Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen be (43 db)

Ha elhal a baba, hány hetes kortól kell megszülni és hány hetes korig fejezik be mûvi úton? Ha meg kell szülni mennyi idõt kell a kórházban tölteni?

Bocs a morbid kérdésért, szimplán érdeklõdöm.

Legjobb válasz: 12 hetes kor után kell megszülni

12 hetes kor után kell megszülni
Korhaza es orvossa valogatja. Nalunk megkerdezzuk a kismamat mit szeretne. A mehet muvi uton ki lehet uriteni elmeletileg a 16 hetig is. De nagyon fontos elbucsuzni a babatol akkor is ha mar nem el. Egy keznyomat egy lablenyomat egy fenykep nagyon fontos lehet a gyaszban kesobb. Egy halott kisbaba nem felelmetes semmi csunya nincs benne egyszeruen nem el. A szulok ha nem nezik meg a babat fantazialnak maguknak egyet es az mindig remesebb mint a valosag.
De szépen elmagyaráztad!! Remélem nekünk ilyen nem lesz de köszönöm neked!!
Amikor én szülõszobán voltam, a mellettem lévõ szobába volt egy csaj, 14 hetes volt sajnos elfojt a magzatvize. Meg akarták születni, de aztán valami gond volt és vitték a mûtõbe. Hozzáteszem szörnyû volt végighalgatni, annyira sajnáltam szegényt.
Nekem az elsõ 8 hetesen halt el , õt mûvi uton vették el , a második a 16. hét köróül , õt viszont meg kellett szülni. Általában 4 nap körül kell bent lenni a kórházban. Az elsõ nap felteszik a méhszájtágitot , belgyogyász megvizsgál , labort vesznek. Másnap bekötik az infuziot , amivel meginditják a szülést. Innentõl kezdve a szervezeteden mulik , hogy mikor születik meg a magzat , lehet , hogy aznap , lehet , hogy csak másnap. Miután megszületik , elaltatnak , hogy eltávolitsák a méhlepényt. Utána a nõgyogyászaton kell bent lenni még 1-2 napot.

Hétfőn leszek 38 hetes de már most hasogat a derekam elég rendesen. Ha véletlenül megszülnék az már nem lenne baj ugye? Hány hetesnek írnák be és nem számítana kora szülöttnek? Többi lent.

Ráadásul orvosom is hétf?n lesz mert most szabadságon van de azt mondta ha véletlen szülni kell akkor ne féljek mert ott lesz. De honnan fogja tudni hogy szülök az ügyeletes dokinak kell szólni hogy hívja fel vagy hogy m?ködik ez? Biztos befog jönni még akkor is ha éjszaka lesz? Nagyon szeretném ha ott lenne.

Legjobb válasz: Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!

