Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet otthon (2 db)

Hány hetes terhességig ajánlatos, vagy lehet fizikai munkát végezni? Mikortól kell otthon pihengetni?

Legjobb válasz: Hát, az nagyban függ attól, milyen fizikai munka. Nem mindegy, hogy rekeszek pakolgatása, emelgetése, vagy csavargyárban csapágyak összeszerelése. És a mama egészségi állapotától is függ. Ezt nem lehet így beáltalánosítani. De mivel ilyenkor a baba a legfontosabb, szerintem azt tedd, amit jónak ítélsz meg magatok számára.

Hát, az nagyban függ attól, milyen fizikai munka. Nem mindegy, hogy rekeszek pakolgatása, emelgetése, vagy csavargyárban csapágyak összeszerelése. És a mama egészségi állapotától is függ. Ezt nem lehet így beáltalánosítani. De mivel ilyenkor a baba a legfontosabb, szerintem azt tedd, amit jónak ítélsz meg magatok számára.
Miért nem kéred át magad a kasszába és ott még le is tudnál ülni.Szerintem az jobb mint a folyamatos állás:) Vagy próbálkozz olyannal aminél azért le tudsz csücsülni..mondjuk ha ki kell pakolni meg ilyenek akkor vigyél be kis széket.Szerintem a fõnök is simán megértheti és amúgy meg örülhet hogy van munkaerõ:) Persze ha nem bírod ne csináld, mert most ti vagytok a legfontosabbak nem a meló:)
Ez egyéntõl függ , én 7hónapos korig szobalánykodtam, kemény fizikai munka volt és bírtam csak a hasam mikor már nagy volt onnantól kezdve volt nehéz!:) Ha érzed bírod akkor csináld :) én is addig csináltam míg bírtam :)
Én 19 hetes vagyok szintén élelmiszer és átlag napi 4-6 raklap árut kipakolok, mellete kassza. Hálisten én és a baba bírjuk, de kb. 1 hónap múlva táppénzre fogok menni, mert én úgy érzemaddig bírom majd. Egyén függõ. Úgy tégy ahogy jól esik.
Én boltban dolgozom, ahol kell emelgetni is, meg állni is, de mióta szóltam a fõnökeimnek, hogy terhes vagyok, de dolgozni akarok, normálisak voltak, azt mondták, hogy akkor még véletlenül se emeljek, és annyiszor ülhetek le , ahányszor akarok!(9 hetes km)
A kérdező hozzászólása: Bolti eladói munkakör esetén.....nehezet nem kell emelni, állni kell sokat!! Kb.8hónapig lehet ezt bírni???
Nekem is sokat kellett állnom a munkahelyemen - 8 hónap?! hát én a 10. héten abbahagytam...már akkor elviselhetetlen volt, képetelen lettem volna 8 hónapig csinálni, az állás a legrosszabb terhesen, jönnek a visszerek, a fáradékonyság, a súly, a visszerek, nagyon megterhelõ a gerincnek, lábnak...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, vigyázni fogok....amint érzem hogy nem megy, lelépek és pihi!

Hány hetes kortol lehet otthon magzati szívhangkészüléket használni, és hol lehet venni, és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: de minek az? valami gond van a terheséggel? mert ugye ha nem tudod mit csinálj ha níncs szívhang akkor minek az? ha meg arra vagy kiváncsi szaájos-e azt a doki megnézi neked, ílyet még nem hallottam hogy otthoni magzati szivhang figyelö.

de minek az? valami gond van a terheséggel? mert ugye ha nem tudod mit csinálj ha níncs szívhang akkor minek az? ha meg arra vagy kiváncsi szaájos-e azt a doki megnézi neked, ílyet még nem hallottam hogy otthoni magzati szivhang figyelö.
http://www.impakt.hu/angelsounds/ Én is szerettem volna, de azt mondták, hogy naponta max 2szer lehet használni és csak addig amíg megtalálod a picurkát! Úgyhogy már én nem vettem, mert 18 hetes vagyok, és mostmár õ jelzi, hogy igenis ott van, és tud rumlizni! Boldog babavárást!
Teljesen felesleges erre kidobni 20 ezer forintot...Lesz még elég költséged mire kibíjik a pici, nem kell még csinálni is magadnak.Nem kell állandóan ultrahanggal bombázni a kicsit.A magzatdiagnosztikai vizsgálatok, amikor max havonta egyszer kap UH sugarakat nem ártalmasak, de nem tenném tûzbe a kezem, hogy a napi kétszeri UH sugárzás biztos nem ártalmas-e.
Nekem van!!! Nem 20.000 ft volt, csak 9000. Az omker-ben vettük, ha beírod a google-ba, kidobja, hogy hol van. Én kb 19-20 hetesen vettem, és engem igenis megnyugtat!!!!!! Nem mindig halljuk tisztán, mert az igaz, hogy nehéz megtalálni. Ja, és nem ártalmas.. Kicsit túlzásba visszük ezt az aggódást.. Vedd meg nyugodtan!!
Mi nemrégen szereztünk be egyet, nem volt egyszerû, mert nem nagyon lehet kapni. Az AngelSounds tipusút már a 12. héttõl lehet használni.( Ha beütöd a Google-ba sokmindent olvashatsz róla, többek között, hol szerezheted be) Nekünk nem jött össze egykönnyen a baba, és közben is elõfordultak problémék, egyszóval sokat idegeskedtünk. Ezért a párommal úgy döntöttünk, hogy jobb egy nyugodt kismama, mint egy feszült:) Ha az ember megijed, úgyis elszalad az orvosához, hogy megnyugtassa, az esetenként 4-5 ezer forint, akkor ez szerintem is jobban megéri. És mindig kéznél van, és egyáltalán nem ártalmas. Ultrahangot is csak azért csinálnak ilyen ritkán, mert ennyit finanszíroz a jó magyar Tb. De, he elmész magán nõgyógyászati rendelõbe, akár 2 hetente, minden további gond nélkül megcsinálja a doki az ultrahangot, csak éppen fizetni kell érte. Én nem bántam meg, hogy megvettük, sõt imádjuk! És apa is szeretni hallgatni a pici lánya szívecskéjét és rugdosásait. És a terhesség vége felé, amikor már nem sok hely van a baba számára, alig mozog majd. Ide is nagyon sok kismama ír emiatt, hogy megnyugvásra vígasztalásra találjon. Ezzel legalább megelõzhetõ, hogy több órán át, akár egy napon át csak azon aggódj, vajon minden rendben van-e a picivel. Úgyhogy szerintem vedd meg nyugodtan, én tiszta szívbõl ajánlom mindenkinek, akinek van "felesleges" 10 ezer forintja. Szerintem a nyugalomért nem sok ez az összeg.Boldog babavárást kíván egy 23 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!