Találatok a következő kifejezésre: Hány hetesen a fogát a (28 db)

Hány hetesen fog elküldeni a nőgyógyászom a védőnőhöz és a háziorvoshoz? Most 7 hetes vagyok, két hét múlva megyek hozzá legközelebb, 9 hetesen.

Legjobb válasz: Engem nem küldött a nõgyógyászom a védõnõhöz, a háziorvoshoz meg csak akkor mentem, mikor már táppénzre akartam menni. szerintem már elmehetsz a védõnõhöz, mert õ ad kiskönyvet.

Engem nem küldött a nõgyógyászom a védõnõhöz, a háziorvoshoz meg csak akkor mentem, mikor már táppénzre akartam menni. szerintem már elmehetsz a védõnõhöz, mert õ ad kiskönyvet.
Én kaptam a dokitól egy igazolást, hogy hány hetes terhes is vagyok és azzal kellett mennem a védõnõhöz, hogy megkapjam a kiskönyvet.(12. hét elõtt kell még a védõnõhöz menni úgy tudom)
Szia! nem értem mért nem küldött el már a védõnõhöz a dokid, engem azonnal elküldött mikor elmentem hozzá pedig csak 6 hetes voltam, csak úgy szerintem nem tudsz elmenni egy védõnõhöz, mert én is kaptam egy papírt, amin a doki kéri a kiskönyvet a védõnõtõl és anélkül nem kaptam volna meg... lehet, hogy majd akkor fog elküldeni amikor 9 hetes leszel, a háziorvoshoz viszont magadtól kell menned, de csak ha akarsz az nem kötelezõ úgy mint a belgyógyászat vagy a fogászat, ezeket eldöntheted, hogy akarsz e menni vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt mondta a dokim, hogy fog adni egy papírt amivel mehetek a védõnõhöz, csak azt nem mondta, hogy mikor. Remélem a következõ alkalommal kapok.
Nekem azt mondta addig ne menjek mig be nem töltöm a 9hetet.Addig bármi történhet, ezt õ csak jó tanácsként mondja.Bele éli magát a kismama és ne adj isten felszivódik, vetélés, ne legyen semmi!!Ezt mondta nekem.Igaza van!!Az a kismama könyv ráér még.Igaza van!!Én a jövõ héten leszek 9hetes talán mehetek a védõnõhöz.-)

Most akor hány hetes terhes vagyok? Legközelebb már mindent fog látni a doki?

Nov.15.-én volt meg utoljára de dec 4.én még megvolt 26mm pete.Az els? teszt dec 17. lett halvány pozitív.A doki dec 22 még csak a megvastagodott nyálkahártyát látta,elküldött a laborba terheségi tesztett csináltatni és azis pozitív lett.Azt mondta 2 hét múlva menje vissza ez jan 5.én lesz.Akor már mindent fog látni?

Legjobb válasz: Ahogy számolom még nem száz százalék, hogy látni fogja. Az enyém öt hetesen még nem látszott, hat hetesen már igen. Te akkor olyan öt hetes leszel. Gratulálok!

Ahogy számolom még nem száz százalék, hogy látni fogja. Az enyém öt hetesen még nem látszott, hat hetesen már igen. Te akkor olyan öt hetes leszel. Gratulálok!
a menstruációdtól számolva január 5-én leszel 7 hetes és 2 napos. elvileg fog látni szívhangot és embrióképzõdményt. Mivel a megtermékenyülés idõpontja sosem biztos igy ezért az utolsó menstruációtól számolnak akármikor volt is a peteérésed. Most 5 hetes 3 napos terhes vagy.
bocs rosszul irtam 6 hetes és 3 napos vagy!
A kérdező hozzászólása: Akor is így számoljá ha teljesen biztos hogy a télapó "hozta" a babámat?:)
Szia, igen, utolsó menstruációtól fogják számolni a szülés várható idõpontját, ez a kiírt idõpont majd esetleg módosulhat a Pici méreteitõl függõen-pl súly stb. a késõbbi ultrahang vizsgálatokon. Gratulálok és Boldog Új Évet Kívánok! :)
Szerintem akkor még csak úgy 6 hetes leszel, ha még csak most volt peteérésed.De az nem baj.Valószínû hogy még nem lesz szívhangja, de a terhességet már látni fogja:) Nekem is késõbb fogant mint ahogy kellett volna.De nem baj a fõ hogy jól fejlõdjön:) 13 hetes kismama

