Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes nem (313 db)

Hány hetes (nem első baba) illetve hány kiló?

A másik képen csak annyi lenne a kérdésem hogy (178 cm vagyok) szerintetek hány kiló vagyok és túlsúlyosnak tűnök e? Nem baj ha igen, nem sértődök meg csak kíváncsi vagyok:) Köszönöm http://kepfeltoltes.hu/view/130321/DSCF2128_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Butus vagy, ha azt hiszed, hogy túlsúlyos vagy. Szerintem a magasságodhoz képest pont jó így a súlyod... bár sosem tudtam megsaccolni, hogy ki hány kiló, most sem tudom megmondani, de szerintem nem is a mérleg által mutatott súly a lényeg, hanem, hogy a testen hogy oszlik el. És szerintem olyan 12 hetes terhes lehetsz.

Butus vagy, ha azt hiszed, hogy túlsúlyos vagy. Szerintem a magasságodhoz képest pont jó így a súlyod... bár sosem tudtam megsaccolni, hogy ki hány kiló, most sem tudom megmondani, de szerintem nem is a mérleg által mutatott súly a lényeg, hanem, hogy a testen hogy oszlik el. És szerintem olyan 12 hetes terhes lehetsz.
Kit érdekel a gyökér védõnõ? Ugyan már. Tudod hányan vannak, akik 100 kg felett vannak alapból és úgy lesznek terhesek? :)
A kérdező hozzászólása: Ismerõs sajnos...nagyon rosszul vagyok már vagy 4 hete és csak olyanokat tudok megenni amit meg is kívánok szerencsére gyümölcsöket fõleg de van hogy pl. vajas zsemlét tudtam csak elképzelni szalámival (nem egy diétás) valamelyik nap meg kínai kaját holott utálom amúgy.. Mindegy hát hízok akkor hízok csak furcsállom hogy elsõ és második babámnál még egy pár kilóval több voltam és nem igazán szóltak a hízáskor a doki meg a védõnõ (14 kg és 12 kg plusz lett a végére)
hát nem 100-as a dokid és a védõnõd, ha hízol hát hízol, unokatesóm 28kg-ot hízott ami azért sok, de nem mondtak neki semmit, hiszen éhes volt és megõrült a csokiért néha még sírt is ha nem volt otthon neki csokija....hát igen a hormonok játszottak vele :) , nagyon jól nézel ki egyébként és boldog babavárást :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Mondjuk ez egy bõ szárú nadrág de amúgy nem vékonyak a lábaim így kifejezetten. 10 hét 4 nap egyébként és harmadik baba. Azért kérdezem, mert más városba költöztünk és az orvosom és a védõnõ is max.7 -8 kg hízást "engedélyezett" mivel 74 kiló vagyok, és szerintük ez túlsúly. Egyébként 2 kg-t híztam már most...:( ennek mondjuk nem örülök. Na ezért kérdeztem hogy ránézésre úgy nézek ki mint aki túlsúlyos? Mert ez a 7-8 kg hízás ha jó tudom arra vonatkozik aki túlsúlyos.
Nekem 20 hetesen volt ekkora hasam, de én lacsonyabb és dagibb voltam. De volt egy lány akinek a szülés felkészítön 36 hetesen volt ekkora hasa. Bö polóban nem is látszott neki. Túlsúlyos nem vagy kicsit sem. lábaid vastagabbak a KÈPEN. lehet élöben egyáltalán nem, de amúgy jó alakod van. Nekem a 2 gyerek után a hsamaon maradt sok, a lábaim meg mint a piszka fa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm várok még közel jártok:) )
17. hét és szerintem ehhez a magassághoz, kb 60-70 kg vagy. De annyira lényegtelen a súly! :)
nem vagy túlsúlyos és olyan 12-13 hét körül lehetsz
10 hetes baba, te pedig olyan 70 kiló lehetsz. Egyáltalán nem vagy túlsúlyos:D Én dagibb vagyok nálad, mégsem vagyok az:D Kétlányos 32hkm.
a te magasságodhoz képest nem vagy túlsúlyos. én elmondhatnám magamról ezt 162cm és 78kg kezdtem a terhességet jelenleg 84, 8kg vagyok és 7+2hkm :) 1hónap alatt jött fel rám 4kg. nekem egyáltalán nem mondta a doki hogy mennyit szabad híznom.
Én 41 hétig úgyaludtam mint valami mormota, napi 12 órákat:)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó :) Köszönöm szépen! Elsõ válaszoló, nagy mázlista vagy, bár én aludnék úgy mint egy mormota :)
Én tudtam aludni, de kellett hozzá egy jó matrac, ami felvette a testformám, és egy fejet tartó formapárna (IKEA), hogy tartsa a nyakamat oldalt fekve. Normál rugós ágyon agyrém volt :( Szóval sokmindentõl függ, de szerintem 32. hétnél már nem lesz rosszabb, fel a fejjel :)
Szia! Én 35 hetes vagyok és alapvetõen tudok aludni. Jó, mondjuk általában 8* fölkelek pisilni... Ami a kényelmet illeti nálam párszor volt olyan, hogy néhány napig nem nagyon jó volt jó sehogy se és úgy ébredtem, mint egy felmosórongy. Ez olyankor volt, mikor szemmel láthatóan egyik napról a másikra nõtt a pocim. Viszont ezek a "nehéz éjszakák" 2-3 napnál nem tartottak tovább hál' istennek. Kb 2 hete is volt egy ilyen idõszakom, akkor azt hittem, hogy onnantól kezdve már biztos nem fogok tudni aludni a pocim miatt, de szerencsére nincs gond. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Most még a meleg is rájátszik... :) Pedig ha meglesz a baba nem fogunk még ennyit sem aludni. :)
Elsõ vagyok: köszi:) bár most a másodikkal is tudnék aludni, de most meg az 1 éves fiam fújja reggel a riadót:)

