Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet megállapítani (5 db)

Hány hetesen lehet megállapítani a baba nemét?

A nőgyógyászom szerint a 18-dik hét előtt nem. viszont itt olvasom, hogy sokan a 12 hetes uh-n már megtudták.

Legjobb válasz: Háááát, nekünk 12-16 hetesen egyértelmû fiút mondtak (hiperszuper 4D gépen, amikor remekül is feküdt, és remek szonográfus nézte), és 18, 24, 32, 36 hetesen már tuti lány volt... :))) Szóval, én a 18. hét elõtt tippelésnek nevezném inkább, 50%-os valószínûséggel be is válik. 37 hetes km

Háááát, nekünk 12-16 hetesen egyértelmû fiút mondtak (hiperszuper 4D gépen, amikor remekül is feküdt, és remek szonográfus nézte), és 18, 24, 32, 36 hetesen már tuti lány volt... :) )) Szóval, én a 18. hét elõtt tippelésnek nevezném inkább, 50%-os valószínûséggel be is válik. 37 hetes km
Nekem még 20hetesen se tudták megmondani. Attól függ, hogy fekszik a baba és milyen minõségû a UHgép. 22hkm
Köszönöm szépen az infót! :)
Genetikai Uh-kra a Magzati Diagnosztikai Közpotnba járok, Budapest, Bolgárkerék u. 12.000 ft egy uh, a dvd-vel együtt 14. 4D-s és 2D-s felvétel is van benne, bár nem egy babamozi, mert kb. 10-15 perc összesen, de nekem elég. Voltam a fiammal kimondottan babamozin 4D-n 10.000-ért, aláfestõ zene meg minden volt 20 percig.... a sima szonográfusokban nem nagyon bízom, inkább doki csinálja.
Ja, és mennyibe kerül az uh?
Utolsó! Hova jársz uh-ra és ki az orvosod? Azt hiszem nekem is el kell mennem oda!! :)
Én 15 hetesen elmentem egy szuper 4D-s ultrahangra. Azt mondta a szonográfus hölgy, hogy fiú. Másnap (mert nem nyugodtam, nem láttam a bizonyítékot)elmentem a kórházba ultrahangra, ott már lány volt, 75 százalékban.:) 16 hetesen már 90 százalékban. Azóta az amniocentézis eredménye megerõsítette, hogy kislány.
Én 13 hetesen rákérdeztem a dokitól, hogy megnézné e. De azt mondta nem, mert 1 : ahhoz egy nagyon jó Uh gép kellene. 2: az csak találgatás lenne, de õ arra nem alapoz. Így megegyeztünk, hogy a 18 héten mikor vissza kell mennem hozzá akkor megnézi. De ha nem látja akkor 20 hetes genetikain talán látják a jobb géppel. Mi is nagyon szeretnénk tudni, de 50-50% -ra én is megtudom mondani, hogy lehet, hogy fiú lesz lehet , hogy lány :) 15 hetes km
Én is nagyon kiváncsi vagyok, ezért direkt megkérdeztem a dokimat. Azt mondta, hogy a 14-15. héten lehet leghamarabb megállapítani. Elötte nem igazán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Jövõ héten megyek 12 hetes uh-ra, de nem a nõgyógyászomhoz. Akkor majd azért rákérdezek, hátha. Persze bármi is lesz a válasz, nem fogom elkönyvelni biztosra...:)
Nekem is megmondták 12 hetesen, majd 16 hetesen is. De a 12 hetes vizsgálatkor csak annyit mondanak, hogy 70-80%, tehát nem veszik biztosra. 16 hetesen lányom telibe, nagyon megmutatta magát, a doki mondta, hogy kizárt, hogy fiú. Tényleg lány lett, de õszintén szólva ekkor még nem mertem beleélni magam! A 18-20. hét után már kezdtem elhinni. A dokidnak abban igaza van, hogy a 18. hét elõtt nem akarja megmondani (vagy nem látja, mert még esetleg nem látható), és hogy elõtte sokszor csak tippelnek a dokik is. De ha valakinek jó az uh gépe, jó szonográfus, és a baba is megmutatja mije van, akkor a 18. hét elõtt is van akinél meg lehet állapítani a baba nemét.
18+5 hetesen 4D-n mondák most meg , hogy 100% kisfiú! Lányomnál is 18 hetesen a genetikai uh-n látták, hogy kislány és az is lett:)
Mi elmentünk a 15. héten 4D-re, és ott totál beterpesztett kisfiam, még én is láttam, hogy ott a fütyije és a zacsija. El sem lehetett téveszteni. A 12. heti uh-n pont úgy helyezkedett, hogy nem láttunk belõle szinte semmit.
Igen én is olvastam már itt hogy a 12.heti uh.-on már megmondták neki.Hát én csak a saját példámból tudok kiindulni.Nekem a 12.heti uh.-on azt mondta a doki mintha herezacskókat látna, nem 100% de fiúnak nézi.Erre a 30.héten kiderült(addig nem mutatta meg magát)hogy kislány.Azóta már 2éves nagylány.:-)
Nekem azt mondta az Uh-os, hogy a 18. héten lehet 90%-ban biztosra megmondani.Fiúnál ha egyértelmûen látszik, abból már nem lehet lány, de ha lánynak látják, az még csinálhat meglepit születéskor. :)
A 18. hét elõtt is meglehet állapítani, de ott még nem 100%.Mondjuk nekem abszolút úgy feküdt, hogy premier plánba látta a doktornõ(Õ szülész-nõgyógyász genetikus, és Uh specialista).Ez a 12. héten volt, akkor vették le a mintát a kromoszóma vizsgálathoz.Aztán az eredmény igazolta a doktornõt.
Már csak az orvos nevére lennék kíváncsi. Köszönöm!