Hány hetes kortól lesz nappal ébren a babám? Hat hetes, de még mindig csak eszik meg alszik. És mit fog csinálni ébren?

Legjobb válasz: Szia!2 hónapos korától egy picit többet lesz majd fel! Örülj neki hogy ilyen jó baba! Egyébként ha fel lesz a babád majd nézelõdni fog és felfedezi a körülötte lévõ világot és mosolyog! Kívánom hogy sok örömöd legyen benne! UI:lehet a Te babád késõbb vagy hamarabb fog éberebb lenni én csak egy tapasztalatot írtam le!

Szia!2 hónapos korától egy picit többet lesz majd fel! Örülj neki hogy ilyen jó baba! Egyébként ha fel lesz a babád majd nézelõdni fog és felfedezi a körülötte lévõ világot és mosolyog! Kívánom hogy sok örömöd legyen benne! UI:lehet a Te babád késõbb vagy hamarabb fog éberebb lenni én csak egy tapasztalatot írtam le!
A kisfiam 11 hetes és kb. 4-5 hete már nagyon keveset alszik napközben. Amikor ébren van, akkor kint van velünk a nappaliban, ott van felállítva az utazóágy (emelõbetéttel, tehát nem a lábakat látja csak), abban rengeteg játéka van, macik, csörgõk. Mostanában már rendesen tud fogni, rázza a csörgõket pofozza a macikat és egyfolytában dumál, egyszerûen zabálnivaló! :) De minden játéknál jobban szereti, ha van valaki, aki odaül mellé és beszél hozzá. Akkor Õ is válaszol, közben nagyokat kacag, rettenetesen élvezi!
Az én kisfiam 9 hetes. 2-3 hete azért már vannak elég éber idõszakai. Nézegelõdik a pihenõszékben, lerakom a nagy ágyra, hol hasra, hol a hátára. Van, hogy 2 órát is ébren van már. Utána alszik 3-4 órát is.

Ha előző héten csak petezsák látszódott, egy héttel később pedig már szívhang is, akkor mennyi idős terhes lehetek? Mikor lehetett a fogantatás? És az orvos hány hetesnek fog mondani?

Legjobb válasz: Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.

Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.
A kérdező hozzászólása: :-) Akkor ezek szerint a fogantatás után négy héttel már van szívhang. Sajnos az utolsó mensimet nem tudom, mert akár 40 napos is volt, kiszámíthatatlan. Tehát ha ezen a héten van szívhang, akkor kb. négy hete volt a fogantatás, és hat hetesnek mondanak?
6 hetes minimum vagy. Viszont, a baba mérete nagyon jól meghatározza a kort. 9-11 mm-es ülõmagasságú baba (CRL) 7 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is inkább 7 hetes lehetsz, de ilyenkor még elég megbízható az uh alapján számolt kor. Késõbb már nem fejlõdnek ennyire egyformán a babócák, általában az elsõ uh alkalmával lehet legpontosabban megsaccolni, mekkora is a picur. Sok boldogságot!:-)
4 hetes és 4 napos
A kérdező hozzászólása: akkor 6 nap múlva láthatom?
Háát nem akarlak elkeseriteni de jo korán adtak idõpontot... Az én dokim ugy adott kiszámolta mikor leszek betöltött 6 hetes és addigra adott hogy már látszodjon is valami ne kelljen visszarendelni...Én is kérdeztem hogy olyan soká azt mondta igen mert 4 hetesen nem igen látni sok mindent...De 6 hetesen már volt szivhang is..:-))És jol tettem hogy nem hivott hamarabb csak paráztam volna hogy nem láttam semmit és fogok e rettegésbe telt volna az a 2 hét... Tehát sztem sok mindent nem láthatsz majd de gondolom megállapitja a terhességet.Szivhang nem lesz az bizti...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Hát már az is megnyugtatna, ha látnám, de akkor következõ héten meg már a szívhangot is hallhatom!!!De jó, alig várom!
de keress rá Dr Timmermenn doki honlapjára ott meg tudod nézni mikor mekkora a baba milyen vizsgálatok vannak meg mindent.4 hetesen még nemir semmit...utolso voltam.5.héttõl kezdi el irni a dolgokat....
Hát valamit látni fogsz az biztos..:-))fõleg a doki meg megnézi jo helyen tapadt e meg meg ilyesmi...rákszûrést is csinál..Majd irj mi volt nagy élmény lesz az biztos..:-)) Gratulálok!!!!Megint én voltam ..:-))Ha kérdésed van irj válaszolok amint odõm engedi a kislányom mellett...Én is mikor terhes voltam sokat kérdezõsködtem itt...:) )Meg utánna is..:-)

Júliusban fog születni a babám, olyan nyári időben hány hetesen vihetem ki először levegőre?

Nem nagyon vagyok az az otthon ülős típus, nem bírok egy helyben lenni 5 percig sem, nem tudom hogyan bírnám ki, ha 3-4 hétig a lakásban kéne kuksolnom, szerintetek van rá esély, hogy 1-2 hetesen kivihetem levegőre normálisan felöltöztetve?

Legjobb válasz: 2 hetesen már mindenképp ki lehet vinni nyáron, de ha szép idõ van, akár elõbb is.