33 hetes vagyok. Hány hetesen nem vezettetek már autot?

Tegnap volt kissebb balesetem,szerencsére senkinek nem tortént semmi baja.Belém tolattak,hozzáteszem az állo automba,mikozben mi benne ultunk.Pont az én felolemi oldalba.Nagyon megijedtem,egész este sírtam,még éjjel sem tudtam aludni.Még dolgozom és a munkahelyemre is autoval járok,na meg a dokihoz is ,de most megijedtem,hogy bármikor torténhet nagyobb baj is.Egész éjjel azon rágodtam,milett volna ha...A nagyobbik fiam is velem volt.Nem tudok teljesen lenyugodni,állandoan az jár a fejemben,hogy annyi minden baj torténhet velunk,olyan kicsi dolgokon mulik az életunk,na meg hopgy mi lesz a gyerekekkel,ha valami torténik velunk,akár betegség ,akár baleset.Egész eddig nem is gondoltam ilyenekre ,de most rendessen beparáztam.Szerintetek felelotlenség részemrol,ha továbbra is vezetni fogok?Koszi,hogy meghallgattatok.

Legjobb válasz: Szia! Én még a szülés napján is autóval mentem át anyuékhoz ebédelni, sajnos baleset mindig törtéhet....

Szia! Én még a szülés napján is autóval mentem át anyuékhoz ebédelni, sajnos baleset mindig törtéhet....
A kérdező hozzászólása: Koszonom, akkor nem csak én gondolom úgy , hogy egész végig szeretnék vezetni.
szia! én a szülésem napjáig autóval közlekedtem, de hosszabb utakat nem vállaltam felügyelet nélkül. sajnos baleset tényleg bármikor történhet, a zebrán is gyalog... idõnként rám is rámtör a félelem, hogy nehogy a babáimnak, vagy nekünk bajunk legyen. ilyenkor gyorsan túl kell jutni a félelmes gondolatokon, nem tehetünk mást - a gyerekek érdekében. vigyázz magadra, remélem nem ér többet ilyen ijedtség!
Hát velem is történt hétfõn majdnem egy baleset, egy marha a kanyar kellõs közepén kezdett el kamiont elõzni én meg jöttem szembe.....De szerencsém volt... én satufékeztem õ meg vissza tudott még menni, úgy hogy elõttem keresztbe állt az úton. Én akkor megfogadtam, h még jövõ héten (akkor leszek 33 hetes) elmegyek a dokimhoz, aki kb. 40 km-re van tõlem, és utána már csak a faluban ahol lakom ott fogok vezetni, már megbeszéltem a férjem öccsével h õ fog behordani orvoshoz, ha a férjem nem ér rá. Szerintem ne kockáztassunk hosszabb úton, nagyon sok a hülye, meleg van, elvesztik az eszüket elég sokan és azt hiszik h övék az út teljes szélessége....
Én végig terveztem, aztán a nagy hasammal a 36. héten tolattam ki, lefulladt az autó és a hasam miatt nem tudtam megtartani a szervót, neki mentem egy oszlopnak:-) Na, utána hanyagoltam.
A szülés napján is vezettem.A gyerekeknek még nincs jogosítványuk, így muszáj volt.Szerintem próbálj meg vezetni, mert ha félsz késõbb lehet nem is mersz.

