Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet megállapítani (7 db)

Hány hetesen lehet megállapítani a baba nemét?

A nőgyógyászom szerint a 18-dik hét előtt nem. viszont itt olvasom, hogy sokan a 12 hetes uh-n már megtudták.

Legjobb válasz: Háááát, nekünk 12-16 hetesen egyértelmû fiút mondtak (hiperszuper 4D gépen, amikor remekül is feküdt, és remek szonográfus nézte), és 18, 24, 32, 36 hetesen már tuti lány volt... :))) Szóval, én a 18. hét elõtt tippelésnek nevezném inkább, 50%-os valószínûséggel be is válik. 37 hetes km

Háááát, nekünk 12-16 hetesen egyértelmû fiút mondtak (hiperszuper 4D gépen, amikor remekül is feküdt, és remek szonográfus nézte), és 18, 24, 32, 36 hetesen már tuti lány volt... :) )) Szóval, én a 18. hét elõtt tippelésnek nevezném inkább, 50%-os valószínûséggel be is válik. 37 hetes km
Nekem még 20hetesen se tudták megmondani. Attól függ, hogy fekszik a baba és milyen minõségû a UHgép. 22hkm
Köszönöm szépen az infót! :)
Genetikai Uh-kra a Magzati Diagnosztikai Közpotnba járok, Budapest, Bolgárkerék u. 12.000 ft egy uh, a dvd-vel együtt 14. 4D-s és 2D-s felvétel is van benne, bár nem egy babamozi, mert kb. 10-15 perc összesen, de nekem elég. Voltam a fiammal kimondottan babamozin 4D-n 10.000-ért, aláfestõ zene meg minden volt 20 percig.... a sima szonográfusokban nem nagyon bízom, inkább doki csinálja.
Ja, és mennyibe kerül az uh?
Utolsó! Hova jársz uh-ra és ki az orvosod? Azt hiszem nekem is el kell mennem oda!! :)
Én 15 hetesen elmentem egy szuper 4D-s ultrahangra. Azt mondta a szonográfus hölgy, hogy fiú. Másnap (mert nem nyugodtam, nem láttam a bizonyítékot)elmentem a kórházba ultrahangra, ott már lány volt, 75 százalékban.:) 16 hetesen már 90 százalékban. Azóta az amniocentézis eredménye megerõsítette, hogy kislány.
Én 13 hetesen rákérdeztem a dokitól, hogy megnézné e. De azt mondta nem, mert 1 : ahhoz egy nagyon jó Uh gép kellene. 2: az csak találgatás lenne, de õ arra nem alapoz. Így megegyeztünk, hogy a 18 héten mikor vissza kell mennem hozzá akkor megnézi. De ha nem látja akkor 20 hetes genetikain talán látják a jobb géppel. Mi is nagyon szeretnénk tudni, de 50-50% -ra én is megtudom mondani, hogy lehet, hogy fiú lesz lehet , hogy lány :) 15 hetes km
Én is nagyon kiváncsi vagyok, ezért direkt megkérdeztem a dokimat. Azt mondta, hogy a 14-15. héten lehet leghamarabb megállapítani. Elötte nem igazán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Jövõ héten megyek 12 hetes uh-ra, de nem a nõgyógyászomhoz. Akkor majd azért rákérdezek, hátha. Persze bármi is lesz a válasz, nem fogom elkönyvelni biztosra...:)
Nekem is megmondták 12 hetesen, majd 16 hetesen is. De a 12 hetes vizsgálatkor csak annyit mondanak, hogy 70-80%, tehát nem veszik biztosra. 16 hetesen lányom telibe, nagyon megmutatta magát, a doki mondta, hogy kizárt, hogy fiú. Tényleg lány lett, de õszintén szólva ekkor még nem mertem beleélni magam! A 18-20. hét után már kezdtem elhinni. A dokidnak abban igaza van, hogy a 18. hét elõtt nem akarja megmondani (vagy nem látja, mert még esetleg nem látható), és hogy elõtte sokszor csak tippelnek a dokik is. De ha valakinek jó az uh gépe, jó szonográfus, és a baba is megmutatja mije van, akkor a 18. hét elõtt is van akinél meg lehet állapítani a baba nemét.
18+5 hetesen 4D-n mondák most meg , hogy 100% kisfiú! Lányomnál is 18 hetesen a genetikai uh-n látták, hogy kislány és az is lett:)
Mi elmentünk a 15. héten 4D-re, és ott totál beterpesztett kisfiam, még én is láttam, hogy ott a fütyije és a zacsija. El sem lehetett téveszteni. A 12. heti uh-n pont úgy helyezkedett, hogy nem láttunk belõle szinte semmit.
Igen én is olvastam már itt hogy a 12.heti uh.-on már megmondták neki.Hát én csak a saját példámból tudok kiindulni.Nekem a 12.heti uh.-on azt mondta a doki mintha herezacskókat látna, nem 100% de fiúnak nézi.Erre a 30.héten kiderült(addig nem mutatta meg magát)hogy kislány.Azóta már 2éves nagylány.:-)
Nekem azt mondta az Uh-os, hogy a 18. héten lehet 90%-ban biztosra megmondani.Fiúnál ha egyértelmûen látszik, abból már nem lehet lány, de ha lánynak látják, az még csinálhat meglepit születéskor. :)
A 18. hét elõtt is meglehet állapítani, de ott még nem 100%.Mondjuk nekem abszolút úgy feküdt, hogy premier plánba látta a doktornõ(Õ szülész-nõgyógyász genetikus, és Uh specialista).Ez a 12. héten volt, akkor vették le a mintát a kromoszóma vizsgálathoz.Aztán az eredmény igazolta a doktornõt.
Már csak az orvos nevére lennék kíváncsi. Köszönöm!