Csak ha 2500gr alatt van akkor koraszülött, a 37 hét után már nem. Nekem eddig mindegyik elõbb jött, volt amelyik 35 hetesen, és teljesen érett volt. 38 hetesen már nem baj, ha megszületik. Ha fájásaid jelentkeznek rendszeresen, és erõsödnének, vagy sûrûsödne, (vagy folyik a magzatvíz)akkor menj be a kórházba, ahol a dokid rendel. Ha indokoltnak tartják, szólnak neki. És ne félj, nem lesz baj :) Drukkolok!
38 hetesen született a kicsim, 3050 g és 54 cm volt.Tehát nyugodj meg, ilyenkor már mindenük kifejlõdött, már csak husosodnak anya hasába.Könnyû szülést és boldog babázást kívánok neked!
szia! Én is hétfõn töltöm a 38.hetet. Nekem is fáj a derekam.A nyákdugóm egy része is elment már, hasam is megy , hányingerem is van. Én remélem, hogy hamarosan szülni fogok. Könnyû szülés és boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Arra én is de már úgy babáznék. Persze fõ a türelem csak olyan nehéz. Boldog babásodást mindenkinek.
Szia! Tegnapi 10:29-es vagyok. Én holnap megyek CTG-re(nálunk csak ez van).Kíváncsian várom mert én még nem voltam egyszer sem:S A hasam nekem is nagyon görcsöl, már egyre jobban mint eddig. Olyan kíváncsi vagyok meddig fogunk egyben maradni mind a ketten?:) :)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam NST-n de még semmi. A hasam néha olyan kemény mint a beton ott is be keményedet az asszisztens meg is jegyezte hogy olyan volt mint a kõ és néha már a hasam alja is görcsölget. Jövõ héten kell vissza mennem. Hát nem tudom mi lesz, de majd jelzi ha itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát még itthon vagyok a fájások nem olyan erõsek de már erõsödnek és kezdenek egy kicsit sûrûsödni. Remélem hamarosan babázhatok.
De jó lehetett neked! Én is szeretnék már végre megszülni de semmi jele nincs, sõt még mozogni is alig mozog a picikém. Reggel volt jósló szerû fájásom, de azóta semmi...:(
Nekem elment szombaton a nyákdugóm, este felé fájásszerûim voltak, de enyhén éreztem, csak olyan más jellegû volt, mint elõtte, éjjel semmi és reggel kezdõdött újra. Vasárnap 11-kor már 5-6 percesek voltak, 14 óra körül 2-3 percesek, de végül császárral született meg a babánk 20:43-kor. Én nem ilyen fájásokra számítottam, naívan mentem szülni, hogy ez úgy sem az. Na aztán estére már fájt rendesen, félreérthetetlenül. A 38. héten voltam, azért nem gondoltam még, hogy ez az lesz. :)
18:38-as vagyok. hát nekem nincs ilyen szerencsém, mert már 3 napja, hogy jött nyákdugó darab, azóta erõsödött a hasmenésem:S Görcseim is vannak de az is úgy, hogy reggel 2 fájás között 2 óra telik el aztán semmi, vagy délután ugyan ez csak másfél óra:S
18:38-nak, nekem is így kezdõdött és másnap megszületett a kisfiunk!
Én is 38 hetesen szültem, 3850g lett a kisfiam. Bementem, az ott lévõ doki megvizsgált és úgy látta, hogy ebbõl szülés lesz és õk hívták az én dokimat, hogy jöhet. Hozzám vasárnap délután 5 körül jött be a dokim és 20:43-kor lett meg a kisfiunk, igaz császárral. Nekem is mondta a dokim, hogy megy majd konferenciára, de ha kell eljön és 2 óra alatt itt tud lenni ha kell. Szerencsére elõtte megszületett a kisfiunk, én is idegeskedtem volna, hogy biztos jön-e.
17:59-es vagyok. Voltam ma CTG-n semmi fájás:S A doki azt mondta ez nem mérvadó mert attól még beindulhat a szülés. Türelmesnek lenni már ennyi idõ után nem valami könnyû :S:) Boldog babavárást neked is boldog babázást is ha meglesz:)

Kinek hány hetesen fordult be a babája a helyes irányba?

Legjobb válasz: Hogy pontosan mikor, azt nem tudom, de 26 hetesen még faros volt, 28 hetes UHn már fejfekvésben volt. :) 33 hetes kismami

Hogy pontosan mikor, azt nem tudom, de 26 hetesen még faros volt, 28 hetes UHn már fejfekvésben volt. :) 33 hetes kismami
28. héten, nem volt valami kellemes érzés.
30 hetes vagyok, sajna nekem hiába fordul fejvégûbe a baba, mindig visszafordul harántfekvésbe, jó lenne ha már végleg befordulna :)
27 hetes babamozin még faros volt 32 heti uh már befordult, azóta is így van szerencsére 37 hetes kismama
24 hetes UH-on már fejvégû volt, a 32. héten is az volt. Soha nem éreztem, hogy mikor forgolódott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én 25 hetes vagyok, eddig haránt fekvésben volt most faros... Remélem befordul majd. :)
Akkor még bõven ráér befordulni. Van akinek az utolsó hetekben fordul csak be, vagy az utolsó pillanatban, úgyhogy simán befordulhat még! :)


Egy kölyökkutyának hány hetes kortól lehet hozzászoktatni a száraztápra? Igaz, hogy be kell áztatni?

