Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet elvetetni a babát (2 db)

Hány hetes korig lehet elvetetni a babát ha az pl. nem egészséges?

Legjobb válasz: Abortuszt 12 hetes korig csinálnak, de a terhesség bármely szakában megszakítják a terhességet, ha olyan ok van rá. Az afpt is 15 hetesen csinálják, ha egyértelmû olyan betegség van, mely "össze nem egyeztethetõ az élettel", akkor megszakítják. De ne történjen ilyen!!!

Abortuszt 12 hetes korig csinálnak, de a terhesség bármely szakában megszakítják a terhességet, ha olyan ok van rá. Az afpt is 15 hetesen csinálják, ha egyértelmû olyan betegség van, mely "össze nem egyeztethetõ az élettel", akkor megszakítják. De ne történjen ilyen!!!
Az egészségügyi indokkal történõ terhességi megszakítás végsõ ideje a félidõn túl van. Már nem emlékszem pontosan, de 22 vagy 24 hét. Utána már bármit fedeznek is fel, ki kell hordani a babát.

Hány hetes korig lehet a babát elvetetni, ha eü probléma miatt nincsen más megoldás, és még nem kell megszülni?

Legjobb válasz: 12. hétig - bármilyen indokkal. 16. hétig bármilyen indokkal - kiskorúnál, szellemi fogyatékosnál 20. hétig eü indokkal - anyai vagy magzati betegség Ha az anya életét veszélyezteti a terhesség , a terhesség bármely szakaszában megszakítják azt. 12. hétig altatásban, vákum + kaparás. Utána megindítják a szülést, vetélést!

12. hétig - bármilyen indokkal. 16. hétig bármilyen indokkal - kiskorúnál, szellemi fogyatékosnál 20. hétig eü indokkal - anyai vagy magzati betegség Ha az anya életét veszélyezteti a terhesség , a terhesség bármely szakaszában megszakítják azt. 12. hétig altatásban, vákum + kaparás. Utána megindítják a szülést, vetélést!
Szia, az elõzõ válaszhoz, úgy tudom, ha a magzat 100% életképtelen lesz, akkor is bármikor megszakítható... Értem ez alatt, hogy annyira durva fejlõdési rendellenességgel születne, hogy halva, vagy 1-2órát élne... és túl van a 20.héten mikor megállapítják:( De erre nem vennék mérget, elõtte (20.hétig) pedig a nemkívánt down és egyéb fejlõdési problémásokat lehet így "megúszni" de lehet csak én emlékszek rosszul, és nincs ez az opció


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!