Találatok a következő kifejezésre: Hány hetes lehet érdemes (6 db)

Bármikor mehetsz, és elég egyszer én úgy tudom :-)
Szia! Nekem azt mondta a védõnõ , hogy a 30.hét elõtt menjünk.Nálunk két alakalom volt, és persze szóltam a kórházban hogy jelentkeznénk, és mikor összegyûlt egy csapatra való kismama-papa :D akkor írtak, hogy mikor kell menni.Nagyon jó volt, érdemes szerintem elmenni. 34hkm
Attól függ hova mész és ott mi a "program". ÉN anno a SOTE II-re jártam, az egya 12 alkalmas szülésfelkészítõ sorozat volt, heti 1 alkalom. Bármikor lehetett menni, nem kellett bejelentkezni és nem volt terhességi héthez kötve. http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir.php?inst_id=63&news_i.. Itt a program, én mindegyikre elmentem, pedig szülésznõ vagyok, de unatkoztam itthon és nagyon jó kis elõadások voltak.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek a válaszokat! A legjobb, ha felhívom a kórházat és megkérdezem, ott hogy szokás. :) Boldog babavárást, jó babázást nektek!!
Ha van kedved, menj a Szent Imre kórház szüléselõkészítõire, szerintem fantasztikus. nagyon jó szülésznõk tartják, és tényleg felkészítenek, nem csak a sablont mondják el. :) én a csodálatos szülésemet annak is köszönhetem, hogy minden tudást magamba szívtam anno. http://www.imreszul.neologik.hu//
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon kedves vagy és jól is hangzik, sok jót hallottam az ottani szülészetrõl! Ma voltam dokinál, ahol szülni fogok, ott 6 alkalmas a "program" és azt mondta, 30. hét elõtt szerinte ne menjek, mert idejekorán elfelejti a kismama, amit hall, legyen inkább friss az élmény. :) Igaziból azért szeretnék a sajátba menni, mert megtudnám, mi hogy mûködik és kik a szülésznõk, úgyis fel akarok kérni valakit. "Barátkoznék" a helyszínnel, ha létezik ilyen. :) ) Aztán, ha nem érzem alaposnak, lehet átmegyek oda is. :)
Nagyon jó döntés, jó olvasni, hogy más is ilyen tájékozott akar lenni a szülésével kapcsolatban. :) Minden jót kívánok neked ;)
ja még annyit, hogy én összesen 4szer mentem el szüléselõkészítõre, ami konkrétan a szülés megindulásáról és lefolyásáról szólt, és majdnem minden héten mentem különbözõ témákról szólókra is. Én imádtam, más dolgom nem akadtam, jártam kismamatornára, azt nagyon ajánlom ;) Szent Imrében ingyenes, illetve 300Ft-os becsület kasszás, ha bírja a pénztárca fizetsz, ha nem, akkor nem. És egy csoda bájos, kedves nõ tartja. :)

Hány hetes kortól lehet, érdemes rendszert kialakítani a babáknál?

9 naposak vagyunk, igény szerint szoptatok, a véd?n?m azt mondta 3 hetes kora után jó lenne ráállni a 3 óránkénti evésre. Nem lesz ez nehéz így hogy most akkor eszik amikor ? akar? Hogy kell majd "átszoktatni"?

Legjobb válasz: Szia! Én is igény szerint kezdtem szoptatni,most vagyunk 10 hetesek és a pici magától ráállt elõször a 3,majd a 4 óránkénti evésre.

Szia! Én is igény szerint kezdtem szoptatni, most vagyunk 10 hetesek és a pici magától ráállt elõször a 3, majd a 4 óránkénti evésre.
El kell döntened, hogy igény szerint szoptatod vagy 3 óránként. Igény szerint 3 óránként, olyan nincs. Majd "átszokik" Õ ha akar. Az én lányom 7, 5 hónapos és van. hogy 2 óránként kéri a cicit. Lehet, hogy csak szomjas. Beáll magától a rend hidd el! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: És a 3 óránkénti evést már most is lehetne kezdeni? Csak az elég nehéz nem? Mert ha éhes 2 óra múlva és üvölt a ciciért akkor abba az 1 órába mit csináljak vele? Igény szerintivel meg akkor hogy menjünk majd ide-oda? Vagy abba beáll egy rendszer majd egy idõ után?
Én két hetesen kezdtem rendszert kialakítani, Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve alapján! Nagyon tudom javasolni! Most hat és fél hónapos a fiam, és nála nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és vidámabb babát senki nem látott még! A könyv segít a helyes szoptatásban, az alvási szokások jó kialakításában, hogy a baba nyugodtan és jól aludjon egyedül. Az õ rendszere nem azt jelenti, hogy nem adsz enni, csak x idõnként, hanem azt, hogy mire megéhezik a baba, már eszik, vagy már evett is, így nem kell jeleznie az éhséget, mire a babák nagy része már nyûgös. Hat hetesen már átaludta az éjszakát!
Szia! Elsõ vagyok: Ha éhes két óra múlva akkor etesd meg. Nem kell megvárni a 3 órát, ez az igény szerinti szoptatás lényege. Te sem mindent idõre csinálsz. Van amikor hamarabb éhes vagy, van amikor nem. Az elmeneteleket mi úgy oldottuk meg, hogy vagy a kocsiban szoptattam ha kellett, vagy vittem lefejt tejet és cumisüvegbõl. Bár ezt ritkán csináltuk mert nem fogadja el a lányom csak a cicit. Rövif idõre menjetek elõször akkor amikor úgyis alszik és akkor ki fogja bírni. Mondom, az én 7, 5 hónaposom is van hogy még mindig 2 óra múlva kér, akkor nem is szopzik sokat csak 1-2 percet. Remélem segítettem.