Hány hetesen lehet megállapítani egy husky kiskutyánál, hogy milyen színű lesz a szeme?

Venni szeretnék egy kiskutyát venni egy tenyészt?t?l, de még nem látszik a szemük színe, de mindenképpen kék szem?t szeretnék. Az apukájuk barna, az anyukájuk kék szem?.

Legjobb válasz: A tenyésztõ biztos tudja ... szerintem kérdezd meg õt.

A tenyésztõ biztos tudja ... szerintem kérdezd meg õt.
Egyáltalán mit tudsz a huskyról? Õ nem fog neked elsõ szóra ülni, feküdni, szökõsek, makacsak. http://www.sleddog.hu/ne/nevasaroljszanhuzot.html Ezt nem azért kérdezem, hogy bántsalak, de tudnod kell, hogy a huskyk különleges kutyák, csak különleges gazdáknak!
szerintem ha olyan kutyát akarsz aminek nem mind1, hogy hogy néz ki, akkor eleve ne legyen ekkora hanem más méretü, és személyiségû vagy mi?? a a szeme miatt nem kell, akkor nem neked való a kutya.... nekem is ha a kutyámnak nem barna a szeme akkor ne hozzam el a tenyésztõtõl?:/ Te jóóóóó ég......
Nem feltétlenül igaz, amit a 2. mondott, a legtöbb kutya kék szemmel születik.
Kár, hogy ez a legnagyobb gondod. Ha nem kék akkor már nem is jó semmire? Várd meg amíg akkora lesz. Egy jó tenyésztõnél úgysem tudsz válogatni, mert le vannak foglalva elõre.
16:05 Nem is mondtam, hogy ez úgy van, ahogy mondom, én azt írtam le, ami az én kutyám almában volt. :) Nem értek a huskyhoz, nekem sosem volt huskym, nem tudom, hogyan születnek és hogyan változnak a növekedés során. Csak gondoltam, hátha segít, ha elmondom az én tapasztalatom, bár az nem husky. Jájjj oszt maj minnyá jön a leoltás, hogy akkor miért szólok bele, ha nem értek a huskyhoz :D :D :D Na. :D Tenyésztõ biztos tudja, neki érteni kell a fajtához. Na. :D
Hát elvileg ha kinyílik a szemük, kiderül. Az én borderem almából mindnek olyan maradt a szeme színe, mint amilyen volt, mikor kinyílt nekik. Az összesnek barna lett a szeme, egynek volt, amelyiknek a fél szeme kék lett és mindnek olyan maradt. Kb. 2 hetes korban nyílik ki a szemük.
talán örökbefogadhatnád öt, sporolnál egykis pénzt :) http://cukisag.blog.hu/2009/11/11/leda_keresi_a_gazdajat
Én nagyon szerettem volna egy cifra mudit és pont születtek ilyen színûek a kennelben, ahonnan venne akartam, de fakót vettem és nem bántam meg. Én a fajtát szeretem, nem a színét!
A kérdező hozzászólása: Miért volnék finnyás??? Egyszerûen kék szemû huskyt szeretnék.
akkor ajánlatos a MEOE újságban nézni... Husky kék szemû kiskutyák a Tengerkék szemek kennelbõl eladók! Tel.: 06-20/541-0955 MEOE újságból írtam.. Novemberi szám.. bár neked nem való kutya ha finnyás vagy nah mind1...
Akkor kezdjük talán azzal, hogy nem szaporítótól kellene kutyát venni!
A kérdező hozzászólása: Nem divatból szeretnék ilyen kutyát venni, régóta szeretnék ilyen kutyust, és most van rá lehetõség, régóta olvasok róluk, néhány kiállításon is megnéztem õket... De 40000Ft-ot nem adok ki olyanra, amilyet NEM szeretnék. Ti se fogtok hosszúszõrû csivavára kiadni, ha rövidszõrût akartok...
Ha nem kék lesz, akkor nem is kell??? Inkább nem mondok semmit...
A kérdező hozzászólása: Õ sem tudja, kérdeztem, azt mondta, majd kialakul pár hét mulva.
A kérdező hozzászólása: És tudok válogatni, mert habár már csak 1 eladó a 8 közül, enyém az elsõ választás lehetõsége papírforma szerint, csak törzskönyvet nem kérek hozzá.
A kérdező hozzászólása: Õ nem papíros tenyésztõ, csak a szukának most lett elõször kiskutyája. Ha minden vágyam egy kék szemû husky, a barna szemûért nem fogok kifizetni annyi pénzt, hiába aranyosak, édesek.
Hát igen, 40 ezer forint egy törzskönyv nélküli kutyáért nagyon sok.