2 hetesen már mindenképp ki lehet vinni nyáron, de ha szép idõ van, akár elõbb is.
szia! az én kisfiam július végén született 35 fokban jöttünk haza. Kövezzetek meg, de én már az elsõ nap kivittem. Onnantól kezdve sétáltunk minden reggel és minden késõ délután. Semmi baja nem lett.
Téli babával sem kell 3-4 hetet bent kuksolni, nemhogy nyárival. Szerintem ha minde OK 10 naposan már ki lehet vinni du. 5 után, amkor enyhül a meleg.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! huhh, hát ez jó hír, hogy 1-2 hetesen már ki lehet vinni, de azért most is teli vagyok aggodalommal, hogy majd jól csinálom e amiket írtatok, hogy ne melegedjen túl, meg hõszabályozás, jézusom, szerintem szarrá fogom aggódni magam amíg fel nem nõ :) ))) köszönöm még egyszer!
október végén szültem, és november elsõ hetében a 12 naposan kivittem, bár szerencsém volt, mert csodálatosan meleg idõ volt akkor egy-két hétig. az a lényeg, hogy takard a széltõl, naptól és még véletlenül se hajolgassanak a kocsi fölé, nehogy elkapjon valamit. az egyik ismerõsöm, (kapaszkodj meg) aznap amikor kijött a kórházból, már kivitte mutogatni. nem lett baja persze de azért ezt ne tedd.
Én a nap elkerülése érdekében árnyékos oldalon mentem vele, ill. napernyõt használtam. Mindig volt rajta egy vékony sapka, ill amíg nem lett 37 fokos kánikula két réteg ruha min. volt rajta és betakartam egy textilpelenkával, ha kellett, ha hûvösebb volt, akkor annak megfelelõen öltöztettem. Én csak azt nem értettem, hogy miért kell letakarni a babakocsit, mert akkor befülled benne a levegõ, és az nagy melegben nem túl jó.
kedves értetlenkedõ! azért kell eleinte a textil pelus nyáron is hogy a nagyon erõs nap ne érje ahogy írták elõttem.no meg ha szeles a nyár akkor az se jó ha az erõs szél hirtelen megcsapja, hiába nyár van. de mindegy te úgy csinálod ahogy akarod. a kedves kérdezõ tanácsot kért és itt mindenki a saját tudása szerint segít neki.
Szeptemberi babám van, de most nagyon jó idõ volt. Már 2 hetesen kivittem. Folyamatosan kell a levegõhöz szoktatni (elõször csak pár perc). Ne érje közvetlenül a napfény és szél. Figyeld nehogy túlmelegedjen, ha nagyon meleg van, inkább késõ délután vidd majd ki. Kb. 3-4 hetesen a jó idõben már 2 órát is kint voltunk. Nekem is hiányzott. Semmi baja nem volt. Sapi mindig legyen rajta és vékony, de egész testét takaró ruha, az elején.
Júliusi kisfiamat kb. két hetesen vittük ki elõször, de csak ide a környékre, három hetesen már a Városligetben sétáltunk vele. Ez tavaly elõtt volt.
Kedves elõzõ válaszoló! Nyáron is kell a textilpelus, nem azért, hogy a levegõtõl védje, hanem , hogy nem érje direktben az erõs nap!
Hát én még ilyet nem hallottam hogy pelenkát kell tenni a babakocsira, miért szerinten nyáron mi a fene baja lesz a levegõtõl? Még ha rossz idõ is van, nem minuszokról beszélünk, legrosszabb esetben is lesz 15 fok. Arra kell inkább odafigyelni, hogy kánikulában csak reggel menjetek ki, mert nem jó még a hõszabályozása, nagyon könnyen felszökhet a melegtõl, zárt babakocsiban a testhõmérséklete.
Szerintem, amikor hazamentek a babával utána egybõl kezdheted hozzászoktatni a levegõhöz, elsõ nap 5-10 perc, második negyed óra, harmadik fél óra, negyedik háromnegyed, ötödik egy óra, és ha egy órát volt már kint, akkor már bármennyit viheted. nekem így tanácsolta anno a védõnõ, És nem volt semmi baj.
10 naposan kezdtem levegõhöz szoktatni (erkélyen, pár percig) és két hetesen már mentünk csavarogni.
Manapság már nem divat hetekig bent gubbasztani a babával, csak akkor, ha télen, hidegben születik. Az én gyerekeim tavaszi születésûek, amint hazaengedtek minket, már másnap egy altatáskor babakocsiban aludtak az udvaron. De azért emberek közé pl. boltba ne vidd, csak sétálgassatok az utcán.
szia! az én babám is júliusban fog születni!én úgy gondolom ha nem lesz éppen pocsék nyarunk akkor kiviheted a kórházból való haza menetel után.csak eleinte pelenkát kell rakni a babakocsira és mindig leveszed egy -egy kicsit róla hagy szokja a levegõt.minden egyre hosszabb idõre.és szerintem jó idõbe kb egy hét alatt el lehet hagyni a textilpelust. a lányom aki 3 éves januári baba volt és õt is pár nap után kivittem.igaz nála tovább tartott még elhagytuk a textil pelust, de hát ez érthetõ.nála teljesen csak tavasszal , jó idõbe nem használtuk a pelust.
Simán kiviheted, persze ha normális idõ lesz, mert az hogy július lesz, még nem biztosíték semmire sem :-) Elõször csak kevesebb idõre, de pár nap alatt nyugodtan órákat is lehettek kint. Én március közepén szültem, és pont kitavaszodott, amikor két hetes lett a babám, mi már akkor egy-két órára kimentünk minden nap. Nyilván amikor az idõjárás engedte, pl. nagy szélben, esõben, vagy késõbb a 35 fokban nem vittem ki, no, érted :-)
Tavaly a legnagyobb melegben született a lányom. Mivel dög meleg volt, a teraszajtó és az ablak is éjjel-nappal nyitva volt. Majdnem, mintha kint lettünk volna. Miután hazajöttünk a kórházból, másnap már sétáltunk kint pár percet. Nem kell heteket a lakásban kuksolni! De még csak 1 hetet sem!

