Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen először dokihoz (7 db)

Hány hetesen csinál először a doki méhszáj vizsgálatot? 27 hetesen voltam nála, de csak UH-ot csinált a papíromra viszont ráírta, hogy Cg:3000 és hogy zárt cx

Ezek nem a méhszáj állapotát jelentik?

Legjobb válasz: Szia, én 39 hetes vagyok, nekem a doki a terhesség elejétõl havonta nézte a méhszájat, most meg már hetente. De ez minden dokinál másképp van. 3000 az jelenti, hogy teljesen zárt vagy még.

Szia, én 39 hetes vagyok, nekem a doki a terhesség elejétõl havonta nézte a méhszájat, most meg már hetente. De ez minden dokinál másképp van. 3000 az jelenti, hogy teljesen zárt vagy még.
Szia!Dede ezek a méhszáj állapotát jelentik, úgyhogy túl is estél rajta :) -márhogy a méhszájvizsgálaton!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!de honnan tudja, hogy teljesen zárt vagyok, ha még egyszer sem vizsgált meg, mert gondolom ez UH-on nem látszik.Vagy csak blöffölt?
Bocsánat, jut eszembe!Itt már több kismama is írta korábban, hogy neki még nem nézte a doki..volt aki már a huszonikszedik hétben járt...furcsa.Szóval biztosan az orvos dönti el és dokinként más a szokás.
Lehet, hogy látszik uh-on (szerintem csak ott is a belsõ méhszáj), de az is lehet, hogy blöffölt. Nekem uh nélkül rendszeresen beírja a kiskönyvbe, hogy a babácska pulzusa 140 és múltkor a védõnõ megnézte és 190 feletti volt. Azonnal kórház, egy hétig voltam bent, mert megindult a szülés. Pedig, ha uh-on a doki megnézte volna, akkor láthatta volna. Kérdezz rá.
Elsõ vagyok. Szerintem is az uh-n max a belsõ méhszáj látszik. Legközelebb mindenképpen kérd meg a dokit, hogy vizsgáljon meg! Mégiscsak nyugodtabb az ember, ha tudja, hogy zárt vagy nyílt a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! nehéz eligazodni itt a dokikon!eddig nekem még csak hasi UH volt, gondoltam a méhszáj állapotához hüveji vizsgálat kell, de ezek szerint lehet, hogy tévedtem.
28 hetes vagyok és nekem csak egyszer nézte a doki a méhszájat azt is azért mert mondtam neki hogy picit görcsölök és keményedek, ekkor voltam 24 hetes. Szívhangot is most nézet nálam elõször a védõnõ (28 hetesen) a dopler készülékkel.
Ha nincs folyásod és nem szokott keményedni a hasad vagy egyéb probléma nem merül fel, akkor nem vizsgálnak kézzel csak a 34 héttõl.

Hány hetes terhesen célszerű elöszőr elmenni dokihoz? Ügye a hetek számát az otolsó menstruációtól számoljam?

Legjobb válasz: En szemely szerint 9 hetesen mentem de 8 hetesen is jo menni,elobb nem, legalabb is sok olyant hallottam hogy vagy visszahivtak egy ket hetre vagy verzett mikor hazament a vizsgalat utan..Es 8 hettol szivet is latni fogod hogy dobog..Igen az utolso mensid elso napjatol szamold.

En szemely szerint 9 hetesen mentem de 8 hetesen is jo menni, elobb nem, legalabb is sok olyant hallottam hogy vagy visszahivtak egy ket hetre vagy verzett mikor hazament a vizsgalat utan..Es 8 hettol szivet is latni fogod hogy dobog..Igen az utolso mensid elso napjatol szamold.
Szia. 7-8 hetesen, mert elõbb nem látható a szívhang, csak a petezsák, és emiatt kb 2 hétre rá visszarendel a doki. Egyébként jól tudod, az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet. Üdv, 36 hetes kismama

Hány hetes terhesen célszerű elöszőr elmenni dokihoz?

Legjobb válasz: 7-8 hetesen érdemes szerintem, ilyenkor már szívhang is van.

