Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet elvetetni a (5 db)

Hány hetes korig lehet elvetetni a babát ha az pl. nem egészséges?

Legjobb válasz: Abortuszt 12 hetes korig csinálnak, de a terhesség bármely szakában megszakítják a terhességet, ha olyan ok van rá. Az afpt is 15 hetesen csinálják, ha egyértelmû olyan betegség van, mely "össze nem egyeztethetõ az élettel", akkor megszakítják. De ne történjen ilyen!!!

Abortuszt 12 hetes korig csinálnak, de a terhesség bármely szakában megszakítják a terhességet, ha olyan ok van rá. Az afpt is 15 hetesen csinálják, ha egyértelmû olyan betegség van, mely "össze nem egyeztethetõ az élettel", akkor megszakítják. De ne történjen ilyen!!!
Az egészségügyi indokkal történõ terhességi megszakítás végsõ ideje a félidõn túl van. Már nem emlékszem pontosan, de 22 vagy 24 hét. Utána már bármit fedeznek is fel, ki kell hordani a babát.

Félek h teherbe estem, 2 hete késik, de lehet h azért mert nagyon ideges vagyok emiatt hisz még elég fiatal vagyok! Hány hetes korig lehet elvetetni a gyereket?

Legjobb válasz: Elõször is bizonyosodj meg arról hogy terhes vagy-e vagy sem. Azt mondod nagyon fiatal vagy, ezért lehet hogy most nem azért késik mert babát vársz, hanem más okok miatt. Vegyél 1 terhességi tesztet, gyógyszertárban, drogériában kapható. Ha a teszt szerint terhes vagy, azonnal fordulj orvoshoz mert a hetek gyorsan telnek. A terhesség megszakitására a terhesség 12.-ik hetéig van lehetõség. Mindenképpen gondold át, mert ez egy nagyon komoly döntés.

Elõször is bizonyosodj meg arról hogy terhes vagy-e vagy sem. Azt mondod nagyon fiatal vagy, ezért lehet hogy most nem azért késik mert babát vársz, hanem más okok miatt. Vegyél 1 terhességi tesztet, gyógyszertárban, drogériában kapható. Ha a teszt szerint terhes vagy, azonnal fordulj orvoshoz mert a hetek gyorsan telnek. A terhesség megszakitására a terhesség 12.-ik hetéig van lehetõség. Mindenképpen gondold át, mert ez egy nagyon komoly döntés.

Hány hetes koráig lehet elvetetni a magzatot?

Legjobb válasz: A 12. hétig lehet Magyarországon terhességmegszakítást végezni. Errõl a Magzatvédelmi törvény is rendelkezik.

A 12. hétig lehet Magyarországon terhességmegszakítást végezni. Errõl a Magzatvédelmi törvény is rendelkezik.
12.hétig lehet elvetetni. Nem tudom mi lehet az okod, hogy elvetesd a babát, de jól végig gondoltad?!Mi van ha utána amikor szeretnétek gyereket és valami oknál fogva nem lehet!?! A babának igen is joga van az élethez a törvény is ezt igazolja.Gondold végig, mert ha rosszul döntesz akkor nem csinálhatod vissza. 28 hetes kismama!
A 12. hétig lehet elvetetni a magzatot, ha mégis a terhesség megtartása mellett döntenek, akkor a nõ veszélyeztetett terhesnek számít, tehát a védõnõnek kiemelt figyelemmel kell kisérnie a terhességet. Ha valami orvosi probléma merül fel terhesség folymán (élettel öszeegyeztethetetlen fejlõdési rendellenesség, vagy súlyos fogyatékosság), akkor lehetõség van a 20. hétig elvetetni a magzatot, de ez a határ a 24. hétig kitolódhat a diagnosztikus eljárások elhúzódása esetén.


Hány hetes korig lehet elvetetni a magzatot?

Legjobb válasz: 12, ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, vagy az anya kiskorú, vagy a baba nemi erõszakból fogant ill. élettel összeegyeztethetetlen betegsége, életminõségét jelentõsen rontó kromoszóma rendellenessége van akkor a 18. hétig.

