Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes mehet (20 db)

Hány hetesen éri el a méh a köldök vonalát?

Legjobb válasz: A méh a 20. hét körül éri el a méh vonalát. 20 hetes kismama

A méh a 20. hét körül éri el a méh vonalát. 20 hetes kismama
Bocsi hülyeségeket írok a 20. hét körül éri el a méh a köldök vonalát. 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi!Csak én már majdnem ott érzem és 16 hetes vagyok ezért kérdeztem.Igaz Uh. szerint a babóm megint nagyobb mint amilyennek lennie kellene :)

Méhen kívüli terhesség hány hetesen válhat életveszélyessé? Akinek volt tapasztalata írjon, mikor derült ki voltak-e panaszok?

5 hetes terhességgel mentem n?gyógyászhoz aki az égvilágon semmit nem látott ezért felvetette, hogy esetleg méhen kívüli, egy hét múlva kell visszamennem hátha akkor lát valamit! Megmondom ?szintén rendesen beparáztatott azóta persze folyamatosan félek nehogy az legyen! Tünetem csak annyi, hogy nagyon er?s jobb oldali derékfájásom van!

Legjobb válasz: Nekem már 2x volt, úgyhogy tapasztalt róka vagyok ez ügyben! Menzi kimaradása után 1 héttel, tehát 5 hetesen csináltam tesztet, pozitív, másnap boldogan rohantam a dokihoz, aki nem látta a terhességet. Mondta biztos még kicsi ,majd a jövõhéten újra megnéz. Néhány nap múlva kicsit elkezdtem barnázni, vérezgetni, majd elkezdett fájdolgálni az oldalam, és 6 hetesen eléggé vészes állapotban megmûtöttek. A másodiknál már elõvigyázatosabbak voltunk. Ahogy kiderült hogy terhes vagyok 2 naponta mentem uh-ra és vérvételre (nézték a HCG hormont) Így még idõben észrevették,hogy ez is méhen kívül van, úgyhogy nem vártuk meg a barnázgatást és a fájdalmat. A végeredmény az hogy nincs meg egyik petevezetékem se ezért lombikkal lesz babánk!

Nekem már 2x volt, úgyhogy tapasztalt róka vagyok ez ügyben! Menzi kimaradása után 1 héttel, tehát 5 hetesen csináltam tesztet, pozitív, másnap boldogan rohantam a dokihoz, aki nem látta a terhességet. Mondta biztos még kicsi , majd a jövõhéten újra megnéz. Néhány nap múlva kicsit elkezdtem barnázni, vérezgetni, majd elkezdett fájdolgálni az oldalam, és 6 hetesen eléggé vészes állapotban megmûtöttek. A másodiknál már elõvigyázatosabbak voltunk. Ahogy kiderült hogy terhes vagyok 2 naponta mentem uh-ra és vérvételre (nézték a HCG hormont) Így még idõben észrevették, hogy ez is méhen kívül van, úgyhogy nem vártuk meg a barnázgatást és a fájdalmat. A végeredmény az hogy nincs meg egyik petevezetékem se ezért lombikkal lesz babánk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sajnálom ami veled történt... :(
Velem is ugyanez volt a múlt héten! Elmentem 4 hetesen orvoshoz, nem látta a terhességet sem õ, sem az ultrahangos! Mondta ugyan, hogy korán mentem, de lehet, hogy méhen kívül van! Az elejét a mondatnak meg sem hallottam, csak azon agyaltam, hogy jó helyen van-e! Másnap mentem vérvételre, abból megállapították, hogy 4 hetes lehet, egy hét múlva kellett visszamennem vizsgálatra! 5 hetesen már 10 mm-es petezsákot látott, szerencsére jó helyen van! biztos vagyok benne, hogy egy hét múlva ott lesz a pocaklakó a megfelelõ helyen!Szerintem csak azért nem látták még, mert késõbb fogant! Bocsi, hogy hosszú voltam! 5+2 hetes km

Méhen kivűli terhességedet hány hetesen vetted észre? Hány hetesen műtöttek meg?

Legjobb válasz: én már vagy 4-5 hetes lehettem, mikor "kávézacc" szerû vérzésem volt, görcsökkel. Bementem a kórházba pénteken, hétvégén megfigyelés alatt voltam, hétfõn SOS mûtöttek.

