Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen elmenni először (7 db)

Ti hány hetesen voltatok először 4D uh-n? Mikor érdemes elmenni?

Legjobb válasz: szerintem 12-tõl érdemes, de én pl. 20 körül tervezem

szerintem 12-tõl érdemes, de én pl. 20 körül tervezem
16 hetesen voltunk elõször kis csonti volt de nagyon édes..)) 20 hetesen is voltunk akkor már cuki volt.. 29 hetesen voltunk még akkor olyan volt mint mikor megszületett... 38 hetesen akartunk menni még de 37 hetesen megláttuk élõben mert megszületett a kislányunk..)) Bármikor érdemes mindig nagy élmény.!
Nekem a megye legjobb uh orvosa mondta, hogy a 24 és 28.hét között a legideálisabb menni mert még szépen látni a babát nem olyan agy, hogy ne férjen egészbe a képbe.Mi 24 hetesen voltunk és tisztán kivehetõek voltak az arcvonásai és nagyon szép képeket csináltak.38hkm
Szia. Mi 13 hetesen voltunk elõször, nagyon cuki volt, és már akkor a nemét is megtudtuk :) Aztán legközelebb 25+4 hetesen mentünk, nagyon aranyos volt, már kis pufi volt akkor is, szépen láttuk a kezét meg az ujjait is, meg a lábát is, meg mindenét szépen ki lehetett venni, de nekünk akkor már nem fért el egészben a képernyõn, csak külön-külön tudtuk megnézni a testrészeit. :) 37+2 hkm
Elõször 21 hetesen, másodszor 31 hetesen mentünk. Mind a két uh-on fantasztikusan lehetett látni :-) Bár 31 hetesen már igencsak szégyenlõs volt a Kisasszony :-) 37+1 hkm
19 hetesen voltunk már olyan kis aranyos pofikája volt nem olyan kis 'csontváz' legközelebb 23 hetesen megyünk akkora van idõpontunk :) Boldog Babavárást
A dokim azt javasolta h a 25. es 32. het kozott erdemes menni. Mi voltunk a 28. es 32. heten is.Akkorra mar igazi babas pofija volt, mar akkor megtudtuk mondani h kire hasonlit :) En elobb nem mennek.
Van itt valaki aki esetleg Kecskeméten volt 4D -n?
14. héten. Készültek jó képek, nagyon aranyos volt, bár még kis vékonyka. Megtudtuk a nemét, maximálisan megérte. A kistesónál is megyünk ugyanakkor. :)

Hány hetes korban biztonságos először elmenni orvoshoz? Több anyukától is hallottam, hogy 8 hetes korig semmiképpen, mert vetéléshez vezethet.

Legjobb válasz: Én 7 hetesen mentem elõször, de 4 hetesen tudtam hogy babát várok. Jobb ha hagyod hogy jobban be tudjon ágyazódni, ismerek sajnos olyat is, aki 4 hetesen már elment és vizsgálat után sajna elvetélt:(