4hetes vagyok és szoktam motorozni. Meddig motorozhatok még hány hetesen nem ajánlott már?

Legjobb válasz: Én amint megtudtam, hogy terhes vagyok, nem motoroztam többet.

Én amint megtudtam, hogy terhes vagyok, nem motoroztam többet.
Szerintem ne kockáztass. Én már most abbahagynám a helyedben. Teljesen lényegtelen hogy hány hetes vagy. Balesetek BÁRMIKOR történhetnek, akár 4 hetesen, vagy 28 hetesen... Boldog Babavárást! 33 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó! Szerinted maradjak a 50cc vagy 110cc -re is felülhetek
Azért várj még, szerintem korai, a lábad, hogy ér le?
Én azt ajánlanám, még most hagyd abba ha jót akarsz a picidnek. Te tudod, de az ördög sosem alszik, és bármi történik, azt nem fogod magadnak megbocsájtani.
Utolsó: Ne húzd fel magad, a kérdezõ így is motorra fog ülni mivel csak a 3 lányos anyukának köszönte meg a választ miszerint motorozzon nyugodtan. A többi válasz, miszerint ne kockáztasson, hidegen hagyja. :) A kedves kérdezõ rég eldöntötte hogy motorozni fog, a kérdést felesleges volt ide kitennie.
A kérdező hozzászólása: Leér mind a 2 lábam.
Az elsõ trimeszterben még ültem motoron, talán már a másodikba is benne voltunk.... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos
Aki terhes, az nem menjen semmilyen jármûvel? Eddig nem volt kockázat a vezetésben és a motorozásban?
Én csak "hátsó motoros" voltam a párom révén, egy 600-as suzukin, de a párom mondott le a saját motorjáról, amint terveztük a babát. Mire terhes lettem, minden cuccot eladtunk a motorral együtt. Pedig õ nagy motoros volt, és mégis nekem hiányzik néha jobban, hogy menjünk egy kört :o) De biztonsági okokból a párom jobbnak látta letenni a motort, hisz igen, balesetek mindig is történhetnek, csak nem mindegy, hogy kit hagysz magad után, kiért vagy felelõs. Én még biciklire sem ülök terhesen, bár korábban sem sokat bicikliztem. A helyedben nem ülnék motorra, de persze ennyi erõvel autóba se üljön az ember.....
Ne kockáztass.Baleset bármikor történhet.Szerintem sose bocsátanád meg magadnak, ha miattad vagy épp a te hobbid miatt lett baja a picidnek.Amikor valaki azt mondja, hogy akkor terhesség alatt nem lehet semmit csinálni stb. akkor azt szoktam mondani:de lehet nyugodtan-alapból mindenki azt csinál, amit akar-, csak épp vannak kockázati fokozatok.Mindenki tudja, hogy a motor nagyon veszélyes.Csak egy rossz mozdulat...És igen, jobb elkerülni az olyan dolgokat, amik köztudottan nagyon veszélyesek.Én bungee jumpingoztam, terhességem elõtt.Amint kiderült, hogy babás vagyok azonnal abbahagytam.Lehet nem történt volna semmi, de jobb az elõvigyázatosság.
Ha terhesen autóval ütközöl, ugyanúgy komoly sérülést fogsz szenvedni, mindennek van kockázata. De ahogy mondták, ettõl szerencsére nem fogja abbahagyni a motorozást senki.

Tippelős? Hány hetes? Neme?

http://kepfeltoltes.hu/110406/DSCF2105_www.kepfeltoltes.hu_...

Legjobb válasz: 32 hét, lány:)

32 hét, lány:)
22 hetes és kislány
32 hét és kisfiú Én most a 37 hétben járok
33 hetes kislány :) Én most 25 hetes vagyok és kislányunk lesz :)
30 hetes fiú én 22+2 khm
elárulod?
29 hét, fiú. (én most 19, fiú)
A kérdező hozzászólása: Átlagban bõ 30 hetesnek tippeltetek, a legalacsonyabb tipp 22, a legmagasabb 34 volt. 8-an lányt, 7-en fiút tippeltetek. A képen 14+5 hetes vagyok!!!! Nem tudjuk, hogy fiú lesz vagy lány, de a tippek is nagyon kiegyenlítettek. Nagyon köszi a tippeket! Jókat mosolyogtunk rajtuk apával. Nem is gondoltam, hogy ilyen jó ez a játék. Köszi még egyszer mindenkinek.
Szép nagy pocid van! :) Elsõ baba?
32. fiú
a 37 hetes pocakom ekkora mint a tied, de mivel mindig azt mondják kicsi a pocim, legyen a tied 34 hetes fiú
34. hét, fiú.
25 hét és fiu
33.kislány
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, várok természetesen még többet. :-) Te mennyi idõs vagy, ha most éppen terhes vagy?
32 hetes lány szerintem. én 21 hetes vagyok, valószínû kislány és van egy két éves kisfiam.
31hét, kislány
30. hét, lányka. :) Gratulálok!
25-kislány
A kérdező hozzászólása: Köszi. Bár gondolom nem nõ azért majd ilyen ütemben :-) Második baba, a "nagyfiam" 21 hónapos. Vele az elsõ és a harmadik trimeszterben nõttem sokat, másodikban stagnált kicsit. Lehet, most is így lesz. Bár vele is jó nagyra nõtt a pocak azért. 10 nappal szülés elõttig dolgoztam és mindenki ott pánikolt, nehogy megszüljek. :-) Aztán 1 héttel túlhordtam. Na majd látjuk. Köszi!