Hány hetesen váltja a fogát a kiscica?

És mit tudok olyankor tenni? Egy kiscicám már elpusztult emiatt, fogváltásnál és szeretném tudni, hogy olyankor mit adjak neki enni, kell neki valami oltás, vagy fájdalom csillapító? Nagyon fontos.

Legjobb válasz: szinte 100%ig biztos vagyok benne h nem a fogváltás miatt pusztult el a kiscicád,hiszen az nem fájdalmas vagy alig. ha hányt is akkor valami emésztörendszeri problémája lehetett. szerintem bélcsavarodása,ezért hányt ki mindent amit megevett(eüs vagyok,gondolom állatoknál is igy van)ugyh a fogváltástol nem kell ezentul tartanod.ha észereveszed legközelebb hogy baj van azonnal vidd állatorvoshoz.

szinte 100%ig biztos vagyok benne h nem a fogváltás miatt pusztult el a kiscicád, hiszen az nem fájdalmas vagy alig. ha hányt is akkor valami emésztörendszeri problémája lehetett. szerintem bélcsavarodása, ezért hányt ki mindent amit megevett(eüs vagyok, gondolom állatoknál is igy van)ugyh a fogváltástol nem kell ezentul tartanod.ha észereveszed legközelebb hogy baj van azonnal vidd állatorvoshoz.
két három hónaposan
Biztos hogy emiatt pusztult el? Az enyémnél gond nélkül lezajlott, észre se vettem.
A kérdező hozzászólása: Hát nem evett semmit, ha sikerült valami kis kaját a szájába játszanom, és esetleg lenyelte, pár perc és ki is hányta. A testvérével nem volt semmi gond. Csak azt szeretném hogy a mostani kiscicámnál mihelyt észre veszem, tudjam hogy mit kell tennem.

Hány hetesen fog szembetűnően látszódni a poci? : ) Vagy ez egyén/alkatfüggő, esetleg függ a baba nemétől? : )

lásztani, látszódni, pocak, has, kismama, fiú, lány, baba, hány hetesen

Legjobb válasz: 20 hetes vagyok, 45 kilorol indultam (158 cm) most vagyok 49. Aki nem ismer, az meg mindig nem mondja meg, h terhes vagyok, epp hogy van pocim, en "felülnezetböl" persze hatalmasnak latom, plane az eddigihez kepest. De szerintem meg par het mire egyertelmü lesz, hogy baba van benne. A nemet meg nem tudom, elsö terhesseg.

