Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes vagyok, ha (94 db)

Hány hetes vagyok, ha a 7. hetet vasárnap töltöm be (akkor is 7 hetes vagyok, vagy csak 6 hetes)?

Legjobb válasz: Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD

Én ilyenkopr még 6-nak mondanám magam, viszonrt van egy barátnõm aki, nemhogy a heteket nyomja elõre, de amint belépett a 24. hétbe/tehát éppen csak betöltötte a 6. hónapot/ máris 7 hónaposnak mondta magát.Ez hülyeség. Én szombaton töltöm a 26. hetemet :oD
Mindig azt kell figyelembe venni amit betöltöttél.Én pl tegnap töltöttem be a 30dik hetet .Igaz, hogy a 31dikben vagyunk, de betöltve csak 30ak vagyunk.Tehát te betöltött 6hetes vagy.Jövõ hétfõn már betöltött 7leszel.Ne akard siettetni..annak a babónak fejlõdni kell, ha meg már ki akar jönni, úgy is kifog jönni.

Honnan tudhatom meg hány hetes vagyok, ha nem pontosan 28 naposak a ciklusaim, hanem egyszer 27, egyszer 28, vagy 31, 35?

Legjobb válasz: A 12 mm -es petezsák még tényleg nem 7 hetes terhesség, valószínû késõbb fogant a baba. Majd az elsõ kórházi uh-n fogják a szülés dátumát kikalkulálni, az rajta is lesz a papíron amit kapsz, de mindig a mensi elsõ napját veszik figyelembe!

A 12 mm -es petezsák még tényleg nem 7 hetes terhesség, valószínû késõbb fogant a baba. Majd az elsõ kórházi uh-n fogják a szülés dátumát kikalkulálni, az rajta is lesz a papíron amit kapsz, de mindig a mensi elsõ napját veszik figyelembe!
en miota nem szedek tabit(tavaly marcius)azota 3-4 havonta volt mensim, utoljara tavaly novemberben, es februarban kiderült jön a baba.jan 13.an fogant.ennyit a szamolasrol....uh-n mondtak mennyi idös es azota is minden alkalommal bebizonyosodik hogy a koranak megfelelö meretei vannak, tehat az uh eleg pontos vagyis a meretek alapjan eleg pontos. de igaz hogy az utolso mensit kell nezni, de ez is pontos lesz ne izgulj
A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják, így mindegy hány naposak a ciklusaid. Mikor volt az utolsó mensid? Dokinál voltál már?
A kérdező hozzászólása: ha az utolsó menszimet nézem, az ápr. 2 volt. az alapján ma léptem a 7. hétbe. Dokinál voltam hétfõn és azt mondta szerinte 4+3 hetes vagyok. Most akkor mit gondoljak?
http://www.kismamablog.hu/szules-kalkulator Az elõzõ menstruációd elsõ napjától számítják a szülés idõpontját. Ha nem tudod mikor volt peteérésed, akkor majd az uh-k során úgyis pontosan megtudja mondani a doki, hogy mikor foganhatott a baba.
Látod, nálunk mindig az utolsó mensit nézik és úgy adják meg a terhességi idõt. Általában az utolsó mensitõl kb. 2 hét telik el a peteérésig, így valójában 2 héttel mindig is kisebb a terhesség. A 4+3 azt jelenti, hogy a méret alapján határozták meg ezt a kort. Ha ehhez hozzászámolsz kb. 2 hetet, akkor kijön a 7. hét. Mi látszott sz uhun?
A kérdező hozzászólása: És akkor most 7 hetes vagyok és a baba 5 hetes lehet? Egy 12 mmes petezsák, de még nem láttunk benne semmit.
http://www.babasmamas.hu/kalk.php Itt kiszámolhatod!
kb 6 hetre saccolnek!! tervezett baba volt?
6-6, 5 hetes. Jövõ hét végefelé ha elmégy dokihoz, jó eséllyel lesz szívdobogás is:)
Kb.olyan 7 hetes körüli lehetsz és valóban, ha 1hét múlva elmész orvoshoz már lehet a szívverését is fogod hallani:)
Nekem már 6+2-nél is volt szívhang.:) Gratulálok!:)
A kérdező hozzászólása: És ha még nem voltam dokinál, vagyis még nem csináltak hüvelyi ultrahnagot, de amikor elõször megyek, már van szívhang, akor nem kell a hüvelyi ultrahang, hanem rögtön hasi uh-t csinál? lehetséges ez?
Nem az elsõ mindenképp hüvelyi lesz!
A kérdező hozzászólása: Akor is ha csak 10. hétre kaptam idõpontot? és akor fog elõször megvizsgálni?
Nem akkor már csak sima UH, de sztem a méhszájadat megvizsgálja.

