Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes tud (11 db)

Hány hetesen tud a csecsemő oldalra fordulni?

Legjobb válasz: Szia! Ezen az oldalon nyomon tudod követni, hogy mennyi idõs korban mit tud a baba. http://www.babaszoba.hu/services/todo

Szia! Ezen az oldalon nyomon tudod követni, hogy mennyi idõs korban mit tud a baba. http://www.babaszoba.hu/services/todo
Köszi:)
A kérdező hozzászólása: Hetekre nincs lebontva.
Gondolom a hasonfekvõs-fejemelgetõs kérdés is a tiéd. :) http://www.kismamablog.hu/hirlevel
A kérdező hozzászólása: Az is:) Köszi lányok!!

Sima UH-n mikor látszik minden kétséget kizáróan, hogy baba van? Ill. a nődoki hány hetes terhességet tud "kézzel alulról vizsgálva" megállapítani?

Legjobb válasz: 8 hetes terhességt. a doki nem tapogatva fogja csak megállapítani. ha bemész egy dokihoz és nincs teszted csak rutin vizsgálatra mész, akkor is megkérdezi mikor volt az utolsó mensid és milyen a periodusod, hány napos. na most ha azt mondod hogy 8 hete volt meg, akkor a doki esetleg megkérdezi hogy éltél-e sexuális életet? vagy lehete esélye egy terhességnek. akkor megvizsgál és ha zárt méhszájat talál UH-ra küld hogy a terhességet kizárják vagy bizonyítsák.

8 hetes terhességt. a doki nem tapogatva fogja csak megállapítani. ha bemész egy dokihoz és nincs teszted csak rutin vizsgálatra mész, akkor is megkérdezi mikor volt az utolsó mensid és milyen a periodusod, hány napos. na most ha azt mondod hogy 8 hete volt meg, akkor a doki esetleg megkérdezi hogy éltél-e sexuális életet? vagy lehete esélye egy terhességnek. akkor megvizsgál és ha zárt méhszájat talál UH-ra küld hogy a terhességet kizárják vagy bizonyítsák.
UH-n 5-6 héten már látszik, de szívhang még nem biztos hogy van. Kézzel már korábban gyaníthatja, de hogy mikor "biztos"? Igazából a szívhang a döntõ minden esetben, mert még ha van is méhmegnagyobbodás meg petezsák látszik, hogy él-e benne a baba, az a szívhanggal dõl el végérvényesen. Olyan 6-7 hetesen, van akinél inkább csak 8, bár ott valószínûbb, hogy elszámolták valahogy a terhesség korát.

Hány hetes terhességet tud kimutatni az ultrahang?

Legjobb válasz: Mi 4 hét 5 naposan voltunk elõször. Ott már látszott egy 3 mm-es babakezdemény,de szívmûkõdés még nem. Az 7 hetes volt látható. 23 hetes kismami

Mi 4 hét 5 naposan voltunk elõször. Ott már látszott egy 3 mm-es babakezdemény, de szívmûkõdés még nem. Az 7 hetes volt látható. 23 hetes kismami
Szia En 5 hetesen voltam, es akkor a petezsakot latott az orvos.De itt nagyon sokan azt irjak, h 6-7 hetesen mar van szivhang is.En 9 hetesen mentem legkozelebb akkor mar 20, 7mm volt a baba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!

Hány hetes terhességet tudnak vérből megállapítani? 20 naposan kimutatható?

Munka alkalmasságihoz lesz csinálva, és nem szeretném ha emiatt elküldenének. Egy ilyen "sima" vérvételnél megnézik ezt is? Tesztet még nem csináltam, de az biztos csak később jelezné ki.

Legjobb válasz: Beágyazódás után, a vérvétel hamarabb jelzi,mint a teszt. Nem nézhetnek ilyet az engedélyed nélkül.