Hány hetes terhességnél lehet (érdemes) kismamanadrágot venni?

5hetes terhes vagyok,már most kényelmetlen(szoros)a nadrágom.Milyen fajtát vegyek?Szerintem a kismamanadrág még korai!?

Legjobb válasz: A kismamanadrág kicsit drága, és arra gondolj, mert ugyan a hasánál jól tágul, de mivan, ha a feneked nõ, vagy a csípõd? Szerintem csak a 12. hét után , addig meg csak egy sima bõvebb nadrágot vegyél ami olcsó, mert lehet hamar nem lesz jó.

A kismamanadrág kicsit drága, és arra gondolj, mert ugyan a hasánál jól tágul, de mivan, ha a feneked nõ, vagy a csípõd? Szerintem csak a 12. hét után , addig meg csak egy sima bõvebb nadrágot vegyél ami olcsó, mert lehet hamar nem lesz jó.
és mé annyit, hogy amit érzel az csak kis puffadtság, mert az még nem a babától kényelmetlen, csak mindened tágul. azért mindenképp kerüld a szorosat. az 1. válaszoló.
szia, én a 20. hétig kitoltam a vásárlást, mert nem olcsó. Addig vettem egy számmal nagyobb farmert turkálóban, amikor a pocak miatt már nem volt kényelmes, pár hétig melegítõben mászkáltam, de attól valahogy olyan slamposnak éreztem magam. úgyhogy vettem egy kismama-farmert, de abból is 40-eset, hogy minél tovább jó legyen. Most vagyok 28 hetes, még mindig hordom. Kényelmes, de nem a divatvilág csúcsa :) A C&A-ban lehet jókat kapni egyébként.
Ja és teljesen úgy néz ki, mint egy normális kismama nadrág, cak sokkal olcsóbb. 23 hetes kismama
A C&A-ban lehet kapni 2500Ftért gumis pamut övet kapni, amit fel tudsz venni akkor is ha már a cipzárt sem tudod felhúzni.Ez az öv eltakarja és fenntartja a nadrágot... így sokáig nem kell költened ilyenekre.
szia!! nekem a 6.héttõl olyanok voltak a nacijaim+a farmerjaim, hogy inkább a szekrényben hagytam õket és tetszik-nem tetszik megvettem az elsõ kismamanacijaimat. most a 12. hétben vagyunk és annyira kényelmesek, imádom õket!! a testalkatomra pedig ( hogy a fenekemre is rámenjenek késõbb) igyekszem figyelni. szabadkán (szerbiában) a piacon vettem mindet és 3000-4500 ft között vannak, ezer fazon, szín, anyag. ebben a butikban csak ez van :)
Megveheted most is nyugodtan, nem korai. Én is hamar vettem, mert már szorítottak amúgy is a ruháim. Arra figyelj, hogy a hasa fix vonala nagyon lent legyen, tehát igen lentrõl induljon a pocakbetét, mert az szorítani fog késõbb, ha nincs elég alacsonyan. De most jön a nyár, vegyél szoknyát, és hosszabb felsõt, az nem is kell, hogy kismama legyen:-) A kantáros naci is nagyon jó:-) Próbálj olyat venni, aminek rugalmas az anyaga, és akkor nem gond, hogy hova jönnek majd a kilók:-) Legyen könnyû, kényelmes anyaga.
Szia! Akkor vedd meg, ha a régire már úgy érzed nem kényelmes. Én a 9. héten vettem. Ajánlhatom neked a C&A áruházat, minden nagyobb bevásárlóközpontban van. Én is ott vettem és imádom. A legkényelmesebb ruhadarab amit valaha vettem. Olyan anyaga van, mintha egy fittnesz nadrág lenne, mindenfelé nyúlik, de mégis jó a szabása. 7-8 ezer körül mindenfajtát kaphatsz ott és van minden méretben!