7-8 hetesen érdemes szerintem, ilyenkor már szívhang is van.
Szia. Ha vállalni fogod a babát 12 hetes korig bármikor.(Csak zárójelben jegyzem meg:Ha nem akarod, minél hamarabb.)
Szerintem 8-9 hetesen az ideális, mire sor kerülne a 12.heti ultrahangra, már meglesz a kis könyv, és az elsõ vérvétel eredménye is.
Szerintem is 7 hetesen, elöbb nincs nagyon értelme.
Én nem voltam még 6 hetes amikor elõször elmentem dokihoz és nem bántam meg. Ilyenkor az ember még annyira bizonytalan, biztos jó helyen tapadt meg a baja, biztos hogy minden rendben van?! Engem megnyugtatott az a korai ultrahang és boldoggá tett, hogy láthattam a babámat a monitoron! :) Szívhang még nem volt, de pont ma megyek újból, 8 hét 6 naposan és ma remélem minden rendben lesz! Boldog babavárást! :)
Én voltam 6 hetesen, de akkor még csak petszsákot láttunk, sztem 8 hetesen érdemes elõszõr elmenni, akkor már van szivhang. 26 hetes kismama

Ki hány hetesen volt előszór vizsgálaton? és mit látott a doki? (én holnap megyek elviekben (5 hét 6 naposan )

Legjobb válasz: Attól függ hüvelyi, vagy hasi UH lesz. Én ugyanennyi idõsen voltam, és már volt szívhang is, babóca 6 mm-es volt (CRL). Számít az ultrahangkészülék minõsége is, és az orvos is. Szorítok, majd írj mit látott.

Attól függ hüvelyi, vagy hasi UH lesz. Én ugyanennyi idõsen voltam, és már volt szívhang is, babóca 6 mm-es volt (CRL). Számít az ultrahangkészülék minõsége is, és az orvos is. Szorítok, majd írj mit látott.
A kérdező hozzászólása: kiderül!!! leirom mi votl
én 7+4 hetesen voltam, látszott a babó szívhanggal együtt :) akkor volt 13, 6 mm
A kérdező hozzászólása: mindenképp leirom!!
Szia! Én is 5 hét 6 napos vagyok. Én még várok a dokival, mert biztosra szeretnék menni és hallani a pici szívdobogását. Mi csak a 8. héten megyünk orvoshoz, mert mindenki itt azt ajánlotta, hogy várjak. Írd meg légyszi mi lesz, mert ha nálad is hallja már a picit, akkor én is megyek dokihoz, mert már alig bírom kivárni :)
Elsõ baba: 6+0 3mm-es embrió+szívhang Második baba: 6+3 2mm-es embrió+szívhang Szerintem simán láthatod már a babát!:-))
6 hét+ 5 naposan voltam elõször, már hallottuk a kis szívét.. El is sírtam magam :)
A kérdező hozzászólása: :) :) :) istenem tök jo akinek ikrei lesznek:D
6+3 hüvelyi uh 2 petezsák, benne 2 embrió, 2 szívhang:)
5+4 naposan petezsákot látott.
Elsõ vagyok, hüvelyivel többet fog látni szerintem. Minden rendben lesz, nyugi.
A kérdező hozzászólása: Hüvely UH
7+2 nap, bocsi
8 hetes és 1-2 napos voltam.Már nem csak petezsák látszódott és szívhang is volt!
én 732 naposan voltam, a doki bácsi ahogy hívta, kis masszát láttunk még :) Pár naphhója indulhatott be nála a szívdobogás, csodálatos volt :) )) Szerintem késõbb kellene menned, mert max.megvastagodott méhnyálkahártyát fogsz látni vagy egy kis szikhólyagot.
A kérdező hozzászólása: szio korai terhesség 4 hetébe járhatok egyelöre üres szikhólyag jövö héten szerda csüt. vagy pénteken megyek és akkor többet tudunk meg

Akinek nem 14. hanem 17-18. napon volt peteérése, hány hetesen ment először dokihoz, és mit láttak az ultrahangon?

Legjobb válasz: 6-7. hétnél elõbb nem érdemes, mert még nincs szívhang.