Hány hetesen lehet megállapítani a nemét a kis hullámos papagájnak?

Illetve hány hetesen lehet elhozni?Honnét tudom,hogy gyerekként biztosan fiú?

Legjobb válasz: A fiú papagájnak a farktollának alulnézetben sötétnek, egyszínûnek kell lenni. A lányoké sárga és keresztben csíkos. Azt, hogy ez egy kismadár esetében mikor látszik, sajnos nem figyeltem meg.Ez az információ is csak sokára derült ki számomra.

A fiú papagájnak a farktollának alulnézetben sötétnek, egyszínûnek kell lenni. A lányoké sárga és keresztben csíkos. Azt, hogy ez egy kismadár esetében mikor látszik, sajnos nem figyeltem meg.Ez az információ is csak sokára derült ki számomra.
Vagy csak megnézed az orruknaál ha hím rózsaszín abból kék lesz. De ha tojó fehéres.

Hány hetesen lehet megállapítani egy husky kiskutyánál, hogy milyen színű lesz a szeme?

Venni szeretnék egy kiskutyát venni egy tenyészt?t?l, de még nem látszik a szemük színe, de mindenképpen kék szem?t szeretnék. Az apukájuk barna, az anyukájuk kék szem?.

Legjobb válasz: A tenyésztõ biztos tudja ... szerintem kérdezd meg õt.

