Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet nemi (56 db)

Ma teszteltem egy gyönyörü pozitivat, nem is kellett rá várni egyböl kijött erös piros! 1kérdés: hogy ez már tuti? Kb hány hetes lehet? Nem várt után 10napra teszteltem

Azért tesztelzem késön mert nem a legpontosabb a menszeszem!

Legjobb válasz: Mikor volt pontosan az utolsó menzeszed elsõ napja? Mert onnantól számoljuk a terhességet.

Mikor volt pontosan az utolsó menzeszed elsõ napja? Mert onnantól számoljuk a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Május 2 -án volt . Bocsi ezt lefelejtettem
5 hét és 4 napos terhes vagy orvosilag :) Gratulálok!!!! Várj még két hetet és csak utána menj dokihoz, már látni fogod a kicsikéted szívét dobogni :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük :) És ha netán jövöhét csütörtökön megyek akkor mit fog látni mert már bejelenkeztem ?!
Orvostól és géptõl is függ. Akkor már 7 hetes leszel, így jó eséllyel dobogni fog a szívkezdeménye, de ha nem akkor sem baj. Minden esetre petezsákot és embriót már látnia kellene. Nálam 8 hetesen látták elõször a szívhangot, de azt már a szülészeti osztályon nézték az ultrahangosba, ahol messze jobb gépek vannak, mint a szakrendeléseket. Én 6 hetesen voltam szakrendelésen, ahol annyit tudott megállapítani a doki, hogy zárt a méhszáj és petezsák tuti van, de õ is mondta, hogy nagyon elavult a gépük.
Szerintem már látni fogja a szívkezdeményt pulzálni :) Annyira izgi, írjál ám azonnal UH után :)
A kérdező hozzászólása: Hát remélem hogy hallani fogom a kis szivhangot vahy valamit is ha nem akkor majd legközelebb :) e z a kis várakozás már semmi :) Utolso ! Minden féleképpen megirom neked :) Elsö baba :) 4honapot vártunk rá És csoda h iéyen hamar jött természetes uton mivel nekem a tüszöim nem durranak ki :/ de ezek szerint még is :)

Hány hetesen lehet megállapítani a baba nemét?

A nőgyógyászom szerint a 18-dik hét előtt nem. viszont itt olvasom, hogy sokan a 12 hetes uh-n már megtudták.

Legjobb válasz: Háááát, nekünk 12-16 hetesen egyértelmû fiút mondtak (hiperszuper 4D gépen, amikor remekül is feküdt, és remek szonográfus nézte), és 18, 24, 32, 36 hetesen már tuti lány volt... :))) Szóval, én a 18. hét elõtt tippelésnek nevezném inkább, 50%-os valószínûséggel be is válik. 37 hetes km