A kérdező hozzászólása: Ha most átvesznek ide és nem fogadom el akkor nincs több lehetõségem. Jelenleg 70 km-re dolgozom, hogy betudjak érni hajnal 4:50kor megy a buszom és este 7 óra van mire haza érek ha valaki eltud jönni értem két településsel arrébb, mert csak odáig hoz a busz, ha nem tudnak jönni értem akkor még 1 órát kell válnom az átszállásra. Ez a munkahely ahova talán átvennének 17 km-re van és sûrû a buszközlekedés, elég lenne 7_15sel mennem és legkésõbb 5re itthon lennék úgy, hogy a bölcsibõl elhoznám a gyereket. Egy szakmám van, és mivel szerencsém volt így irodán dolgozom, a legközelebbi kirendeltséges is ugyan ez az irodai munka lenne, ha most nem fogadom el akkor majd felvesznek mást és több lehetõségem még évek múlva sem lesz, mert megbízhatatlannak fognak tartani, elbeszélgetésnél kérdezték, hogy akarok-e még gyereket azt mondtam igen de csak nagyon sok év múlva. Ha most mégse vesznek fel akkor marad a baba és 3 év múlva újra próbálkozok. Ahol jelenleg vagyok munkahely mellett nem tudnám megoldani a gyerekek elhelyezését, mert csak óvoda van az is csak fél héttõl és 4-ig, a párom meg 24 órában dolgozik. Ha alacsonyabb beosztás elvállalok akkor éjszaka is kell dolgoznom és ha pont úgy esik, hogy én is és a párom is éjszakásak vagyunk akkor a pár éves gyerekek egész éjszaka egyedül lennének, ez megint csak senkinek nem lenne jó.
12, ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, vagy az anya kiskorú, vagy a baba nemi erõszakból fogant ill. élettel összeegyeztethetetlen betegsége, életminõségét jelentõsen rontó kromoszóma rendellenessége van akkor a 18. hétig.
hát akkor sok sikert a karrieredhez! egy abortusz ellenes 15 hetes.
Alapvetõen 12, extra esetben van lehetõség késõbb is.
Az anyai jog kizárólag a 12. hét után áll, alapos indok nélküli, a 12. hét utáni magzatelhajtás bûncselekmény.
*nélkül
terhes vagyok? sebaj majd elvetetem..nagyon könnyelmûnek tetszik lenni! de ez a te életed, az meg ott a pocidban a babádé.nyilván élni akar azért fogant meg de te meg fogod ölni egy munkalehetõség miatt mások meg évekig próbálkoznak és sose mondanának le a picirõl oda meg nem ad gyermeket a jóisten!!! elnézést mindenkitõl :(
jaj, mert hülye vagyok és elírtam. 12. hét ELÕTT áll. Utána bûncselekménynek számít alapos orvosi indok vagy cselekvõképtelen anya hiányában elvetetni.
miért akarod elvetetni?
12.hétig.Biztos csak ez a magoldás? :(
plusz anyai jog vagy hogy is hallottam, tehát igazából bárki elvetetheti, mert joga van hozzá, nem feltétlen kell hozzá indok. tudom két ismim is átesett ezen nemrég.
ezt így nem értem. 12. hét után van az anyai jog csak, de mégis büncselekmény? nem igy tudtam.
Sajnálom, hogy a munkahelyedtõl függ a gyereked élete :(
Szerintem egyértelmû kérdést tett fel a Kérdezõ. Sehol nem látom benne, hogy véleményt kért volna, azt meg pláne nem, hogy beszéljétek le. Nem tudjuk, mik a körülményei, hogyan jött össze a terhesség, akarta-e egyáltalán, milyen munkáról van szó... Szerintem a véleményét mindenki tartsa meg magának, és szorítkozzon a kérdés megválaszolására.
A kérdező hozzászólása: egyáltalán nem tervezett baba, védekezés mellett csúszott be, jövõhetén megyek dokihoz és remélem a doki azt mondja, hogy nem vagyok terhes hanem a teszt tévedett Eddig nagyon messze dolgoztam, és most tudtam meg, hogy a közelebbi munkahelyen elmegy egy kismama az õ helyére jelentkeztem, ha most átvennének és én mégse megyek akkor több esélyt nem kapnék Van már egy gyerekünk terveztünk is másodikat de csak jó pár év múlva. A babának viszont egyikünk sem örül épp a munkahely miatt. Igen tudom más évekig próbálkozik és mégse sikerül, sajnálom õket de csak azért nem fogok szülni, mert sok párnak nem jön össze a baba.
# 13/15 Idõpont 07-27 14:19 A te szemszögedbõl nézve felteszik a kérdést, alatta egy válasz 12. Minden ezen felüli információ szócséplés. (szerinted) Szerintem azonban természetes emberi tulajdonság sokunk részérõl az empátia, akár az anya akár az új kis élet iránt. Egy kérdésbõl nem tudhatjuk, hogy egy felelõtlenül "összehozott" magzatról, vagy egy felelõsen gondolkodó emberpár (esetünkben) nemvárt "gyermekáldásáról" van szó. Aki itt kérdést tesz fel az mindenféle válaszra számíthat. Sajnálatos, hogy a mostani helyzetben ilyen lépésre kényszerülnek.
Tudom nem kerdezted, de maganvelemenykent megirom, uj munkahely BARMIKOR adodhat az embernek!!!Szoval egy bebit ezert kinyirni nagyon nem tisztesseges.
A kérdező hozzászólása: nincs nekem semmi bajom, így akkor csak 12. hétig lehet elvetetni Most tudtam meg, hogy terhes vagyok és talán jövõhéten szólnak, hogy átvesznek-e a másik munkahelyre ahova jelentkeztem, ha átvesznek akkor döntenék az abortusz mellett, ha nem akkor valószínûleg maradna a baba (persze az apukával is meg kell még beszélni és majd valahogyan közös nevezõre jutunk)

Hány hetes korig lehet a babát elvetetni, ha eü probléma miatt nincsen más megoldás, és még nem kell megszülni?

Legjobb válasz: 12. hétig - bármilyen indokkal. 16. hétig bármilyen indokkal - kiskorúnál, szellemi fogyatékosnál 20. hétig eü indokkal - anyai vagy magzati betegség Ha az anya életét veszélyezteti a terhesség , a terhesség bármely szakaszában megszakítják azt. 12. hétig altatásban, vákum + kaparás. Utána megindítják a szülést, vetélést!

12. hétig - bármilyen indokkal. 16. hétig bármilyen indokkal - kiskorúnál, szellemi fogyatékosnál 20. hétig eü indokkal - anyai vagy magzati betegség Ha az anya életét veszélyezteti a terhesség , a terhesség bármely szakaszában megszakítják azt. 12. hétig altatásban, vákum + kaparás. Utána megindítják a szülést, vetélést!
Szia, az elõzõ válaszhoz, úgy tudom, ha a magzat 100% életképtelen lesz, akkor is bármikor megszakítható... Értem ez alatt, hogy annyira durva fejlõdési rendellenességgel születne, hogy halva, vagy 1-2órát élne... és túl van a 20.héten mikor megállapítják:( De erre nem vennék mérget, elõtte (20.hétig) pedig a nemkívánt down és egyéb fejlõdési problémásokat lehet így "megúszni" de lehet csak én emlékszek rosszul, és nincs ez az opció


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!