Miből lehet megállapítani, hogy egy kiskutyus hány hetes? ( kb )

Legjobb válasz: 2 hetesen kinyílik a szemük. 3 hetesen a fülük is. 4-5 hetesen már nõ a tejfoguk, sétálnak, bukdácsolnak. Egy 6 hetes kiskutya már "kutya-formájú", még csetlik-botlik, de játszik, morog, ugat, szaladgál. 8 hetesen már szebben mozog, teljesen kifejlett tejfogazattal. Ahogy idõsödik a kutya, 4 hónapos koráig még tejfoga van, de pl. egy 3-3,5 hónapos kutyánál úgy látod, hogy a fogai "kicsik" hozzá, nagy köztük a távolság (fõleg nagyobb testû fajtáknál), nem érnek össze rendesen. 4 hónaposan váltják a fogaikat.

2 hetesen kinyílik a szemük. 3 hetesen a fülük is. 4-5 hetesen már nõ a tejfoguk, sétálnak, bukdácsolnak. Egy 6 hetes kiskutya már "kutya-formájú", még csetlik-botlik, de játszik, morog, ugat, szaladgál. 8 hetesen már szebben mozog, teljesen kifejlett tejfogazattal. Ahogy idõsödik a kutya, 4 hónapos koráig még tejfoga van, de pl. egy 3-3, 5 hónapos kutyánál úgy látod, hogy a fogai "kicsik" hozzá, nagy köztük a távolság (fõleg nagyobb testû fajtáknál), nem érnek össze rendesen. 4 hónaposan váltják a fogaikat.
A méretébõl, szemébõl, fogaiból, mozgásából.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a részletes és nagyon hasznos válaszokat nektek!!


4D ultrahangon hány hetes korban lehet megállapítani a baba nemét? és hagyományos Uh-n?

Legjobb válasz: Nekem 14h már megtudta mondani a dokim de<országossan elismert uh specialista>függ attól is hogy mutatja magát a baba.

