Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes vagyok, (635 db)

Kulfoldi anyukak titeket hany hetesen kuldtek eloszor ultrahangra? Mert nekem marc.30 an volt meg utoljara a menszim es azota csak egy vervetelen voltam ami 100% ra megmondtaa terheseget! Jo lenne mar tudnom hany hetes vagyok es hogy mikor szulok kb?

Legjobb válasz: Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama

Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama
Szia en Angliaban elek, az elson 7 hetesen voltam. Sajnos 8 hetesen visszamentem mert elkezdtem barnazni. Kaptam progesteron hormon tartalmu huvelykupot de nem segitetett pedig mar maximumra is megemeltek az adagomat. :( Azt tudom, hogy a kovetkezo uh-t 12 hetesen lett volna mert be is jegyezte a szuleszno a konyvbe az idopontot, sajna a tobbit nem tudom. Boldog babavarast neked.
En is Eszak-Irorszagban elek, mi a 9.hetben voltunk ver is vizelet szuresen, 12.heten volt az elso ultrahang, aztan meg parszor volt vervizsga mert allitolag nem volt eleg a verem. Aztan mar csak a 'nagy ultrahang volt 21 hetesen. Eddig ennyi, most a 26 hetben jarunk, a verem miatt kell 2x Anti-D re menni, es a kovetkezo idopontunk a 29 hetre van kiirva, nem tudom ott mit fognak vizsgalni, mert itt csak 2 ultrahang van, amin mar tul vagyunk. Itt nem csinalnak belole akkora ugyet mint otthon, nagyon termeszetes allapotnak tekintik, az is ugyhogy pl a szulesnel sem lesz nalam orvos csak a baba, es csak komplikacoikor hivnak orvost-nogyogyaszt. Jo babavarast mindenkinek!

28 hetes kor után már csak orvosi engedéllyel lehet repülni. De hogy döntik el a reptéren, hogy hány hetes vagyok? Pl ha csak 25 hetes vagyok, de nagy a hasam, akkor a reptéren kötekedhetnek, hogy ő úgy látja, hogy 28 elmúltam? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük,hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes

szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük, hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes
szia nem tudom:) de doki adjon mindenképp engedélyt s akkor nem lesz baj...reptér honlapját is megnézheted...de amúgy sztem ez csak formalitás nekik.
Biztos igazolást kell vinned.Vannak országok, amelyek a 28.hét után nem engednek be.
Nyilvan sajat felelossegedre repulhetsz, de kerni kell az orvostol igazolast, hogy hany hetes terhes vagy. Sajat erdekedben van ez, hiszen ha barmi problema van a kismamaval, akkor kinek a legrosszabb? Nem a repulotarsasagnak, hanem a kismamanak, es a babanak a pocakban. Biztos nem fognak kotekedni, de vannak szabalyok, ezek nyilvan az utasokat vedik!!!
És mi a helyzet a vonattal?
A kérdező hozzászólása: nah - még "csak" 26 hetes vagyok, szóval elvileg nem kellene papírt hordanom magamnál, hogy utazhatok repülõn, de a reptéren nem akartak fölengedni a gépre, mert a magyar kiskönyvemen nem tudtak eligazodni, hiába mutattam :(( úgy kellett kikönyörögni, hogy felmehessek a gépre, utána meg mindenhol takargatni a hasamat... errõl ennyit amúgy meg azt mondta a reptéri biztonsásis pasas, hogy hiába is lett volna papírom, az csak a kiállítástól számítva 1 hétig érvényes - tehát eleve hazafelé már nem jó szóval :((((

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

Hogy is van ez? Hány hetes vagyok most?

Olyan sokat olvastam err?l. Van ahol azt írják, hogy ha 7+5 napos terhes vagyok akkor a 7.hétben járok. Máshol pedig azt, hogy ez a betöltött hetedik hét, tehát már a megkezdett 8.hét.

