisra csökkenteni a költségeket, azaz semmit nem kapott. Az elsõ dolgod legyen a külsõ, belsõ parazitamentesítés és az oltás.
A kérdező hozzászólása: Aha, én nem tudom, mert a saját kutyámat már chippel együtt kaptam a tenyésztõtõl. De ez a kutyus fogalmam nincs, mit kapott. Ha elérem a gazdiját, kikérdezem.
Januártól kötelezõ minden kutyának. De már több, mint egy éve törvény szól arról, hogy chip nélkül tilos kutyát eladni, elajándékozni, örökbe adni, stb.
A kérdező hozzászólása: Én értem, de mint írtam, NEM TUDOM, hogy be van-e oltva, van-e féregtelenítve és van-e chipje. MÉg nem kérdeztem rá. Értitek? Még csak a kutyust néztük ki. De amúgy a chip nem csak januártól kötelezõ???
De a szaporítónak a kötelessége chipet tetetnie belé! Ez nem a te dolgod. Törvény elõírja, hogy kutya csak úgy cserélhet gazdát, ha chipezve van. És az elsõ oltást is a szaporítónak kell beadatnia, ahogy féregtelenítenie is neki kell a kutyát, amíg nála van. Jól látszódik, hogy az az utolsó mocsok minél kevesebb pénzbõl akarja megúszni az egészet a kölykök (és gondolom a saját kutyája) kárán. Nem elég, hogy felelõtlenül tart kutyát és tovább növeli az amúgy is elviselhetetlenül magas menhelyi, gyepis és kóbor kutyák számát.
A kérdező hozzászólása: MÉG NEM HOZTAM EL A KUTYÁT!!! Viszont én oltást és chipet is adatok neki, természetesen... sõt, ivartalanítani is fogom, mint a másik kutyámat.
De remélem chip lesz benne! Ha nem, kérlek jelentsd fel azt a mocskos szaporítót.
Ha nincs oltási könyve, akkor oltást sem kapott. Azt nem osztogatják csak úgy az orvosok, szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nem tudom, kapott-e oltást. Keverék kutyus és egy tünemény, ajándékba vihetõ és most 7 hetes. Csak amiatt izgulok, hogy mire ide kerül, már a 2. oltást kéne kapja....
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Ezt még nem is hallottam. Akkor jó, mert még szopnak. Ezekszerint akkor lenne fokozottan veszélyben, ha már nem szopna és még mindig nem lenne oltva. Köszi
Mindig az utolsó mensi elsõ napjától kell nézni. Az orvos is úgy számolja.
Hát nem!!! A 7 hetes a jó, ha uh szerint van kiszámolva!!! A fogantatás abszolút nem mindenkinél a 14 napon van, és menzi szerint, csak úgy lehet kiszámolni. Nekem mondjuk 3 hét eltérés van a 2 között!!!
Szia! Szerintem az a legtisztább, ha megkérdezed a dokidtól, hogy tulajdonképpen hányadik hétben is vagy. Nekem minden UH alkalmával megmondja, mit ír ki a gép a méretek és a fejlettség alapján. Mensi szerint nekem 1 héttel fiatalabb a terhességem, mint a babóka méretei szerint.:)
szia! Nekem dec. 30.-án volt az utolsó mensi elsõ napja.Ma voltam uh-on 8.hét 0.napos, méret szerint.Ha a mensi szerint számolom akkor meg 8.hét 3.napos a babó. Én úgy vagyok vele, kicsi elszámolás ide vagy oda, ne oszt nem szoroz, csak legyen rendbe minden, érezze jól magát a kicsi odabenn . Ha meg nagyon kérdezgetik akkor mond h a 2.hónapba vagy és igy tovább:) ...... Minden jót neked!

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!