Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet a kiscicákat (10 db)

Hány hetesen lehet elválasztani a kiscicákat az anyjuktól?

Legjobb válasz: 6 hetesen de amikor elkezdenek rendes kajákat enni akkor már lehet

6 hetesen de amikor elkezdenek rendes kajákat enni akkor már lehet
Úgy tudom, kb. 8 hetes kor körül ideális az elválasztás.
7-8 hetes korában ideális. Nagyon nem jó akkor elvenni az anyjától, amikor áttér rendes kajára, hiszen az anyja tanítana meg neki mindent. Ha elvesszük tõle, sokkal lassabban fogja magától, és a saját kárán megtanulni azt, amit az anyja is megtaníthatott volna.
Az anyja fokozatosan fogja 6-8 hetesen leválasztani a kicsiket, de 3 hónapos korukig nem ajánlott elválasztani a testvérektõl és az anyától. Fontos a szocializáció szempontjából is.
én 8-10 hét olvastam valahol
azért kell minél hamarabb, mert ha tul késön válaszjuk el öket, akkor nagyon megszokják a helyüket, és ha eladjuk öket, akkor esetleg hazaszöknek volt már olyan hogy egy macsak több 1000 km-t gyalogolt haza a gazdájához szóval kb 6 hetesen kell elválasztani, de 2 honapnál semmiképpen sem tööbb
Minimum 8 hét, de legjobb ha 10-12.
6 hetesen legkorábban, csak akkor, ha már anyatejen kívül mást is eszik, de alapjában véve azért ez korai. Én inkább javaslom azt, hogy meg kell várni a min. 8. hetet. Tapasztalatból mondom, hiszen az egyik sziámim 6 hetesen került hozzám, és voltak vele problémák. Sok mindent késõbb tanult csak meg, mint a másik, aki 8 hetesen került hozzám.

Hány hetes koruktól lehet a kiscicákat tejjel etetni? Lehet egyáltalán?

Legjobb válasz: Tejet már akár 2 hetek korukban is kaphatnak vagy,ha a cicamaminak nincs elég akkor korábban is,de mindenképpen langyos tejcsit.

Tejet már akár 2 hetek korukban is kaphatnak vagy, ha a cicamaminak nincs elég akkor korábban is, de mindenképpen langyos tejcsit.
Tehéntejet SOHA ne agyj a cicádnak!Tudod sok macska nem rendelkezik olyan enzimekkel ami segít neki megeméztenia laktózt (az egy cukor fajta ami a tehéntejbe is megtalálható)ezérthasmenést kaphatnak tõle. Azonban az elválasztás nagyon kritikus idõszak Az elválasztást kezdhetjük 5 hetes korban is. Azt tanácsolom vegyél neki macskatejet (ez egy laktóz mentes tej) de viszont ez a megoldás drága és lehet hogy rászokik a cica.Ajánlok neked egy ó kis receptet ami elsõsorban a házon belül tartott macskáknál hatásos és még jobban is jársz vele mert megkönnyíti az elválasztást. Hozzávalók: -zabpehely -laktózmentes tej(macska tej) -kecske tej -tojássárgája A tojásárgáját és a laktóz mentes ill. kecske tejet összekeverjük majd hozzáadjuk a zabpejhet.Próbáld ki nagyon jó a cicának+laktató :)
Hát kipróbálhatod bármikor. De viszont némelyik cica gyomra nem bírja a tejet. Az én cicám(3 van) például hígabb székletet "produkált" a tejtõl. Ha a te cicád i ezt produkálja akkor maradj csak a víznél:)
2 hónapos kor után adhatsz neki, de mértékkel!!És fontos tudni hogy a tej fõtáplálék és nem ital!

Hány hetes korában lehet elhozni a kiscicát az anyukájától?

Ingyen kaphatnék egy ismer?sömt?l még nem kérdeztem mennyi id?s, de kíváncsi lennék rá mikor hozhatom el úgy, hogy már nem fog neki hiányozni az anyukája. Vagyis tudom, hogy fog neki hiányozni csak az etetése miatt kérdezem.