Legjobb válasz: 8 hetes kortól már biztosan eheti szárazon, mivel nálunk már úgy ette, mikor elhoztuk a tenyésztõtõl, de úgy tudom, hogy már náluk is úgy ették kb. 7 hetes kortól. De nem értek hozzá teljesen :/ Van, amelyik kutya jobban szereti beáztatva egyébként.

8 hetes kortól már biztosan eheti szárazon, mivel nálunk már úgy ette, mikor elhoztuk a tenyésztõtõl, de úgy tudom, hogy már náluk is úgy ették kb. 7 hetes kortól. De nem értek hozzá teljesen :/ Van, amelyik kutya jobban szereti beáztatva egyébként.
Az enyém, már 6hetes korában ette . A junior tápokra rá van írva hogy mennyi idõs kortól lehet adni azt a tápot. Az elején lehet beáztatni egy kicsit, de a széklete, és a fogai miatt is jó, ha inkább szárazon eszi :)
3 hetes kortól kell etetni az anyja mellett. Be lehet áztatni ha nem bírja megenni a kölyöktápot szárazon, de csak amíg muszáj, mert a puha étel nem jó fogaknak.
Én azt mondom hogy 9 hetesen kezdd el! Úgy csináltam (eleinte tejet ivott) teszek a tejbe egy kis száraz tápot és 2 naponta kevesebb mennyiségû tejet teszek bele. Így fokozatosan rászokik a kutya.

Hány hetes babával utaztatok el először nyaralni, és vittétek be gyerekmedencébe először?

A nagyobbik lányom 2,5 éves, a kicsi most 2 hetes. Nyár végén el akarunk menni nyaralni és bevinném a picit is a medencébe. Olyan 1,5-2 hónaposan már megtehetem ugye? persze csak gyerekmedencébe gondoltam.

Legjobb válasz: 5 hetessel voltunk már Balatonon, de akkor még õt nem fürdettük. Most a legkisebbünk 3 hetes, szeptemberben készülünk olaszba, vélhetõleg ott már fürcsizik õ is. Tiszta vízbe nyugodtan viheted szerintem, hiszen babaúszásra is visznek már 2 hónapos picurt...

5 hetessel voltunk már Balatonon, de akkor még õt nem fürdettük. Most a legkisebbünk 3 hetes, szeptemberben készülünk olaszba, vélhetõleg ott már fürcsizik õ is. Tiszta vízbe nyugodtan viheted szerintem, hiszen babaúszásra is visznek már 2 hónapos picurt...
mi augusztusban megyünk nyaralni, csak 3 napra, a fiam akkor lesz 6 és fél hós. elõbb viszont nem vinném be medencébe, pláne nem strandra...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Élõ vízbe hamarabb be lehet vinni, de medencébe én 1 éves korig nem vinném be, a medence tisztításához használt vegyszerek miatt. Babaúszás is csak olyan helyen van ahol kifejezetten figyelnek a vízösszetételre.
4 hònapos babàmat az otthoni kis gumi medencebe fürdetem kint.Természetesen ùszòpelenkàban és fûrdõruhaban és figyelek a hõmérsékletre.1 hònap múlva talàn megyünk a Balxsira akkor majd meglàtjuk.
Mi egy évesen vittük be. Mondjuk csak azért, mert tavaly nyár elején született, így mikor fél éves volt, akkor volt a legnagyobb tél. Ha téli baba lenne, akkor is bevittem volna, most már. Tehát lényegében egy hat hónaposnál kisebb babát nem vinnék vízbe, egy két hónapost pedig semmilyenbe se, se természetes, se medence vízbe.

Hány hetes vagyok, ha a 7. hetet vasárnap töltöm be (akkor is 7 hetes vagyok, vagy csak 6 hetes)?

Legjobb válasz: Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD

Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD
Mindig azt kell figyelembe venni amit betöltöttél.Én pl tegnap töltöttem be a 30dik hetet .Igaz, hogy a 31dikben vagyunk, de betöltve csak 30ak vagyunk.Tehát te betöltött 6hetes vagy.Jövõ hétfõn már betöltött 7leszel.Ne akard siettetni..annak a babónak fejlõdni kell, ha meg már ki akar jönni, úgy is kifog jönni.