Beágyazódás után, a vérvétel hamarabb jelzi, mint a teszt. Nem nézhetnek ilyet az engedélyed nélkül.
Beágyazódás után már a vérvételbõl megállapítható, de egy munkaalkalmassági vérvételen sima vérvételen nincs rajta. De azért majd nézd meg a beutalót, azon rajta van, hogy miket vizsgáljanak a laborban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mit kell néznem a beutalón, a hcg-t? Az nem csinálhatja meg egy munkáltató, hogy megnézeti de nekem nem szólnak ha megtudnák?
Nézd, titokban akármit megtehet, kétlem, hogy meg is teszi. Alapvetõen a te beleegyezésed egy sima vérképre fog szólni, ezen felül semmit nem nézhet. A terhességi próba már bõven túlmegy ezen. Egyébként ha a ciklus 20. napjára gondolsz, akkor 28 napos ciklusnál a vérvétel sem mutatja 8 nappal a menstruáció elõtt.
Ne aggódj ezen. Ha a ciklusod 20. napjáról van szó, akkor még a vérvètel se mutatja. Béta-HCG-t kell keresni egyèbként. A munkajogi válasz ennél is megnyugtatóbb viszont: a terhesség esetén felmondási védelem illet meg, tehát ha "kinyomozná", csak azt érné el vele, hogy akkor aztán már semmiképp se küldhet el. Ezenkívül se a munkáltatód, se a doki nem vállalná be, hogy az engedélyed nélküli egészségügyi vizsgálatot, nagyon sokba kerülne az nekik...
Elõzõ vagyok: a felmondási védelem akkor él, ha a próbaidõd már letelt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Etikátlan lenne, ha ezt vizsgálná. De abban az esetben megteheti, hogy ha olyan munkakörben dolgozol, ami káros lehet a babára. Pl. vegyszerek, stb. Mert az adott munkára terhesen értelem szerûen alkalmatlan vagy. Ekkor vagy áthelyez más munkakörbe, ha nem tud, akkor veszélyeztetettként táppénzre mehetsz.
julius 28-29 korul
Hali, hát lehet, hogy rosszul vagy kiirva tényleg, de szerencséd van mert nekem meg az egyik ismerõsöm pknt november elején sett teherbe és õ ugusztus 20 ra van kiirva pont!! szerintem beszélj az orvosoddal és számoljátok ki valahogy! remélem segithettem!:)
30. hetet betoltotted
Ha mondjuk optimális esetben félidõben, vagyis a ciklus 14. napján fogant, akkor mondjuk október 22 én volt meg utoljára. 22+7, az 29, vissza 3 hónap, az július 29. valószínuleg az UH alapján pár nappal nagyobb, mindig van eltérés. Én számolás alapján március 8-ra voltam kíírva, de az UH szerit március 5-re. Szerintem nagyjából jó a kiírás napja.
Július 29!
egyrészt a fogantatás napját (hacsak nem lombikbébi) nem tudod. max. azt tudod, hogy melyik napon... mivel a hímivarsejtek 2 napig termékenyítõ képesek (és 4 napig élnek), ha te nov. 5-én..., akkor lehet, hogy csak nov. 7-én termékenyültél meg. másrészt az orvosok az utolsó menstruáció elsõ napjától számolnak, mert ez az, amivel lehet. a fogantatással nem. minden táblázat, elvárt érték stb. erre vonatkozik. számodra egyébként a fogantatástól eltelt idõ plussz 2 hét kb. ha kislány, akkor akár 2 héttel is jöhet elöbb, az sem különleges...
Nekem az utolsó menzesz elsõ napja november 2, ciklusok 28 naposak, a doki szerint a szülés várható idõpontja augusztus 9, az Uh szerint viszont 2 héttel nagyobb a babám és így a dátum július 25. Kíváncsi leszek melyik lesz a nyertes, valószínûleg a két idõpont között.
Én is nov. 5-én estem teherbe, 2 idõpontom volt: július 30. és augusztus 3. Július 22-én szültem.
A kérdező hozzászólása: Ha a fogantatás dátuma 5-9.között van akkor se lehet augusztus 20.

A nőgyógyász hány hetes terhességet tud már megállapítani egy egyszerű vizsgálatból?