Háááát, nekünk 12-16 hetesen egyértelmû fiút mondtak (hiperszuper 4D gépen, amikor remekül is feküdt, és remek szonográfus nézte), és 18, 24, 32, 36 hetesen már tuti lány volt... :) )) Szóval, én a 18. hét elõtt tippelésnek nevezném inkább, 50%-os valószínûséggel be is válik. 37 hetes km
Nekem még 20hetesen se tudták megmondani. Attól függ, hogy fekszik a baba és milyen minõségû a UHgép. 22hkm
Köszönöm szépen az infót! :)
Genetikai Uh-kra a Magzati Diagnosztikai Közpotnba járok, Budapest, Bolgárkerék u. 12.000 ft egy uh, a dvd-vel együtt 14. 4D-s és 2D-s felvétel is van benne, bár nem egy babamozi, mert kb. 10-15 perc összesen, de nekem elég. Voltam a fiammal kimondottan babamozin 4D-n 10.000-ért, aláfestõ zene meg minden volt 20 percig.... a sima szonográfusokban nem nagyon bízom, inkább doki csinálja.
Ja, és mennyibe kerül az uh?
Utolsó! Hova jársz uh-ra és ki az orvosod? Azt hiszem nekem is el kell mennem oda!! :)
Én 15 hetesen elmentem egy szuper 4D-s ultrahangra. Azt mondta a szonográfus hölgy, hogy fiú. Másnap (mert nem nyugodtam, nem láttam a bizonyítékot)elmentem a kórházba ultrahangra, ott már lány volt, 75 százalékban.:) 16 hetesen már 90 százalékban. Azóta az amniocentézis eredménye megerõsítette, hogy kislány.
Én 13 hetesen rákérdeztem a dokitól, hogy megnézné e. De azt mondta nem, mert 1 : ahhoz egy nagyon jó Uh gép kellene. 2: az csak találgatás lenne, de õ arra nem alapoz. Így megegyeztünk, hogy a 18 héten mikor vissza kell mennem hozzá akkor megnézi. De ha nem látja akkor 20 hetes genetikain talán látják a jobb géppel. Mi is nagyon szeretnénk tudni, de 50-50% -ra én is megtudom mondani, hogy lehet, hogy fiú lesz lehet , hogy lány :) 15 hetes km
Én is nagyon kiváncsi vagyok, ezért direkt megkérdeztem a dokimat. Azt mondta, hogy a 14-15. héten lehet leghamarabb megállapítani. Elötte nem igazán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Jövõ héten megyek 12 hetes uh-ra, de nem a nõgyógyászomhoz. Akkor majd azért rákérdezek, hátha. Persze bármi is lesz a válasz, nem fogom elkönyvelni biztosra...:)
Nekem is megmondták 12 hetesen, majd 16 hetesen is. De a 12 hetes vizsgálatkor csak annyit mondanak, hogy 70-80%, tehát nem veszik biztosra. 16 hetesen lányom telibe, nagyon megmutatta magát, a doki mondta, hogy kizárt, hogy fiú. Tényleg lány lett, de õszintén szólva ekkor még nem mertem beleélni magam! A 18-20. hét után már kezdtem elhinni. A dokidnak abban igaza van, hogy a 18. hét elõtt nem akarja megmondani (vagy nem látja, mert még esetleg nem látható), és hogy elõtte sokszor csak tippelnek a dokik is. De ha valakinek jó az uh gépe, jó szonográfus, és a baba is megmutatja mije van, akkor a 18. hét elõtt is van akinél meg lehet állapítani a baba nemét.
18+5 hetesen 4D-n mondák most meg , hogy 100% kisfiú! Lányomnál is 18 hetesen a genetikai uh-n látták, hogy kislány és az is lett:)
Mi elmentünk a 15. héten 4D-re, és ott totál beterpesztett kisfiam, még én is láttam, hogy ott a fütyije és a zacsija. El sem lehetett téveszteni. A 12. heti uh-n pont úgy helyezkedett, hogy nem láttunk belõle szinte semmit.
Igen én is olvastam már itt hogy a 12.heti uh.-on már megmondták neki.Hát én csak a saját példámból tudok kiindulni.Nekem a 12.heti uh.-on azt mondta a doki mintha herezacskókat látna, nem 100% de fiúnak nézi.Erre a 30.héten kiderült(addig nem mutatta meg magát)hogy kislány.Azóta már 2éves nagylány.:-)
Nekem azt mondta az Uh-os, hogy a 18. héten lehet 90%-ban biztosra megmondani.Fiúnál ha egyértelmûen látszik, abból már nem lehet lány, de ha lánynak látják, az még csinálhat meglepit születéskor. :)
A 18. hét elõtt is meglehet állapítani, de ott még nem 100%.Mondjuk nekem abszolút úgy feküdt, hogy premier plánba látta a doktornõ(Õ szülész-nõgyógyász genetikus, és Uh specialista).Ez a 12. héten volt, akkor vették le a mintát a kromoszóma vizsgálathoz.Aztán az eredmény igazolta a doktornõt.
Már csak az orvos nevére lennék kíváncsi. Köszönöm!

Kb. hány hetes lehet a terhesség akkor amikor még csak petezsák látható? Még nem 100%-ban megerőssített a terhesség.

Legjobb válasz: 4-5 hetes lehet, de nekem 6 hetesen csak petezsák volt a 3. babánál.