A tenyésztõ biztos tudja ... szerintem kérdezd meg õt.
Egyáltalán mit tudsz a huskyról? Õ nem fog neked elsõ szóra ülni, feküdni, szökõsek, makacsak. http://www.sleddog.hu/ne/nevasaroljszanhuzot.html Ezt nem azért kérdezem, hogy bántsalak, de tudnod kell, hogy a huskyk különleges kutyák, csak különleges gazdáknak!
szerintem ha olyan kutyát akarsz aminek nem mind1, hogy hogy néz ki, akkor eleve ne legyen ekkora hanem más méretü, és személyiségû vagy mi?? a a szeme miatt nem kell, akkor nem neked való a kutya.... nekem is ha a kutyámnak nem barna a szeme akkor ne hozzam el a tenyésztõtõl?:/ Te jóóóóó ég......
Nem feltétlenül igaz, amit a 2. mondott, a legtöbb kutya kék szemmel születik.
Kár, hogy ez a legnagyobb gondod. Ha nem kék akkor már nem is jó semmire? Várd meg amíg akkora lesz. Egy jó tenyésztõnél úgysem tudsz válogatni, mert le vannak foglalva elõre.
16:05 Nem is mondtam, hogy ez úgy van, ahogy mondom, én azt írtam le, ami az én kutyám almában volt. :) Nem értek a huskyhoz, nekem sosem volt huskym, nem tudom, hogyan születnek és hogyan változnak a növekedés során. Csak gondoltam, hátha segít, ha elmondom az én tapasztalatom, bár az nem husky. Jájjj oszt maj minnyá jön a leoltás, hogy akkor miért szólok bele, ha nem értek a huskyhoz :D :D :D Na. :D Tenyésztõ biztos tudja, neki érteni kell a fajtához. Na. :D
Hát elvileg ha kinyílik a szemük, kiderül. Az én borderem almából mindnek olyan maradt a szeme színe, mint amilyen volt, mikor kinyílt nekik. Az összesnek barna lett a szeme, egynek volt, amelyiknek a fél szeme kék lett és mindnek olyan maradt. Kb. 2 hetes korban nyílik ki a szemük.
talán örökbefogadhatnád öt, sporolnál egykis pénzt :) http://cukisag.blog.hu/2009/11/11/leda_keresi_a_gazdajat
Én nagyon szerettem volna egy cifra mudit és pont születtek ilyen színûek a kennelben, ahonnan venne akartam, de fakót vettem és nem bántam meg. Én a fajtát szeretem, nem a színét!
A kérdező hozzászólása: Miért volnék finnyás??? Egyszerûen kék szemû huskyt szeretnék.
akkor ajánlatos a MEOE újságban nézni... Husky kék szemû kiskutyák a Tengerkék szemek kennelbõl eladók! Tel.: 06-20/541-0955 MEOE újságból írtam.. Novemberi szám.. bár neked nem való kutya ha finnyás vagy nah mind1...
Akkor kezdjük talán azzal, hogy nem szaporítótól kellene kutyát venni!
A kérdező hozzászólása: Nem divatból szeretnék ilyen kutyát venni, régóta szeretnék ilyen kutyust, és most van rá lehetõség, régóta olvasok róluk, néhány kiállításon is megnéztem õket... De 40000Ft-ot nem adok ki olyanra, amilyet NEM szeretnék. Ti se fogtok hosszúszõrû csivavára kiadni, ha rövidszõrût akartok...
Ha nem kék lesz, akkor nem is kell??? Inkább nem mondok semmit...
A kérdező hozzászólása: Õ sem tudja, kérdeztem, azt mondta, majd kialakul pár hét mulva.
A kérdező hozzászólása: És tudok válogatni, mert habár már csak 1 eladó a 8 közül, enyém az elsõ választás lehetõsége papírforma szerint, csak törzskönyvet nem kérek hozzá.
A kérdező hozzászólása: Õ nem papíros tenyésztõ, csak a szukának most lett elõször kiskutyája. Ha minden vágyam egy kék szemû husky, a barna szemûért nem fogok kifizetni annyi pénzt, hiába aranyosak, édesek.
Hát igen, 40 ezer forint egy törzskönyv nélküli kutyáért nagyon sok.


Hány hetesen lehet a leghamarabb megállapítani a terhességet? Mikor kell orvoshoz menni pozitív tesztelés után?

Legjobb válasz: 6 hetesen már láthatnak petezsákot jó esetben szívhang is van. Ha újra kezdhetném nem mennék a 8. hét elõtt, csak abban az esetben ha nagy görcseim vannak, vagy vérzek. 6 hetesen mentem, 2 hetet kellett még izgulnom,hogy lesz-e szívverés. Így én azt ajánlom, hogy bármilyen nehéz a 8.hétig várni, szerintem érdemes.