Az egyszer? vizsgálat alatt a kézzel való vizsgálatot értem

Legjobb válasz: 1 hónaposat.

1 hónaposat.
Így oké, csak akkor az 5 hetesen kitapintható terhesség csalóka, mert az meg akkor csak 3 hetes. :) Kellemes Ünnepeket!
De, kb. 5 hetes terhesség kitapintható, mert a méh felpuhul és nagyobb lesz.
A 19:48-as vagyok. A "2 hetes"-t úgy értettem, hogy az együttléttõl számolva... (Tudom, hogy a gyakorlatban máshogy számolják a kort, csak nem akartam túlbonyolítani)
A teszt NEM mutat ki kéthetes terhességet, mert a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számoljuk, vagyis a 14. napon, peteéréskor, megtermékenyüléskor már két hetes terhes vagy! A teszt legkorábban az elmaradt menstruáció elõtt 1-2 nappal, de inkább az elmaradt mensi után pár nappal jelez. (Beágyazódás után 3 nappal, vagyis 28 napos szabályos ciklus esetén 10-13 nappal a peteéréskor történt együttlét után). Teszt tehát 4 hetes terhességet mutatja ki, tapasztalt, jó orvos egy héttel késõbb (5 hetes) teljes biztonsággal kitapintja, hüvelyi uh-on 5-6 hetes terhesség látszik. (5 hetesen még csak petezsák).
Figyelj, a legegyszerûbb, ha veszel egy tesztet (vagy megkéred a dokit, hogy laborban határozzák meg a hCG-t), az már 2 hetes terhességet is megbízhatóan kimutat. Utána jön az UH, ami 4-5 hetesen mutatja ki, a "kézi" vizsgálat pedig a legjobb esetben mutatja ki 5-6 hetesen. Az pedig, hogy a tünetek kinek mikor és milyen erõsen jönnek elõ, teljesen egyénfüggõ.
A kérdező hozzászólása: köszi. és mellérzékenység a terhesség hanyadik hetében jelentkezhet?
A kérdező hozzászólása: akkor most mégsem jönne rá a nõgyógyász ha esetleg terhes lennék?
Csak ultrahang mutatja ki. 5-6 hetesen kb.
A kérdező hozzászólása: tehát ha rákszûrésre megyek, de nem tudom, hogy terhes vagyok, akkor a nõgyógyász észreveszi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Boldog ünnepeket

Mitöl függ, hogy valaki meddig, hány hónapig tud szoptatni? 22 hetes km

Legjobb válasz: Pontosítanék: maga a genetika, az öröklött gének szinte semmit nem befolyásolnak!!! Ellenben a hormonális mûködés (ami azért kis részben nyilván öröklött), de még inkább az "öröklött" magatartásminták már sokkal fontosabbak! Utóbbiba tartozik pl. a szoptatással szembeni attitûd, vélekedés, a hajlandóság, illetve az egészséges életmód, a táplálkozási szokások, amik mind-mind befolyásolhatnak +/- irányba. A gén-okolás általánosan elterjedt nézet, de sajnos szinte semmilyen valós alapja nincs.