4-5 hetes lehet, de nekem 6 hetesen csak petezsák volt a 3. babánál.
Szia Nekem 5 hetesen petezsakot latott az orvos.
Valószínü 4-5 hetes. Gratulálok! 24.hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nektek volt barnás folyásotok a terhesség alatt?? Nekem tegnap is volt egy kicsi, meg ma is, és eléggé megíjedtem. A hasam is olyan furán fáj, már nem olyan szúrkálósan nagyon félek hogy baj lesz. :-((( Nektek volt hasonló??? írjatok köszi
szia! Itt ki tudod számolni a terhességet. http://www.kismama.hu vagy http://www.naptarak.com Üdv: 23 hetes kismami


10 hetes terhesen érezhetek már magzat mozgást? Hány hetesen lehet a baba nemét megmondani?

Legjobb válasz: Nem, akkor még nem! A nemét meg biztosabban kb. a 15-16. héttõl lehet megmondani!

Nem, akkor még nem! A nemét meg biztosabban kb. a 15-16. héttõl lehet megmondani!
Tuti nem érzed még. Nekem 14+5 naposan mondták, szinte biztosra hogy kislány. (Úgy elyezledett el). Kislány lett.
10 hetesen még nem õt érzed, mert a baba amúgyis ilyen idõsen szokott elkezdeni mozogni, de azt még lehetetlen érezni mert még annyira apró a pici! A nemét már 12. héttõl láthatja az orvos, de az még szinte egyáltlán nem biztos! Nekem például a múlt héten szerdán tudták megmondani hogy kislány 22 hetes terhes voltma akkor. Addig egyszerûen nem akarta magát megmutatni! Boldog babavárást! :) 23 hkm
Kizart h erzed, kb 16 hetestol kezdheted el erezni, de altalaban 18-20 hetesen szoktak atlagban. A baba nemet nagyon jo geppel 12 hetesen is meg tudjak mondani, de inkabb biztosra 18 hetesen a genetikain szoktak, kozbe mehetsz pl 4d-re es akkor hamarabb megtudhatod.
Nekem 18 hetesen mondtak meg h kislany es az is lett. Hamarabb nem is kerdeztem. Utolso voltam.
a mozgast 16 hetesen erezheted eloszor, de ez nagyon ritka, elso babat inkabb 20-21hetesen szoktak erezni es meg akkor sem minden nap. 12hetesen nehany doki bevalalja, hogy tippel egyet a nemevel kapcsolatban, de itt meg nagyon gyakori a tevedes. Olyan 24hetes kor korul mar eleg jol tippelnek, de pl. nekem az elsonel a 36dik heten derult ki, most a 30dik hetben meg mindig nem biztos, allandoan takarja magat
Az elsõ babámat 17hetesen éreztem elõször, utána csak három naponta, majd naponta. Most 20 hetes vagyok és esténként aktívabb de már kívülrõl is látszik, hogy ha rúg. Mi még nem tudjuk, hogy milyen nemû lesz, pedig voltunk 4D-n is, de hason aludt végig.
Én 16 hetesen éreztem mozogni, és 18 hetes mondta az orvos, hogy mintha õ látna ott valamit a lába között :) És tényleg fiú lett
Én akármilyen hihetetlen mikor lehajoltam hogy a szandám becsatoljam, éreztem intenzív mozgást, nem tetszett neki hogy leszorítottam, gondolom Én. Biztos vagyok hogy õt éreztem. 14hetesen!!!

Hány hetes korig nem lehet egy babát ölbe kapatni?

Azt olvastam valahol, hogy egy újszülöttet nem lehet elkapatni. Tehát ha sír nyugodtan fel lehet venni, nem fog attól ölbe kapni. Viszont ahogy nő, egyre tudatosabb lesz, és akkor is sírnak, ha csak ölbe akarnak lenni. És innentől kezdve kapnak föl nagyon hamar. Itt a gyakorin is rengeteg olyan kérdést látok, hogy a baba sír ordít, ha meg felveszik ölbe, akkor nyugis mint egy kis angyal. Mikortól kezdve kapnak fel könnyen? Kb 6hét? Vagy még előbb? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ez nem az ölbe kapatástól függ. Anyáink idejében nagyon erõltették, hogy ne kapkodják fel a gyerekeket, anyukám ezt meg is fogadta, soha nem vett fel minket, csak ha muszáj volt, az öcsém mégis folyamatosan ordított, és másfél évesen a vécéajtót püfölte, ha anyu bent volt. Pedig õ második gyerek volt, akkor sem értek volna rá folyamatosan vele foglalkozni, ha akartak volna. A gyerek azért nyugszik meg, ha felveszik, mert ott érzi biztonságban magát. Nem értem, miért akkora probléma ez. Hogy mennyire vágyik erre, az a temperamentumától függ. Saját tapasztalataim alapján az elsõ gyerekem sokkal inkább ölbebaba volt, mint a második. A kicsi már pár hetesen is vidáman elvolt azzal, hogy a fényeket nézegette, de néha most is rátör az anyahiány, és akkor odajön bújni egy kicsit.