7 hetes terhes vagyok. Mikor és hogyan jelentsem be a főnökömnek (nem a legkedvesebb ember), hogy babát várok? Hány hetes terhességig kell/kötelező dolgozni?

Legjobb válasz: Sehány hétig sem kötelezhetnek rá. Ha a háziorvosod betegállományba vesz,akkor nem tudnak mit tenni. Általában a 12. hét után szokás bejelenti,bár én már a 4.-en megtettem.:) Boldog babavárást! 15 hetes kismami

Sehány hétig sem kötelezhetnek rá. Ha a háziorvosod betegállományba vesz, akkor nem tudnak mit tenni. Általában a 12. hét után szokás bejelenti, bár én már a 4.-en megtettem.:) Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Ha az orvosod nem ajállja az állományt, és Te jól érzed magad, a munkahelyeden meg nem kell emelgetni, lótni-futni akkor addig dolgozol ameddig jólesik, ill. amíg a fõnök jó szemmel nézi, de terhesen nem rúghat ki.Én a 4. héttõl vagyok állományba mert vesz. terhes vagyok.A nõdokiddal beszéld meg mit ajáll. Boldog Babavárást!
Szia , mindenképpen csak akkor jelentsd be, ha már nem vagy próbaidõs és megvan a kiskönyved!! Én úgy tudom a 12.dik hétig kötelezõ szólni, elõbb nem is érdemes!A pocid úgyis csak késõbb fog látszódni, én 13hetes vagyok, de még nem vehetõ észre-mondjuk mindig is volt egy kis hasam...Azt, hogy meddig dolgozol azt te döntöd el, ha nem bírod , mert rosszul vagy vagy fizikai munkát stb.csinálsz az orvos kiír táppénzre, de csak akkor tedd ha nemvagy próbaidõs, mert ez alatt is felmondhatnak és nem vagy védve.Ha nem vagy az és szóltál a kiskönyved is megvan , nem rúghat ki!!! Ha bírod dolgozhatsz kb a 7.5hónapos korig is, ekkor kiveszed a szabiaidat-ha van, és elmégy tgyásra.De ezeknek utánna kell érdeklõdj, mert mindenkinek a saját helyzetétõl függ.A védõnõ is tud segíteni ebben.Azt viszont ne felejts el ha táppénzen vagy a terhesség alatt, jelentõsen lehúzza a gyededet is, erre figyelj.
Ha nem vagy próbaidõs és megvan a kiskönyved, nem rúghat ki. Onnan kezdve te döntöd el, mikor mondod el. De ha beleesel a rosszullevõk körében, akkor nehéz titkolni. Illetve sok vizsgálatra kell járni-délelõtt, ezekre is el kell kéretõzni. Kötelezõ idõ nincs, akár már most is elmehetsz táppénzre. Hogy hogyan? Állj elé, és közöld vele, hogy terhes vagyok, terveim szerint ... hó ...napjáig fogok dolgozni. Ha nem kedves, "szard le" neked legyen jó, az a lényeg. TE örülj, õ meg pukkadjon meg:-)
szia! én a 8.-dik hét betöltését megvártam, akkor jelentettem be, írásban e-mail formájában (hogy védve legyek). az én fõnököm sem egy álom, de jól fogadta, sõt, jobban mint gondoltam :) . az, hogy meddig dolgozol rajtad múlik, semmi sem kötelezõ! azt tedd, amit érzel, ha fáradt vagy, irasd ki magad, ha bírod, dolgozz, de csak addig , amíg nem okoz gondot a bejárás, a sok ülés, állás meg ilyesmi. ha úgy érzed jobban terhelnek, sajnos ez nálam így volt kb három hétig (a hír fogadása ellenére), szólj, hogy soknak érzed, ha pedig nem változik a helyzet : betegszabi :) ))). jó babavárást , üdv babóóó :)

Kinek hány hetesen/hónaposan állt be a babájánál az éjszakai rendszeres felkelés?

tudom hogy sok dologtól függ hányszor kel fel egy baba de úgy kb. mikor állt be nálatok?

Legjobb válasz: Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.