Legjobb válasz: Hát nem tudom...mi mindig adunk tehéntejet (ráadásul boltit), picit meglangyosítom, bele apróra falatozott kenyérbél...imádják, és soha nem volt egy macskánknak sem hasmenése és teljesen egészségesek lettek. Meg lehet adni nekik direkt kiscicáknak kapható konzervet. Nagyon szaftos és apró falatkák. Vagy vannak ezek az alutasakos kaják nekik (pl whiskas). Az is nagyon jó! :) Aztán már ha erõsebb a foga, lehet neki adni száraz cica tápot is, meg persze el kell kezdeni a vízhez szoktatni. Eleinte, ha nem akar magától enni, akkor picit bele kell nyomni az orrocskáját a tejbe/vízbe, és akkor megtanulja, hogy finom. Lehet, hogy prüszkölni fog tõle eleinte, de majd belejön, nem lesz semmi baja :) Sok sikert! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá, van már elég sok tapasztalatom kiscica nevelésben :)

Hát nem tudom...mi mindig adunk tehéntejet (ráadásul boltit), picit meglangyosítom, bele apróra falatozott kenyérbél...imádják, és soha nem volt egy macskánknak sem hasmenése és teljesen egészségesek lettek. Meg lehet adni nekik direkt kiscicáknak kapható konzervet. Nagyon szaftos és apró falatkák. Vagy vannak ezek az alutasakos kaják nekik (pl whiskas). Az is nagyon jó! :) Aztán már ha erõsebb a foga, lehet neki adni száraz cica tápot is, meg persze el kell kezdeni a vízhez szoktatni. Eleinte, ha nem akar magától enni, akkor picit bele kell nyomni az orrocskáját a tejbe/vízbe, és akkor megtanulja, hogy finom. Lehet, hogy prüszkölni fog tõle eleinte, de majd belejön, nem lesz semmi baja :) Sok sikert! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá, van már elég sok tapasztalatom kiscica nevelésben :)
8 hetes kora elõtt nem ajánlott elhozni, még akkor sem, ha önállóan esznek és 6 hetes korukban még sokkal édesebbek. 6 és 8 hetes kora között tanulja meg a fontos dolgokat az anyjától, testvéreitõl és ha ezek kimaradnak abból késõbb problémája lehet a cicának, szóval érdemes kivárni vele azt a két hetet.
6-8 hetesen már el lehet hozni. :)
Egyáltalán nem tesz jót a macskáknak a tej, akkor sem, ha nincs tõle hasmenésük. Nem tudja megemészteni a laktózt és ez csak árt, nem használ meg sokkal nagyobb a tápértéke egy konzerv vagy szárazeledelnek. a macskák nem vízbe mártott kenyérre van szüksége. A legjobb ha jó minõségû macskatáppal és fõtt husival eteted, azzal nem árthatsz neki.
van egy 8 hónapos cicám, rengeteg tejet kap szinte minden nap, és semmi baja nincs, egész kiskorában legtobbet o is tejes kenyeret kapott semmi baja nincs, sot, nagyon szereti a tejet. de ha a laktózzal van a gond, nem kell méregdrága cicatejet venni, elég ha laktózmenteset veszel. az is drágább a simánál, de a cicatejnél mégis olcsóbb. egyébként én sima tejet adtam, boltit és mondom, semmi baja nincs :D
A kérdező hozzászólása: Én "kihúznám" a három hónapot is, de akinél most van (sajnos) minél hamarabb meg akar szabadulni Tõlük :(. Sajnos ilyen típusú ember...
Gondoltam...... Akkor, ha lehet, húzd ki 8 hétig. Kell a mama és a testvérek közössége még a cicának.
A kérdező hozzászólása: Szerintem az már kicsit késõ, addig nem fogja ott tartani a még jelenlegi gazdi az tuti..
A cicatenyésztõk általában 3 hónaposan adják oda a kicsiket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A tejet a biztonság kedvéért kihagyom és megmondom az ismerõsömnek, hogy csak akkor hozom el, ha már több, mint 6 hetes. Köszi mindenkinek a segítséget. Lehet akad még majd kérdésem, amikor már itt a cicus, akkor hozzátok fordulok majd :) .
A kérdező hozzászólása: Köszi :) ! És mit érdemes neki kezdetben adni enni? Azt hallottam folyadék csak víz lehet, mert a tehén tejet nem bírja a gyomruk. És a vízen kívül?
A macskákat általában 3 hónapos korig tartják az alomban. Ha korábban elviszik õket, elõfordulhat viselkedési probléma náluk.


A kiscicáknak hány hetes kortól lehet adni húst? Azt tudom, hogy sertés húst nyersen nem ehetnek, de mást? Vagy csak mindent fõzve, de mikortól? _Csirke mellre gondoltam.

Legjobb válasz: Darált húst nyugodtan adhatsz nekik kb 3 hetes kortól.Lehet adni csirke, kacsaszivet is, majd késõbb csirkenyakat apró izekre szedve.