Legjobb válasz: x hetesnek azt mondjuk aki betöltötte azt az x hetet. tehát ha te 7 hetes és 5 napos vagy, akkor még nem vagy 8 hetes, max. azt mondhatod, hogy betöltött 7 hetes vagyok. most jársz a 8. hétben, de még nem vagy 8 hetes. :) ez amúgy az orvosi vizsgálatoknál fontos, mert õk is így mondják, te nekik most 7 hetes vagy.

x hetesnek azt mondjuk aki betöltötte azt az x hetet. tehát ha te 7 hetes és 5 napos vagy, akkor még nem vagy 8 hetes, max. azt mondhatod, hogy betöltött 7 hetes vagyok. most jársz a 8. hétben, de még nem vagy 8 hetes. :) ez amúgy az orvosi vizsgálatoknál fontos, mert õk is így mondják, te nekik most 7 hetes vagy.
Szóval, ha 7+5 napos vagy, akkora logikus, hogy a 8. hétben jársz.
ezeknek én is utánanéztem. egyértelmûen a negyedik hét végén marad ki a menszesz :) tehát most a nyolcadik hétben vagy. de még "csak" hét betöltött heted és plusz öt napod van. mindkettõ igaz tehát, de ha arra vagy kíváncsi ebben a hétben mi történik odabent, akkor a nyolcadik hetes leírásokat kell olvasgatnod ;)) türelemmel és örömmel teli nap-hét számlálást! :) )
hét hetes vagy nyolcadik hétben jársz

Most akkor hány hetes vagyok? 06. 03-án volt meg utoljára! Mindenki mást mond! A védőnő is, és a doki is! Márc 10-re vagyok kiírva? és van olyan oldal, ahol meg tudom nézni, hogy hány hetesen mekkora a pocak?

Legjobb válasz: Én itt szoktam megnézni, amikor elvesztem a fonalat. Ma kerek 30 hetes vagy és ez a március 10-hez is stimmel. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Az UH alapján én is 6 nappal idõsebb vagyok, mint az UM szerint, a doki valószínûleg az UH-ot nézi, a védõnõ az utolsó menstruációt. Ezt a mekkora a pocak a terhességi hétre érted, a baba méreteire vagy tényleg a hasad méretére, ezt nem értettem igazán.

Én itt szoktam megnézni, amikor elvesztem a fonalat. Ma kerek 30 hetes vagy és ez a március 10-hez is stimmel. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Az UH alapján én is 6 nappal idõsebb vagyok, mint az UM szerint, a doki valószínûleg az UH-ot nézi, a védõnõ az utolsó menstruációt. Ezt a mekkora a pocak a terhességi hétre érted, a baba méreteire vagy tényleg a hasad méretére, ezt nem értettem igazán.
Szia! Én ismerek egy jó oldalt: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. csak azt nem írja, hogy a Te pocakod mekkora kell, hogy legyen...:( vagy: http://www.babaszoba.hu/services/borncalc vagy beírod a keresõbe, hogy szülési kalkulátorok, és kiad jó pár találatot:)
Én március 8-ra (u.m.: 06.01.), így vasárnap fejeztem be a 30. hetet, vagyis ma vagyok 30 hetes és 2 napos, tehát ez már a 31. hét.
Elõzõ vagyok és te holnap kezded a 31. hetedet, ami jõvõ hét keddig (01.06.) tart majd.
A has körfogat mindenkinél és minden terhességkor változó. A sógornõmnek már 8 hetesen rendes kismama hasa volt és nõtt rendületlenül, aztán leállt, nekem 20. héten kezdett látszani és a 40. hétre körülbelül egyforma lett mind a kettõnké és egyikõnké sem volt nagynak mondható. A mostani terhességemkor még kisebb a hasam (a ruháimból ítélve, mert az én védõnõm soha nem mérte), mint az elõzõ volt, de ez pl. szerintem attól van, hogy most 3-4 kg-al kevesebb vagyok. Attól, hogy nem változott a haskörfogatod a baba még nõtt. Ezen ne aggódj.BUÉK
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! a pocakra!!! tehát akkor ma kezdem a 30. hetemet, ugye?
Én is 06.03-án menstruáltam utoljára, és Március 10-re vagyok kiírva. Betöltöttük a 30. hetet. A haskörfogat egyénenként változó, az enyém 103 centis. A tiéd?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! az én haskörfogatom 114 cm. csak azért bosszant, mert amikor ezelõtt voltam védõnõnél, akkor is ugyan ennyi volt! boldog babavárást mindenkinek! sziasztok!
Ne aggódj, az én haskörfogatom 1 hónap alatt mindössze 1 centit nõtt. A baba viszont annál többet. ;) MInden rendben van így.