Nekem 14h már megtudta mondani a dokim de<országossan elismert uh specialista>függ attól is hogy mutatja magát a baba.
Az ismerõseim között néhányan már a 12. heti UH után tudták a baba nemét, míg egy másiknál (nekem ez a történet nagyon tetszik) a babát a pocaklakósága alatt az apuka "kis piszok"-nak hívta végig azért, mert minden UH-nál úgy fordult, hogy még véletlenül se mutasson semmit. :-) A többség szerintem a 16-20. hét között tudja meg.
Nekem a 12. 4d-s uhon már mondták h valószinü h kislány, de a simán még semmit nem mondtak.16hetesen voltam utánna 4D-sen és már 100%ra megmondták h kislány :) Holnap megyek 18hetes uhra, kiváncsi vagyok h ott a sima uhon mit mondanak.
4D-n általában 14.hét körül, a sima 2D-n pedig 18.hét körül. Én peches voltam, mindig titkolózott a babám, így a születésekor derült ki, hogy kislány. Üdv
Viszont a 4D akkor a legjobb ha a baba már 26-32hétbe van mert akkor már szép húsi és jobban látják a nemi szervét is :) meg élvezhetõ a dvd is :) Egészséges babát és könnyû szülést:) 31hetes kismama
4dn mondtak meg 19 hetesen hogy fiu aztan 20 hetesen a nodokim a kontrollon aztan minden korhazi vizsgalatkor az aktualis uhs doki nekem se akart nagyon ugy fordulni, hogy latszodjon, amikor sok helye volt meg a méhlepeny moge is elbujt :D most voltam 30. heti uhn par hete, a doki még a golyóit is megmutatta (tokeletes ket kis gömböc :) ) meg a 4dn "lebegett" a kukija a magzatvizben, szoval nehez lett volna lanynak nezni :D

Hány hetes terhesen lehet megállapítani a baba nemét?

Már nagyon sok variációt hallottam. 16 hetes kortól, 21 hetes kortól... Melyik a legkorábbi id?pont?

Legjobb válasz: Nekem 4D UH-n már a 15.héten megmondták, viszont a sima (2D?) UH-n a kórházban a 19.heti genetikai UH-n.

Nekem 4D UH-n már a 15.héten megmondták, viszont a sima (2D?) UH-n a kórházban a 19.heti genetikai UH-n.
Nekem 18 hetesen mondták a sima UH-on, hogy valószínû fiú.Azóta is fiúnak mutatja magát.39 hetes kismami
Nekem 13 hetesen mondták meg, hogy kis tökös, és akkor 80%-ra tutira. Azóta sem változott, a 4D is megerõsítette! 27 hetes kismami
Nekem 17 hetesen mondta az orvosom, hogy kislány, aztán 19 hetesen a Debreceni Klinikán, és 23 hetesen megint.
Nekünk nem mondták meg csak a 28ik héten, hogy herécskéi vannak. Az mondta a doki mikor kérdeztem, hogy ez már biztos-e.. hogy "nézze hölgyem kislányoknak nem áll jól a herezacskó :) )" De egyik uncsimnak alig hittem el 12 hetesen megmondták, igaz nem 100%ra, de megmondták a Debreceni Klinikán. De ilyet sem elõtte sem azóta nem hallottam senkitõl.
Szia! Mi nem voltunk 4d-én, sima uh-on 19 hetesen mutatta meg elõször, hogy õ bizony fiú! Ez azóta nem változott:) 39 hetes kismami
Én most szombaton 4D-s UH-on tudtam meg, hogy fiúcska! Annyira kislányt akartunk, hogy azt hittem, nagyon ki leszek, ha nem cunás. Megtudtuk, hogy fiú és kimondhatatlan boldogok vagyunk!! Közhely, de igaz: Mindegy, csak egészséges legyen... Egy 21 hetes kismamó
Szia nekem mivel a babóca szégyellõs volt, hiába néztük 20 hetessen 4d.Nálam csak 30 hetessen mutatta meg magát hogy kisleány.De szerintem ha már ugy fekszik akkor a 20 hetes UH biztos meglehet nézni.üdv 40 hetes kismama
Nekünk a 18. heti genetikai UH-on mutatták meg a fütyijét.:) 37 hetes kismami
szia! A fiamnál és a lányomnál is a 12. heti sima uh-on mondta meg a dokom a baba nemét. Most is babát várunk és , ha minden igaz, akkor kisfiú lesz. 17 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!