20 hetes vagyok, 45 kilorol indultam (158 cm) most vagyok 49. Aki nem ismer, az meg mindig nem mondja meg, h terhes vagyok, epp hogy van pocim, en "felülnezetböl" persze hatalmasnak latom, plane az eddigihez kepest. De szerintem meg par het mire egyertelmü lesz, hogy baba van benne. A nemet meg nem tudom, elsö terhesseg.
A nemtõl nem függ, de a terhességek számától annál inkább:-) Na és attól is, hogy sovány vagy ducibb vagy...Ha elsõ baba akkor szerintem 15-20 hét körül lesz mikor már jól látható. Most 10 hetes vagyok és ez a 4. terhességem azt mondták pár napja hogy 5 hónaposnak nézek ki, csak a kismama gatya jön rám:-) 165 cm vagyok és 62 kiló.
Nekem már a 16. héten is egyértelmû volt hogy ott baba lakik...
Én most vagyok 17 hetes, és látszik már kicsit. De csak az utóbbi 1-1.5 hétben. Felülrõl én is hatalmasnak látom, mint írta valaki, oldalról viszont nem annyira látszik. Bõvebb ruciban egyáltalán nem látták 3 napja a barátnõim, keresték a pocakomat :) , viszont egy testhezálló ruhában már látszik valami "pukli" :D! Bár aki nem tudja, hogy babát várok, hiheti azt is, hogy hasra híztam :) Egyébként 172 cm vagyok és 61 kg, normál testalkat szerintem.
elsõ babával a 15. héten már látszott, hogy baba lakik benn, normál testalkatú vagyok. most már 20 hetesen le se tagadhatom, akkora a hasam :D kislány lakik benn, de szerintem nem ezen múlik :)
Nekem kisfiam lesz és egyértelmûen (tehát amikor már rákérdeztek) kb. 20-22. héttõl kezdett látszani.Addig csak esténként kicsit fel voltam puffadva.Mostmár igencsak kerek és mások szerint "kisfiús".Több "idegen" kérdezte már, hogy kisfiú? :) A ruhát meg úgyis egy héttel elõtte rád igazítják, tehát szerintem nem lesz gond, csak nehogy kényelmetlen legyen neked. 27+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek a sok pozitív hozzászólást! <3
Szia! He figyelsz, hogy mit eszel, hogyan, és mennyit, akkor pl nem fogsz annyit hízni (sõt, lehet, hogy semennyit sem), mire lesz az esküvõtük. Nekem a 14-16. héten már egyértelmû volt, pedig én túlsúllyal kezdtem, még is látták a boltban, hogy nem zsírhas, hanem terhes pocak. :D Szerintem még át lehet szabatni azt a ruhát a késõbbi méreteidre, fõleg, ha odafigyelsz, hogy hogyan táplálkozol, mert akkor csak a pocinál kell ereszteni belõle, max a melleidnél még egy picit, hogy kényelmesen elférj benne. :D Munkáltató elõl, ha nem vagy rosszul, akkor a félidõig szerintem simán el tudod titkolni, ha lengébb ruhákban jársz... Gratulálok és sok boldogságot nektek! 26 h km
A kérdező hozzászólása: Kedves kettes! És igen, elsõ terhességem még, és az esküõm idejrére 17-18 hetes leszek. :)
A kérdező hozzászólása: A kérdésre leginkább két dolog miatt érdekelne a válasz: 1. meddig tudom a munkáltatóm elõtt "titkolni"... :) 2. december-ben lesz az esküvõnk a párommal és pont egy héttel a két csíkom elõtt lefoglaltam egy igen passzos esküvõi ruhát, és nem tudom, hogy le kellene e ecserélnem... :) Egyébként 167 cm magas és 63 kg vagyok, normál, áltagos testalkatú :) Hallottam korábban már olyat, hogy általában aki kislányt vár, annak szinte meg sem látszik a pocija, aki viszont ksifiút, annak annál inkább. :)
Szia! Én duci voltam már a várandósságom elõtt is. Most 14. héten vagyok, de már hetek óta olyan gömbölyû a pocakom, mintha legalább 5 hónapos lennék. A korábbi duci hasam átalakult baba pocakká. Viszont a súlyom nem nõtt. Úgy látszik, csak a térfogatom. :-)

Ti hány hetesen mentetek fogászatra? Nekem van lyukas fogam de még nem fáj. Amíg nem fáj addig nincs begyulladva? Ha be van már gyulladva milyen veszélyt jelent a babára?

egy 15 hetes,aki fél a fogdokitól még jobban mint a szülést?l..