én már vagy 4-5 hetes lehettem, mikor "kávézacc" szerû vérzésem volt, görcsökkel. Bementem a kórházba pénteken, hétvégén megfigyelés alatt voltam, hétfõn SOS mûtöttek.
Majdnem 6 hetes voltam, mikor barna folyasom lett, majd verzes, korhaz sos, utana mutet

Többször olvastam, hogy valaki magának ki tudja tapintani a hasán keresztül a megnagyobbodott méhet. Hány hetes kortól és egyáltalán mit lehet érezni?

Most 11 hetes 5 napos vagyok. Köszi

Legjobb válasz: Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.

Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.
Annyi, hogy keményebb a köldök alatt a hasad. Ha a terhesség elõtt nem nézted soha, akkor nem biztos tudod milyen a különbség. De határozottan kemény, és nem lehet benyomni.

Hány hetesen lehet érezni hanyatt fekve, hogy nagyobbacska a méh? Nem a terhespocakra gondolok, hanem a méhre!

Nagyon sovány vagyok. Előző terhességnél éreztem hanyatt fekve, hogy nagyobb méhem (amikor még nem látszott a pocakom), csak nem emlékszem, ez hányadik héten volt. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 6. héten volt, mikor észrevettem, hogy nagyobb és kemény a méhem. Pocakom nekem sem látszott, csak éreztem. Ekkor már a biztonsági öv is zavart:)

Szia! Nekem a 6. héten volt, mikor észrevettem, hogy nagyobb és kemény a méhem. Pocakom nekem sem látszott, csak éreztem. Ekkor már a biztonsági öv is zavart:)
Szia! én úgy vettem észre h megnõtt, hogy próbáltam behúzni a hasam és nem tudtam addig amíg régen ment! de nálam is a 6 hét körül!:)
én 13 hetes vagyok de nem tudom kitapintani a méhem, pedig vékony vagyok. Az elõzõ terhességnél úgy emlékszem olyan 16. hét körül éreztem elõször.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Hany hetes kortol kerül a meh a köldök föle es mikortol van kemeny hasa egy kismamanak?

Legjobb válasz: http://www.szexualpszichologia.hu/reprodukcio_elemei/image03.. Amúgy mondhatják, hogy mikor van köldök fölött a méh, de nekem már olyan magasan rúg néha, hogy a méhem tuti nem ér odáig! :)

http://www.szexualpszichologia.hu/reprodukcio_elemei/image03.. Amúgy mondhatják, hogy mikor van köldök fölött a méh, de nekem már olyan magasan rúg néha, hogy a méhem tuti nem ér odáig! :)
Én úgy tudom a 25. hét környékén. De szerintem ez, és a kemény has is egyénfüggõ. Nekem még most, a 28. héten is inkább köldök alatt van.
Szia! Én most léptem a 22-be, és már tapinthatóan eléri a méh boltozata a köldökömet. Kemény has gondolom majd akkor lesz, ha már nagyon szûkös neki a hely odabennt :)
Nekem a 25hetes Uh-on mondta a doki, hogy a méh köldök felett 1cm-re van K/1.

A kismama ki tudja tapintani magának a méhét, és a babát? Ha igen, hány hetes kortól?

Csak elvben érdekel, nem vagyok babás.

Legjobb válasz: amikor 20 hetes voltam, és a kezemet a hasamra tettem, a kisbaba a kezemhez simult :) és egy kis púp lett a hasamon :) de vannak akik már 15-17 hetesen is ki tudját tapintani

amikor 20 hetes voltam, és a kezemet a hasamra tettem, a kisbaba a kezemhez simult :) és egy kis púp lett a hasamon :) de vannak akik már 15-17 hetesen is ki tudját tapintani
16-17 hettol latszik a mehem, kitapinthato; a babat is kb akkor kezdtem erezni kezzel, 19 hetes multam es most mar latom is a babat..
A megnagyobbodott méhet már a 8. héten ki tudtam tapintani én is.

Hány hetes korig mehet el a baba?

Legjobb válasz: Szia! 12 hetes kort mondják a nagy vízválasztónak! Addig van a legnagyobb kockázat a vetélésre. Természetesen a 12 hét elteltével is nagyon kell vigyázni a picire! üdv. 10 hetes kismama

Szia! 12 hetes kort mondják a nagy vízválasztónak! Addig van a legnagyobb kockázat a vetélésre. Természetesen a 12 hét elteltével is nagyon kell vigyázni a picire! üdv. 10 hetes kismama
Elviekben az elõttem szólónak igaza van, de hozzá kell tenni hogy a késõbbiekben is el mehet, el halhat a magzat vagy csak megindulhat a szülés jóval a ki írt elõtt. Azt hiszem, hogy az orvosi protokoll szerint a 24.ik hétig beszélünk vetélésrõl attól kezdve koraszülésrõl. És azt hiszem a kb a 16.ik hétig mûvileg fejezik be a terhességet (abortusz), onnan kezdve ha baj van már meg kell szülni a halott, vagy sérült babát.:(
spontan veteles a 180.napig azaz 26 es fel hetig.75%-a 16.heten belul megy el, es ennek a 75%nak a 75%a pedig az elso 8 heten belul, kesobb kkoraszulesnek hivjak, muvileg a 12.hetig veszik el.