A kérdés nem az, hogy tudja-e, hogy ha kiabál, akkor felveszik, hanem az, hogy miért kiabál? Szüksége van az édesanyjára. Ez bûn? Akkor lehet csak szüksége rá, ha éhes, szomjas, bekakilt, bepisilt? "Csak úgy" nem lehet rá szüksége, hogy megöleljék, simogassák, mert akkor már "ölbe van kapatva"??? Csecsemõrõl beszélünk! Már az is bûn, hogy az anyja közelében akar lenni? Szomorú, hogy van , aki úgy gondolja, hogy áldozat ezt megtenni néhány hónapig. Komolyan nem értem meg ezt. Néhány év, és úgy otthagy, mint a sicc, mert már önállóságra vágyik, éli a maga kis életét. Miért kell drámát csinálni néhány hónap babusgatásból??
Ez nem az ölbe kapatástól függ. Anyáink idejében nagyon erõltették, hogy ne kapkodják fel a gyerekeket, anyukám ezt meg is fogadta, soha nem vett fel minket, csak ha muszáj volt, az öcsém mégis folyamatosan ordított, és másfél évesen a vécéajtót püfölte, ha anyu bent volt. Pedig õ második gyerek volt, akkor sem értek volna rá folyamatosan vele foglalkozni, ha akartak volna. A gyerek azért nyugszik meg, ha felveszik, mert ott érzi biztonságban magát. Nem értem, miért akkora probléma ez. Hogy mennyire vágyik erre, az a temperamentumától függ. Saját tapasztalataim alapján az elsõ gyerekem sokkal inkább ölbebaba volt, mint a második. A kicsi már pár hetesen is vidáman elvolt azzal, hogy a fényeket nézegette, de néha most is rátör az anyahiány, és akkor odajön bújni egy kicsit.
Ez most nagyon hülyén fog hangzani...de szerintem nem lehet.Mind két gyerekem ölbaba volt, olyan 6 hónapos koráig.Kaptam is a megjegyzéseket..pl én nem hordoztam soha ennyit a gyerekem, elkapatod, hadd sírjon...stb.De nem..Kislányom 2, 5 éves.Miután elkezdett mozgásfejlõdni, csak akkor kaptam fel amikor nagyon sírt, mivel olyankor nagyot koppant.Ha csak simán elesett, akkor csak nevettünk, és értette hogy ez nem egy tragédia.Kisfiam 7 hónapos múlt..õt is már csak akkor veszem fel ha nagyon sír.Soha nem hagynám sírni, mert ez a "módi".Egyébként hiába is akarnám kézben hordozni...csavarja ki magát, mert megy felfedezni..akár csak anno a lányom.
6 hónaposan kezd el esetleg játszani ezzel. Elõbb nem manipulálnak. Azért marad csendben, ha felveszik, mert megnyugszik. Egy hat hetes babának meg kell az anyja megnyugtató testmelege. Ez nem manipulálás, hanem érzelmi igény. Amúgy meg szerintem egyetlen anya sem hal bele, ha megöleli a gyerekét, amikor annak szüksége van rá.
Te mekkora egy tapló vagy...akkor ne hogy elkapasd a gyereked..ne hogy kézbe altasd mert fostos seggû lesz. Ha csak az elméleted melletti kommentekre lettél volna kíváncsi, akkor szólhattál volna. Hagyd csak sírni a gyereked...hátha megutál!! Na helló
Butasag, nem lehet elkapatni egy csecsemot. Ha sir, annak oka van es szuksege van az anyjara. Ha meg hagyod magara, akkor nagyon gyorsan rogzul benne tudatalatt, hogy nem szamithat senkire, de foleg a sajat anyjara.
De nevetsegesek vagytok anyuka letetekre...szep pelda lesz a gyerek elott
Nekem a védõnõ és a gyerekorvos is mondta(meg saját tapasztalat is ) , hogy el lehet kapatni újszülöttként is. De ezt úgy értsd, hogy annyit ért a baba, hogy ha ordít felveszed és cicike, meg ringatás jön.Nem úgy csinálja tudatosan, mint a hisztit a nagyobb gyerekek.De tudja nagyon picin is már, ha kiabál felveszik.
Én úgy tudom 3 hónapos kor után érdemes némi nevelést is vinni a gondozásba. De 3 hónapos koráig még olyan kis picike és esetlen, hogy addig még minden kényeztetést megérdemel. Én soha nem dobtam el csapot papot mert õ sírt, de cserébe azt mindig figyelembe vettem, hogy eltelt 4 óra most evés idõ van és nem akkor kezdtem felmosni.
A kérdező hozzászólása: Milyen sok tapló van itt. Nem arról van szó, hogy nem fogom babusgatni meg szeretgetni. Csak nem akarom felkapatni, fõleg alváskor. Az értelmes válaszolóknak (annak az 1-2nek) köszi. A többinek meg, ment a negatív, de ahogy láttam nem csak tõlem. Ez van. Sziasztok.