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

Mikor tudják megmondani a baba nemét? Hány hetesen? Nektek hány hetes Uh vizsgálat során mondták meg?

Legjobb válasz: A lányomnál 18 hetes uh-n mondták meg! De a fiamnál már a 13 hetesen!

A lányomnál 18 hetes uh-n mondták meg! De a fiamnál már a 13 hetesen!
16 hetesen mutatta meg magát, addig nagyon szégyenlõs volt.A férjem állítottam, hogy lány....igaza lett!!!:) )))(4D-s ultrahangon) 17hkm
15 hetes uh-on már láttuk a kukacot :)
Most vagyok 19 hetes, de már 3-szor mondták, hogy fiú. Elõször a 12. heti uh-on, amit magam is alig akartam elhinni, holott mutatta az orvos a "nyomokat". Aztán 18. héten megerõsítette egy másik orvos, tegnap pedig a magánrendelésen mondták harmadszorra. Nagyon örülök, hogy így korán tudjuk már, mert az elsõ terhességemnél csak a 26. héten egy 4D uh-on tudtuk meg. Addigra már alig vártam, hogy tudjam.
Szia. Nekem a 18. héten a kórházi uh. mondták, hogy talán fiú, de meri biztosra mondani utána a dokim mondta 20 hetesen, hogy õ is mint ha fiút látni, de nem biztos :D Aztán mentünk hozzá a 24 héten és akkor már azt mondta, hogy tuti fiú :D 25+6 héten mentünk 4D-re ott azt mondta a doktornõ, hogy ezt el sem lehet téveszteni, tuti, hogy fiú :D Nagyon éles bizonyítékot kaptunk róla, de elég sokat kellett várni rá. Bár az elejétõl sejtettem, hogy csak fiú lehet :D Boldog babavárást :)
a lányomnál 21 hetes mondták, hogy csajszi, a mostani pocaklakónál 20 hetesen mondták, hogy fiú.Áprilisban lesz a következõ uh, de addig beiktatunk egy 4d-s uh-t is.Kíváncsi vagyok mit mondanak.:)
28 hetesen mutatta meg magát elõször és akkor se mondták 100%-ra, hogy lány. Rá 1 hétre mentünk 4d-re, nah ott is megmutatta magát! Szóval én a 29. héttõl tudom csak a nemét. 35+1hkm
A kérdező hozzászólása: Még csak 6 hetes vagyok de nagyon kíváncsi. Mindegy mi lesz, de szeretném már tudni, hogy hogyan készüljünk. Köszönöm a válaszokat
Elsõ babánál elvileg 18 hetesen. Enyémnek nem pont akkor kellett aludnia és pont hason volt szoval még tülkön ülök hogy milyen lesz. Hány hetes vagy? Boldog baba várást 26hkm
18. héten tudta megmondani. Ha nagyon jó gépen nézik, és jó a szonográfus, akkor már a 12. héten is meg tudja mondani.
Ez attól függ hogy hogyan fekszik a baba.Nekem a 30.héten tudták megmondani hogy kislányom lesz, addig nem mutatta meg magát.A 12.heti uh.-on fiút mondott a doki.
12 hetesnél meg tudta volna mondani az orvos, de akkor még nem voltam benne biztos hogy akarjuk-e tudni a nemét születése elõtt. Végül nem bírtam ki, és a 18 hetesnél megkérdeztem. Persze akkor nem látszott, úgyhogy valamikor a 22. héten tudtam csak meg.