28 hetes kor után már csak orvosi engedéllyel lehet repülni. De hogy döntik el a reptéren, hogy hány hetes vagyok? Pl ha csak 25 hetes vagyok, de nagy a hasam, akkor a reptéren kötekedhetnek, hogy ő úgy látja, hogy 28 elmúltam? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük,hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes

szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük, hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes
szia nem tudom:) de doki adjon mindenképp engedélyt s akkor nem lesz baj...reptér honlapját is megnézheted...de amúgy sztem ez csak formalitás nekik.
Biztos igazolást kell vinned.Vannak országok, amelyek a 28.hét után nem engednek be.
Nyilvan sajat felelossegedre repulhetsz, de kerni kell az orvostol igazolast, hogy hany hetes terhes vagy. Sajat erdekedben van ez, hiszen ha barmi problema van a kismamaval, akkor kinek a legrosszabb? Nem a repulotarsasagnak, hanem a kismamanak, es a babanak a pocakban. Biztos nem fognak kotekedni, de vannak szabalyok, ezek nyilvan az utasokat vedik!!!
És mi a helyzet a vonattal?
A kérdező hozzászólása: nah - még "csak" 26 hetes vagyok, szóval elvileg nem kellene papírt hordanom magamnál, hogy utazhatok repülõn, de a reptéren nem akartak fölengedni a gépre, mert a magyar kiskönyvemen nem tudtak eligazodni, hiába mutattam :(( úgy kellett kikönyörögni, hogy felmehessek a gépre, utána meg mindenhol takargatni a hasamat... errõl ennyit amúgy meg azt mondta a reptéri biztonsásis pasas, hogy hiába is lett volna papírom, az csak a kiállítástól számítva 1 hétig érvényes - tehát eleve hazafelé már nem jó szóval :((((

35 napja volt utoljára menstruációm. Ha terhes vagyok, hány hetes vagyok?

Legjobb válasz: HA ELMENNÉL ORVOSHOZ megmondaná,hogy mitõl nincs menstuációd. És azt is megmondaná hány hetes terhes vagy.

HA ELMENNÉL ORVOSHOZ megmondaná, hogy mitõl nincs menstuációd. És azt is megmondaná hány hetes terhes vagy.
Ez attól is függ, hogy hány napos a ciklusod. Valószínûleg 6 hetes, ha terhes vagy!!! Csinálj egy tesztet!
Sziasztok! én nem értem ha vki nem biztos vmiben akkor miért nem el az orvoshoz vagy vesz egy tesztet??

Ha nem tudjuk a fogantatás időpontját csak az uh-s méretekből derül ki hány hetes vagyok és mikor van a szülés várható időpontja, akkor mikortól menjek szülési szabadságra? Onnantól ha a baba megszületik? Most táppénzen vagyok, 27 hetes.

Legjobb válasz: Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól,h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod,h. 27 hetes vagy.

Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól, h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod, h. 27 hetes vagy.
Valamilyen dátumod gondolom azért van a szülés várható idõpontjáról, és ehhez kellene számolni. Ha kereseted alapján maximális gyedre leszel jogosult akkor jobban jársz, ha nem veszed ki elõre. Maradhatsz nyugodtan táppénzen végig és majd csak a szülés napjától ketyeg a szülési szabadság.
A szülési szabadság a várható szülés elõtti 4-6 hétben már igényelhetõ. Nos nehezebb, ha nincs pontos dátum. Én is így vagyok. :) A mensi alapján 31 hetesek lennénk, de az uh alapján 22 hetes. (maradt ki mensim) Így is tudnak mondani várható idõpontot. Nekem is mondtak már az elején. Tartom magam ahhoz, bár én szerintem kicsit hamarabb fog jönni a babó. Nehéz elmagyarázni, de ha az uh alapján 22 hetes (ami azt jelenti, hogy a fogantatásától számítva 22), akkor két hét csúszás van. Szóval szerintem ha adnak idõpontot, ahhoz tarthatod magad. Amúgy meg hiába van mindenkinek idõpont, a baba dönti el, mikor jön! :) Minden jót! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát akkor akkor járok jól ha onnantól megyek mikor megszületik.Köszi a válszokat.
Igen, anyagilag mindenképpen így jársz a legjobban!
Igen, sokkal jobban jársz ha szülés után használod ki ezt a lehetõséget így tovább fog tartani.:) A barátnõm is így csinálta és én is így fogom mert így egyszerübb is, mert azért tényleg pontosan nem lehet tudni mikor gondolja a babó hogy már szûkös neki a hely és keres egy tágasabbat ide ki:XD Üdv 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat, ha leírom az okot mért nem tudom talán meg is értitek:máj. 2-án hagytam abba a fogamzásgátlót és aztán nem jött meg egyszer sem csak a terhességi tünetek jöttek, és már 3x monták nagyobbnak a számított hétnél és ugye minden forint számít.Mindenkinek minden jót!

