Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen elmenni először a (3 db)

Hány hetesen érdemes elmenni először a terhesgondozóba?

Legjobb válasz: Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)

Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)
Én 6 hetesen mentem, de mert nem bírtam tovább! :) aztán mentem azonnal a terhes gondozóba is. :) Védve is voltam szükségem is volt rá.. ki akartak rúgni mikor megtudták hogy jön a baba. De nem mentem bele a közös megeggyezésbe :P De mehetsz a teszt után azonnal is :) Az elsõvel 3 hetesen mentem.. és meg tudta állapítani azt is! :)

Hány hetes terhesen célszerű elöszőr elmenni dokihoz? Ügye a hetek számát az otolsó menstruációtól számoljam?

Legjobb válasz: En szemely szerint 9 hetesen mentem de 8 hetesen is jo menni,elobb nem, legalabb is sok olyant hallottam hogy vagy visszahivtak egy ket hetre vagy verzett mikor hazament a vizsgalat utan..Es 8 hettol szivet is latni fogod hogy dobog..Igen az utolso mensid elso napjatol szamold.

En szemely szerint 9 hetesen mentem de 8 hetesen is jo menni, elobb nem, legalabb is sok olyant hallottam hogy vagy visszahivtak egy ket hetre vagy verzett mikor hazament a vizsgalat utan..Es 8 hettol szivet is latni fogod hogy dobog..Igen az utolso mensid elso napjatol szamold.
Szia. 7-8 hetesen, mert elõbb nem látható a szívhang, csak a petezsák, és emiatt kb 2 hétre rá visszarendel a doki. Egyébként jól tudod, az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet. Üdv, 36 hetes kismama

Hány hetes terhesen kell először elmenni a védőnőhöz?

Nagy baj, ha csak 10-11 héten jutok el? A héten (8 hetes terhes vagyok) mondta az orvos, hogy el kell menni védőnőhöz, de sajnos nem értem el a körzeti védőnőt, hogy pontosan mikor rendel. Jövő héten és utána héten pedig el kell utaznom, így nem tudok hozzá elmenni. Az orvos szerint minden rendben van velem is és a kicsivel is, és én is remekül érzem magam, szinte semmi panaszom nincs. Ugye nem lehet nagy baj ebből a két hétből?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, nem lesz baj belõle! :)

Nyugodj meg, nem lesz baj belõle! :)
Én elõször 7 hetesen mentem, mert kellett a kiskönyv egy helyzetben. Azt a babát sajnos elvesztettem a 10. héten. Mikor újra várandós lettem a védõnõ mondta, hogy õ nem is kérne senkit, hogy bemenjen hozzá a 12. hét elõtt, pont ezért.
Én 14 hetesen mentem elõször. És még azt sem kérdezte, hogy miért nem korábban. (Különben azért nem mentem korábban, mert volt egy 12 hetes missedem, s úgy dönöttem, ha 12. heti UH-n minden oké, csak akkor megyek. )
Szerintem csak amiatt "érdemes" mert tõle kapod meg a terhességi kiskönyvedet amibe pecsétel az orvos -is-, és 4 pecsét kell az egyszeri anyasági támogatáshoz, bár a 4 meglesz, pláne ha magánorvoshoz mész aki 3 hetente berendel, és a végén is sûrûn kell már menni TB alapon is. Én speciel nem látom értelmét a védõnõnek, 3x voltam eddig, de úgy érzem én vagyok a védõnõ és õ a "páciens.
Szia!:) Én anno a kisfiammal 10 hetesen voltam elõször.Nálunk nem is lehet hamarabb menni.Gondolom azért vannak úgy vele, hogy ráér olyankor, mert úgyis a 12 hetes uh-ra kell elõször a kiskönyv.Most ismét babát várok, és várnom kell a 10. hétig.
Én is 10-11 hetesen voltam elõször, nem emlékszem pontosan, de nagyon közel volt már a 12 hetes uh az biztos, senki nem problémázott rajta, úgyhogy ne aggódj, semmirõl nem csúsztál le. Ha meg neked áll esetleg, akkor ilyen a természete, és a jövõben is így fog mindenért viselkedni, és nem azért, mert nagyot hibáztál, úgyhogy el kell engedni a füled mellett...ha esetleg beszól, de szerintem nem fog! :) Egyébként gratulálok a babához, és jó egészséget!
Én 12 hetesen voltam elõször, de nem kérdezte, hogy miért csak most jöttem...
Én 10 hetesen voltam elõször, mert nekem azt mondták, hogy nem érdemes hamarabb. A védõnõ meg lecsesz*tt, hogy miért nem jöttem hamarabb. De minek mentem volna hamarabb? 12 hetesen van az elsõ uh, elõtte van az elsõ vérvétel, akkor nem értem miért kell annyira sietni. Semmi baj nem lesz ha késõbb mész. Fõleg ha orvosod is van.
Nem lesz semmi baj. Gondolj csak bele abba, hogy mi van akkor, ha valaki csak a 12. hét után tudja meg, hogy terhes... akkor sem szólhat semmit.
sziasztok! 9 hetes vagyok. ma voltam UH-on. még nincs készen a vérvételem, EKG, mehetek ezek nélkül a védõnõhöz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!