Én 7 hetesen mentem elõször, de 4 hetesen tudtam hogy babát várok. Jobb ha hagyod hogy jobban be tudjon ágyazódni, ismerek sajnos olyat is, aki 4 hetesen már elment és vizsgálat után sajna elvetélt:(
Hát errõl csak annyit, hogy lombik esetén a beültetés (fogantatás) után 3 héttel megvizsgálnak. Pedig ott óriási a vetélés kockázata alapból. Akkor szerinted vetéléshez vezethet a korai vizsgálat? Mert szerintem nem.
én is 4 hetesen tudtam meg, 6 hetesen voltam dokinál. Addira már látja. sõt 7-8 hetesen már tuti szívhang is van. Ennél tovább azért ne várj vele, minden jót!
Én 6 hetesen voltam elõször, akkor már dobogott a szíve, és 8 hetesen hívott vissza a doki. Aztán már csak a 12 hetesre. Általában azért mondják a kismamik, h nem érdemes hamar menni (pl. 4-5 hetesen) mert akkor még nem biztos, h van szívhang és a doki úgyis visszahív 1-2 héten belül. Szerintem 8 hetesen tuti mehetsz már és nem a vizsgálat miatt vetélnek el az anyukák, hanem a szervezet tudja, ha beteg az embrió... Üdv.: 27 hét heteske :)
A korai vetélések tényleges oka sokszor soha nem derül ki. Számomra nehezen hihetõ, hogy biztosan és egyértelmûen összefüggést lehet találni a vetélés és a vizsgálat között. Én azt gondolom, hogy a vizsgálat utáni vetélések akkor is bekövetkeztek volna, ha nincs vizsgálat.
Ha a korai vizsgálat vetélést okozna akkor nem csinálnák az orvosok! Én is voltam 4 hetesen 6 hetesen és most 23 hetes vagyok. Ha elvetél valaki az nem a vizsgálattól van, hanem mert így kellett lennie, nem tapadt meg az embrió. Azért nem jó túl korán menni mert ilyenkor sokszor nem látszik semmi még. De ha úgy tartod jobbnak akkor menj nyugodtan 8 hetesen, addigra már szívhang is lesz biztosan. Gratula a babához!
Nem azért nem vizsgálnak meg elõbb mert a vizsgálattól elvetélsz, hanem mert nem lát semmit.Kell hogy megnõljön annyira az embrió hogy meg lehessen normálisan vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Ha minden igaz 6 hetes múltam, viszont már nagyon kíváncsi vagyok, illetve szeretném tudni, hogy minden rendben van. Azt hiszem, egy pár nap múlva elmegyek. Minden kismamának sok egészséget és boldogságot kívánok!
Én 6 hetesen jobban izgultam azon, hogy jó helyen van-e a baba. Alig bírtam ezt is kivárni, de megérte elmenni. Volt már szívhang is, ez nagyon megnyugtató volt, és a vizsgálat után nem lett semmi bajom!

Pesten tudtok ajánlani helyet ahol 4d-s ultrahangot csinálnak? Kb. mennyit szoktak kérni. Dvd-t is kapunk? Hány hetes terhesen érdemes először elmenni?

Legjobb válasz: Szia! Én Hepinetben voltam 4D UH-on.Van több helyen is a városban Hepinet!! Nézd meg a honlapjukat www.hepinet.hu Nagyon jó! 11990ft-ot fizettünk kaptunk egy cd-t kb. 20 képpel és egy 25 perces Dvd-t is.Meg egy fényképet amit mindjárt odaadnak. Nagyon nagy élmény volt! Mi 24 hetesen voltunk és már nagyon formás volt...Minden jót! 29 hetes kismama

Szia! Én Hepinetben voltam 4D UH-on.Van több helyen is a városban Hepinet!! Nézd meg a honlapjukat http://www.hepinet.hu Nagyon jó! 11990ft-ot fizettünk kaptunk egy cd-t kb. 20 képpel és egy 25 perces Dvd-t is.Meg egy fényképet amit mindjárt odaadnak. Nagyon nagy élmény volt! Mi 24 hetesen voltunk és már nagyon formás volt...Minden jót! 29 hetes kismama
Az elözö vagyok kb. egy héttel elöre kell idöpontot kérni telefonon. És lehet menni hétvégén is. Mi is szombaton voltunk.
szerintem is ide menj, mindenki nagyon dícséri. én is ide szeretnék majd, lassan be is jelentkezek, mert már 21 hetes vagyok. Nem tudja vki, hogy lehet-e ott üdülési csekkel fizetni??? mondjuk aki már volt ott?
Szia! Mi a Baross utcaiban voltunk nagyon arik 10.000 fizettünk dvd +véleményt+ 1képet adnak (az sima uh kép) nekem aznapra adtak idõpontot mikor felhívtam õket mondjuk rendi volt a nõ akivel beszéltem mert én a második alacsony AFP után kértem idõpontot és szerintem hallotta hogy ki vagyok ja és a 1-es nõire nem adtak és azért mentem oda.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgy örülök hogy hétvégén is lehet menni! :-))
Én ezt ajánlom: http://www.4Dgenesis.hu 12.000 Ft-ba került, ez tartalmazza a cd-t a képekkel, az egész vizsgálatot dvd-n, illetve az orvosi leletet. Nagyon kedves volt a doktornõ, és vizsgált majdnem egy órán át. Voltam a Baross utcaiban is, de ott 15 perc után "kidobtak", és a nõ sem volt valami kedves. Ha a baba egészségére mész, hogy jól megnézzék, akkor érdemes már 14.héttõl menni, ha a baba szépségére, akkor késõbb, 25. hét után. Minden jót!!
Mi két helyen is voltunk. A Magzati Diagnosztikai Központban 24 hetesen, és a 4dgenesis-ben 31 hetesen. Elõbbiben 20 perces vizsgálat + dvd, + 3 kép 12 e Ft, utóbbiban tündéri szonográfus hölgy, kellemes zene, 1 órás vizsgálat, dvd, cd 48 db képpel, meg 1 kép színesben nyomtatva képeslapnak, szintén 12 e Ft. Nagyon jól éreztük magunkat, ha lehetne, minden héten mennénk! :) Csak ajánlani tudom mkinek! Ja, és kisírtunk még egy nyomtatott képet, amiért a párom adott 1000 Ft borravalót, de nem kért érte a hölgy semmit! A képek a babuci pofijáról, kezérõl, lábáról, nunijáról készültek és eszméletlen jól sikerültek! Szombaton is lehet menni.