Ha január 28-án volt mensim utoljára akkor hány hetes vagyok most? Tegnap teszteltem pozitívat.

Mikor menjek el majd az orvoshoz?

Legjobb válasz: Akkor 4 hetes terhes vagy!! Szerintem ráérsz 2-3 hét múlva akkor már lesz szívhangja!:)) Az elsõ fontos vizsgálat a 12.héten történik!! Boldog babavárást! 25 heteske

Akkor 4 hetes terhes vagy!! Szerintem ráérsz 2-3 hét múlva akkor már lesz szívhangja!:) ) Az elsõ fontos vizsgálat a 12.héten történik!! Boldog babavárást! 25 heteske
4 hét meg 5 nap, én a 6. héten voltam. 25 heteske
Szkia, elõször is gratula!!!!:D Most 4 hetes vagy, én 28 napos ciklussal számoltam.Itt nyomon tudod követni a heteket: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Vagy itt, ez több mindent mutat: http://www.kismamablog.hu/szules-kalkulator Orvoshoz hogy szívhangot is lásson, elég 2- 3 hét múlva menned, úgy a 6. héten általában már szokott lenni.Boldog babavárást!
A szülés várható idõpontja november 3:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi!Köszi!Aranyosak vagytok!!!
Mindig az utolsó mensi elsõ napjától kell nézni. Az orvos is úgy számolja.
Hát nem!!! A 7 hetes a jó, ha uh szerint van kiszámolva!!! A fogantatás abszolút nem mindenkinél a 14 napon van, és menzi szerint, csak úgy lehet kiszámolni. Nekem mondjuk 3 hét eltérés van a 2 között!!!
Szia! Szerintem az a legtisztább, ha megkérdezed a dokidtól, hogy tulajdonképpen hányadik hétben is vagy. Nekem minden UH alkalmával megmondja, mit ír ki a gép a méretek és a fejlettség alapján. Mensi szerint nekem 1 héttel fiatalabb a terhességem, mint a babóka méretei szerint.:)
szia! Nekem dec. 30.-án volt az utolsó mensi elsõ napja.Ma voltam uh-on 8.hét 0.napos, méret szerint.Ha a mensi szerint számolom akkor meg 8.hét 3.napos a babó. Én úgy vagyok vele, kicsi elszámolás ide vagy oda, ne oszt nem szoroz, csak legyen rendbe minden, érezze jól magát a kicsi odabenn . Ha meg nagyon kérdezgetik akkor mond h a 2.hónapba vagy és igy tovább:) ...... Minden jót neked!

Ha 14+3 a terhességem, akkor ha megkérdezik hány hetes vagyok, melyik az igaz, 14 vagy 15?

Előre számolunk, vagy hátrafelé? :)

Legjobb válasz: 14 hetes vagy.

14 hetes vagy.
én mindig úgy mondtam hogy 14-15hût között. :) 37+3hkm
Én mindig azt mondom amit betöltöttem. Mert mindent szinte ehhez viszonyítanak ha csak egy két nap választ el a következõ hétbe lépéshez akkor mondom, hogy szombaton töltöm a kerek 20dik hetet. Úr isten már nem sokára 20 hetes leszek. :D :D
14
na ez nállam is mindig kérdés......de én ugy szoktam mondani pl a te esetedben: "14.hetet betöltöttem"
Ez jó kérdés, én sem tudtam sohasem! :)
14+3-ra: "betöltött 14 hetes" vagy "a 15. hétben vagyok"
A kérdező hozzászólása: :D köszi :) ) Persze, nem orvosi értelemben gondoltam, hanem barátok, ismerõsök körében :) ) érdekes, hogy az ember a korát tekintve lefelé kerekít, ebben meg felfelé vágyik kerekíteni :D
én felfelé kerekítek:) )) ha 14+5 az nálam már 15 lenne:)
Nálam attól függött, hogy ki kérdezi :) de én is szívesen kerekítettem felfelé! 37hkm
Ha érzékeny vagy rá, akkor sem gondolnám, hogy beindítaná, még korai lenne.
Én érzékeny vagyok a frontra, de 39+3 naposan sem indította be, mert a manó még nem állt készen rá. 40+4-en szültem, akkor is front volt:) Amíg terhes voltam, nagyon sok front volt, de csak ez az egy indította be. Szóval ne aggódj! Jó babavárást:) ҝ
A kérdező hozzászólása: hát, ez az h érzékeny vagyok rá, ezért is kérdeztem h mikortól jelent veszélyt.de akkor ezek szerint még nem.köszi a válaszod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.:) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!