4D-s UH-ot hol lehet csinálni Székesfehérváron vagy Dunaújvárosban? Mennyiért csinálják vmint hány hetesen érdemes elmenni rá?

Legjobb válasz: Gólyafészek Szfvár Gyümölcs utca. Árat nem tudok, de nézd meg a honlapot, hátha rajta van. 2 éve kb. 10000 ft volt. Ha csak egyszer szeretnél menni, a 20-ik hét körül már jól látszanak az arc körvonalai is.

Gólyafészek Szfvár Gyümölcs utca. Árat nem tudok, de nézd meg a honlapot, hátha rajta van. 2 éve kb. 10000 ft volt. Ha csak egyszer szeretnél menni, a 20-ik hét körül már jól látszanak az arc körvonalai is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, utánanézek. Még "csak" 14 hetes vagyok, szóval akkor még bõven ráérünk elmenni rá :D
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a honlapjuk: http://www.ddgroup.hu/index.php?page=ult_magz&ActiveLayer=v-.. E szerint 11 ezer ft. Akkor nem lett sokkal több
A kórházban is lehet Székesfehérváron 4D-re menni. Én nagyon elégedett voltam. Kaptam dvd-t, fényképeket. Tavaly volt 10EFt, orvosok szerint 24-30-ig hétig érdemes menni.

Keményedésre a magnerot tablettát hány hétig érdemes szedni? Baj lehet belõle ha már 32 hetesen nem szedem?

Legjobb válasz: Én a 37. hétig azért szedném. Bár attól is függ, hogy mennyit görcsölsz, keményedsz.

Én a 37. hétig azért szedném. Bár attól is függ, hogy mennyit görcsölsz, keményedsz.
én is 32 hetes vagyok, most napi 6 szemet szedek belõle a védõnõm javaslatára mert én is sokat keményedtem és görcsöltem is.Szerinte a 36. hétig kell szedni magnéziumot, fõleg ha sok az ilyen probléma.Én akkor fogom elhagyni.
az elhagyasra figyeljetek, hogy fokozatosan csokkentsetek az adagot mert a baba is megszokja ezt a nagy dozisu magneziumot ezert szep lassan kell csokkenteni. 36 hetig ajanlott szedni meg annak is akinek nincsenek panaszai!

Kínaiban lehet venni szoptatós melltartót (bp-i vagyok)? És hányat érdemes beszerezni? Akkora méretben mint amekkora most a cicim vagy nagyobb kosárral? 31 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én a Cora-ban vettem,nagyon jó minõségû tiszta pamut,a kinai mmeg ha mûszálas sz..r. és nem drágább a coras. Én neken egyel nagyobb kosarat mondtak,vettem olyat ami most jó meg egy nagyobbat :)

Én a Cora-ban vettem, nagyon jó minõségû tiszta pamut, a kinai mmeg ha mûszálas sz..r. és nem drágább a coras. Én neken egyel nagyobb kosarat mondtak, vettem olyat ami most jó meg egy nagyobbat :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! A lényeg hogy jó minõségû és olcsó legyen. :)
Én kínaiban 1300 ft-ért vettem, sztem 2 elég, és nekem már a terhesség kezdetén megnõtt a mellem, szóval olyat vettem ami most nem feszül nem nyom, kényelmes, nem hiszem hogy drasztikus növésnek indulna az utolsó idõkben :D
Elég egy is, mert nem tudhatod, hogy fogsz e tudni szoptatni.
Én 2-t vettem.1et a kinaiban 800ft-ért 1et a corában 1700ft-ért.Mind kettõ nagyon kényelmes és jo.Elég volt a kettõ, bár kezdetben sokat folyt a tejem, használnom kellett éjjel-nappal.Este mindig kimostam az egyiket.Egy mérettel vettem nagyobbat.
Ha nincs nagy melled, szerintem ne vedd meg elõre!! Én legalább négyet kellett, hogy elvaterázzak, mert rossz méreteket saccoltam. Amúgy infónak: 75B-s mellbõl lett 80C a terhesség végére, és most 80D vagy 85C jó rám. Nem vagyok kövér, alkatilag sem, de maradt rajtam pár kiló felesleg :) Minden jót!
Kínaiban vettem 590Ft-ért. Nagyon jól tart, kényelmes. Már a terhességem alatt hordom. Szoptatásra majd egyel nagyobbat fohgok venni, akkor nagyobb lesz a mell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszike, nekem most 90B-s a cicim, terhesség elõtt 80B volt. Akkor mekkora fog kelleni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!