Hány hetes terhesen célszerű elöszőr elmenni dokihoz? Ügye a hetek számát az otolsó menstruációtól számoljam?

Legjobb válasz: En szemely szerint 9 hetesen mentem de 8 hetesen is jo menni,elobb nem, legalabb is sok olyant hallottam hogy vagy visszahivtak egy ket hetre vagy verzett mikor hazament a vizsgalat utan..Es 8 hettol szivet is latni fogod hogy dobog..Igen az utolso mensid elso napjatol szamold.

En szemely szerint 9 hetesen mentem de 8 hetesen is jo menni, elobb nem, legalabb is sok olyant hallottam hogy vagy visszahivtak egy ket hetre vagy verzett mikor hazament a vizsgalat utan..Es 8 hettol szivet is latni fogod hogy dobog..Igen az utolso mensid elso napjatol szamold.
Szia. 7-8 hetesen, mert elõbb nem látható a szívhang, csak a petezsák, és emiatt kb 2 hétre rá visszarendel a doki. Egyébként jól tudod, az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet. Üdv, 36 hetes kismama

Hány hetesen érdemes elmenni először a terhesgondozóba?

Legjobb válasz: Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)

Minél elõbb, annál elõbb lesz kiskönyved, és annál elõbb vagy védve munkahelyeden, és annál elõbb nem kell fizetned az orvosnál:-) Amúgy 5 hetesen az uhon már látszik, szívhang olyan 6-7 hetesen van-van aki csak ezután vesz gondozásba. Én nem bírtam volna várni a + teszt után egy napot sem, hogy el nem menjek dokihoz.-)
Én 6 hetesen mentem, de mert nem bírtam tovább! :) aztán mentem azonnal a terhes gondozóba is. :) Védve is voltam szükségem is volt rá.. ki akartak rúgni mikor megtudták hogy jön a baba. De nem mentem bele a közös megeggyezésbe :P De mehetsz a teszt után azonnal is :) Az elsõvel 3 hetesen mentem.. és meg tudta állapítani azt is! :)

Hány hetes terhesen célszerű elöszőr elmenni dokihoz?

Legjobb válasz: 7-8 hetesen érdemes szerintem, ilyenkor már szívhang is van.

7-8 hetesen érdemes szerintem, ilyenkor már szívhang is van.
Szia. Ha vállalni fogod a babát 12 hetes korig bármikor.(Csak zárójelben jegyzem meg:Ha nem akarod, minél hamarabb.)
Szerintem 8-9 hetesen az ideális, mire sor kerülne a 12.heti ultrahangra, már meglesz a kis könyv, és az elsõ vérvétel eredménye is.
Szerintem is 7 hetesen, elöbb nincs nagyon értelme.
Én nem voltam még 6 hetes amikor elõször elmentem dokihoz és nem bántam meg. Ilyenkor az ember még annyira bizonytalan, biztos jó helyen tapadt meg a baja, biztos hogy minden rendben van?! Engem megnyugtatott az a korai ultrahang és boldoggá tett, hogy láthattam a babámat a monitoron! :) Szívhang még nem volt, de pont ma megyek újból, 8 hét 6 naposan és ma remélem minden rendben lesz! Boldog babavárást! :)
Én voltam 6 hetesen, de akkor még csak petszsákot láttunk, sztem 8 hetesen érdemes elõszõr elmenni, akkor már van szivhang. 26 hetes kismama

Hány hetes terhesen kell először elmenni a védőnőhöz?