Most hány hetes vagyok? Voltam védönönél és azt mondta hogy nem tudja hány hetes vagyok a mensitöl számolva 16 hetes vagyok az uh szerint viszont már 17! Akkor most melyiket kell nézni?

Legjobb válasz: mensi szerint haladunk mindig kivéve ha doki mást mond....uh nagyobbat mutatott nekem is mindig 2 héttel ráadásul

mensi szerint haladunk mindig kivéve ha doki mást mond....uh nagyobbat mutatott nekem is mindig 2 héttel ráadásul
A doki dönti el, hogy változtat-e a mensis adatodon az ultrahang alapján. 1 hetes vagy kevesebb eltérésnél nem jellemzõ, hogy felülírják a várható idõpontot, pláne, ha a baba nagyobb az uh. szerint.
Nekem meg pont nem a menses alapján nézték, hanem az UH-os adatok alapján!!!!!! Nekem azt mondták az a döntõ!!!!
szia, Úgy kell számolni, hogy uccsó mensihez hozzáadod a 9 hónapot, és a napokhoz hozzáadod, vagy kivonod azt a difit, ami a 28 napos ciklushoz képest eltér nálad. Pl. ha 32 napos a ciklusod akkor (32-28=4)+4 nap.

Nem értem! Az utolso mensi szerint 24 hetes vagyok, a nögyógyászom szerint 25 hetes vagyok! A védönö ma mégis azt mondta hogy csak 23 hetes kismama vagyok! Most akkor hány hetes vagyok?

Augusztus 23-án volt meg az utcso mensim akkor most számoljam ki?

Legjobb válasz: Szia, nem tudom hogy számolják, de én ma vagyok kereken 24 hetes, és aug. 25. az utsó mensi, jún.1-re vagyok kiírva. Boldog Babavárást!

Szia, nem tudom hogy számolják, de én ma vagyok kereken 24 hetes, és aug. 25. az utsó mensi, jún.1-re vagyok kiírva. Boldog Babavárást!
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Az utolsó szerint 24+2 hetes vagy, a doki gondolom az UH méretek alapján kalkulál többet. A védõnõt nem értem, nem hiszem, hogy annyira "amatõr", hogy nem tudja, hogy kell számolni. Az meg egy külön történet, hogy a védõnõnek a terhességi heteket a doki által írtak szerint kell tudomásul vennie, és nem hiszem, hogy ezt neki felül kell bírálni.
Nekem az orvosom azt mondta hogy a kórházi uh amit kimutatott dátum ahhoz kell számolni.Nekem pl.van 3 dátumom amire "kivagyok írva" de a kórházi uh-t nézem így tudom majdnem biztosan hány hetes vagyok.Kellemes babavárást:) 37 heteske
Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni a heteket! Az augusztus 23 az az elsõ napja volt a mensidnek?
A kérdező hozzászólása: Igen az volt a mensim elsö napja!
Szia, Számolva 24w2ds vagy, méret szerint lehetsz 25, de a harmadik 23 sehogy sem stimmel...(22re azt mondom belefér, de a 23?) Nem lehet, hogy a védõnõ levonta a 2hét nemterhes terhességed? Mert ott a méretek alapján lehetne, de ott is a számolttól kéne néznie... Szerintem maradj a 24hetesnél:) azt tudod számolni, a méretek meg változnak +-:) 20heteske:) (méret alapján 22heteske)
szia, nekem 3, 5 hét különbség van a 2 dátum között!!! szóval ne aggódj amiatt a 2 hét miatt, majd jön amikor akar a baba. De szerintem az uh szerintit nézd

Van olyan terhességi teszt ami azt is kimutatja hány hetes vagyok?

Mennyibe kerül és hol lehet megvásárolni?