6 hetesen már láthatnak petezsákot jó esetben szívhang is van. Ha újra kezdhetném nem mennék a 8. hét elõtt, csak abban az esetben ha nagy görcseim vannak, vagy vérzek. 6 hetesen mentem, 2 hetet kellett még izgulnom, hogy lesz-e szívverés. Így én azt ajánlom, hogy bármilyen nehéz a 8.hétig várni, szerintem érdemes.
En a nemvart napjan teszteltem pozitivat. De csak 8 hetesen mentem el orvoshoz. Termeszetesen panasz, entes voltam. Nem gorcsoltem nem vereztem. Nem lattam ertelmet hamarabb menni, igy latszodott szepen minden. Volt szivhang is. :-). Nem bantam meg es ha megint terhes leszek ugyanigy csinalom.
5hetesen voltam akkor azt mondta az orvos, hogy nem lát semmit, következõ héten már volt szívhang is!
5 hetesen voltam...azt mondta a méhem érezhetõen nagyobb majd az uh-n ott volt a petezsák :D Ha nem lett volna egy vetélésem és 2 vérezgetõs terhességem akkor a 8. hétnél elõbb nem mentem volna (akkor már a látvány is másabb)

Miből lehet megállapítani, hogy egy kiskutyus hány hetes? ( kb )

Legjobb válasz: 2 hetesen kinyílik a szemük. 3 hetesen a fülük is. 4-5 hetesen már nõ a tejfoguk, sétálnak, bukdácsolnak. Egy 6 hetes kiskutya már "kutya-formájú", még csetlik-botlik, de játszik, morog, ugat, szaladgál. 8 hetesen már szebben mozog, teljesen kifejlett tejfogazattal. Ahogy idõsödik a kutya, 4 hónapos koráig még tejfoga van, de pl. egy 3-3,5 hónapos kutyánál úgy látod, hogy a fogai "kicsik" hozzá, nagy köztük a távolság (fõleg nagyobb testû fajtáknál), nem érnek össze rendesen. 4 hónaposan váltják a fogaikat.

2 hetesen kinyílik a szemük. 3 hetesen a fülük is. 4-5 hetesen már nõ a tejfoguk, sétálnak, bukdácsolnak. Egy 6 hetes kiskutya már "kutya-formájú", még csetlik-botlik, de játszik, morog, ugat, szaladgál. 8 hetesen már szebben mozog, teljesen kifejlett tejfogazattal. Ahogy idõsödik a kutya, 4 hónapos koráig még tejfoga van, de pl. egy 3-3, 5 hónapos kutyánál úgy látod, hogy a fogai "kicsik" hozzá, nagy köztük a távolság (fõleg nagyobb testû fajtáknál), nem érnek össze rendesen. 4 hónaposan váltják a fogaikat.
A méretébõl, szemébõl, fogaiból, mozgásából.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a részletes és nagyon hasznos válaszokat nektek!!

4D ultrahangon hány hetes korban lehet megállapítani a baba nemét? és hagyományos Uh-n?

Legjobb válasz: Nekem 14h már megtudta mondani a dokim de<országossan elismert uh specialista>függ attól is hogy mutatja magát a baba.