Nekem az elso 4 hetes koratol aludta at az ejszakat. 10-tol reggel 6-ig. Most a masodik mar kb. 3-4 napos koratol. 12-kor evett utoljara es utana reggel 6-kor evett egy darabig, most 3 honapos 11-tol reggel 7-ig alszik.
A kérdező hozzászólása: akkor nálunk az lehet a baj hogy este 7-8 között vacsizik és utána már nem kel fel csak 12-1 körül???! Lehet fel kéne keltenem még 11 körül és akkor utána végig aludná õ is az éjszakát??
En este 11kor megetetem, de akkor ki se nyitja a szemet, ugy eszik, hogy kozben alszik. A bofizesre se szokott felkelni vagy max kinyitja a szemet es mar csukja is vissza. De ha nem eszik keson, akkor kel ejjel. 11kor meg ugyis tevet nezunk, szoval az abba az idobe esik, amikor nem kell kelnem etetni. Probald meg. Mi eszunk 7, 11, 15, 19 es 23 orakor. Mondjuk en kozben nem szoktam extra ciciztetni, ha valami baja van kozben, akkor cumit kap a szajaba, igy elegendo nagy adag tejcsim van, mire eves ido van. De ha tapos, akkor meg meg egyszerubb. Remelem sikerul ataludnotok az ejszakat!
Mostanában biztos, hogy nem fog beállni, vagy majd 1-1, 5-2 éves korára. Babám 10 hónapos és legtöbbször 1-szer kel, sokszor 2-szer, de ha néha rosszul alszik akkor 3-szor. Ez újszülött kora óra így van. Annyi minden befolyásolja egy 1 év alatti baba alvását, hogy ha be is áll 1-2 hétre az éjszakája, jöhet egy front, hasfájás, másik nap és felborul a rend.
én ugy csinálom hogy fél 9-kor megfürdetem, felöltöztetem, játszok még vele egy kicsit és olyan 9-fél 10-kor megetetem.Általában Reggel 7-ig alszik.És ez az eleje óta igy megy!Nagyon ritkán kel/kelt fel éjjel!Most 3 hónapos
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem is felkéne keltenem 10-11 körül enni? akkor lehet végig aludná az éjjelt?
Lányom 3 hetes kora óta este 7-8tól alszik hajnal 3-4ig.Ha késõbb teszem le, mert nem vagyunk itthon, vagy valamiért nem tud elaludni és csak 10körül alszik el, akkor 5-7körül kel.ALudt már prászor este 7tõl reggel 7ig is, de nem sokszor még.Szóval õ már 3 hetesen is csak 1x evett éjjel.
Valami fejlemeny? Hogy alakul az alvas?
6 hetesen mindkét gyereknél
4 hetesen.
Amint volt szívhangja a picinek.
én már 5 hetesen nem dolgoztam, elõtte pár nappal mondtam el a közvetlen felettesemnek. munkaköröm miatt nem is dolgozhattam volna tovább, sok volt a veszélyes anyag körülöttem. meg is szûnt a szerzõdésem rá egy hónapra...:S de számítottam rá.
4 hetesen. Muszály volt, mert meddõséi kezelésre jártam, amirõl mindenki tudott. (képtelenség eltitkolni, mert nagyon sokszor kellett munkaidõben elmennem és nem tidtam volna hónapokig mit mondani a közvetlen munkatársaimnak) Szóval amikor reggel elmentem a 28. napomon vérvételre és utána mentem dolgozni, megkérdezték, hogy sikerült-e. Nem tudtam volna letagadni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, fõleg a webcímet. :)
Én is meddõségre kezelésre jártam, az egész tanszék drukkolt nekem, így még aznap, ahogy megtudtam. (Április 11-én volt a beültetés, május 2-án derült ki, hogy sikerült.)
Én 13 hetes voltam, amikor elmondtam, azon a napon menten el táppénzre, mert nem sokkal elõtte léptem át a próbaidõn, veszélyeztetett terhes voltam.
8 hetesen, de csak a közvetlen fõnökömnek, mert felmondott a cégnél. Hivatalosan 11 hetesen, mert nem dolgozhattam tovább a munkakörömben. Nagyon sokat vezettem és begörcsölt folyton a hasam, így veszélyeztet terhes lettem. Most már jobb hamarabb elmondanod, mert ha hivatalosan nem kölöd, de esetleg rájönnek akkor ki is rúghatnak. :( http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/38-sptab-melle..
3-as vagyok. Ha megtehettem volna a 12. hét után mondtam volna el.
8 hetes terhes voltam pont, amikor közöltem, hogy 2 hét múlva megyek táppénzre, mert veszélyeztetett terhesnek titulált az orvosom. Nem okozott meglepetést szinte senkinek sem a cégnél, mert: - gondolták, hogy házasság után lesz gyermek - állandóan a wc-n lógtam - hetente 2× jártam reggel vérvételre és nõgyógyászhoz Egyébként mai napig örömmel fogadnak és nem maradt senkiben sem rossz szájíz. Egy megértõ és családbarát munkahely erre fel van készülve. Ahol pedig én dolgoztam, az ilyen. (Német multi)
10 hetesen.