Legjobb válasz: Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s

Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s
Amúgy is ingyenes... Igen, nekem is 2héten belül kell erõt venni magamon. :) ))
A kérdező hozzászólása: én az érzéstelenítõben bízom talán úgy elviselhetõbb! meg úgysem fogjuk megúszni szerintem..a dolog jó oldala hogy terhesség alatt ingyenes az a fogászat ki kell használni.én már erõt vettem magamon nem bocsájtanám meg magamnak ha emiatt lenne baja a babának..2 héten belül biztos elintézem :)
Szerintem jobban! :D Nekem van egy több okból nem fejezett be gyökér kezelt fogam, amiben csak gyökértömés van, a többi pedig a nagy luk, a nagy semmi... Én nem fogom megúszni ezt már egy töméssel...sõt, örülök, ha simán ki tudják majd húzni...
A kérdező hozzászólása: nem tudom nálunk a fogpótlás nem ingyenes.nekem majd azt is kell! :S
Én épp ma voltam 25 hetesen, szerencsére lyuk nem volt, csak tisztításra mentem. Az viszont nagyon jó, mert a sok fogkõ miatt hamarabb begyulladhat az íny is, ami amúgy is érzékenyebb ilyenkor a hormonok miatt. Szerintem menj el mielõbb, minél kisebb a lyuk, annál kisebb beavatkozás kell. érzéstelenítõt kaphasz, van kismamáknak való (szólj a dokinak, ha még nem látszana rajtad). Ha már úgyis mész, érdemes leszedetned a fogkövet is, akkor kisebb az esélye a többi romlásának is. Bátorság! Egyáltalán nem vészes!
Vannak riasztó esetek, de jobb félni, mint megijedni! Ha van lehetõséged, akkor kérd a Párodat, hogy menjen be Veled, és fogja a kezed!! Sokat fog segíteni!!! :-) Boldog babavárást, és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
14hetes vagyok és egy cipõben a kérdezõvel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a többi választ is :) utolsó, szóval akkor még te sem voltál, vagy ugyanúgy félsz mint én?
Én elég késõn mentem, kb 20 hetesen. Szerencsére megúsztam 3 töméssel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm erõt veszek akkor magamon mert nem szeretném a legutóbb leírtakat!
addig menj el, amíg nem fáj, a baba érdekében is! ha már be van gyulladva, akkor a gyulladás a véráramon keresztül szétterjed a testedben, bejut a babába is, lehet belõle vetélés, illetve bármelyikõtök szívizomszövetére ráhúzódhat, azt pedig nem is részletezem , hogy ez terhesen miket okozhat vegyél nagy levegõt és irány a fogorvos, minél elõbb, hogy minél kisebb lyukat kelljen betömnie egyébként tud adni kismamáknak való érzéstelenítõt is, ha szükségesnek látja
Én 10 hetesen elintéztem.

Hány hetes terhességnél tudja megmondani a doki, hogy a baba várhatóan előbb fog érkezni vagy később? Azt is meg tudja mondani mennyivel?

Legjobb válasz: Ezt szerintm csak folyamatos vizsgalatok során.HA látja hogy vmi nincs renben akkor sejtheti és mondja hogy fenn áll a veszély.Ilyenkor pihenésre fognak.Egyébként ha meg ki vagy nyilva akkor is ezt mondják.Tapasztalat,nekem 28het körül mondtak h lehet hamarabb lesz,aztan egy héttel tulhordtam.

Ezt szerintm csak folyamatos vizsgalatok során.HA látja hogy vmi nincs renben akkor sejtheti és mondja hogy fenn áll a veszély.Ilyenkor pihenésre fognak.Egyébként ha meg ki vagy nyilva akkor is ezt mondják.Tapasztalat, nekem 28het körül mondtak h lehet hamarabb lesz, aztan egy héttel tulhordtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ezek szerint nem lehet adni az ilyesmire.
Szia. Engem is érdekelt volna, bár mondjuk biztosan nem lehet megjósolni mondjuk 2hónappal korábban. Kár, mert én külföldön élek és nem mindegy, mikorra veszik a nagyszülõk a repjegyet, hogy lehetõleg ne maradjanak le a szülésrõl.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, nálunk is hasonló a téma ami miatt érdekelne. :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!