Pontosítanék: maga a genetika, az öröklött gének szinte semmit nem befolyásolnak!!! Ellenben a hormonális mûködés (ami azért kis részben nyilván öröklött), de még inkább az "öröklött" magatartásminták már sokkal fontosabbak! Utóbbiba tartozik pl. a szoptatással szembeni attitûd, vélekedés, a hajlandóság, illetve az egészséges életmód, a táplálkozási szokások, amik mind-mind befolyásolhatnak +/- irányba. A gén-okolás általánosan elterjedt nézet, de sajnos szinte semmilyen valós alapja nincs.
Az anyukán múlik. Engem anyu nagyon nehezen szült, utána nagyon le is volt "robbanva", lázas volt, elrepedt a medencéje, apukámat akkor hívták be katonának - alig volt teje. Öcsémet villámgyorsan megszülte, tovább is tudta szoptatni. Én februárban szültem. Mindig úgy voltam vele, miért ne tudnám szoptatni majd a gyermekemet, miért ne lenne tejem. és még mindig szoptatok. Mindig arra gondoltam, hogy a legegyszerûbb népekkel is ez van, semmi felhajtás nincs a szoptatás körül. Afrikában nincs tápszer, mégis felnõnek a csecsemõk. Soha nem fejtem, soha nem aggodalmaskodtam, hogy eszik-e eleget, éhes-e. És mindig is kiegyensúlyozott, boldog, hurkácskás baba!
Kezdetben a mama elhatározásától, hogy akar-e szoptatni, és hogy jut-e elég információhoz/segítséghez, hogy hogyan kell "jól csinálni". Nagyon fontos az önmagában való hit, hogy elhiggye, képes lesz szoptatni a babáját, mert annyira nem nagy ördöngösség. Késõbb pedig a bab igényeitõl függ. Egy év felett elõfordul, hogy elválasztja magát egy-egy baba. Ha szeretnél szoptatni, akkor ajánlom olvasgatásra a http://www.lll.hu oldalt, itt mindent leírnak, szépséget/nehézséget egyaránt, és vannak segítõk, akikhez lehet fordulni, ha már ott lesz az ideje... Jó pocakosodást, szép szülést!
A babától, az anyától, a befolyásolható és a nem befolyásolható körülményektõl. Most aztán jót mondtam, igaz? :) Pedig ennél pontosabbat nem lehet írni. De mivel valószínûleg tanácsot (is) várnál, ezért én rögtön azt javaslom neked, hogy olvass, olvass, olvass. Pl. ezeket: http://www.lll.hu http://www.szoptatasert.hu és az összes kapcsolódó link Nagyon jó, ha már a szülés idejére rendelkezel egy adag alapinformációval! Nem biztos, hogy ez önmagában elég lesz a teljes sikerhez, de sok leendõ gondot megelõzhetsz vele, ha bizonyos összefüggésekkel, jelenségekkel tisztában vagy. (Nagyon sokszor csupán a félreértelmezés okoz még nagyobb szoptatási nehézséget..) Ha pedig baj van, akkor kérdezz éspedig valódi szakembert! Nem elsõsorban védõnõre, orvosra gondolok, hanem akkreditált szoptatási tanácsadóra. Õk általában jobban tudják, mirõl is szól a történet... A többi tényezõ vagy kiegészítés vagy kevésbé tudod befolyásolni. A fenti a te felelõsséged, ezért is ezeket írtam neked, erre bíztatlak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen...majd olvasgatok még sokat erröl.
Sok kezdõ anyuka kap olyan tanácsokat akár orvostól, védõnõtõl, rpkontól stb. Ami a szoptatás ellen van, és tudatlanságból elkezd adni pótlásként tápszert, mert agdik, a baba éhes. És ez a folyamat sokszor visszafordíthatatlan.

Valaki nem tud olyan oldalt ahol meg lehet nézni hány hetesnek fele meg a babám?

Ahova be lehet írni az ultrahangon kapott papír eredményeit,és kidobja,hogy mennyi id?snek felel meg.

Legjobb válasz: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Itt nem beírni tudod, csak megnézni az adatokat, de a végeredmény ugyanaz. :)

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Itt nem beírni tudod, csak megnézni az adatokat, de a végeredmény ugyanaz. :)
De: http://www.babanet.hu/ultrahang.php elsõ rublika a fekete fehér uh képpel és aztán a számokra katt.
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Itt fent van az összes méret hetekre lebontva.Itt meg tudod nézni. 22+6hkm
Szia4 én ezt szoktam használni http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

Előfordulhat, hogy valaki babás, de az orvosa nem veszi észre? Tévedhetnek ők is? Hány hetes terhességet tudnak megállapítani kézi vizsgálattal?

Legjobb válasz: Nekem az ötödik héten állapította meg az orvos, és ultrahanggal is látszódott a petezsák, hallatszott a szívhang. Esetleg keress fel egy másik orvost, és csinálj elõtte még egy tesztet.