Nagy baj, ha csak 10-11 héten jutok el? A héten (8 hetes terhes vagyok) mondta az orvos, hogy el kell menni védőnőhöz, de sajnos nem értem el a körzeti védőnőt, hogy pontosan mikor rendel. Jövő héten és utána héten pedig el kell utaznom, így nem tudok hozzá elmenni. Az orvos szerint minden rendben van velem is és a kicsivel is, és én is remekül érzem magam, szinte semmi panaszom nincs. Ugye nem lehet nagy baj ebből a két hétből?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, nem lesz baj belõle! :)

Nyugodj meg, nem lesz baj belõle! :)
Én elõször 7 hetesen mentem, mert kellett a kiskönyv egy helyzetben. Azt a babát sajnos elvesztettem a 10. héten. Mikor újra várandós lettem a védõnõ mondta, hogy õ nem is kérne senkit, hogy bemenjen hozzá a 12. hét elõtt, pont ezért.
Én 14 hetesen mentem elõször. És még azt sem kérdezte, hogy miért nem korábban. (Különben azért nem mentem korábban, mert volt egy 12 hetes missedem, s úgy dönöttem, ha 12. heti UH-n minden oké, csak akkor megyek. )
Szerintem csak amiatt "érdemes" mert tõle kapod meg a terhességi kiskönyvedet amibe pecsétel az orvos -is-, és 4 pecsét kell az egyszeri anyasági támogatáshoz, bár a 4 meglesz, pláne ha magánorvoshoz mész aki 3 hetente berendel, és a végén is sûrûn kell már menni TB alapon is. Én speciel nem látom értelmét a védõnõnek, 3x voltam eddig, de úgy érzem én vagyok a védõnõ és õ a "páciens.
Szia!:) Én anno a kisfiammal 10 hetesen voltam elõször.Nálunk nem is lehet hamarabb menni.Gondolom azért vannak úgy vele, hogy ráér olyankor, mert úgyis a 12 hetes uh-ra kell elõször a kiskönyv.Most ismét babát várok, és várnom kell a 10. hétig.
Én is 10-11 hetesen voltam elõször, nem emlékszem pontosan, de nagyon közel volt már a 12 hetes uh az biztos, senki nem problémázott rajta, úgyhogy ne aggódj, semmirõl nem csúsztál le. Ha meg neked áll esetleg, akkor ilyen a természete, és a jövõben is így fog mindenért viselkedni, és nem azért, mert nagyot hibáztál, úgyhogy el kell engedni a füled mellett...ha esetleg beszól, de szerintem nem fog! :) Egyébként gratulálok a babához, és jó egészséget!
Én 12 hetesen voltam elõször, de nem kérdezte, hogy miért csak most jöttem...
Én 10 hetesen voltam elõször, mert nekem azt mondták, hogy nem érdemes hamarabb. A védõnõ meg lecsesz*tt, hogy miért nem jöttem hamarabb. De minek mentem volna hamarabb? 12 hetesen van az elsõ uh, elõtte van az elsõ vérvétel, akkor nem értem miért kell annyira sietni. Semmi baj nem lesz ha késõbb mész. Fõleg ha orvosod is van.
Nem lesz semmi baj. Gondolj csak bele abba, hogy mi van akkor, ha valaki csak a 12. hét után tudja meg, hogy terhes... akkor sem szólhat semmit.
sziasztok! 9 hetes vagyok. ma voltam UH-on. még nincs készen a vérvételem, EKG, mehetek ezek nélkül a védõnõhöz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!