Darált húst nyugodtan adhatsz nekik kb 3 hetes kortól.Lehet adni csirke, kacsaszivet is, majd késõbb csirkenyakat apró izekre szedve.
Szerintem nem szükséges megfõzni, mivel a természetben is nyersen jutnak hozzá. Csontos húst meg végképp nem szabad, mert a csont szerkezete így szilánkossá válik és felszakíthatja az állat belét. Csirkemellet adhatsz már neki 8 hetesen is, a csontosakkal még várnék egy picit.
Tonhalat, tonhal konzervet ne adj neki(az is hús), mert higanymérgezést okozhat a macskáknak! Nagy mennyiségben ne adj neki nyers húst, mert ha baktérium van benne, ételmérgezést okozhat. Szóval jó alaposan mosd át a húst, és nyersen ne adj neki sokat! Átsütve adhatsz neki, attól nem lesz baja. Csak baromfi húst adj neki nyersen, a többit ne! Hát olyan 5-6 hetes kortól már adhatsz neki húst, de nyers húst majd csak késõbb, olyan 2-3 hónapos korától.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat!Én is úgy gondoltam, hogy csak fõtt, sült húst fog kapni.

Hány hetes korában lehet már odaadni a kiscicát egy új gazdinak?

Van 6 cicakölyköm, abból 3-at oda szeretnénk adni másnak.. Eddig úgy volt hogy jöv? héten szombaton.. De akkor még csak 6 hetesek lesznek 5 hó 23-án születtek, oda lehet adni már jöv? hét szombaton ?ket vagy még várjunk 1-2 hetet?

Legjobb válasz: 7 hetes korukban szoknak át a szilárd táplálékra, így a 8 hetes az ideális. Hamarabb ne!

7 hetes korukban szoknak át a szilárd táplálékra, így a 8 hetes az ideális. Hamarabb ne!
A kérdező hozzászólása: OKé
Házi cica esetében én is kivárnám a nyolc hetet. Hidd el, az az 1-2 hét rengeteget számít! Sokat tanul az alatt az anyukájától és a testvérei közt még magabiztosabbá válik, azon kívül Te már sokat játszhatsz velük, kellõen szocializált lesz már 8 hetesen, és az anyukájukól megtanulják a szobatisztaságot is, nem kell az új gazdinak ezzel veszõdni. (Tenyésztõk egyébként 10-12 hetes koruk elõtt nem is adják oda, de ez az oltások miatt is van.)
A kérdező hozzászólása: Okés mivel egy hét múlva lesznek 7 vagy 8 hetesek, így még várjak 1 hetet?
Mindenképp! Hidd el, az anyatejben sok fontos tápanyag van, ami a kiscicák immunrendszerét nagyban erõsíti, kisebb az esélye, hogy megbetegednek. Semmilyen tej, macskakaja, tápszer nem tudja ezt ilyen szinten helyettesíteni:) Még egy jó tanács: ha teheted, ne egyszerre ajándékozd el õket, mert akkor az anyamacska cicijei "bedurrannak", becsomósodnak, be is gyulladhatnak. Ha fokozatosan választod el a kiscicákat, a tej is fokozatosan apad majd el és nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: Már nem szopiznak, mert már az anya macska olyankor elmegy meg morog rájuk, ha probálnak szopizni! Ilyenkor mi a teendõ?
Eszik már rendesen a szilárdat? Egyébként éjjel még hagyja nekik, persze, elõfordul, hogy idõnként teli van már a bugyora, amikor már tudnak enni a kicsik. Lehet, hogy mégis nagyobbacskák? Ha most nem engedte, késõbb talán még engedi. Figyeld õket, ha tényleg nem eteti már õket, akkor is jobb a testvéreivel még egy 6-7 hetesnek.
A kérdező hozzászólása: Ezeket eszik: Parizer tej sült húsik zsíros részei leves húsi krumli levesbe a krumplit is rágcsálják nagyon erõs foguk vannak löncs száraz szalámi macska eledel
12 hetesen
Minimum 8, ideálisan 12 hét.
8-12 hét. Nehogy hat hetesen!
6-8
Pontosan nem tudom hány hetesen , de azt igen, hogy akkor lehet elválasztani õket mikor már tudnak egyedül enni- inni. Elöbb ne, mert nem elég önállóak.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat:) ) mentek a zold kezek ;))
általában 6 hetes kortól
7-8 hetes korában, de csak akkor, ha már anyatejen kívül mást is eszik. (:
3 hónaposan
Mi nimum 8 hét, ideális a 12 hét.
8-10 hetes korban az ideális.
Az ideális 3-4 hónap, vagy még késõbb. A 8 hét a törvényi minimum.