Nekem az ötödik héten állapította meg az orvos, és ultrahanggal is látszódott a petezsák, hallatszott a szívhang. Esetleg keress fel egy másik orvost, és csinálj elõtte még egy tesztet.
Általában mire elmegy a nõ kb 4 vagy 5hetes lehet, azt kézi vizsgálattal is meglehet mondani, mivel felpuhul teljesen a méhnyak ill.a méh. De az UH a biztos, mivel így kézzel csak 50%. Nem küldött el UH-ra?
Szia, megint én! Ha már több mint egy hónapja késik és csak barnázgattál és nem látnak semmit, akkor lehet hogy hormonprobléma van. Nekem is ugyan ez volt most szeptemberben, késett már jó pár hetet azaz menzi helyett csak barnáztam, majd elmentem dokihoz és kiderült hogy pcos-m van. Remélem nálad nem ez van hanem baba. De a tesztnek szerintem már kéne mutatnia. Ha mész dokihoz mond meg neki hogy nézze meg nincs-e cisztád. Kívánom a legjobbakat és írj hogy mi lett!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnálom a babád:( Igen csináltam tesztet, negatív lett.Vannak tüneteim is.ez most hosszú lenne, de korábban is írtam ki kérdést(4 és fél hét kés menszesz, negatív tesztek, 3napos barnás folyás...)
Utolsó vagyok. Sajna a babám elment 6 hetesen. :( ez volt májusban. Te nem csináltál tesztet? Vagy negatív lett? Az sztk-ban azóta sem voltam és nem is fogok menni mert nagyon gáz orvosok voltak. Akinél utána jártam ott az uh-n már látszódott a petezsák benne a pici foltocska. Tüneteid vannak?
A kérdező hozzászólása: De neked ezek szerint pozitív volt a teszt.Egyébként én is sztk-ban voltam, de persze utoljára..És megvan már a babád?
Szia! Nekem volt ilyen! Kb 4 hetes lehettem mert késõbb foganhatott a babám, mikor elmentem 3 + teszt után, a doki kézzel is megvizsgált és uh-ra is elküldött (SZTK) és ott azt mondták nem vagyok terhes. A méhnyálkahártyám 14 mm-es volt ami azt mondták hogy menzi elõtti. Ezt én nem hittem el, hisz tüneteim is voltak (nagyon fájt a cicim, hõhullám...) majd elmentem egy másik dokihoz egy hét múlva és õ már megerõsített benne, hogy ott a pocaklakó. Szerintem csinálj még egy tesztet és menj másik dokihoz! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: De esetleg elõfordult valakivel, hogy uh nélkül, csak kézivizsgálattal azt mondta a doki, hogy nem, aztán kiderült, hogy igen???
A kérdező hozzászólása: Egyébként azt érezzük esetleg mi is a testünkön, ha terhesek vagyunk?Nem érzésre, hanem mondjuk tapintásra.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem küldött se vér-, se vizeletvizsgálatra sem.Megvizsgált, és azt mondta nem vagyok terhes.Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Cisztám az nincs, azt mondta a doki.De én is attól tartok egyébként, hogy valami hormonprobléma van a dologban.Konkrétan mit jelent az, ami neked volt, és mennyi idõ alatt lehetett helyrehozni?

Ma reggel 6-kor hányingerre ébredtem, amiből hányán is lett. Egész nap nem tudtam enni csak egy fél tányér levest, azt is úgy erőltettem le. Tud azért fejlődni a picurka? 7 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Tud fejlodni, ne aggodj :) Elvileg a terhessegi hanyas arra jo, h megvedje a babat olyan tapanyagoktol, amit jobb, ha nem kap meg a fejlodesenek ebben az erzekeny szakaban. A hanyainger/hanyas eltarthat a 12. hetig, ha hajlamos vagy ra (en egyszer sem hanytam, de a nok tobbsege igen) Szedjel B6 vitamint, csillapitja a hanyigert. Es persze szedjed a terhesvitaminodat es a folsavadat is. Reggel keszits az agyad melle par szem kekszet, es meg felkeles elott majszold el. A neten egyebkent, ha beutod a google-ba, h terhessegi hanyas, sok hasznos tippet es magyarazatot talalsz.