6-7. hétnél elõbb nem érdemes, mert még nincs szívhang.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom:-) A kérdés lényege az, hogy ha 3-4 nappal késõbb fogant a baba, mint normál esetben, akkor ez mennyi eltérést jelenthet 6 hetes korban?
A legtöbb esetben nem a 14.napon fogan (nekem pl mensi után 1-2 nappal). Annyit már tud mondani, hogy méhen belül van e vagy sem, megvastagodott e a méhnyálkahártya, vagy már lesz petezsák is.
A kérdező hozzászólása: Hát, épp ettõl tartottam, hogy csak ennyit fog látni:-) Az elsõ babámnál 6 hetesen már szívhang is volt, és reméltem, hogy most is lesz, hogy ne kelljen menni egy hét múlva megint..
Akkor menj késõbb, 7-8 hetesen, akkor már biztos lesz.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az idõpont már adott, de remélem azért nem megyek feleslegesen. Köszi a választ!

Az integrállt tesztet hány hetesen lehet megcsináltatni először? És a doki szól, vagy nekem kell rákérdeznem?

Legjobb válasz: Köszi, csak azt nem értem hogy ha az eredmény már bõven a 12hét után jön meg ,akkor már úgyis marad a baba,mert már nem lehet elvetetni, nem?

A kérdező hozzászólása: Köszi, csak azt nem értem hogy ha az eredmény már bõven a 12hét után jön meg , akkor már úgyis marad a baba, mert már nem lehet elvetetni, nem?
Ha beteg a magzat, akkor késõbb is el lehet vetetni. A 12 hetes határidõ az "általános" abortuszra vonatkozik, tehát arra, hogy valaki személyes okok miatt nem akarja a babát megtartani. Ha komoly betegség van, akkor vagy a 18. vagy a huszonvalahanyadik hétig engedélyezik a terhesség megszakítását. Nem tudom, hogy pontosan meddig. De ilyen ne legyen!
Elõzõ vagyok. Rákerestem. A wikipédia szerint Magyarországon személyes döntés miatt 18 éven felüli anyánál a 12. hétig engedélyezik az abortuszt, 18 év alattiaknál a 18. hétig. De különösen indokolt esetben (például a magzat betegsége, vagy ha az anyára életveszélyt jelent a baba kihordása), akkor felnõtteknél is engedélyezik tovább, 18-20. hétig.

Hány hetesen érdemes először dokihoz menni?

Legjobb válasz: Ha semmi panaszod nincs /eros gorcsok,verzes/ akkor szeritnem szamold ki,h mennyi idos kismama lehetsz,es kb.6-7 heten menj orvoshoz,akkor mar legtobb esetben szivhangot is fogtok latni hallani. Boldog babavarast

Ha semmi panaszod nincs /eros gorcsok, verzes/ akkor szeritnem szamold ki, h mennyi idos kismama lehetsz, es kb.6-7 heten menj orvoshoz, akkor mar legtobb esetben szivhangot is fogtok latni hallani. Boldog babavarast
Én 5 hetes voltam mikor elöször mentem!És már látták a petezsákot igy legalább megnyugodtam hogy jó helyre ágyazodott be a pici...De barátnömnek még 5 hetesen nrm látszott semmi ezért 1 hét múlva rendelték vissza.Gratula a babához!!
Szia! Engem a dokim direkt úgy küldött UH-ra, hogy kb. 8 hetes voltam. Hogy tutira lehessen látni-halllani! Azt mondta akkor gratulál csak ha van szívhang! 7-8 hetesen mentem, és már láttuk- hallottuk Õt! :) Sok sikert 33 hetes kismamai
szerintem se kapkodd el, hacsak nincs valami panaszod, elég ha 7-8 hetesen mész, és akkor már tuti lesz szívhang, és fölöslegesen te sem idegeskedsz, ha még nem látnak semmit, illetve nem is kotorásznak benned ilyen fiatal kismamiként.
A kimaradt menstruáció után 2 héttel!
épp egyik nap, vol a tv-ben egy mûsor, egy nagyon szimpatikus nõgyógyásszal beszélgettek, és õ azt mondta szeretné, ha minden nõ a poz.teszttel azonnal menne orvoshoz, így sok minden idejében kiszûrhetõ lenne.pl. méhenkívüli terhesség. és szerintem igaza van.legfeljebb visszarendelnek egy késõbbi idõpontra, ha nem látnának még semmit.én amikor elõszõr voltam 4.hetet állapított meg az orvos, 10nap múlva hívott vissza, akkor már szívhang is volt, és a kismama könyvet is megkaptam. 21hetes kismama sok sikert
utolsó válaszoló vagyok. kotorászni semmiképp se fognak benned.ilyen korán hasi ultrahang van, ha mégis megpróbálnák, nem kell engedni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!