Nekem 14h már megtudta mondani a dokim de<országossan elismert uh specialista>függ attól is hogy mutatja magát a baba.
Az ismerõseim között néhányan már a 12. heti UH után tudták a baba nemét, míg egy másiknál (nekem ez a történet nagyon tetszik) a babát a pocaklakósága alatt az apuka "kis piszok"-nak hívta végig azért, mert minden UH-nál úgy fordult, hogy még véletlenül se mutasson semmit. :-) A többség szerintem a 16-20. hét között tudja meg.
Nekem a 12. 4d-s uhon már mondták h valószinü h kislány, de a simán még semmit nem mondtak.16hetesen voltam utánna 4D-sen és már 100%ra megmondták h kislány :) Holnap megyek 18hetes uhra, kiváncsi vagyok h ott a sima uhon mit mondanak.
4D-n általában 14.hét körül, a sima 2D-n pedig 18.hét körül. Én peches voltam, mindig titkolózott a babám, így a születésekor derült ki, hogy kislány. Üdv
Viszont a 4D akkor a legjobb ha a baba már 26-32hétbe van mert akkor már szép húsi és jobban látják a nemi szervét is :) meg élvezhetõ a dvd is :) Egészséges babát és könnyû szülést:) 31hetes kismama
4dn mondtak meg 19 hetesen hogy fiu aztan 20 hetesen a nodokim a kontrollon aztan minden korhazi vizsgalatkor az aktualis uhs doki nekem se akart nagyon ugy fordulni, hogy latszodjon, amikor sok helye volt meg a méhlepeny moge is elbujt :D most voltam 30. heti uhn par hete, a doki még a golyóit is megmutatta (tokeletes ket kis gömböc :) ) meg a 4dn "lebegett" a kukija a magzatvizben, szoval nehez lett volna lanynak nezni :D

Hány hetes terhesen lehet megállapítani a baba nemét?

Már nagyon sok variációt hallottam. 16 hetes kortól, 21 hetes kortól... Melyik a legkorábbi id?pont?

Legjobb válasz: Nekem 4D UH-n már a 15.héten megmondták, viszont a sima (2D?) UH-n a kórházban a 19.heti genetikai UH-n.

Nekem 4D UH-n már a 15.héten megmondták, viszont a sima (2D?) UH-n a kórházban a 19.heti genetikai UH-n.
Nekem 18 hetesen mondták a sima UH-on, hogy valószínû fiú.Azóta is fiúnak mutatja magát.39 hetes kismami
Nekem 13 hetesen mondták meg, hogy kis tökös, és akkor 80%-ra tutira. Azóta sem változott, a 4D is megerõsítette! 27 hetes kismami
Nekem 17 hetesen mondta az orvosom, hogy kislány, aztán 19 hetesen a Debreceni Klinikán, és 23 hetesen megint.
Nekünk nem mondták meg csak a 28ik héten, hogy herécskéi vannak. Az mondta a doki mikor kérdeztem, hogy ez már biztos-e.. hogy "nézze hölgyem kislányoknak nem áll jól a herezacskó :) )" De egyik uncsimnak alig hittem el 12 hetesen megmondták, igaz nem 100%ra, de megmondták a Debreceni Klinikán. De ilyet sem elõtte sem azóta nem hallottam senkitõl.
Szia! Mi nem voltunk 4d-én, sima uh-on 19 hetesen mutatta meg elõször, hogy õ bizony fiú! Ez azóta nem változott:) 39 hetes kismami
Én most szombaton 4D-s UH-on tudtam meg, hogy fiúcska! Annyira kislányt akartunk, hogy azt hittem, nagyon ki leszek, ha nem cunás. Megtudtuk, hogy fiú és kimondhatatlan boldogok vagyunk!! Közhely, de igaz: Mindegy, csak egészséges legyen... Egy 21 hetes kismamó
Szia nekem mivel a babóca szégyellõs volt, hiába néztük 20 hetessen 4d.Nálam csak 30 hetessen mutatta meg magát hogy kisleány.De szerintem ha már ugy fekszik akkor a 20 hetes UH biztos meglehet nézni.üdv 40 hetes kismama
Nekünk a 18. heti genetikai UH-on mutatták meg a fütyijét.:) 37 hetes kismami
szia! A fiamnál és a lányomnál is a 12. heti sima uh-on mondta meg a dokom a baba nemét. Most is babát várunk és , ha minden igaz, akkor kisfiú lesz. 17 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!