Szia! Tud fejlodni, ne aggodj :) Elvileg a terhessegi hanyas arra jo, h megvedje a babat olyan tapanyagoktol, amit jobb, ha nem kap meg a fejlodesenek ebben az erzekeny szakaban. A hanyainger/hanyas eltarthat a 12. hetig, ha hajlamos vagy ra (en egyszer sem hanytam, de a nok tobbsege igen) Szedjel B6 vitamint, csillapitja a hanyigert. Es persze szedjed a terhesvitaminodat es a folsavadat is. Reggel keszits az agyad melle par szem kekszet, es meg felkeles elott majszold el. A neten egyebkent, ha beutod a google-ba, h terhessegi hanyas, sok hasznos tippet es magyarazatot talalsz.
A Motilium nem hashajtó!Ilyet minek írtok ide?Nem is értem! Nekem is a Motílium segített!
Kedves utolsó válaszoló!Olvasd el a tájékoztatóját!Hányinger ellen is hatásos.Egyébként pedig azért ajánlottam, mert rajtam is ez segített! A gyógyszer pedig úgy mûködik, hogy a megevett ételt lefelé tolja a belekbe, így hamarabb ürül a gyomor és nem engedi vissza az ételt a gyomor tetejébe és a nyelõcsõbe!
Kedves 3. válaszadó! A Motílium a belek mozgását, tehát hashajtó! Hogyan szedhetné egy kismama?
Ne aggódj, én az elsõ 3 hónapban fogytam is 5-6 kilót, annyira rosszul voltam, annyi eredménye lett, hogy összesen 8 kilót szedtem fel a terhesség során (elõbb visszajött a leadott, és még erre 8). A baba megkapja, ami kell neki!
Én 15 hetes kismami vagyok, és még mindig hányingerrel és gyakori hányással küszködöm. A magneB6 nekem nem segít.Én kiflit, banánt, pirítost eszem szívesen, de azért mással is próbálkozom kisebb nagyobb sikerrel.Én is aggódtam, hogy a kicsi így nem jut elég táplálékhoz, de szépen fejlõdik.Már egy kis pocak is látszik.Ne izgulj minden rendben lesz!
Szia! Nem riogatásként, de én amíg meg nem mozdult a drágám ez a 14 héten volt állandóan rosszul voltam és hánytam, fogytam. Most a 27. héten tartok és vannak napok amikor még most is rókázás van. Van aki meg sem érzi, hogy albérlõje van:) . A kicsidnek nem lesz baja. Állítólag így védekezik a szervezeted, hogy ne érje káros anyag. Te sem a szerencsések közé tartózol ebbõl a szempontból. Kitartás. Elmúlik idõvel.
fejlõdik persze. én sajnos a 14.hátig voltam rosszul, rendszeres reggeli hányásokkal, étvágyam se volt nagyon, de a baba jól van, rendesen fejlõdik.pihenj sokat.én nem mondom mit egyél , mit ne egyél, mert nekem aztán mindegy volt.ami jól esik :) 22hetes kismama, boldog babavárást
Ha végképp nagyon rossz, akkor szedjél Motiliumot!
Ne aggódj! Nem lesz semmi baja a picurinak. Egyél azt és annyit amennyi jól esik, ne erõltess semmit! Inkább többször próbálj keveset enni, nekem a piritós, ropi, keksz, müzliszelet segítettek, de a leves is jó.
Nekem az elsõ hónapokban folyamatos gyomorgörcseim voltak, és azt hittem belepusztulok. amit megettem, nem jött ki de erõteljesen forgott. TANÁCS: gyomorforgást a sok sav okozza - rennie antacid pillanatok alatt megszünteti. Kombináltam a dokim javaslatára SIMA ! B6 vitaminnal, és onnantól legalább enni birtam. sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!