Hány hetes kortól kezdenek el enni a kiscicák? És mikor lehet elválasztani az anyjuktól?

Legjobb válasz: tévedés,mert 6 hetes korban már a cicákat el lehet választani az anyjuktól...és nyugodj meg nem lesz traumája! :)

Az én kiscicám HÁROM hetesen került hozzám és semmi traumája nincs XD
tévedés, mert 6 hetes korban már a cicákat el lehet választani az anyjuktól...és nyugodj meg nem lesz traumája! :)
Elválasztáshoz a legkedvezõbb idõpont a 10-12 hét. HA KORÁBBAN VÁLASZTJÁK EL AKKOR A MACSKÁNAK OLYAN TRAUMÁT OKOZNAK HOGY A KÉSÕBBI VISELKEDÉSÉRE IS KIHAT.
6-7 hetes korukban lehet õket elválasztani. És 5-6 hetes korukban már lehet nekik kiscicáknak való ételt adni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Elszámoltam a heteket :) 6. héten fogom elhozni.
Az túl korai még, várj még legalább 2-3 hetet, ha teheted.
Én most fogok elhozni egy 4-5 hetes kiscicát.
Jól mondja az elõttem szóló, 8 hetes kornál hamarabb nem ajánlott elszakítani az anyjától. De a legoptimálisabb idõszak a 10-12 hetes kor lenne. 3-4 hetesen pedig már pépesebb kajákkal is lehet kezdeni ismerkedni. Persze nem kell bele erõszakolni, ha ekkor még nem mutat különösebb érdeklõdést a kaja iránt.
tévedés. 8 hetes korukban lehet elválasztani. az állatorvos szerint is, és mert szinte minden hirdetõ oldalon csak 8hetes kortól engedik hirdetni.
Az enyémet kb 5 hetesen hoztuk. A régi gazdi miatt nem várhattunk, nekik így volt jó. És semmi baja nincs, vidám, bújos, szeretnivaló cica. :) Ettöl még én is annak a híve vagyok, hogy a késöbb az jobb :)
6 hetesen
Én a 8 hetet tudom ideálisnak. (én 9 hetesen hoztam el az én cicám)
Nálunk az járja, hogy ha már önállóan esznek.Volt olyan alom, amelyik 6 hetesen kész volt az életre, és volt olyan, amelyiknek kellett 7 hét is.
Minimum 8 hét, de legideálisabb a 12, mert rengeteg dolog van, amit a cicus az anyukájától tanul meg, és amire késõbbi élete során nagy szüksége lesz. Ehhez pedig idõ kell. Persze, fel lehet nevelni egészen pici cicákat is, de valószínûsíthetõen betegesebbek lesznek testileg-lelkileg, nem eléggé életrevalók, és gyengébb az imunrendszerük. Sajnos, az én cicám is ilyen, 4 hetes korában kaptam, korai volt!
Ha kertes házba viszed kinti cicának, akkor a tanulás miatt kb.9 hét.Ha szoba cicának akkor oylan 7 hét a reális... Üdv.:Cicatenyésztõ

A kiscicákat hány hetes koruktól kell/lehet alomra szoktatni?

Most a kiscicák 4 hetesek.

Legjobb válasz: Akkor érdemes, amikor elkezdenek szilárdat enni. Akkor már nem csak anyatejet szopikáznak, tehát az anyacica már nem fogja feltakarítani utánuk a nagydolgot. Nem fog egybõl mindegyik ráérezni, de pár hét gyakorlás után már menni fog.

Akkor érdemes, amikor elkezdenek szilárdat enni. Akkor már nem csak anyatejet szopikáznak, tehát az anyacica már nem fogja feltakarítani utánuk a nagydolgot. Nem fog egybõl mindegyik ráérezni, de pár hét gyakorlás után már menni fog.
Az én macskám kb. 3 hetes korában került hozzám (mielõtt megszólna ezért valaki, muszáj volt õt elhoznom mivel akiknél született el kellett hogy költözzenek és minden cicust el kellett ajándékozni. Õ akkor már szobatiszta volt. Szóval bõven elkezdheted a szoktatást.
Akkor kell elkezdeni, mikor már esznek szilárd ételt.Tehát 1-2 hét múlva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!