Miért nem lehet simogatni terhesség alatt a pocit? Ha ez a kérdés igaz egyáltalán akkor hány hetes kortól nem ajánlott a simi?

Legjobb válasz: Hû errõl nem is halottam még! Én nagyon sokszor simogattam a hasam és se nekem, sem a babának semmi baja nem lett! Mi baj lehet ha simized a pocit?

Hû errõl nem is halottam még! Én nagyon sokszor simogattam a hasam és se nekem, sem a babának semmi baja nem lett! Mi baj lehet ha simized a pocit?
Ha lent a méhednél simized, stimulálod a méh össze húzódásra!!!
Nekem azt mondták (és amúgy terhes könyvek is azt írják), hogy ez egy kommunikáció a babával. És a baba még arra is reagál, ha az apuka simogatja a mama pocakját. Tehát nem hogy eltíltanának töle, de kifejezetten ajánlják. Legalábbis nekem ezt mondták. Én nehezen hinném el, hogy ettöl el lehet vetélni. Persze nem komoly masszázsról van szó, de ha kis simogatástól elmenne, akkor igazából ruhát se lehetne hordani, mert az is hozzáér a hasadhoz :-)))
ja, és nekem 24 hét körül volt az eltiltás keményedések és rövidült méhnyak miatt
méhösszehúzódást okozhat ha érzékeny a méhed. pl. ha a baba rugdosásától keményedésed van, akkor ettõl is lehet. Engem külön el is tiltott tõle a doki. De ha amúgy nincs keményedés, nem vagy veszélyeztetett, akkor nem hiszem hogy árt.
A kérdező hozzászólása: köszi.én még kisterhes vagyok 7 hetes szóval én simizhetem egy darabig....
A kérdező hozzászólása: 17 23 asnak köszönöm megnyugtattál mert én is így tudtam ahogyan te csak nem tudtam hová tenni mikor azt hallottam, hogy stimulálja a méhösszehúzódásokat és bajt okozhat...meg, hogy megkeményíti a hasad stb.köszi még 1 x mindenkinek
Én még nem hallottam ilyenrõl, hogy nem szabad, sõt azt gondolom, hogy ez is a baba-mama kommunikáció része és kifejezetten jót tesz mindkettõjüknek. Lehet, hogy rosszul gondolom 18. hetes km
Sziasztok! én is pont ez miatt keresgéltem a válaszok között. 30 hetes vagyok és eléggé hiper a kis Tyson. sokszor fájdalmas és nem tudok tõle aludni felébredek és csak nézem a plafont miközben fáradhatatlanul rendezkedik a csemetém most is azért írok mert fél 4 óta nem alszom igaz õ sem. két napig aludtam a férjem simizte a hasam és azt vettem észre a baba lenyugszik ha abbahagyta "rekjamált". elmeséltem valakinek, hogy végre aludtam de olyan szinten, hogy a szemem nem tudtam kinyitni még reggel fél 9-kor. azt mondta nem szabad símogatni mert követi a kezet és magáratekeri a ködökzsinort. vele is ez volt a végén nem nött az nst-n nem volt rendes keringés. a szülésnél tekeredett volt a ködökzsinor a nyakára a kislányának és volt egy csomó a zsinóron. nem tudom egyedi e de most parázok és nem alszom. az hogy követi a kezet a baby az igaz szerintem mindenki tapasztalja. akkor most mi igaz??
A kérdező hozzászólása: uhh hát ezt nem tudom én sem.várom a válaszokat.neked meg azt üzenem h ne idegeskedj mert az jobban árt...mint a simi szerintem