Hány hetes terhesen érdemes már megcsináltatni az apaságit? Aki nem volt házas ti hány hetesen csináltattátok?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk a védõnõ adta ki a papírt "orvosi igazolást" a szülés várható idõpontjáról, és a héten csináltattuk meg. 27 hetes km. De a fiammal meg már 14 hetesen meg lett csináltatva annó két éve. Minden esetre ne halogasd az utolsó hetekre, nehogy hamarabb jöjjön a baba. Kellemes pocakoskodást!

Szia! Nekünk a védõnõ adta ki a papírt "orvosi igazolást" a szülés várható idõpontjáról, és a héten csináltattuk meg. 27 hetes km. De a fiammal meg már 14 hetesen meg lett csináltatva annó két éve. Minden esetre ne halogasd az utolsó hetekre, nehogy hamarabb jöjjön a baba. Kellemes pocakoskodást!
32. hét körül. De BÁRMIKOR megcsináltathatjátok! Ha egyszer valaki elismeri az apaságot, az nem évül el!!
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor ennek nincs olyan "szavatossága", mint a házassági anyakönyvi kivonatnak, mert azt úgy hallottam hogy nem lehet 3 hónapnál régebbi.
A kérdező hozzászólása: ...vagy legalábbis valami ilyesmirõl hallottam valamit.
A nyilatkozathoz kell, egy orvosi igazolás a szülés várható idejérõl, ilyen értelemben nem évül el a dolog. A házassági anyakönyvi kivonatból 300 napnál nem régebbi kell, mert a terhesség ideje kb. 280 nap és a jog azt tekinti apának aki ezen idõ alatt az anyával házasságban élt.
Nekem a védõ nõ az javasolta, hogy a 8. hónapban ráér. Lassan intézzük is. 30 hetes kismama

Ha valaki nem emlékszik, mikor volt az utolsó mensije, akkor az orvos, hogyan tudja megállapítani, hány hetes terhességről van szó?

Legjobb válasz: Szia hát majd az uh kb megmutassa hány hetes vagy a baba növekedése alapján meg azért kb csak emlékszel hogy hónap eleje vagy közepe táján voltál beteg nem? azért percre pontosan annak se tudják megmondani aki tudja mikor volt az utolsó mensi nekem az uh-n 7 hetes voltam rá 2hétre 8hetes kicsit kavaró most az elején de kialakul majd jó baba várást

Szia hát majd az uh kb megmutassa hány hetes vagy a baba növekedése alapján meg azért kb csak emlékszel hogy hónap eleje vagy közepe táján voltál beteg nem? azért percre pontosan annak se tudják megmondani aki tudja mikor volt az utolsó mensi nekem az uh-n 7 hetes voltam rá 2hétre 8hetes kicsit kavaró most az elején de kialakul majd jó baba várást
Én sem tudtam, de így is meglett a baba, nincs ezzel semmi gond. Papírforma szerint a 39. héten született, hát a fene tudja, lehet, hogy tényleg egy héttel korábban jött (mert front volt, állítólag attól jöhet egy két héttel korábban), de lehet, hogy pont idejében jött és akkor egy héttel idõsebb volt. Végülis mindegy, egy-két hét eltérés nem nagyon számít.
Én tudom az utolsó mensesem idõpontját, de a ciklusaim hosszabbak , mint 28 nap, így nem alkalmazható a megszokott módszer. Ezért uhon állapítják meg a baba korát, és abból dolgoznak mindig, nem naptármódszerbõl.

Most hány hetes vagyok? Voltam védönönél és azt mondta hogy nem tudja hány hetes vagyok a mensitöl számolva 16 hetes vagyok az uh szerint viszont már 17! Akkor most melyiket kell nézni?

Legjobb válasz: mensi szerint haladunk mindig kivéve ha doki mást mond....uh nagyobbat mutatott nekem is mindig 2 héttel ráadásul

mensi szerint haladunk mindig kivéve ha doki mást mond....uh nagyobbat mutatott nekem is mindig 2 héttel ráadásul
A doki dönti el, hogy változtat-e a mensis adatodon az ultrahang alapján. 1 hetes vagy kevesebb eltérésnél nem jellemzõ, hogy felülírják a várható idõpontot, pláne, ha a baba nagyobb az uh. szerint.
Nekem meg pont nem a menses alapján nézték, hanem az UH-os adatok alapján!!!!!! Nekem azt mondták az a döntõ!!!!
szia, Úgy kell számolni, hogy uccsó mensihez hozzáadod a 9 hónapot, és a napokhoz hozzáadod, vagy kivonod azt a difit, ami a 28 napos ciklushoz képest eltér nálad. Pl. ha 32 napos a ciklusod akkor (32-28=4)+4 nap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!