Ti hány hetesen mentetek fogászatra? Nekem van lyukas fogam de még nem fáj. Amíg nem fáj addig nincs begyulladva? Ha be van már gyulladva milyen veszélyt jelent a babára?

egy 15 hetes,aki fél a fogdokitól még jobban mint a szülést?l..

Legjobb válasz: Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s

Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s
Amúgy is ingyenes... Igen, nekem is 2héten belül kell erõt venni magamon. :) ))
A kérdező hozzászólása: én az érzéstelenítõben bízom talán úgy elviselhetõbb! meg úgysem fogjuk megúszni szerintem..a dolog jó oldala hogy terhesség alatt ingyenes az a fogászat ki kell használni.én már erõt vettem magamon nem bocsájtanám meg magamnak ha emiatt lenne baja a babának..2 héten belül biztos elintézem :)
Szerintem jobban! :D Nekem van egy több okból nem fejezett be gyökér kezelt fogam, amiben csak gyökértömés van, a többi pedig a nagy luk, a nagy semmi... Én nem fogom megúszni ezt már egy töméssel...sõt, örülök, ha simán ki tudják majd húzni...
A kérdező hozzászólása: nem tudom nálunk a fogpótlás nem ingyenes.nekem majd azt is kell! :S
Én épp ma voltam 25 hetesen, szerencsére lyuk nem volt, csak tisztításra mentem. Az viszont nagyon jó, mert a sok fogkõ miatt hamarabb begyulladhat az íny is, ami amúgy is érzékenyebb ilyenkor a hormonok miatt. Szerintem menj el mielõbb, minél kisebb a lyuk, annál kisebb beavatkozás kell. érzéstelenítõt kaphasz, van kismamáknak való (szólj a dokinak, ha még nem látszana rajtad). Ha már úgyis mész, érdemes leszedetned a fogkövet is, akkor kisebb az esélye a többi romlásának is. Bátorság! Egyáltalán nem vészes!
Vannak riasztó esetek, de jobb félni, mint megijedni! Ha van lehetõséged, akkor kérd a Párodat, hogy menjen be Veled, és fogja a kezed!! Sokat fog segíteni!!! :-) Boldog babavárást, és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
14hetes vagyok és egy cipõben a kérdezõvel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a többi választ is :) utolsó, szóval akkor még te sem voltál, vagy ugyanúgy félsz mint én?
Én elég késõn mentem, kb 20 hetesen. Szerencsére megúsztam 3 töméssel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm erõt veszek akkor magamon mert nem szeretném a legutóbb leírtakat!
addig menj el, amíg nem fáj, a baba érdekében is! ha már be van gyulladva, akkor a gyulladás a véráramon keresztül szétterjed a testedben, bejut a babába is, lehet belõle vetélés, illetve bármelyikõtök szívizomszövetére ráhúzódhat, azt pedig nem is részletezem , hogy ez terhesen miket okozhat vegyél nagy levegõt és irány a fogorvos, minél elõbb, hogy minél kisebb lyukat kelljen betömnie egyébként tud adni kismamáknak való érzéstelenítõt is, ha szükségesnek látja
Én 10 hetesen elintéztem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!