Hány hetesen lehet megállapítani a nemét a kis hullámos papagájnak?

Illetve hány hetesen lehet elhozni?Honnét tudom,hogy gyerekként biztosan fiú?

Legjobb válasz: A fiú papagájnak a farktollának alulnézetben sötétnek, egyszínûnek kell lenni. A lányoké sárga és keresztben csíkos. Azt, hogy ez egy kismadár esetében mikor látszik, sajnos nem figyeltem meg.Ez az információ is csak sokára derült ki számomra.

A fiú papagájnak a farktollának alulnézetben sötétnek, egyszínûnek kell lenni. A lányoké sárga és keresztben csíkos. Azt, hogy ez egy kismadár esetében mikor látszik, sajnos nem figyeltem meg.Ez az információ is csak sokára derült ki számomra.
Vagy csak megnézed az orruknaál ha hím rózsaszín abból kék lesz. De ha tojó fehéres.

Tippelnétek nekem baba neme, hány hetes lehet? Milyen a pocak leszállóban van már?

http://kepfeltoltes.hu/130701/Kismama_pocakom_003_www.kepfel..

Legjobb válasz: 35 hét, kislány?

35 hét, kislány?
8.-as vagyok akkor én is egész jól tippeltem :) ) Gratula!!írd majd meg mikor és mennyivel született!!!!
gratulálok.De jó eltaláltam .2-es voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a tippeket 37 hetes+ 3 napos kisfiú jelenleg 3300gramm a becsült súly, 4. baba, 12 kg-ot híztam eddig, baba feje beilleszkedett a szülõcsatornában elvileg bármelyik pillanatban megszülethet! :)
én is hasonló testalkat vagyok, kb így nézek ki ....én 35 hetes leszek...neked 36-37 hetet adok mert elõlrõl nagyobbnak tûnik mint az enyém és kisfiú :) az enyém is ennyire van "lent"....szerintem nincsen lent, de nem is biztos h lesz lejjebb :DD szóval : 36-37 hét kisfiú !!! megkérdezhetem mennyit híztál és neked mekkorára mérik a babót ? mert szerintem Te is nagyon keveset mint én...
37.het es fiu
még nem szállt le. 36hét
38, fiú
még nagyon fent van
36.hét, kislány Szerintem még nem szállt le.
37.hét kisfiú
7es vagyok, szinten eltalaltam!:D Konnyu szulest!:)
Határeset. Õk már lassan kergetni kezdik majd õket.

Hány hetesen lehet érezni hanyatt fekve, hogy nagyobbacska a méh? Nem a terhespocakra gondolok, hanem a méhre!

Nagyon sovány vagyok. Előző terhességnél éreztem hanyatt fekve, hogy nagyobb méhem (amikor még nem látszott a pocakom), csak nem emlékszem, ez hányadik héten volt. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 6. héten volt, mikor észrevettem, hogy nagyobb és kemény a méhem. Pocakom nekem sem látszott, csak éreztem. Ekkor már a biztonsági öv is zavart:)

Szia! Nekem a 6. héten volt, mikor észrevettem, hogy nagyobb és kemény a méhem. Pocakom nekem sem látszott, csak éreztem. Ekkor már a biztonsági öv is zavart:)
Szia! én úgy vettem észre h megnõtt, hogy próbáltam behúzni a hasam és nem tudtam addig amíg régen ment! de nálam is a 6 hét körül!:)
én 13 hetes vagyok de nem tudom kitapintani a méhem, pedig vékony vagyok. Az elõzõ terhességnél úgy emlékszem olyan 16. hét körül éreztem elõször.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!