Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes vesznek vért, (3 db)

Mikor veszik le nektek a hepatitisz c-hez a vért? Mármint, hány hetesen?

Ez mindenkinek van? az els? terhességemnél csináltak ilyen tesztet az afp-vel együtt vették le, de most senki nem említette, hogy kell-e. Már nem kötelez??

Legjobb válasz: Nekem a 16. héten az AFP-vel együtt vették le, legalább 3 fiola vért.

Nekem a 16. héten az AFP-vel együtt vették le, legalább 3 fiola vért.
A Hepatitis C nem kötelezõ, lehet külön kérni a többi vírusossal (CMV, Rubeola, Herpes). Amúgy ezeket általában 8 hetesen vagy elsõ nagy vérvételkor csinálják. A Hepatitis B viszont kötelezõ a 16. héten, amikor az AFP-t is. Nem a B-re gondoltál?
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy B már nem emlékszem:)
nekem tavaly az elsõ körben, kb. 12 hetesen, három ampullát vettek le, néztek teljes vérképet, hepatitist (és még kettõ más vírust), és a vércsoport meghatározást csináltak (a három dologhoz három különbözõ vizsgálatkérõ lapot adott a védõnõ).
Nekem az elsõ vérvételnél 12 hetesen vették le az elsõvel is és most is! Off, de jó nektek, nekem az elsõ vérvételnél 5 ampullával vettek le, 3 nagy és két kicsi, azt hittem nem tudok felkelni a székbõl!
Én a 11.héten mentem elõször vérvételre. Már nem emlékszem hány ampulla vért vettek le, de több mindent néztek: nagy labor, vércsoport + ellenanyag, toxoplazmozis, hepatitis, wasserman. A 16.héten "csak" labor, vércsoport meghatározás és cukor terhelés volt. 32h km
Nekem 7 hetesen az elsõ labornál levették. 36 hetes km.

Meddig veszik le a biokémiai vért? Hány hetes korig lehet?

Legjobb válasz: Betöltött 16. hét után, 17. hétig.

Betöltött 16. hét után, 17. hétig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
A kérdező hozzászólása: jaj várj! te másról beszélsz, az AFP-rõl!!!!!
Az a biokémiai nálunk :) Mire gondoltál?
A kérdező hozzászólása: a kombinált tesztre ami most sok kórházba ingyenes, amúgy 10ezer felett van!
Jaaa, értem, az más. Az AFP-s négyes teszt a biokémiai vizsgálat, ez a kombinált. Ezt a 11-14. hét között, de inkább CRL határol be: 45-80 mm között. Egyébként az ideális ideje a 12. hét.

Hány hetes vizsgálaton vesznek vért, vizsgálnak vizeletet?

Ma voltam dokinál (8 hetes kismama vagyok), és csak uh volt, legközelebb 12 hetesen kell vissza mennem hüvely uh. -ra. Mikor van vérvétel vizelet.. stb, még a súlyomat sem mérte meg?

Legjobb válasz: Elég érdekes, ha nem volt vérvétel és vizelet-vizsgálat, nekem rögtön írt beutalót az orvosom. Biztos attól is függ, mikor voltál legutóbb nála és akkor milyen vizsgálatok voltak. A vércsoportodat tudják már?? Mielõtt hozzá mész, írd össze mindig a kérdéseidet és bátran tedd föl neki, azért jársz hozzá! A súlyodat meg vagy otthon méred, vagy a védõnõ. Biztos eltér rendelõnként is a menetrend (az én védõnõm nagyon trehány, még a vérnyomásomat is otthon mértem!). Azért ne aggódj, semmi életbevágó vizsgálatról nem maradtál még le. Jó egészséget, vigyázz magatokra.

Elég érdekes, ha nem volt vérvétel és vizelet-vizsgálat, nekem rögtön írt beutalót az orvosom. Biztos attól is függ, mikor voltál legutóbb nála és akkor milyen vizsgálatok voltak. A vércsoportodat tudják már?? Mielõtt hozzá mész, írd össze mindig a kérdéseidet és bátran tedd föl neki, azért jársz hozzá! A súlyodat meg vagy otthon méred, vagy a védõnõ. Biztos eltér rendelõnként is a menetrend (az én védõnõm nagyon trehány, még a vérnyomásomat is otthon mértem!). Azért ne aggódj, semmi életbevágó vizsgálatról nem maradtál még le. Jó egészséget, vigyázz magatokra.
Szia! Nekem a védõnõm írta meg a beutalókat, meg a kiskönyvet is õ állítja ki.Szerintem ha megkaptad a 8 hetes Uh-t, keresd fel a körzetedben illetékes védõnõt, és õ eligazít mindenben.Egyuttal megkapod a kiskönyvedet is.Énis 8 hetesen kaptam meg. Gratula a babádhoz.
Szia! Én is csatlakoznék az elõttem szólóhoz, én is a 8. hétben voltam a nõgyógyinál, ahol csinált ultrahangot, majd kikereste nekem, hogy ki az illetékes védõnõ abban a körzetben ahol lakom. Vele kellett egyetetnem, hogy mikor tudja kiállítani a kiskönyvet és õ mondta meg, hogy mikor kell terhestanácsadára mennem elõször. Erre kb. a 10. hétben került sor, ahol le kellett adni vizeletet a laborba, megmérték a vérnyomásom és a súlyom és megkaptam a beutalót a belgyógyászatra, a vérvételre és az ultrahangra. Remélem tudtam egy kicsit segíteni! Boldog babavárást! (17. hetes kismama)
Szia! Nekem 7 hetesen derült ki, hogy babás vagyok és egybõl uh-ot is csináltak. A 9. héten vissza kellett menjek a dokihoz hüvelyi uh-ra. Voltam a védõnõmnél is, de õ sem küldött akkor még vérvételre. Holnap töltjük be a 12. hetet és csak jõvõ 7 szerdán megyek vérvételre. Úgyhogy nem vagy egyedül, de szerintem nem leszünk elkésve....:) Grat a babához!
Én úgy tudom, hogy a 16. héten kell menni elõször vérvételre. Ekkor csinálják a cukorterhelést is. 14 hetes kismama
a cukorterhelést 24 hetesen csinálják, a 15 hetes vérvétel: vércsoport, kislabor, hepatitis, ktoxoplasmosis, és AFP vizsg. Vizeletet a védõnõ vizsgál minden megjelenésnél, ill a labor, ha a védõnõ eltérést lát, és beküld


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!