Hány hetesen jönnek a jóslófájások? Honnan tudom, hogy jóslófájások-e? Más mikor nő a méh érzés? Egy nap milyen gyakori és mennyire erős?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen jöttek. Állítólag meleg víz hatására ezek elmúlnak, innen lehet tudni, hogy jósló. És többnyire nem szabályos idõközönként érezhetõek. A 36. héten ahogy jöttek, úgy el is múltak, aztán ma megint kezdõdtek. Holnaptól kezdem a 38. hetet. Teljesen elviselhetõ haskeményedések, de néha egy-egy erõsebbet is érzek.

Szia! Nekem 36 hetesen jöttek. Állítólag meleg víz hatására ezek elmúlnak, innen lehet tudni, hogy jósló. És többnyire nem szabályos idõközönként érezhetõek. A 36. héten ahogy jöttek, úgy el is múltak, aztán ma megint kezdõdtek. Holnaptól kezdem a 38. hetet. Teljesen elviselhetõ haskeményedések, de néha egy-egy erõsebbet is érzek.
Jóslófájások a 29. héttõl már lehetnek. Általában csak pár másodpercig tartanak, és attól különböznek az igazi fájásoktól, hogy szabálytalanok, és pl. vízben elmúlnak. A méh növekedését többnyire görcsök kísérik, a jóslófájások más érzés, nem fogod félreértelmezni. Naponta többször is jelentkezzhet, de ismtélem, szabálytalan fájások, csak pár másodpercesek, és nem olyan, "Hogy juj de fáj, majd bepisilik".
Hát ami a rendszertelenséget illeti, nekem a múlt éjjel 6-5-4-3 perces fájásaim voltak ilyen sorrendben, mindegyikbõl több.. azt hittem, itt az idõ, aztán lebeszéltem magam róla, a végefelé már enyhült a vehemenciájuk, és tényleg elaludtam, reggel arra ébredtem, hogy még nem szültem. na. És pont ez volt az egésszel a bajom, ha jóslófájás, miért rendszeres..

Normális hogy néha feszít, szurkál a hasam? 5 mm-es a petezsák, vajon hány hetes lehetek? Ilyenkor nő a méh? Néha a szeméremcsontom is érzem.

Legjobb válasz: kb 5 hetes terhes lehetsz, de ha megállapították a petezsák méretét , meg tudod a legutóbbi mensi dátumát , akkor rajt kell lennie az uh-s papírodon mennyi idõs terhesség. A beágyzódás után megkezdõdik a méhszalagok nyúlása, ami fájdalmas legtöbbször, de ha késszerû nyilalások több másodpercesek, mint mikor nagyon beszorul a levegõ, és még darabos vérzés is van az már rosszat jelent, de addig is normális egy minimális fájdalom.

kb 5 hetes terhes lehetsz, de ha megállapították a petezsák méretét , meg tudod a legutóbbi mensi dátumát , akkor rajt kell lennie az uh-s papírodon mennyi idõs terhesség. A beágyzódás után megkezdõdik a méhszalagok nyúlása, ami fájdalmas legtöbbször, de ha késszerû nyilalások több másodpercesek, mint mikor nagyon beszorul a levegõ, és még darabos vérzés is van az már rosszat jelent, de addig is normális egy minimális fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Normális kis szurkálások vannak és feszít. De nem fáj. Az uh-s papíron annyi van rajta hogy korai grav. Gondolom korai terhesség.
Igen, korai terhesség. Szerintem k.b. 4 hetes lehetsz. Nekem 8.6 mm-re mondták, hogy k.b. 5-6 hetes lehetek. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Ha az utolsó menzim elsõ napjától kéne számolnom akkor már a 7. hétben vagyok. De 30-32 naposak a ciklusaim és a 20. nap volt pé-m úgyhogy valahogy az 5.hét környékén kell lennem. Na mindegy, majd kiderül. Köszönöm a válaszokat! Sok boldogságot!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!