Legjobb válasz: Szia, van ilyen teszt igen Clearlblue digitális terhességi teszt! Kimutatja hogy hány hetes terhes vagy! 3 hétig mutatja csak, utánna csak annyi jelenik meg hogy 3+ ! dm-ben vehetsz vagy gyógyszertárban ... nekem kimutatta 12 napon (tehát aktus után 12 nappal)

Szia, van ilyen teszt igen Clearlblue digitális terhességi teszt! Kimutatja hogy hány hetes terhes vagy! 3 hétig mutatja csak, utánna csak annyi jelenik meg hogy 3+ ! dm-ben vehetsz vagy gyógyszertárban ... nekem kimutatta 12 napon (tehát aktus után 12 nappal)
Clear Blue digitális teszt kimutatja a terhesség korát is. Asszem olyan 1600 FT. Az aktustól számított 13. napon már valószínûleg kimutatja. 14. napot szoktak mondani. Hány naposak a ciklusaid, hogy úgy sejted a menstruáció elõtt héten eshettél teherbe? Mert peteérés elvileg 14. napon van, persze eltérhet. Mondjuk nekem 35 napos ciklusban 21. napon volt.
Clearblue digitális teszt, 3000 ft körül. Patikában kapható, de láttam már DMben is. Ha már késik, tesztelj nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát!! Nekem átlagban 31 naposak a ciklusaim. December 2.-ra nem vártam. Hála Istennek nekem mindig pontos így tudtam elõre tervezni. A párommal dec.26.-án voltunk együtt akkor eshettem teherbe(nagyon remélem) orvos is megerõsítette hogy így lehetséges a teherbeesés.
:)

35 napja volt utoljára menstruációm. Ha terhes vagyok, hány hetes vagyok?

Legjobb válasz: HA ELMENNÉL ORVOSHOZ megmondaná,hogy mitõl nincs menstuációd. És azt is megmondaná hány hetes terhes vagy.

HA ELMENNÉL ORVOSHOZ megmondaná, hogy mitõl nincs menstuációd. És azt is megmondaná hány hetes terhes vagy.
Ez attól is függ, hogy hány napos a ciklusod. Valószínûleg 6 hetes, ha terhes vagy!!! Csinálj egy tesztet!
Sziasztok! én nem értem ha vki nem biztos vmiben akkor miért nem el az orvoshoz vagy vesz egy tesztet??

34+3 hkm vagyok miért jovo héten kell mennem a 36ik utolso uh-ra, vizsgálatra? Hány hetes vagyok akkor most?

Az elejétol gondban vagyok a hetekkel. Utoljára 31+1 hetesen voltam, már akkor is 32 hetet irt a papirjaimra a doki. Most akkor 34 vagy 35 hetes vagyok? Nektek hogy számolja az orvosotok?

Legjobb válasz: Nem veszik ezt olyan véresen komolyan, de az uh papíron rajta van hány hetes és napos a baba.

Nem veszik ezt olyan véresen komolyan, de az uh papíron rajta van hány hetes és napos a baba.
Szia azért mert 34+3 hkm-ként már a 35-dik hétben vagy, a 35+1-tõl meg már a 36-dikban.Legalábbis nállunk így számolják és a kiskönyvben is így írják.Üdv: 39hkm
Most 34+3 naposan vagy a 35. hétben, 35+0 leszel betöltött 35. hetes, és 35+1-en kezded a 36. hetet.
ha 34 elmúltál, a dokiféle számítások szerint azt jelenti, hogy a 35. hétben jársz. tehát amikor egy nappal is túlmnész a 35-ön, akkor már a 36. hétben jársz, tehát jövõhéten. viszont, az UH-sok meg betöltött hetekkel számolnak tehát szerintük meg akkor vagy 35 hetes, ha már elmúltál 35 hetes. de a könyvekben, ahol levezetik mondjuk hónapról hónapra hogyan fejlõdik a babád, neked milyen kellemetlenségeid lesznek (ödéma, stb) ott is pl még be nem töltött, de megkezdett hónappal számolnak tehát ha 5 hónapos és egy hetes vagy, az már azt jelenti, hogy 6. hónapban jársz összegezve, szerintem 35+7 kellene bemenned UH-ra

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!